Guardiola houdt Henry de hand boven het hoofd

Barcelona-coach Josep Guardiola is in de bres gesprongen voor Thierry Henry, die dagelijks bekritiseerd wordt door de zowel de Catalaanse als de Franse sportkranten. Volgens Sport heeft Guardiola gereageerd op de beweringen dat hij Henry zou sparen, zodat de spits komende zomer fit aan het WK kan beginnen. De coach van Barça geeft aan dit niet het geval is en dat Henry simpelweg niet altijd inzetbaar is.

"Henry is geen slechte speler. Als we hadden gezegd dat hij niet wil spelen, zodat hij op het WK kan spelen dan zou hij zeker zijn uitgefloten. Het klopt echter niet. Hij kan gewoon niet altijd spelen", zo verklaart Guardiola. "Hij heeft het vorige seizoen 26 keer weten te scoren en hij vertegenwoordigde een fundamentele waarde voor de zes titels die we hebben gewonnen. Zonder hem zouden we die niet hebben gewonnen. Nu hij wat zwakker lijkt, probeert iedereen hem te pakken."

"Als dit het geval is, zullen we hem nog meer helpen en zullen we hem nog meer mogelijkheden bieden. Hij heeft geen fysiek of mentaal probleem. Soms zijn de zaken moeilijker dan normaal. We moeten hem daarin helpen."