Mollema hoopt op top tien in Parijs - Nice

Frank (franklop)

Zondag wordt met een proloog het startschot gegeven voor Parijs - Nice. Kopman van de Rabobank is Bauke Mollema, die in eerste instantie de Koers naar de zon geeneens zou rijden. Maar door een blessure van Laurens ten Dam is het programma van de jonge renner veranderd.

"Het is voor Laurens vervelend dat hij er niet bij kan zijn, maar ik ben heel blij met de kans een dergelijke bekende en mooie wedstrijd te kunen rijden," aldus Mollema. "Ik hoop zo hoog mogelijk te eindigen. In de Ruta del Sol was de vorm echt goed en na afloop dacht ik: 'misschien kan ik bij de eerste tien eindigen in Parijs-Nice'."

"Met name in de bergritten wordt er iets van mij verwacht en verwacht ik ook iets van mezelf," zei Mollema op Rabosport.nl, die in de top vijf eindigde vana de Ruta del Sol. "Ik heb ondertussen wel een verkoudheidje en licht griepje gehad, maar daarna wel weer goed kunnen trainen. De Ruta is in ieder geval heel goed voor mijn zelfvertrouwen geweest, zeker na een jaar met Pfeiffer gesukkeld te hebben, in die etappe met die steile klim vijfde worden en diezelfde positie halen in het eindklassement, was beter dan ik had durven dromen. Hopelijk kan ik de komende week meer mooie uitslagen laten zien. Met name in de bergritten wordt er iets van mij verwacht en verwacht ik ook iets van mezelf."