FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 maart 2010

Waar zijn de platformers?

Column Header

Fuck online gaming! Ouderwets of niet, gamen op de bank met vrienden is de shit. Niets zo heerlijk als iemand face to face te vernederen of samen te genieten van goed teamwerk. Dit alles gebeurt natuurlijk onder het genot van verschillende versnaperingen en bijzonder koud bier. Zo hebben mijn maten en ik menig (platform)game uitgespeeld. Toch wordt er in huize Vis steeds minder op die manier gegamed. Wat is er aan de hand?

Honderden granaten WOII gevonden in Moskou

Tientallen inwoners van Moskou zijn vandaag tijdelijk uit hun huizen geëvacueerd na de vondst van honderden artilleriegranaten uit de Tweede Wereldoorlog. De explosieven lagen begraven onder een weg. Dat heeft een woordvoerder van het Russische leger gezegd.

Arbeiders werkten aan een weg in het westen van de Russische hoofdstad toen zij stuitten op bijna zeshonderd artilleriegranaten. Omwonenden werden direct geëvacueerd, de weg werd afgesloten voor verkeer.

Pixar wint bioscoopaward voor succes

Filmstudio Pixar is gisteren in de prijzen gevallen. De filmmaatschappij, die in handen van Disney is, kreeg de ShoWest Big Ten Award. Het bedrijf kreeg de onderscheiding, omdat tien opeenvolgende films van het bedrijf alle tien een succes werden.

Pixar maakte kinderanimatiefilms als 'Toy Story', 'Finding Nemo' en 'The Incredibles'. John Lasseter, de regisseur van 'Toy Story' en 'Toy Story 2', nam de prijs in ontvangst tijdens ShoWest, een jaarlijkse bijeenkomst van bioscoopeigenaren.

Lasseter bedankte alle aanwezigen voor het ondersteunen van Pixar. Hij beloofde 'door te gaan met het leveren van goede films'. "We stoppen niet bij tien." 'Toy Story 3' draait vanaf 28 juli in de Nederlandse bioscopen.

PVV niet in coalitie Almere

De PVV is uit het coalitieoverleg in Almere gestapt. De grootste partij van de stad voelt zich in de oppositie geduwd, omdat vrijwel geen van de partijen waarmee verkennende gesprekken zijn gevoerd tegemoet wil komen aan de belangrijkste punten van de PVV. Dit zijn onder andere stadscommando's, lastenverlichting en het tegengaan van de islamisering.

De partij haalde negen van de 39 zetels, en mocht daarom verkennende gesprekken voeren met de andere partijen. Volgens de PVV heeft de VVD aangegeven te voelen voor een brede coalitie van de PVV-PvdA-VVD. De coalitie zou dan rusten op 24 zetels. PVV-voorzitter Raymond De Roon: "Door de houding van de PvdA is dit echter een illusie. Gelet op de genoemde blokkades op voor de PVV belangrijke punten, acht ik een coalitie van PVV en VVD met kleinere partijen evenmin haalbaar."

Volgens De Roon is het vrijwel onmogelijk om een sluitende coalitie te vormen met de PVV. Hij zegt: "In de verkennende besprekingen die ik met acht partijen heb gevoerd, is gebleken dat zij op vrijwel al die onderdelen geen concessies aan de PVV-kiezers willen doen."

GÚÚn nieuwe Eurolanden!

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat Madlener de opvatting huldigt dat hoe zuidelijker een land ligt, des te meer dat land tegen van die verfoeilijke Moslimstaten aanschurkt. Stap 1 voor een excommunicatie is het alvast isoleren van de munt van zo'n land. Want echt, er is geen enkel economisch, monetair of politiek argument te vinden, dat een monetaire streep van links naar rechts over de Europese landkaart rechtvaardigt.

Lekkende accu: appartementencomplex ontruimd

Een lekkende accu heeft er vanavond voor gezorgd dat er een appartementencomplex in Kerkrade ontruimd moest worden. De bewoners van tien appartementen moesten hun woningen voor ten minste een uur verlaten.

Er hing een doordringende, vreemde geur in het gebouw. De brandweer startte daarom een onderzoek. Ondertussen werd het appartementencomplex ontruimd, en moesten de bewoners even op een andere plaats ondergebracht worden.

De brandweer ontdekte dat er een lekkende accu in een garagebox stond. Deze was verantwoordelijk voor de geur die in het hele gebouw te ruiken was. Een dik uur later konden de bewoners weer naar hun huis in de Schleidenstraat.

Ruim tweehonderd klachten studenten ov-chipkaart

Het OV loket heeft sinds gisteren meer dan tweehonderd klachten binnengekregen van studenten die nog geen OV-chipkaart hebben ontvangen. Dit is volgens het loket van reizigersorganisatie Rover een recordaantal sinds haar oprichting in 2008.

Alle ruim tweehonderd studenten die bij het loket hebben aangeklopt zouden herhaaldelijk een chipkaart hebben aangevraagd, maar op 16 maart nog geen werkende kaart hebben gehad. De informatievoorziening aan deze groep studenten laat ondertussen volgens het loket te wensen over. Wat de studenten die buiten hun schuld om geen geldige kaart hebben moeten doen, is ze niet verteld.

Studenten kunnen sinds gisteren alleen nog reizen met het digitale vervoersbewijs. De ov-bedrijven spraken gisteren nog van een rustig verlopen overgang en verwachtten dat mensen snel wennen.

Volgens het OV loket blijkt uit de klachten echter dat de invoering van de chipkaart helemaal niet zo vlot verloopt als de vervoersbedrijven zeggen. "Er zijn studenten bij die soms al meer dan vijf aanvragen hebben gedaan voor een chipkaart, maar nooit een goed product hebben ontvangen."

Het OV loket behandelt klachten van ov-gebruikers die niet afdoende door vervoerders zijn verholpen. Vanaf december vorig jaar heeft het loket meer dan zeshonderd klachten van studenten binnengekregen die via de reguliere weg geen geldige chipkaart hebben ontvangen.

Bolt neemt deel aan 300 meter

Usain Bolt heeft toegezegd om deel te nemen aan de meeting in het Tsjechische Ostrava, waar hij deel zal nemen aan de 300 meter sprint. Het zal voor het eerst zijn dat Bolt op deze afstand in actie komt.

"Ik heb er al wat op getraind, dus ik weet wat het inhoudt," zegt Bolt. "Maar dit wordt mijn eerste wedstrijd op die afstand. Ik hoop dat het goed weer wordt, zodat ik een snelle tijd op het bord kan zetten." Men verwacht dat de Jamaicaan een aanval gaat wagen op het record van Michael Johnson. Op hoogte in Zuid-Afrika liep hij tien jaar geleden 30"85.

'50 Cent zweert hiphop af'

50 Cent zegt de hiphop met zijn nieuwe cd met de werktitel 'Black Magic' voorlopig vaarwel. De rapper is zo verslingerd aan Europese dancemuziek dat hij van zijn nieuwe album een danceplaat maakt. Hij wil zijn publiek naar eigen zeggen tonen dat hij meer beheerst dan alleen het hiphopgenre.

De nieuwe nummers van 'Fiddy' zijn geïnspireerd op zijn bezoeken aan Europese clubs, zegt hij op de Britse entertainmentwebsite Contact Music. De 34-jarige rapper bezocht een afterparty in een club waar aanvankelijk hiphopmuziek werd gedraaid. Daarna werden de nummers sneller en veranderde de stijl naar dance.

"Ik wilde eenzelfde soort up-tempo nummer maken en ik dook de studio in. Ik nam het album op met mijn liveband tijdens onze tournee", zegt 50 Cent.

De rapper wil niet dat mensen hem in een hokje plaatsen en hem zien als iemand die slechts één stijl vertegenwoordigt in zijn muziek. "Mensen moeten het onverwachte verwachten op dit album."

