7: games waarvoor we naar GamesCom gaan

In de serie De zeven... kiezen zeven FOK!games-redacteuren de game die volgens hen het best bij het onderwerp van deze week past. Deze keer kijken we met iedereen die naar de GamesCom afreist volgende week alvast naar hun wensenlijstje. Zonder welke game is een tripje naar de GamesCom niet compleet? KoosyNL, Notorious_Roy, koei, Kensuke, RitseB, WesleyB en Pheno maakten hun keuzes en lichten deze hieronder toe.

KoosyNL

Game: Dead Island
Platform
: pc, PlayStation 3, Xbox 360
Releasedatum: 9 september 2011
Redacteur:
 KoosyNL
 

Op een beurs als de GamesCom zijn natuurlijk een hoop interessante games. Helaas is Square Enix dit jaar niet aanwezig op in Keulen dus Hitman en Tomb Raider zullen niet te zien zijn. Daarnaast zijn er een hoop games aanwezig waarvan ik eigenlijk al weet dat ze goed zullen zijn, dus die hoef ik ook niet per se te zien.

Een game waar ik erg benieuwd naar ben en eigenlijk nog vrij weinig over weet is Dead Island. Als enorme zombie-fan (The Walking Dead 2 kan niet vroeg genoeg beginnen) ben ik enorm benieuwd naar deze game. Een free-roaming game waarin RPG-elementen zitten en de nadruk vooral ligt op melee-combat klinkt enorm goed. Tel daar een 4-speler coöp bij op en je hebt een formule voor succes. Toch wil ik de game eerst zelf aan het werk zien en spelen voordat ik kan beslissen of het daadwerkelijk iets gaat worden.

 

notroy

Game: Super Mario 3D land
Platform
: Nintendo 3DS
Releasedatum: november 2011
Redacteur: Notorious_Roy

De meeste mensen noemen me 'Nintendo-fanboy', maar stiekem klopt die term niet helemaal. Zelda vind ik bijvoorbeeld geen zak aan en ook Metroid staat niet hoog op mijn lijstje. Nee, ik ben meer een 'Mario-fanboy'. Al vanaf Super Mario Bros. op de NES ben ik fan van die volslanke Italiaan en zijn broer.

Toen midden jaren '90 Mario overging naar 3D met Super Mario 64 vond ik dat helemaal geweldig. Er was zo enorm veel vrijheid in de bewegingen dat echt alles mogelijk leek te zijn. Het was een epische platformgame zoals er nu nog steeds maar weinig zijn. Toen vorig jaar Super Mario Galaxy 2 verscheen toonde Nintendo waartoe ze allemaal in staat zijn en mijn God, dat is een hoop.

Nu in november Super Mario 3D Land uitkomt, en deze game al het goede van voorgaande delen combineert, kan het niet anders dan dat dit mijn Game of the Year gaat worden. In Keulen hoop ik alvast een voorproefje te krijgen van 3D Land zodat ik Het Evangelie alvast kan gaan verspreiden.

koei

Game: Paper Mario 3DS
Platform
: Nintendo 3DS
Releasedatum: onbekend
Redacteur: koei

Ik heb op de E3 vrijwel alles al gezien wat ik wilde zien. Batman: Arkham City, Sesamstraat en SSX heb ik allemaal al kunnen zien en spelen. Hetzelfde geldt voor de PlayStation Vita en de Nintendo Wii U, die ik ook beide al in mijn handen heb gehad en verschillende spelletjes op heb gespeeld. De rest van Nintendo is eigenlijk vanwege de drukte op de booth en in mijn programma langs me heen gegaan, ook omdat ik geen interesse had in Wii- of 3DS-games. Dankzij de prijsverlaging ben ik echter sinds kort ook in het bezit van een Nintendo 3DS en dus wil ik kijken welke games ik daarvoor wil gaan halen.

