Interview Ruud Feltkamp: 's Ochtends Florence, 's avonds Hazerswoude-Dorp

In Florence vindt op valentijnsdag de internationale première van Toscaanse Bruiloft plaats. Deze film behaalde in het eerste weekend na de opening al de status goud. Een mooi moment om op deze dag met Ruud Feltkamp terug te blikken op deze succesfilm.

Wij ontmoeten Ruud in de lounge van een klassiek hotel in hartje Florence. Net terug van een ochtendwandeling onder de Italiaanse zon, neemt hij in een frisse bui plaats op de sofa. “FOK? Dat is toch van dat forum?”

Het is ruim een half jaar geleden dat de opnames van Toscaanse Bruiloft waren afgerond. In deze film neemt hij de rol aan van Erik, de broer van de bruidegom. “Het is een feest der herkenning om weer terug te zijn in deze regio.”

Ruud speelt in de film naast enkele Goede Tijden, Slechte Tijden-collega’s. Het is wel even anders dan de setting in Nederland. “De studio waar GTST wordt opgenomen is in feite een donker hol. Het is dan erg gaaf om op zo’n locatie te werken naast collega’s die je al goed kent. Het ijs hoeft niet gebroken te worden en het is net alsof we met een vriendenclub op de set zijn.

De film zit vol hilarische momenten, waaronder een ‘knallend’ jacht-uitje in de bossen. Zelf heeft hij nooit aan zo’n heftig vrijgezellenfeest meegedaan. “Wanneer ik aan de beurt ben wil ik een uitbundig feest in Las Vegas met alles erop en er aan; zo eentje uit The Hangover”. Wat hij zelf het leukst vond om te doen is de knokpartij in de film. Deze werd uitgebreid geoefend met een stuntteam. “We werden gecoacht door twee Italiaanse broers uit het team. Hun vader verzorgde de stunts in één van de films uit de Indiana Jones-reeks. Overdag mochten we de vechtloopjes oefenen en die werden ’s avonds opgenomen.”

Veel tijd om te genieten van Florence is voor Ruud helaas niet weggelegd. Hij vliegt ’s middags alweer naar Nederland om te DJ’en. “Naast acteren ben ik vrij serieus bezig met muziek. Vanavond speel ik een set in Hazerswoude-Dorp. Ik draai dan wat electrohouse op een valentijnsfestival. Mijn voorbeelden zijn DJ’s als Hardwell en Dimitri Vegas, maar je kunt me erg blij maken met alles wat bijvoorbeeld op Tomorrowland voorbijkomt.” GTST-fans hoeven niet bang te zijn dat hij overstapt op de muziek en het acteren achter zich laat. “Ik zou niet kunnen kiezen als het moest, want ik vind het allebei hartstikke leuk om te doen. Doordeweeks ben ik volledig aan het werk als acteur en in het weekend als DJ.”

© FOK.nl / Jimmy Israel
Ruud Feltkamp blikt terug op de film Toscaanse Bruiloft.