'50 Cent zweert hiphop af'
'50 Cent zweert hiphop af' (Foto: Novum)

Uitslagen Champions League (17/03/2010)

Vanavond werden de laatste twee returns uit de achtste finales van de Champions League afgewerkt. Barcelona ontving in eigen huis VfB Stuttgart en Girondins de Bordeaux heette Olympiakos Piraeus welkom. Hieronder de verslagen en karakteristieken.

FC Barcelona - VfB Stuttgart

FC Barcelona heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na het 1-1 gelijkspel in Duitsland, werd VfB Stuttgart in het eigen Camp Nou met 4-0 aan de kant gezet.

Barcelona liet zijn 80.000 fans een prachtige avond beleven. De Spaanse topclub liet met schitterend combinatiespel de Duitse opponent totaal kansloos. Al na dertien minuten pakte de Catalaanse ploeg de leiding dankzij Lionel Messi. De watervlugge Argentijn ging ongehinderd op avontuur en schoot op knappe wijze de bal achter keeper Lehmann. Voor rust breidde Pedro de score uit op aangeven van Touré en bracht Barcelona zo op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na rust scoorde Messi zijn tweede doelpunt van de avond. Hij ontving een hakbal van Alves en rondde opnieuw bekwaam af. De Spaanse ploeg kreeg, gedurende de tweede helft vorderde, een hoop kansen om de score verder uit te breiden, maar alleen invaller Bojan wist kort voor tijd nog te scoren. De 4-0 overwinning betekende dat de achtste finales het eindstation is voor VfB Stuttgart en Barcelona gaat komende vrijdag in de koker voor de loting van de kwartfinales.

FC Barcelona

4 - 0

VfB Stuttgart

 13' Messi
 22' Pedro
 60' Messi
 89' Bojan
 
 
 Gele kaart: , Lehmann, Pogrebnjak, Kuzmanovic, (VfB Stuttgart)
 
Stadion: Nou Camp, Barcelona
Toeschouwers: 75.000
Arbiter: Hamer (Lux)
 
Opstelling:   Opstelling:
Valdés
Alves
Piqué
Puyol
Maxwell
Busquets (Ibrahimovic/66)
Touré
Iniesta (Bojan/88)
Pedro
Messi
Henry (Milito/78)
  Lehmann
Celozzi (Gebhart/46)
Niedermeier
Delpierre
Molinaro
Trasch
Kuzmanovic
Khedira
Hleb
Cacau
Pogrebnjak (Marica/70)

 Girondins de Bordeaux - Olympiakos Piraeus

Girondins de Bordeaux heeft zich vanavond voor het eerst in de clubhistorie geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Olympiakos Piraeus werd in eigen huis met 2-1 verslagen en dit was ruim voldoende om de laatste acht te bereiken. In Griekenland won de Franse ploeg namelijk met 0-1.

Al na vijf minuten leek het sprankje hoop dat Olympiakos vooraf zou hebben gehad al weg te zijn. Doelman Nikopolidis verkeek zich op een vrije trap van Gourcuff. Op slag van rust overkwam Nikopolidis dit opnieuw, maar lat en paal zorgden ervoor dat Bordeaux de score niet wist uit te breiden.

Na rust drong Olympiakos aan, maar Bordeaux hield stand. Na een uur spelen moest de Griekse ploeg met tien man verder, nadat Derbyshire met een rode kaart het veld mocht verlaten. Bordeaux leek daardoor makkelijk de partij uit te kunnen spelen, maar invaller Mitroglou wist prompt de gelijkmaker te scoren. Nadat Bordeaux-speler Diarra ook met tweemaal geel het veld mocht verlaten, leek het nog spannend te worden in Frankfrijk. Chamakh maakte aan alle onzekerheid een eind, door in de slotfase de bevrijdende 2-1 binnen te koppen.

Girondins de Bordeaux

2 - 1

Olympiakos Piraeus

 5' Gourcuff
 88' Chamakh
   65' Mitroglou
 
 Gele kaart: , Torosidis, Mellberg, Papadopoulos, (Olympiakos Piraeus)
 Rode kaart: A. Diarra (68/2xg) (Girondins de Bordeaux), Derbyshire (60/2xg) (Olympiakos Piraeus)
 
Stadion: Stade Chaban-Delmas, Bordeaux
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Benquerenca (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Carrasso
Chalmé
Sané
Ciani
Trémoulinas
Plasil (Sertic/84)
Fernando
Gourcuff
A.Diarra
Wendel (Jussiê/90)
Chamakh
  Nikopolidis
Torosidis
Papadopoulos
Mellberg
Raúl Bravo
Zairi (Mitroglou/63)
Maresca
Lua-Lua
Stoltidis (Ledesma/80)
Dátolo
Derbyshire

Kroon: "Evans wil voor me knechten in Gold Race"

Karsten Kroon is sinds dit seizoen teammaat van wereldkampioen Cadel Evans. De Nederlander en Australiër rijden samen bij BMC. Kroon had eerst zijn bedenkingen over Evans, maar inmiddels kunnen de renners het prima samen vinden.

"Iedereen ziet hem als een rare kerel," aldus Kroon. "Dat vond ik eigenlijk ook. Je kon in de koers iets tegen hem vertellen en dan gaf hij een antwoord dat niets met het onderwerp te maken had. Hij is zo vaak in zijn eigen wereld."

"Maar laatst vroeg hij me of ik nog een knecht nodig had voor de Gold Race. Mooi toch?", aldus Kroon, vorig jaar tweede in de Amstel Gold Race, over de Australiër.

'Rusland gaat Advocaat benaderen'

De Russische krant Sport-express beweert dat de Russische voetbalbond binnenkort Dick Advocaat gaat benaderen met een voorstel om de vacante functie van Russisch bondscoach op te vullen. Volgens de krant hoopt de bond voor eind maart een akkoord te hebben met Advocaat, die momenteel bondscoach van België is en bijklust als tijdelijke hoofdcoach van AZ.

Sinds de huidige bondscoach van Rusland, Guus Hiddink, aankondigde zijn aflopende contract niet te verlengen is Rusland op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hiddink nam dat besluit nadat Rusland zich niet wist te plaatsen voor het WK van aankomende zomer.

Ook werd er bij de Russische voetbalbond een nieuwe voorzitter gekozen, namelijk Sergey Fursenko, een oude bekende van Advocaat. Fursenko was de voorzitter van Zenit Sint Petersburg toen Zenit onder leiding van de 62-jarige Hagenaar de UEFA Cup wist te veroveren. Sport-express wist te melden dat Advocaat benaderd zal worden, maar Fursenko heeft nog niet op de geruchten gereageerd.

Dierenpopulaties Noordpool nemen toe

Het totale aantal dieren in het Noordpoolgebied is de afgelopen veertig jaar toegenomen. Een aantal diersoorten die het dichtst bij de Noordpool leven verdwijnt echter in een aanzienlijk tempo. Dat staat in een rapport van onder andere de Verenigde Naties dat vandaag is gepubliceerd.

Vogels, zoogdieren en vissen zijn sinds 1970 met zo'n zestien procent toegenomen. De toename is te verklaren vanuit beperkingen op de jacht die al tientallen jaren gelden. Het aantal ganzen is verdubbeld en ook met de populatie zeezoogdieren, zoals een aantal walvissoorten, gaat het een stuk beter.

Populaties van dieren die in een gebied leven dat ook wel het Hoge Poolgebied wordt genoemd zijn met een kwart afgenomen. Het aantal Noord-Amerikaanse kariboes is zelfs gedaald met een derde. Volgens de schrijver van het rapport, Louise McRae, is dit erg zorgwekkend.

A. Schleck niet in Vlaamse wedstrijden

Andy Schleck heeft zijn wielerprogramma dit voorjaar aangepast. De Luxemburger uit de Saxo Bank-formatie zal de Vlaamse wedstrijden Dwars door Vlaanderen, de E3-Prijs en Gent-Wevelgem links laten liggen en in plaats daarvan in de Ronde van Catalonië gaan rijden.

