Boom Blox naar een grotere studio

Christopher (Wumbo7)

Electronic Arts heeft bevestigd dat enkele ontwikkelaars die werkten aan een nieuwe Boom Blox-game hun baan kwijt zijn. Alle ontwikkelingen rond de game zijn verhuisd van EA Los Angeles naar EA Bright Light, schrijft de website Edge Online.

EA Bright Light is dezelfde studio waar men ook werkt aan games rond de Harry Potter-serie. EA ontkent dat de ontslagen iets te maken hebben met de herstructureringen binnen Electronic Arts.

"Projecten waar veel werk in zit, worden bij ons altijd naar grotere studio's gebracht. In dit geval is een klein project van Los Angeles naar Guildford verhuisd. Slechts een gering aantal medewerkers ondervinden hinder van deze beslissing", stelt Electronic Arts.

Er zijn reeds twee delen binnen de Boom Blox-serie verschenen. Beide spellen verschenen op de Nintendo Wii. Het concept van de game is verzonnen door de beroemde filmregisseur Steven Spielberg.

Een derde deel in de serie zou eventueel kunnen verschijnen op de Xbox 360 en Playstation 3. Voor beide spelcomputers wordt er namelijk gewerkt aan een besturing - Microsoft's Project Natal en Sony's Arc - die lijkt op dat van de Nintendo Wii.

'Boom Blox' naar een grotere studio
'Boom Blox' naar een grotere studio