Vercauteren ook volgend seizoen coach van Racing Genk

Jeffrey

Ook het komende seizoen zal Frank Vercauteren actief zijn als coach van Racing Genk, zo bevestigt de clubsite van Genk. De voormalige linksbuiten en de huidige nummer tien van de Jupiler Pro League kwamen tot een overeenkomst van een éénjarig contract.

Hein Vanhaezebrouck werd eerder dit seizoen de laan uitgestuurd en zodoende werd Vercauteren door Genk in december aangesteld als hoofdcoach. Genk staat op een enigszins teleurstellende tiende plaats, maar is tevreden over het functioneren van de voormalige international.

"De resultaten speelden niet zo mee voor zijn verlenging. Het ging meer over het gevoel dat leefde. Al na enkele matchen had iedereen het gevoel dat het zeer goed zat met de samenwerking. Het was dan ook logisch dat we de optie gelicht hebben", aldus algemeen directeur Dirk Degraen tegenover Sporza.

Als hoofdcoach was Vercauteren bij KV Mechelen en Anderlecht actief. In 2008 werd hij als assistent van René Vandereycken actief bij de nationale ploeg van België. Na het vertrek van Vandereycken was hij kortstondig bondscoach, maar hij werd snel opgevolgd door Dick Advocaat.