Komende zaterdag doet Schleck mee aan Milaan - San Remo. Daarnaast zal hij gewoon onder meer de Klasika Primavera, Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Tour de France gaan rijden.

Tweede Kamer wil jeugdgevangenissen hergebruiken

De Tweede Kamer wil vrijwel unaniem dat drie jeugdgevangenissen gerecycled worden. Het CDA vind dat jongeren die veroordeeld zijn voor ernstige overlast opgesloten kunnen worden in de gevangenissen, terwijl de PvdA denkt aan behandeling van jongeren met een licht verstandelijke handicap die terecht dreigen te komen in de misdaad. De SP wil helemaal geen sluiting en stelt voor om de gevangenissen in te zetten voor de opvang van asielzoekers en slachtoffers van mensensmokkel of loverboys, alsmede voor gesloten jeugdzorg. De VVD tenslotte vind dat sluiten van de gevangenissen weggegooid geld is.

Morgen zal demissionair minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie zijn voornemen om de gevangenissen voorlopig te sluiten met de Tweede Kamer bespreken. Jongeren plegen de laatste jaren minder vaak ernstige misdaden, en sinds kort zitten er ook geen jongeren meer die eigenlijk onder jeugdzorg vallen.

Volgens Coskukn Çörüz (CDA) zouden veroordeelde relschoppers, zoals uit Gouda, Culemborg en Hoek van Holland, hier opgesloten kunnen worden. Ook zouden er jonge daklozen en drugsverslaafden opgesloten worden en geholpen kunnen worden. Lea Bouwmeester (PvdA) wil dat de jongeren met een laag IQ geholpen worden in de jeugdinrichtingen. Geld dat overblijft, kan worden doorgesluisd naar de AWBZ, waar de opvang van licht verstandelijk gehandicapten is ondergebracht.

Problemen Lil Wayne stapelen zich op

De juridische problemen van Lil Wayne stapelen zich op. De rapper zit aan het begin van zijn gevangenisstraf van een jaar in New York, maar moet zich ook melden bij de rechtbank in Arizona.

Een rechter in die staat heeft hem opgeroepen, nadat hij gisteren niet kwam opdagen voor een zitting wegens wapen- en drugsbezit. De advocaat van Lil Wayne, James Tilson, laat weten dat de rapper niet aanwezig kon zijn omdat hij in New York in de gevangenis zit.

Tilson heeft een verzoek ingediend om de nieuwe zaak, die op 30 maart dient, uit te stellen totdat de rapper weer op vrije voeten is. Wanneer de rapper straks weer uit cel komt kan hij dus direct door naar Arizona voor de volgende rechtszaak.

De rapper werd in januari 2008 gearresteerd in Arizona. Volgens autoriteiten werd er wederom een wapen gevonden in zijn tourbus. Hij zit om die reden nu ook in de gevangenis. Ook zou hij in het bezit zijn geweest van cocaïne en XTC.

Problemen Lil Wayne stapelen zich op
Problemen Lil Wayne stapelen zich op (Foto: Novum)

Cao-overleg schoonmakers mislukt

Het overleg van de stakende schoonmakers met de werkgevers is mislukt. Dit betekent dat de acties worden voortgezet en worden opgevoerd, zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Ron Meyer vandaag.

FNV Bondgenoten hervatte vanmiddag de gesprekken weer met werkgeversorganisatie OSB over een nieuwe cao voor de schoonmakers. Schoonmakers voeren al vijf maanden actie. Ze willen onder meer loonsverhoging en een reiskostenvergoeding.

Zo wil FNV Bondgenoten dat de schoonmakers over twee jaar een loonsverhoging van vier procent krijgen. De werkgevers willen volgens Meyer echter niet verder gaan dan 2,5 procent. "De werkgevers hebben de onderhandelingen tot nader order opgeschort. Dat is heel teleurstellend."

Op welke wijze de acties worden opgevoerd, wil Meyer nog niet bekendmaken. "Dat moet nog even een verrassing blijven." In het kader van de acties startten zo'n vierhonderd schoonmakers gisterenmiddag een zitactie op het Centraal Station in Utrecht. De schoonmakers kondigden aan te blijven zitten tot er een akkoord is. Die actie gaat nu dus ook nog langer door, zegt de bondsbestuurder.

Scheuren met F1 2010 gameplaybeelden

Vorig jaar heeft Codemasters de licentie van de Formula One games overgekocht van Sony. Dit zou betekenen dat er voor het eerst een Formula One game uitkomt die ook op de PC en de Xbox 360 uit zal komen. Codemasters is met dit spel begonnen en ligt september van dit jaar in de winkels.

Codemasters heeft nu de eerste gameplaybeelden vrijgegeven. Hierin vertellen zij dat de game niet zal besturen als hun andere racegames (DIRT en GRID), maar dat het een realistische racegame zal worden. Ook zorgen zij voor een authentieke sfeer, zo heeft Codemastersalle licenties gekregen en alle informaties over de teams. Zo zitten de auto's van het seizoen 2010 erin en beschik je zelfs over de juiste crew die je helpt in de pitstop.

Hieronder zijn de eerste gameplay beelden te zien van F1 2010.

 

Systeemeisen Splinter Cell: Conviction bekend

Iedereen die uitkijkt naar Splinter Cell: Conviction moet natuurlijk wel een goede gaming-rig hebben staan. Of je voor de komende tijd goed zit, of diep in de buidel moet gaan tasten zal nu blijken.

De systeemeisen voor de PC-versie van de game zijn namelijk zojuist bekend gemaakt. De eisen zijn niet overdreven hoog maar staan wel in lijn met wat er vandaag de dag ongeveer van een gaming-PC verwacht wordt. Gamers moeten er wel rekening mee houden dat de game de 'gevreesde' DRM-beveiliging van Ubisoft bevat. Dit betekent dat je een constante internetverbinding nodig hebt om de game te spelen.

De systeemeisen:

Supported OS: Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Processor: 1.8 GHz Intel Core2 Duo or 2.4 GHz AMD Athlon X2 64
RAM: 1.5 GB Windows XP / 2 GB Windows Vista, Windows 7
Video Card: 256 MB DirectX 9.0c–compliant video card (512 MB recommended) (see supported list*)
Sound Card: DirectX 9.0c–compliant sound card
DirectX Version: DirectX 9.0c
DVD-ROM: DVD-ROM drive
Hard Drive Space: 10 GB
Peripherals Supported: Mouse, keyboard, headset, 12-button gamepads with analog sticks
Internet Connection: Broadband Internet connection

Wat gaat het worden voor jullie? Een nieuwe PC of kan je de game al direct op high-settings spelen?

Aliens vs. Predators krijgt patch

Aliens vs. Predators, de game die ontwikkeld is door Rebellion, krijgt een nieuwe patch. Veel users hebben al geklaagd over het balans tussen de verschillende wapens en het langdurig zoeken naar een match.

Rebellion heeft hier gehoor aan gegeven. Ten eerste zijn er vele tweaks aangebracht op het gebied van balancing en wapens. Zo wordt de XP niet meer beïnvloed door offline-gaming en is het balans tussen verschillende teams verbeterd. Ook zijn de wachttijden aanzienlijk vermindert tijdens het zoeken naar een match via de Ranked Match-optie.

De patch geldt voor zowel de PlayStation 3 en Xbox 360 versie van Aliens vs Predators.

Jason Kingsley, de CEO van Rebellion, geeft het volgende commentaar:

"We've been overwhelmed with the response to AVP and want our fans to know if it's within our power to keep them happy through on-going support then we shall do so. Some things just can't be foreseen and it's great that we are able to respond to requests for modifications in this way."

