Interview: Ferry Corsten

Wat is je favoriete nummer (van een andere artiest)?
Er zijn echt een heleboel platen die ik te gek vind, maar als je vraagt wat één van mijn favoriete danceplaten is, dan moet ik zeggen Chicane - Autumn Tactics (Thrillseekers remix)

Hoe was het om in een Concorde te vliegen?
De Concorde is heel smal en laag van binnen en zeker niet comfortabel. Maar het is echt heel cool als je de gezagvoerder hoort zeggen: "From the flightdeck... We've now reached our cruising altitude of 20.000ft. (2 keer zo hoog als een normaal vliegtuig) ... In one minute from now, I'm gonna start the afterburners, and we will reach supersonic speed within one minute after that" Je wordt dan een beetje in je stoel gedrukt, mach 2, buiten is de lucht bijna zwart omdat je zo hoog zit en je ziet de bolling van de aarde en tweeenhalf uur later sta je in Parijs. De vlucht vanuit New York naar Parijs duurde drie uur in totaal. En het eten is zoiets als kreeft in een truffel/wijn saus met kaviaar enzo. Echt bizar. Jammer dat 'ie niet meer vliegt...

De videoclip van "Rock Your Body" is een staaltje van goed gemonteerde beelden die perfect aansluiten bij het ritme van de muziek. Wie heeft deze clip voor je bedacht en uitgevoerd en heb je zelf ook ideeën over videoclips?
De clip voor RYBR is gedaan door Eboman. Hij is een beeldkunstenaar uit Amsterdam en heeft echt kijk op bizarre dingen. We hebben hem gevraagd, omdat we weer eens iets origineels wilden hebben voor op TV... Vaak begint een videoclip met een idee en eindigt dan beter omdat er meer ideeen van andere mensen bij komen, waaronder ook van mij. De clip van "Punk" was wel grotendeels mijn idee.


Rock Your Body Rock, en Right Of Way . Zit er een diepere betekenis achter de titels?
Rock Your Body Rock was meer zo van: ik wil weer eens iets ruigs maken en niet zo zweverig, wat je de laatste tijd te veel hoort in de trance. Bij RYBR gaat het gewoon om dansen!!! Right Of Way zegt meer iets over het stereotyperen van mij als artiest. Ferry Corsten? Oh dat is toch die trance DJ? NEEE, ik doe veel meer dan dat en Right Of Way (voorrang in 't Engels) zegt eigenlijk kijk eens naar al die andere dj/producers wat die doen, en kijk eens hoeveel meer ik hier doe...

Wat vind je van tranceproducties die alleen maar software-matig zijn gemaakt? Vind je die een mindere "feel" hebben dan producties die uit samplers/en synths komen rollen?
Ik kan meteen horen als iets alleen met software is gemaakt. Vaak mist 't gewoon een hele vette dynamiek en klinkt het allemaal erg steriel... Ik gebruik ook zeker software, maar ik mix 't wel met hardware synths. Daarom klinkt 't toch net wat rauwer.

Stel: het genre trance bloedt dood (nauwelijks voor te stellen, maar toch), de muziek die jij leuk vindt om te maken wordt door niemand meer geluisterd en de fans blijven weg. Zou je dan doorgaan met produceren, of kies je ervoor om je aan te passen aan de vraag?
Ik ga zoiezo mijn eigen weg. Het is niet zo dat ik trance maak omdat er zoveel vraag naar is. Ik ben begonnen met trance omdat ik 't leuk vond. Toen ik ermee begon, wist nog niemand wat trance was. Nu ben ik bezig met dingen zoals Rock Your Body, Rock... was voor veel mensen ook ff wennen. Maar nu ook zeker gewaardeerd. Dus ik maak me niet zo zorgen...

Heb je toevallig zin om een track speciaal voor Fok! te maken ?
En hoe zou je hem noemen?

Zou wel een uitdaging zijn, He? Let's Fok, I wanna rock your body rock...