Sony's najaarsline-up

<\/center>

Op Sony\\\'s handheld zullen dit najaar ook een aantal first party-titels verschijnen. Helaas geen originele nieuwe spellen hierbij, maar een tweetal vervolgen en twee spin-offs. Alle vier de games zijn echter gebaseerd op een goed origineel, dus dat belooft wat.

Buzz! Brain Twister
Buzz keert terug naar de PSP, met ditmaal niet zomaar een quiz maar een volledige training voor je hersens, Buzz! Brain Twister. Er zitten zestien minigames op het UMD-schijfje, die je hersens trainen op vier gebieden: analyse, observatie, geheugen en rekenen. Uiteraard is dit het leukste om te doen met anderen, dit kan met maximaal zes personen op één PSP. Vanaf 14 november zal deze game verkrijgbaar zijn.



<\/center>

LocoRoco 2
Uiteraard kan een titel zo succesvol als Locoroco niet zonder een vervolg, en deze komt er dan natuurlijk ook aan. Ook in LocoRoco 2 vallen de gemene Moja weer binnen met hun rotmuziek. Deze keer is het zaak om ook onder water te gaan in de zoektocht naar muzieknoten en instrumenten. 25 nieuwe levels, zes nieuwe mini-games en een draadloze vier-speler modus moeten zorgen voor genoeg toegevoegde waarde om de kopers over de streep te trekken.

Patapon 2
Ook van die andere populaire muzikale game komt een vervolg, met ditmaal de nadruk op multiplayer. Met vier-speler draadloze gameplay ligt de nadruk in Patapon 2 op teamplay om grote eieren door het level heen te verplaatsen, uiteraard terwijl de vijand genadeloos aan blijft vallen. Ook zijn er nu Hero-Patapon, denk hierbij aan Warcraft III: het zijn sterkere units die ook nog eens aan te passen zijn. Er zit daarnaast ook veel meer content in de game, niet alleen twee keer zoveel levels maar ook zoveel mogelijkheden tot customization dat je de game waarschijnlijk nooit helemaal zult ontdekken.



<\/center>
Resistance Retribution
De populaire PS3-launchgame komt nu naar de PSP, met een speciaal verhaal wat het gat tussen Resistance en Resistance 2 moet overbruggen. Resistance Retribution speelt zich af in Europa, waar de Chimera inmiddels ook voet aan grond hebben gekregen. Jij als Britse marinier wordt gevraagd om deel te nemen aan het verzet tegen de Chimera. De game wordt gespeeld vanuit een 3e-persoons perspectief gespeeld, met een speciaal voor de PSP ontworpen targeting-systeem. Verwacht daarnaast veel chimera, zowel oude bekenden als nieuwe units, en een acht-speler multiplayer met vijf gamemodi.