Interview: Ferry Corsten

Vind jij hardware essentieel voor het tot stand komen van vette tracks, of geloof je dat er in de toekomst steeds vaker gekozen gaat worden voor software? Ik bedoel hiermee zaken zoals VST plug-ins (i.c.m. Cubase/FruityLoops en andere sequencing software), maar ook programma's zoals bijv. Reason? Om een lang verhaal kort te maken: maakt de hardware uiteindelijk plaats voor software in de nabije toekomst?
Ik raad het nu nog niet aan om alleen maar software te gebruiken, maar ik weet zeker dat er over een jaar of 2,3 geen verschil meer is in sounds uit een softsynth of een hardsynth...

Ik weet je bent getrouwd, wat vindt mevrouw Corsten eigenlijk van jouw werk? Je bent veel weg, veel aantrekkelijke vrouwen op het feestje... Of gaat ze mee ?
Lia gaat vaak mee en is erg betrokken bij wat ik doe. Zij regelt ook mijn boekingen. Gelukkig gaat ze wel heel goed om met het groupie tafereel...

Welke eisen stel je voor, tijdens en na een optreden? Overnachtingen in een 5-sterren hotel incl. 13-gangendiner, vervoer per royal class prive vliegtuigen, champagne met dozen belgische bonbons, vers geplukte bloemblaadjes die over je heen gestrooid worden, een rode loper van satijn.... Of zeg je: Ik kom met eigen vervoer, wil vooraf graag een patatje pinda met een kaassoufleetje, tijdens m'n set betaal ik voor m'n colaatjes en achteraf slaap ik op eigen kosten in de plaatselijke jeugdherberg?
Ik zal het eerlijk zeggen: Een mix van alletwee! Als ik gewoon in een lekker schoon comfortabel hotel kan crashen, ben ik al blij. Op zich is er ook niets mis met een patatje pinda en een soufleetje. Maar als we 't over vliegen gaan hebben, wil ik wel gewoon business class vliegen. Kijk, als ik nou maar een keer in het buitenland zou draaien, zou 't anders zijn, maar ik zit wekelijks in een vliegtuig. Dan wil je gewoon lekker zitten... en bovendien draai ik gewoon beter als ik lekker uitgerust ben... ennuh een glaasje water is al goed, hoor!

Wat vind je leuker, produceren of draaien?
Is moeilijk te zeggen. Het helpt elkaar en 't heeft elkaar ook nodig. Met draaien kun je jezelf helemaal geven op het podium en met produceren kun je jezelf helemaal terug trekken in je eigen wereld. Ik zeg dus beiden.

Tegen wie keek je vroeger en nu op qua muziek?
Ik keek vroeger wel op tegen mensen zoals Ben Liebrand want ik vond die mixen geweldig. Nu heb ik heel veel respect voor Paul Oakenfold en William Orbit.

Wat vind jij van het 'verafgoden' van de bekende DJs, die de laatste aantal jaren gaande is?
Ik vind het wel grappig omdat het nu toch een beetje een rockstar sfeertje krijgt. Aan de andere kant heb ik zoiets van: "Mensen, DJ's zijn ook maar mensen en draaien plaatjes van andere mensen... Relax!!!"


Zie ook Ferry Corsten's Website en Right of Way Review