Terry in opspraak na aanrijding

John Terry heeft in Engeland opnieuw voor opschudding gezorgd. De verdediger van Chelsea reed gisteravond na de verloren wedstrijd tegen Internazionale (0-1) een steward aan, die daarbij zijn been brak. Terry raakte vorige maand al in opspraak toen een buitenechtelijke relatie tussen hem en de vriendin van oud-ploeggenoot Wayne Bridge aan het licht kwam.

Terry wilde gisteren snel de parkeerplaats verlaten toen zijn auto werd belaagd door fans en fotografen. De aanvoerder van Chelsea had naar eigen zeggen niet eens door dat hij in het tumult een steward raakte. Pas bij thuiskomst kon hij door de politie worden verhoord en werd er ook een blaastest bij hem afgenomen, waarvan de uitkomst nog niet bekend is.

De gewonde steward is direct afgevoerd naar een Londens ziekenhuis, waar hij nog altijd verblijft. Terry heeft volgens een woordvoerder van Chelsea snel na het incident contact met het 35-jarige slachtoffer opgenomen.

Red Bull Racing houdt demo in Belfast

Aanstaande zaterdag geeft Red Bull Racing om acht uur 's avonds een demonstratie in Belfast. David Coulthard, voormalig Fomule 1-coureur zal voor het stadhuis van de Noord-Ierse hoofdstad een show opvoeren.

De toeschouwers krijgen de kans om een blik achter de schermen te werpen bij het team. Red Bull Racing zet namelijk een garage op, waardoor de fans precies kunnen zien wat er nou eigenlijk gebeurt op een Formule 1-paddock.

Game-website IGN ontslaat werknemers

IGN. Bijna elke gamer heeft wel van de website gehoord en velen van ons bezoeken de site ook regelmatig. IGN is inmiddels zo groot geworden dat het wel als bedrijf bestempeld mag worden en dat brengt ook zo zijn nadelen mee.

IGN gaat namelijk een groot deel van haar werknemers ontslaan. Uit een gelekte interne memo blijkt dat één van de grootste media-websites ter wereld flink in haar personeelsbestand gaat snijden.

"We moeten dit doen om de kosten te drukken", aldus de memo van directeur Roy Bahat. "Hoewel de bezoekersaantallen vorig jaar met 40 procent zijn gestegen, blijven de negatieve effecten van de economie voelbaar. Het is een noodzakelijke stap om ons voortbestaan te kunnen verzekeren."

Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel werknemers ontslagen zullen worden. De beslissing zou 'meerdere afdelingen' van de website hebben geraakt.

IGN is met 24 miljoen unieke bezoekers per maand en 4,8 miljoen geregistreerde gebruikers allesbehalve een kleine jongen. Volgens Alexa Traffic Rank behoort de website tot de top 200 meest bezochte sites ter wereld.

Game-website IGN ontslaat werknemers

Algerije vecht schorsingen Belhadj en Chaouchi aan

De Algerijnse voetbalbond heeft vandaag besloten de schorsingen van Nadir Belhadj en Fawzi Chaouchi voor het komende WK in Zuid-Afrika aan te vechten. Waar verdediger Belhadj één duel moet toekijken, staat doelmal Chaouchi twee wedstrijden aan de kant. Volgende week zal de Afrikaanse voetbalbond uitspraak doen in deze zaak.

Belhadj, Chaouchi en Rafik Halliche kregen tijdens de met 4-0 tegen Egypte verloren halve finale van de Afrika Cup de rode prent voorgehouden en werden geschorst. Door de strijd om de derde plaats heeft het trio er al één wedstrijd op zitten. Halliche kreeg maar één duel schorsing en is daardoor al tijdens de wedstrijd tegen Slovenië inzetbaar. Belhadj moet dat duel vanaf de tribune aanschouwen, terwijl Chaouchi ook de wedstrijd tegen Engeland moet missen.

Filmpje priester (82) met koorknaapje opgedoken

Nu eindelijk de beerput die de katholieke kerk heet is opengereten, duiken in allerlei hoeken van de wereld verhalen op over seksueel misbruik. Het nieuwste feit is afkomstig uit Brazilië. Daar is een filmpje opgedoken waarop een 82-jarige priester is te zien die de liefde bedrijft met een negentienjarige koorknaap.

Het filmpje is gisteren uitgezonden op de nationale tv-zender SBT. Naar aanleiding van de beelden zijn de autoriteiten van Brazilië een onderzoek begonnen naar Monseigneur Luiz Marques Barbosa. 

Barbosa heeft op het filmpje seks met een koorknaap die al vier jaar voor de goedheiligman werkt. De jongen op de video is niet het enige slachtoffer. Ook andere koorknapen zouden zijn misbruikt door deze priester. 


Het bewuste filmpje. Let op, de beelden kunnen schokkend zijn! 

La Paay (60) heeft nieuwe vlam (26)

'Op een oude fiets moet je het leren' zal het eerste zijn wat veel mensen denken als ze horen dat de 26-jarige miljonair Nicky van Dam een relatie heeft met de 60-jarige Patricia Paay. De miljonair zit er niet mee: "Van het verschil merk ik helemaal niets, Patricia heeft een zeer jeugdige geest", aldus Van Dam in weekblad Story.

Ook de diva trekt zich niets aan van het feit dat ze ruim twee keer zo oud is als haar nieuwe vlam Nicky: "Ik merk er niks van. Of het serieus gaat worden weet ik nog niet. We doen het rustig aan." Het stel ontmoette elkaar enkele weken geleden. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.


GILF

Gullit: "Uitschakeling moet Chelsea wakker schudden"

Voormalig Chelsea-manager Ruud Gullit denkt dat de uitschakeling van The Blues in de Champions League één ding duidelijk maakt. Binnen de Londense ploeg moet een nieuwe wind gaan waaien. Gullit vindt dat Chelsea deze zomer een kwaliteitsinjectie nodig heeft.

De Europees kampioen van 1988, die tussen 1996 en 1998 manager was van Chelsea, vindt dat eigenaar Roman Abramovich meer moet investeren. Volgens Gullit kan de Rus alleen prijzen pakken met de Engelse topclub als hij nog meer geld ïnvesteert. Chelsea werd dinsdagavond door Internazionale met 0-1 uitgeschakeld.

Wanneer nieuwe investeringen uitblijven ziet Gullit zijn oude ploeg ook volgend seizoen de Champions League niet winnen. "Nee, dat denk ik niet. Dit was de laatste kans voor deze groep spelers," zei de oud-topvoetballer tegen Sky Sports. "Ze moeten nieuwe spelers aan de huidige selectie toevoegen."

"Het was een zware wedstrijd tegen Inter. Ze hadden niet de slimheid om de Italianen af te troeven en ze oogden machteloos. Het pijnlijkste was nog dat het team geen creativiteit toonde. Er zat geen idee achter het spel. Niemand kon het het elftal dragen en de wedstrijd doen kantelen," aldus Gullit.

"Van der Wiel en Vertonghen zijn twintig miljoen waard"

Ajax-trainer Martin Jol is met zijn formatie nog in volle strijd om de landstitel. Maar de goede resultaten van de Amsterdammers zullen ook in het buitenland met belangstelling worden gevolgd. Gezien de grote financiële zorgen in Amsterdam is de verkoop van bepalende spelers niet uitgesloten.

Jol ziet in Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen en Luis Suárez spelers die Ajax veel op kunnen leveren. "Ik ken de Engelse markt een beetje en jongens als Van der Wiel en Vertonghen zijn daar twintig miljoen euro waard. Om over Suárez nog maar te zwijgen," zegt hij in Voetbal International.

De trainer van Ajax wil het belangrijke drietal echter niet zonder slag of stoot laten gaan. "Ik houd ze toch allemaal liever in Amsterdam. Stel je toch eens voor dat ik deze ploeg vijf jaar bij elkaar kan houden. Dan kunnen er heel leuke dingen gebeuren," verwacht Jol.

