Dance Central 2-workshop met Dan Karaty

Om de nieuwe dansgame Dance Central 2 voor Kinect te promoten organiseerde Microsoft vorige week een exclusieve dansworkshop met Dan Karaty. Karaty is ingeschakeld om de dansgame in Nederland te promoten en is daarvoor in vele commercials te zien. Op een stille woensdagavond werd in de Kinect Store in Amsterdam fanatiek gedanst!

De avond zou rond zeven uur gaan beginnen en voor aanvang stonden er al een heel aantal vrouwen te wachten voor de Kinect Store. Of nou ja, een flink aantal dames én Pheno. Ongeveer dertig mensen waren er aanwezig en na een korte introductie van Microsoft zelf betrad Karaty de winkel en kon het workshopgedeelte van start gaan. 

Dance Central 2

Iedereen die ooit het genoegen heeft gehad een gymles 'bewegen op muziek' met mij te hebben gevolgd kent mijn talent voor dansjes. Gewoon nadoen wat iemand voordoet is vaak al lastig genoeg, en al helemaal als ik verschillende danspassen achtereen moet doen. Maar aangezien Pheno al fungeerde als fotograaf heb ik toch zelf meegedaan en het ging niet eens zo slecht als verwacht. Wel was direct duidelijk dat er meerdere dames en meisjes wél regelmatig dansten en twee meisjes hadden zelfs al wat ervaring met het spel. We leerden de danspasjes van DJ got us falling in love again van Usher ft pitbull op easy en gelukkig is easy ook prima te doen voor mij!

Dance Central 2

Na de workshop zelf kon er onder begeleiding van Dan geoefend worden met het spel om vervolgens eveneens met DJ got us falling in love again een zo hoog mogelijke score neer te zetten om daarmee hopelijk een Xbox 360 met Kinect en Dance Central 1 en 2 mee naar huis te nemen. Ondertussen waren er mogelijkheden genoeg voor een fotoshoot met Dan en om hem het hemd van het lijf te vragen. Wat we hem allemaal gevraagd hebben kun je op de volgende pagina lezen.

Aan het eind van de avond ging Dan zelf ook nog aan de slag met het spel, waarbij hij het uiteindelijk slechts nipt won van prijswinnaar Sanne, die de ranglijst aanvoerde. Zij ging uiteindelijk met de Xbox 360-set én een geweldige ervaring naar huis. Je kunt haar verslag van de avond hieronder lezen.

Dance Central 2

"Vrijdag 11 november keek ik op internet en ik zag dat Dan Karaty een workshop gaf. Ik wou daar graag bij zijn, en ik keek wat ik daar voor moest doen. Ik heb een filmpje ingestuurd waarop ik dans. Toen kreeg ik dinsdag 15 november een e-mail waarin stond dat ik gewonnen had! Ik was heel erg blij! De volgende dag was het zover. Ik ging samen met mijn vader naar Amsterdam. De workshop was in de Kinect Brandstore. Eerst moesten we buiten wachten en toen ik Dan zag lopen, werd ik best wel zenuwachtig! Eindelijk mochten we naar binnen. De mensen die de workshop organiseerden gingen eerst dingen uitleggen en toen kwam Dan binnen! Hij is super-aardig en relaxt! De workshop bestond uit het spel 'dancecentral' op de Xbox Kinect. Eerst leerde Dan ons een paar dansjes die in het spel voorkwamen. Daarna gingen we goed oefenen op de Xbox, want als je de highscore had, kon je een Xbox Kinect met Dancecentral 1&2 winnen! Dan liep rond en je kon even met hem praten en vragen stellen. Hij kwam bij mij staan en ik heb hem vragen gesteld en Dan heeft me veel tips gegeven. En natuurlijk even samen een foto gemaakt!! Ik vond het heel erg bijzonder om met Dan te praten, want hij is echt een voorbeeld voor mij. Hij is een supergoede danser en choreograaf en heeft al met veel artiesten gewerkt. Toen vroeg ik of hij samen met mij Dancecentral wou doen, en dat wou hij!! Dat vergeet ik nooit meer! Het was heel grappig, want de ene keer stond ik voor, en daarna Dan. Uiteindelijk heeft Dan gewonnen.. Ik vond het super om met hem te battlen! Toen kwam de prijsuitreiking en ik had gewoon de Xbox Kinect met Dancecentral 1&2 gewonnen!! Ik kan niet beschrijven hoe blij ik toen was! Toen Dan de prijs aan mij gaf, zei hij: "Nu kan je goed oefenen, en dan doen we een revanche!" Nou, daar hou ik hem aan haha . Mijn vader en ik reden terug naar huis en ik kon het gewoon niet geloven! Het was zo onwerkelijk dat ik gewoon had gepraat, gebattled en gechilld met Dan Karaty en natuurlijk dat ik de Xbox Kinect gewonnen had!! Het was super en ik zal dit nooit meer vergeten."
 
Winnares