Musical: Crazy For You

"Crazy For You" is de Tony Award-winnende adaptatie van de film hit "Girl Crazy" uit 1930. "Crazy For You" is geschreven door Ken Ludwig. George en Ira Gershwin zorgden voor de muzikale noot.

Het verhaal speelt zich af in de theaterwereld in de jaren dertig. Het Gaiety Theatre in Deadrock, Nevada, balanceert op het randje van faillissement. De zelfstandige Polly vecht tegen het faillisement van haar oude theatertje. Bobby Child, een rijke bankierszoon, moet haar theater onteigenen. Maar hij wordt tot over zijn oren verliefd op Polly. Hij wil haar te helpen, maar haar liefde is onbetaalbaar. Ten einde raad probeert hij Polly's hart te stelen door zich te vermommen als de beroemde theaterproducer Bela Zangler. Als de verloofde van Bobby opdoemt en zij hem herkent, is de chaos compleet. Brengt de waarheid de verliefde bankierszoon en de trotse theatereigenaresse bij elkaar?


George Gershwin schreef ontelbare musicalsongs. De beroemdste daarvan zijn samengebracht in "Crazy for You". Een hommage aan deze briljante grondlegger van de Amerikaanse musical. Songs door legendarische zangers vertolkt zoals Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Barbara Streisand. Bijvoorbeeld: 'I got Rhythm', en 'They can't take that away from me'


Hoofdrol in deze vrolijke, snelle, temperamentvolle musical is Bobby, die maar een passie heeft: dansen op Broadway! De komische liefdesstory, die zich afspeelt in New York en op het platteland van Amerika is een charmante kapstok om de onvergetelijke songs een plaats te geven. Voor de eerste keer een Gershwin musical in de Nederlandse taal, met in de hoofdrollen: Dick Cohen, Joke de Kruijf, Chantal Janzen, Anouk van Nes, Peter Reijn, Christo van Klaveren en Jacqueline Aronson.