Ajax en Jol strijden de komende weken om de eerste landstitel sinds het seizoen 2003/2004. De achterstand op koploper FC Twente bedraagt zes punten. Nummer twee PSV heeft nog een punt voorsprong na de indrukwekkende inhaalrace van de Ajacieden. Zaterdag wacht de topper PSV tegen FC Twente.

Palyama klopt top 10-speler J÷rgensen

Dicky Palyama heeft een opvallende prestatie geleverd tijdens het Zwitserse Super Series-toernooi. De Nederlandse nummer één, die ongeplaatst is, klopte de Deen Jan O. Jörgensen overtuigend met 21-10 en 21-14. Jörgensen is de nummer negen van de wereld en in Bazel als zesde geplaatst.

De tweede Nederlander in het enkelspel, Eric Pang, was minder fortuinlijk. Hij moest in twee games (14 en 16) verlies incasseren tegen de Indonesiër Rumbaka.

Bij de vrouwen was Rachel van Cutsen net niet opgewassen tegen Yip Pui Yin uit Hongkong. Na 21-19 winst verloor ze de tweede en derde game met resp. 16-21 en 17-21. Vanavond komt Yao Jie in actie tegen 's werelds beste speelster, Wang Yihan.

In de dubbelspelen was er twee keer winst voor Samantha Barning. Aan de zijde van Eefje Muskens overleefde ze de eerste ronde in het vrouwendubbel en datzelfde deed ze met partner Dave Khodabux in het gemengddubbelspel.

PVV voorstander van splitsing euro

Naar aanleiding van de financiële problemen van Griekenland zei PVV-Europarlementslid Barry Madlener vandaag dat hij een splitsing van de euro in een Noord-Europese en een Zuid-Europese munt wel ziet zitten.

Economen praten al langer over de voor- en nadelen van de zeuro, oftewel de zuidelijke euro. Madlener trekt een vergelijking met Amerika: "Amerika is een land met alleen maar Amerikanen. Daar kun je een eenheidsmunt hebben. Maar Europa heeft niet alleen maar Europeanen; we hebben veel onderlinge verschillen".

Afgelopen maandag kwamen de Eurolanden, waaronder Nederland, samen om te overleggen hoe Griekenland het beste geholpen kan worden. "Daardoor loopt de Nederlandse belastingbetaler indirect toch risico. En op lange termijn kan dat niet goed gaan", zegt Madlener. "Griekenland, Spanje, Italië en Portugal hebben een andere handelsbalans dan de Noord-Europese landen. Ze moeten de koers daarom met een eigen munt kunnen aanpassen".

De PVV'er zou niet verbaasd opkijken als straks de Grieken hun eigen drachme weer terug willen. Door een sterke devaluatie van de munt zou Griekenland dan minder ingrijpend hoeven te bezuinigen.

Vrijdag stille tocht voor Milly

Pas komende vrijdag wordt de uitslag van de sectie op het lichaam van de vermoorde Milly Boele bekendgemaakt. Dan zal ook bekend gemaakt worden hoe Milly om het leven is gebracht en of ze misbruikt is voor ze de dood vond. Dat liet de persofficier van het Openbaar Ministerie vandaag weten. 

Komende vrijdagavond zal naar alle waarschijnlijkheid ook een stille tocht voor Milly plaatsvinden. Buren zijn bezig om de tocht te organiseren. De tocht zou onder meer langs het huis van het vermoorde meisje moeten gaan. 

Milly werd gisteren gevonden in de tuin van een buurman, die haar op de avond van haar verdwijning om het leven bracht. Direct daarop had hij haar in zijn tuin begraven.

Tjallingii fietst Milaan - San Remo

Wielrenner Maarten Tjallingii kan zaterdag de openingsklassieker Milaan - San Remo fietsen. De coureur bleek vandaag tijdens Nokere Koerse op tijd hersteld van de gevolgen van een zware valpartij in Tirreno-Adriatico.

Ploegleider Erik Dekker heeft hem daarom opgenomen in zijn ploeg voor de Primavera. Oscar Freire is zaterdag de kopman van de Raboploeg voor de eerste klassieker van het seizoen. Hij krijgt tussen Milaan en Sanr Remo hulp van Lars Boom, Sebastian Langeveld, Paul Martens, Tom Leezer, Nick Nuyens, Bram Tankink en Tjallingii.

Shorttrackster Mau Asam gestopt

Shorttrackster Liesbeth Mau Asam heeft na de Olympische Spelen in Vancouver een punt achter haar loopbaan gezet. De Nederlandse zal bij het WK komend weekend in Sofia niet meer in actie komen.

Mau Asam werd bij de afgelopen Winterspelen vierde op de aflossing. Dit was het beste resultaat voor een Nederlandse shorttrackploeg ooit. Eerder had de Woubrugse met de aflossingsploeg al twee keer brons gepakt op een EK. Individueel is ze viermaal Nederlands kampioene geworden.

Bij het komende WK in Sofia komen daarom Niels Kerstholt, Sjinkie Knegt, Annita van Doorn en Jorien ter Mors individueel in actie. Bij de aflossing wordt de vrouwenploeg aangevuld met Maaike Vos, Sanne en Yara van Kerkhof.

Verdachte overval pokertoernooi geeft zich aan

Een 21-jarige man die heeft toegegeven deel te hebben genomen aan een brutale overval tijdens een pokertoernooi in Berlijn heeft zich maandag aangegeven bij de Duitse politie en drie medeplichtigen geïdentificeerd. Dat hebben de Duitse autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

Er werd sinds 6 maart gespeurd naar de verdachten die, gewapend met een revolver en een machete, een Duits hotel binnenstormden waar een pokertoernooi werd gehouden. De mannen gingen ervandoor met 242 duizend euro.

Voor de drie voortvluchtigen is een arrestatiebevel uitgevaardigd. De huizen van de mannen werden bezocht, maar ze werden niet thuis aangetroffen. De politie ging ervanuit dat de mannen op de vlucht zijn. Alle drie de mannen zijn bekend bij de politie in verband met eerdere misdrijven, waaronder beroving en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Volgens de 21-jarige man werd de buit meteen na de roof verdeeld. Hij beloofde het geld terug te betalen via zijn advocaat.

De openbaar aanklager zei dat de mannen eerst hebben gekeken bij de locatie of een overval mogelijk was. "Toen ze zagen dat de bewakers geen wapens droegen, besloten ze dat ze een kans hadden."

Verdachte overval pokertoernooi geeft zich aan
Verdachte overval pokertoernooi geeft zich aan (Foto: Novum)

CDA-Kamerlid: Kilometerheffing moet van de baan

CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans liet vandaag weten dat wat hem betreft de kilometerheffing definitief van de baan moet. Hij gaat hierover morgen in debat met demissionair minister Eurlings.

De kamer heeft het onderwerp kilometerheffing controversieel verklaard, wat betekent dat het demissionair kabinet er in de resterende tijd niets meer aan zal doen en geen besluiten meer zal nemen omtrent dat onderwerp. Om die reden stuurde Eurlings de Kamer vandaag een brief waarin hij zei te stoppen met de voorbereidingen voor de invoering van de kilometerheffing.

Deze brief gaat echter voor Koopmans niet ver genoeg. Hij wil dat er definitief een streep gaat door de plannen. "Met zijn brief zet de minister de kilometerheffing op sterk water, maar we moeten nog tracébesluiten nemen waarin de heffing als een van de alternatieven wordt genoemd. Die onduidelijkheid moet eruit. We willen geen schemerwerkelijkheid", aldus Koopmans.

Politiebureau ontruimd na bommelding

Een verwarde man heeft vanmiddag gedreigd een politiebureau in Den Haag op te blazen. Het pand werd daarop onmiddellijk ontruimd. De man had een tas bij zich. Hij zei dat daar explosieven in zouden zitten.

De 35-jarige man uit Den Haag werd overmeesterd door agenten. Zijn tas werd onderzocht, maar er werden geen explosieven aangetroffen. Een uur nadat het gebouw aan de Heemstraat ontruimd was, werd het pand weer vrijgegeven.