Bovenaan het lijstje staat Paper Mario 3DS. Paper Mario is één van de weinige RPG-achtige series die mij heeft kunnen boeien. De Mario & Luigi-games voor de handhelds vind ik ook leuk, maar de aparte stijl van de Paper Mario-games in combinatie met de voordelen van papier zorgen ervoor dat ik deze serie toch net wat leuker vind. Helaas zal de game waarschijnlijk dit najaar niet meer halen en het is nog niet zeker of de game op de GamesCom aanwezig is. Indien niet, dan hoop ik zelf aan de slag te kunnen met Rise of Nightmares. Deze game was op de E3 ook aanwezig, maar met een te lange rij voor mijn beperkte vrije momenten.

wesleyb

Game: Forza Motorsport 4
Platform
: Xbox 360
Releasedatum: 14 oktober 2011
Redacteur: WesleyB

Als er één game is waar ik al vanaf het eerste moment naar uitkijk, dan is dat Forza Motorsport 4. Op het moment ben ik druk bezig om het derde deel nog voor de volle honderd procent uit te spelen, maar dat is er echt bij ingeschoten door andere vette games. Desondanks is dit nog wel het enige spel dat ik speel dat ouder is dan een jaar en waar ik me altijd mee kan vermaken. Forza 4 wordt niet alleen de mooiste racegame, maar volgens mij ook de meest complete. Niet overcompleet, maar gewoon compleet. De bekende tracks, die best aangevuld mogen worden met een zooitje nieuwe, de wreedste auto's en natuurlijk die fantastische showroom waar je alle auto's in al hun facetten kunt ervaren. Inclusief commentaar van Top Gears Jeremy Clarkson. Hoe veel wreder wil je het hebben.

Pheno

Game: Diablo III
Platform
: pc
Releasedatum: Als Blizzard klaar is
Redacteur: Pheno

Vanaf dag één (min drie door foutje van de retailer) speel ik al Diablo II, vooral online. Niemand weet het, zelfs de gamescrew niet, maar ik kijk dan ook erg uit naar het derde deel dat ongetwijfeld voor lange speelsessies (en een verwaarloosde echtgenote) gaat zorgen.

Eerder heb ik al een stukje act 1 gespeeld, maar gerucht is dat de volledige beta te spelen is op GamesCom, dus act 1 met wat aanpassingen en kleine stukjes van act 2 en 3. Ik heb de invite al op zak, maar toch wil, nee, moet ik naar de Diablo III-stand om een paar uur te spelen. Dus mocht je op gamescom aanwezig zijn en je ziet een kerel met een zak chips, een fles cola en een grijns van oor tot oor gamen: stoor me niet, ik ben gevaarlijk in zo'n toestand.

RitseB

Game: Star Wars: The Old Republic
Platform
: pc
Releasedatum: onbekend
Redacteur: RitseB

In The Old Republic nemen LucasArts en Bioware ons mee naar een tijd duizend jaar voor het tijdperk van Vader en Sidious, als de Republic in oorlog is met het kwade Sith keizerrijk. Spelers mengen zich in deze strijd als Jedi, Sith of een andere klassieke Star Wars-rol en bepalen gedurende het spel hun eigen keuzes voor Light of Dark. Tijdens het spel maakt de speler kennis met NPC's die hem helpen of verraden, afhankelijk van de acties van de speler. Er is ook de mogelijkheid om samen met vrienden te spelen om enorme uitdagingen aan te gaan. Ik heb vorig jaar in Keulen een demo bij kunnen wonen en even met de game kunnen spelen. Ondertussen zijn we een jaar verder en ik ben heel benieuwd wat ze in de tussentijd van de game hebben gemaakt.

Kensuke

Game: Borderlands 2
Platform
: pc, PlayStation 3, Xbox 360
Releasedatum: Ergens tussen april 2012 en maart 2013
Redacteur: Kensuke

Eén manier waarop games anders zijn dan andere media is het feit dat sequels bijna altijd beter zijn dan het origineel. Dit komt waarschijnlijk omdat hun kwaliteit niet in de narratief schuilt, maar vooral op gameplaymechanieken. De beste games aan het eind van dit jaar zijn sequels van IP's die deze generatie geïntroduceerd werden. Het eerste deel van een Uncharted of een Assassin's Creed is het werk van zoekende ontwikkelaars die nog bezig zijn met het concept vast te nagelen en de mechanieken uit te werken.

Pas met de sequel krijgen ze de ruimte en tijd om en het geheel op te poetsen tot een topgame. Daarom kijk ik erg uit naar Borderlands 2, het vervolg op een slordige RPG-FPS vol met hele goede ideeën en potentie. Ik kan niet wachten om te zien hoe ze het hopelijk zullen destilleren tot iets heel bijzonders.

BL2

Game Informer-cover van september.
Eerste beelden verschijnen tijdens Gamescom.