Kolles: "HRT kan beste nieuwkomer worden"

Het HRT F1 Team heeft nog geen meter in de Formule 1 gereden, maar teambaas Colin Kolles zegt dat de renstal wel eens de beste nieuwkomer van 2010 kan gaan worden. De Duitser is door de nieuwe teameigenaar José Ramon Carabante ingehuurd om het team in Bahrein op de grid te krijgen. Gisteren werd de door Dallara ontworpen bolide onthuld in Murcia.

HRT, het voormalige Campos, neemt het op tegen de nieuwkomers Lotus Racing en Virgin Racing. Team US F1 haakte wegens financieringsproblemen af. Kolles zegt dat ondanks dat de andere twee teams al wat Formule 1-ervaring opgedaan hebben zijn team zeker niet kansloos is met de coureurs Bruno Senna en Karun Chandhok. "Ik ben blij met onze rijders line-up en de passie die ik tot nu toe bij het hele team gezien heb," zei Kolles gisteren vanuit Murcia.

"We hebben alles om het meest succesvolle nieuwe team te worden in de F1-paddock dit jaar. Er zijn altijd wel wat ontwikkelings of menselijke problemen binnen een team, maar we zijn dicht bij een doorbraak in de F1 en komend jaar zal voor ons dan ook een enorme leercurve zijn. Het zou een droom zijn om in onze eerste race gelijk een punt te halen, maar we richten ons op het stap voor stap doen van zaken en het verbeteren van onze competieve positie gedurende het seizoen," zei Kolles. Het team maakte tevens bekend dat de ervaren engineer Jacky Eeckelaert benoemd is tot technische coördinator.