De man is opgesloten. Hij heeft een psychiatrisch verleden. De politie gaat met het Openbaar Ministerie overleggen of de man in aanmerking komt voor dwangopname.

 

Cel na niet betalen 201 boetes

Een 50-jarige man die nog ruim 28 duizend euro aan boetes voor in totaal 201 zaken moest betalen, moet nu 580 dagen de gevangenis in. De man werd vanochtend opgepakt, nadat de politie een onderzoek had ingesteld naar de bewoner van een pand aan de Mijnsherenlaan in Rotterdam.

De buurt ondervond veel drugsoverlast dat vanuit het pand werd veroorzaakt. De bewoner bleek de 50-jarige man te zijn. De boetes die hij nog moest betalen waren voor allerlei verschillende zaken en bedroegen gemiddeld 140 euro.

De man moet de cel in, omdat hij de boetes niet betaalde. Aan de overlast vanuit het pand, waar veel drugsgebruikers kwamen, is met de aanhouding van de Rotterdammer volgens de politie nu een einde gekomen.

Wal-Mart: 'Alle zwarten nu de winkel uit!'

Nog geen week na de rel om een zwarte barbiepop, is Wal-Mart opnieuw in opspraak geraakt wegens racisme. Zondag kondigde de intercom van een filiaal van de Amerikaanse winkelketen in de staat New Jersey aan dat alle zwarte mensen het pand moesten verlaten.

Zondagavond, even voor zevenen, galmde er een duidelijke mededeling door de speakers van de Wal-Mart in Washington Township. "Wal-Martklanten opgelet", kondigde een mannenstem rustig aan. "Alle zwarte mensen moeten nu de winkel verlaten!"

Volgens getuigen stonden zowel klanten als medewerkers aan de grond genageld. Even later bood het management hun excuses aan voor de racistische mededeling.

Woordvoerster Ashley Hardie van de Amerikaanse grootgrutter heeft laten weten het incident 'ontoelaatbaar' te vinden. Ze meldt dat Wal-Mart de mogelijkheden gaat onderzoeken dergelijke 'grappen' in de toekomst te voorkomen. Ook de politie van het stadje en de openbaar aanklager van de gemeente Gloucester County zullen de zaak onderzoeken.

Leraar sportschool gepakt voor aanranding meisjes

Een 18-jarige leraar op een sportschool in Ede wordt verdacht van aanranding. De leraar zou meisjes van acht tot twaalf jaar onzedelijk hebben betast. De man is maandag opgepakt, maar gisteren weer vrijgelaten.

De leraar mag de sportschool in ieder geval niet meer betreden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. De sportschool heeft een waarschuwingsbrief naar alle ouders van kinderen op de sportschool gestuurd.

In januari kwam de eerste klacht over de leraar binnen. Hierna is een onderzoek gestart tegen de leraar. Hieruit bleek dat nog twee meisjes slachtoffer zijn geworden van de jonge man. Ook zij hebben aangifte gedaan. In verband met de privacy van de betrokkenen wil de politie verder niks over de zaak kwijt.

Kramer: "Ik ga verder met Kemkers"

Sven Kramer heeft woensdag voor het eerst sinds het 'wisselincident' uitgesproken dat hij ook volgend jaar samenwerkt met Gerard Kemkers. De kopman van TVM kondigde na de Winterspelen van Vancouver aan dat hij behoefte had aan verfrissing en sloot veranderingen in de begeleidingsstaf niet uit.

Kramer erkende in Vancouver dat de vertrouwensband met zijn coach, die hem op de tien kilometer naar de verkeerde baan stuurde, een deuk had opgelopen en liet in het midden of Kemkers ook in het volgende seizoen zijn trainer zou zijn. In aanloop naar het WK allround sprak de Fries zich echter duidelijk uit: "Ik ga verder met Kemkers als coach," zei hij. "Iedereen maakt een enorme ophef na die tien kilometer, maar ik heb met Gerard ook vele successen behaald. De samenwerking gaat hartstikke goed."

Het boegbeeld van TVM erkende dat de aangekondigde mutaties voornamelijk in de samenstelling van de schaatsploeg zal zitten. "Want je kan niet tien nieuwe trainers neerzetten," zei Kramer die net als Kemkers bij de ploeg nog een doorlopend contract tot 2012 heeft.

Red Bull: "Mercedes wilde geen motoren leveren"

De motorsport-adviseur van Red Bull Racing Helmut Marko is van mening dat Mercedes zijn team afgelopen winter geen motoren wilde leveren omdat het bang was verslagen te worden. De Oostenrijkse renstal deed pogingen om de inferieure Renault-krachtbron in de ruilen voor die van Mercedes maar slaagde daar niet in.

Vorig jaar kampte met name Sebastian Vettel regelmatig met problemen aan de Renault-motor. Zo zag de Duitser in het raceweekend in Valencia twee krachtbronnen sneuvelen. Mede hierdoor kon hij uiteindelijk niet meedoen om de wereldtitel. Ook dit jaar werd de Duitser alweer door pech aan de Renault-motor getroffen, want een haperende bougie zorgde ervoor dat hij uiteindelijk de Grand Prix van Bahrein niet kon winnen. Renault heeft inmiddels bij de FIA een verzoek ingediend om de motor aan te mogen passen.

"Ze wilden niet met ons in zee. Zonder arrogant te zijn, ze wisten gewoon dat als wij over dezelfde motor zouden beschikken, ze ons op de baan nooit meer terug zouden zien," zei Marko die er van overtuigd is dat de door Adrian Newey ontworpen RB6 zo goed is dat deze met de Mercedes-motor superieur ten opzichte van de concurrenten zou zijn.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Dit seizoen zijn er veel afgelastingen geweest in de zaterdaghoofdklasse. Daarom zijn er enkele inhaalrondes gepland op dinsdagavond. Dit was ook gisteren het geval. Hieronder de uitslagen.

Hoofdklasse A

ARC - Barendrecht 0-1
ASWH - Capelle 2-3
DOTO - RVVH 2-0

STAND

1. Capelle 17-43
2. Barendrecht 16-39
3. Rijnsburgse Boys 15-29
4. Noordwijk 17-26
5. ARC 18-26
6. Quick Boys 17-24
7. Katwijk 16-23
8. FC Lisse 17-23 (+5)
9. Scheveningen 17-23 (-4)
10. Ter Leede 15-21
11. ASWH 17-20
12. RVVH 18-19
13. DOTO 18-11
14. TOGR 18-3

Quick Boys één punt, ASWH twee punten in mindering

Hoofdklasse C

CSV Apeldoorn - Excelsior '31 0-1
Harkemase Boys - Nunspeet 4-0
HHC Hardenberg - ACV 1-2
WHC - Flevo Boys 0-2

STAND

1. Excelsior '31 17-38
2. Harkemase Boys 16-33
3. Flevo Boys 15-29
4. ACV 16-26
5. Berkum 17-25
6. CSV Apeldoorn 16-23
7. SC Genemuiden 18-22
8. HHC Hardenberg 16-21 (+5)
9. Staphorst 16-21 (-1)
10. Be Quick '28 17-19
11. Nunspeet 17-16
12. WHC 16-15
13. PKC '83 15-12
14. Go-Ahead Kampen 16-12

'Pluk probleemschoppers met laag IQ van straat'

Volgens orthopedagoog Robert Didden zouden probleemschoppers met een laag IQ van straat moeten worden geplukt. Deze mensen zouden desnoods gedwongen moeten worden begeleid en behandeld. Het gaat om 5000 tot 7000 mensen in Nederland die vaak betrokken zijn bij problemen op straat.

Voor deze mensen is tot nu toe nog geen geschikte hulp of behandeling beschikbaar. Hulpverleners zijn vaak zelfs niet in staat om een lichte verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid te herkennen. Dit komt volgens Didden omdat deze mensen 'streetwise' zijn, ze zijn goed in het camoufleren van hun eigen beperkingen.

Deze groep mensen verzet zich vaak op alle mogelijke manieren tegen hulpverlening. Ook zijn het veelgeziene gasten in de gevangenissen, waar ze in en uit blijven lopen, zonder dat er iets aan hun problemen wordt gedaan.

Robert Didden treedt op 25 maart als eerste hoogleraar op het gebied van zorg en behandeling van licht verstandelijk gehandicapten met gedragsproblemen aan bij de Radboud Universiteit van Nijmegen.

Adam Curry naaide Jeroen van Inkel

Adam Curry zorgde ervoor dat Jeroen van Inkel in een diep dal terechtkwam. "Vriendschap betekende vroeger iets. Dat is in de loop der jaren bij hem in een ander perspectief komen te staan", zegt radio-dj Van Inkel over Adam Curry in Veronica Magazine.

Eind 2003 zat Jeroen van Inkel met flink wat problemen. "Toen ik op een dood spoor zat in mijn privéleven, heeft hij me ernstig onderuitgehaald. Wij wilden allebei de ochtendshow bij Veronica presenteren. Hij zou dat nog een jaar doen en dan mocht ik het overnemen. Omdat hij het programma wilde houden, stuurde hij nare mails naar journalisten over mijn privéproblemen. Daar stond dan in dat ze mij moesten checken, want die van Inkel was helemaal naar de kloten."

Van Inkel lag in een scheiding en had problemen met alcohol en drugs. Uiteindelijk kreeg hij toch het ochtendprogramma op Radio Veronica, maar de relatie met Curry is sindsdien bekoeld.

Lodewijks langer bij Feyenoord

Patrick Lodewijks blijft langer verbonden als keeperstrainer aan Feyenoord. Zijn verbintenis, die aankomende zomer zou aflopen, is opengebroken en verlengd tot medio 2012.

Lodewijks kwam in de zomer van 2002 als doelman naar Rotterdam. Nadat hij in 2006 een punt achter zijn loopbaan zette werd hij als keeperstrainer opgenomen in de technische staf van Feyenoord.

Ook de contracten van hoofdtrainer Mario Been en assistent-trainer Leon Vlemmings lopen medio 2012 af. "Hier ben ik vanzelfsprekend erg blij mee. Mario Been heeft aangegeven met deze technische staf verder te willen en daar is deze contractverlenging het gevolg van. Wij zijn met zijn drieën iets gestart en willen dat graag samen afmaken," aldus Lodewijks.

Playboy-beelden op kinderzender

Kleuters in North Carolina (Amerika) kregen wel heel bijzondere televisie te zien. Door een foutje van Time Warner werden er beelden van het Playboy Kanaal op een kinderzender getoond.

De fout werd pas ontdekt nadat boze ouders het bedrijf hadden opgebeld. De kinderen hebben ongeveer twee uur lang van de pornobeelden kunnen 'genieten'. Volgens een woordvoerder van Time Warner was er sprake van een technische fout.

Nooit geweten over de WOII

De maand mei komt er weer aan. Wat betekent dat we op tv de nodige docu's zullen zien waarin duidelijk is wie de agressor is. Eén docu, namelijk Verschweigt, zullen we niet zien op tv. Hierin wordt een beeld geschetst over de aanvang van WOII. Een beeld wat je aan het denken zet. Er komen namelijk een aantal zaken aan bod die je niet leert op school en waarover hier altijd gezwegen is.

Jammer dat er geen ondertiteling is, maar met een beetje kennis van de duitse taal is het mogelijk om de docu goed te volgen. Hier de link voor deel 1 van 10. De geïnteresseerde kan makkelijk de overige delen vinden. 

Met dank aan guiguy voor de submit.

Kramer start gewoon bij WK allround

Sven Kramer verdedigt vanaf vrijdag gewoon zijn wereldtitel allround. De Fries vertelde vandaag dat hij nog kampt met de naweeën van een longinfectie, maar desondanks in Thialf voor goud wil gaan.

"Het houdt nog niet over", sprak Kramer. "Maar ik ga het proberen." Kramer zei na terugkomst van de Olympische Spelen van Vancouver dat hij last had van zijn longen. In Nederland bleek uit medische testen dat hij geveld was door een longinfectie, zo vertelde de 23-jarige Fries. "Daarom heb ik vorige week ook niet deelgenomen aan de wereldbekerfinale", aldus Kramer. "Dat was absoluut te risicovol."

Kramer krijgt vanaf vrijdag vooral concurrentie van de Noor Håvard Bøkko en de Rus Ivan Skobrev. Een andere rivaal, de Italiaan Enrico Fabris, meldde zich af wegens rugproblemen.

Man steekt zichzelf in brand en overlijdt

Een 49-jarige man uit Eindhoven die zichzelf gisteren op het Minckelersplein in zijn woonplaats in brand had gestoken is vannacht overleden aan zijn verwondingen. De politie heeft dit vandaag bekendgemaakt. Volgens de politie heeft de man zich met een brandbare stof overgoten en deze daarna aangestoken. Hij zou relatieproblemen hebben gehad.

Omstanders grepen meteen in en probeerden het vuur te doven. Ze gooiden water over de man heen en probeerden de vlammen te bedwingen door ze uit te slaan. Volgens buurtgenoten kwamen de vlammen tot wel 2,5 meter hoog.

Volgens een getuige 'stond de man midden op het plein te springen en 'ging hij daarna liggen'. Getuigen reageerden geschokt. "Er schieten meteen vragen door je hoofd. Wat zie ik nou? Hoe kan dit?" Ook een andere buurtgenoot kon zijn ogen niet geloven. "Dit was echt een film. Hij bleef ook niet stil staan."

Keukeleire wint Nokere Koerse

De 65e editie van Nokere Koerse is vanmiddag gewonnen door de Belg Jens Keukeleire. De renner van Cofidis was na 193 kilometer koersen de rapste in de massasprint.

Voor de vlucht van de dag tekenden Arnoud van Groen (Vacansoleil), de Fransman Remi Cusin en de Belgen Kevin Neirynck en Benjamin Verraes. Het viertal reed 150 kilometer aan kop van de wedstrijd en kreeg een maximale voorsprong van ruim zeven minuten. Twintig kilometer voor de finish werd Van Groen als laatste van de koplopers teruggepakt door het peloton.

In de sprint op de Nokereberg ging Bobbie Traksel van Vacansoleil als eerste aan, maar de 20-jarige Keukeleire bleek sterker en boekte zo zijn vierde overwinning van dit jaar.

Piratenjager pakt weer kapers op

Het Nederlandse fregat Hr. Ms. Tromp heeft opnieuw succes geboekt in de strijd tegen piraten voor de Somalische kust. Gisteren werd al de aanhouding van negen piraten gemeld, vandaag werden opnieuw dertien piraten ingerekend. Hun wapens zijn in beslag genomen en hun bootjes op één na vernietigd, meldt Defensie.

Net als bij de eerdere aanhoudingen worden de opgepakte zeerovers vrijgelaten. Ze zijn met zijn dertienen in hun grootste boot gezet. Vanwege het internationale recht is het vrijlaten van de ontwapende piraten volgens de EU de beste oplossing. De negen die eerder werden aangehouden worden later bij de kust van Somalië op een boot gezet.

De Tromp kreeg de piraten direct na de eerdere aanhouding in beeld. Het ging om drie bootjes, een moederskiff en twee kleinere aanvalsbootjes, op zo'n vierhonderd kilometer ten zuidwesten van de Seychellen.

De boordhelikopter van het Nederlandse fregat en twee snelle opblaasboten gingen achter de piraten aan. Zowel vanuit de heli als van de bootjes werden waarschuwingsschoten afgevuurd, waarna de piraten zich overgaven. Aan boord hadden ze wapens, maar ook ladders om boten te kunnen enteren.

De Tromp maakt deel uit van een EU-missie tegen piraterij op de belangrijke scheepvaartroute langs Somalië. De piraten kapen regelmatig schepen. Vaak worden die na het ontvangen van losgeld vrijgelaten.

Bijna ÚÚn op drie scholen geeft te weinig les

Bijna een derde van de scholen heeft vorig schooljaar onvoldoende uren onderwijs gegeven. Dat blijkt uit onderzoek van de Onderwijsinspectie dat demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Leerlingen kregen wel meer uren les dan het schooljaar ervoor.

Leerlingen moeten verplicht duizend uur les krijgen. De oude omstreden norm was 1040 uur. Meer scholen voldeden nu aan die oude norm. Zo haalde in het schooljaar 2006-2007 zeven procent van de scholen de norm, tegenover 28 procent het schooljaar daarop. Vorig schooljaar voldeed 43 procent aan de oude norm.

Van Bijsterveldt denkt dat haar strenge aanpak zijn vruchten afwerpt. "Laten we deze stijgende lijn doorzetten", zegt ze. De scholen die niet aan de nieuwe norm hebben voldaan zijn onder verscherpt toezicht van de Onderwijsinspectie gesteld en worden volgend jaar opnieuw onderzocht. Scholen die meer dan 75 uur onder de norm zitten, zijn gekort op hun subsidies.

De staatssecretaris vindt dat de scholen inmiddels voldoende tijd hebben gekregen om aan de regels te voldoen. "Ik verwacht dat alle scholen vanaf dit schooljaar de nieuwe urennorm gaan halen", stelt zij.

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks) is blij dat scholieren meer les krijgen. "Toch krijgt een derde van de scholieren nog steeds niet genoeg les", meldt het Laks in een reactie. Het Laks stelt van de betreffende scholen te verwachten dat ze een kwantitatieve inhaalslag maken, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Weerstand tegen exportverbod tonijn groeit

De weerstand tegen een exportverbod op de Atlantische blauwvintonijn neemt toe. Dat hebben afgevaardigden vandaag gezegd op een conferentie van de Conventie voor de Internationale Handel in Bedreigde Soorten (CITES) in Doha, de hoofdstad van Qatar.

Verschillende Arabische landen sloten zich aan bij het Chinese verzet tegen het verbod. Volgens China schaadt het verbod arme visserslanden en wordt het verbod niet gesteund door wetenschappelijk bewijs.

Australië, Peru en andere landen hebben hun steun uitgesproken voor een afgezwakt voorstel dat de handel moet reguleren, maar niet direct verbiedt. Milieuactivisten zeggen dat dit voorstel niet ver genoeg gaat.

Monaco, dat het verbod steunt, zei dat het aantal blauwvintonijnen sinds 1957 met bijna 75 procent is gedaald en riep op tot actie. Japan, dat jaarlijks tachtig procent van de tonijnvangst importeert, was van mening dat de kwestie moet worden afgehandeld door regionale visserijorganen.

Dzsudzsßk blijft bij behalen CL

Balázs Dzsudzsák zal ook komend seizoen bij PSV spelen, mits de Eindhovenaren er in slagen om het toernooi om de Champions League te bereiken. Dit laat de Hongaar in het blad Voetbal International weten.

"Algemeen directeur Jan Reker zei: 'Als er een club komt die een bepaald bedrag wil betalen, dan willen we daar misschien op ingaan'. Logisch", liet Dzsudzsák weten. "Ik heb nu een gelimiteerde transfersom en het is overal crisis. Wat mijn eigen wensen zijn? Ik blijf als PSV Champions League-voetbal haalt. Uitkomen in die competitie is voor mij heel erg belangrijk. Elke speler wil op dat niveau acteren."

"Als je bij een Champions League-wedstrijd het veld opstapt, voel je je echt ongelooflijk", gaat de Hongaarse voetballer verder. "Hopelijk lukt het bij PSV, dan hoef ik me niet ergens anders opnieuw te bewijzen. Mijn uitgangspositie is ideaal, ik heb hier immers nog een contract. Of we de titel nu verspelen of winnen, als een club uit een betere competitie zich meldt, kan ik daar rustig over nadenken. PSV zal nooit zeggen dat ik weg moet, hoop ik."

Van der Vaart: "Sneijder en ik voelen elkaar aan"

Er is al vaak discussie geweest over de vraag of Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder samen in een team kunnen spelen. Als het aan de middenvelder van Real Madrid ligt kan dat prima.

Tijdens de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (2-1 winst) bracht bondscoach Bert van Marwijk Van der Vaart in als controlerende middenvelder achter Sneijder. De twee vonden elkaar toen goed. "De samenwerking met Wesley ging goed ja", laat Van der Vaart weten in Pro Voetbal.

Als het aan de Heemskerker ligt hoeft de discussie over de twee dus niet meer gevoerd te worden. "We voelen elkaar aan. Nu nog wat vaker met elkaar spelen."

VaidiĘovß (20) stopt met tennis

Ze is nog maar 20 jaar, maar tennisster Nicole Vaidišová heeft besloten om nu al een punt te zetten achter haar loopbaan. Al eerder liet de Tsjechische speelster weten dat ze genoeg had van het proftennis.

Op 15-jarige leeftijd veroverde Vaidišová in Vancouver haar eerste WTA-titel. In 2007 stond ze zevende op de wereldranglijst, haar hoogste positie ooit. Momenteel is ze de nummer 176 van de wereld.

De Tsjechische won in totaal zes toernooien en wist de halve finale te bereiken van Roland Garros en de Australian Open. Ze kreeg een wildcard voor het toernooi van Miami dat volgende week van start gaat maar ze bedankte hiervoor.

Binnenkort treedt Vaidišová in het huwelijk met tennisser Radek Štěpánek.

KNVB: "Ontslag Wetzel onterecht"

ADO Den Haag had André Wetzel vorig jaar december niet mogen ontslaan. Dat heeft de arbitragecommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) laten weten.

Diezelfde commissie concludeerde ook dat de arbeidsrelatie is verstoord, waardoor het contract tussen beide partijen op 1 april moet worden ontbonden. Daarnaast moet ADO Den Haag Wetzel een bedrag van 100.000 euro betalen.

Wetzel werd op 22 december 2009 de laan uit gestuurd. De directie van ADO Den Haag en Raad van Commissarissen (RvC) waren namelijk van mening dat Wetzel de ploeg in diskrediet had gebracht. Dit zou de oefenmeester in De Volkskrant hebben gedaan.

De kritiek van Wetzel ging over de snelle rentree van Ricky van den Bergh. De technisch directeur was niet te spreken over de gang van zaken en voelde zich gepasseerd door de RvC. Na zijn ontslag besloot Wetzel naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen.

Niet opnieuw stemmen in Rotterdam

De commissie die de mogelijke wantoestanden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam onderzocht, is tot de conclusie gekomen dat deze niet ernstig genoeg waren om een nieuwe verkiezing te rechtvaardigen. Deze conclusie van de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven wordt later vandaag in Rotterdam gepresenteerd.

Deze commissie geeft echter geen bindend advies. Het eindoordeel is aan de zittende gemeenteraad. Deze heeft tot 24:00 uur vanavond de tijd om een besluit te nemen of zij het eens zijn met deze conclusie.

Tweede WK-startplaats achtervolgingsvrouwen

Baanwielrensters Vera Koedooder en Ellen van Dijk hebben voor niets een bike-off gereden voor de enige startplek op de individuele achtervolging bij de vrouwen die Nederland voor het WK in Kopenhagen toebedeeld was. Terwijl de rensters tegen elkaar aan het strijden waren, kreeg bondscoach Robert Slippens van het UCI te horen dat er alnog een extra startplaats beschikbaar was.

Van Dijk wist het duel in haar voordeel te beslechten. "Maar het is goed om nog een keer diep te gaan," zei de studente. Nederland is op het komende WK nog niet vertegenwoordigd op de scratsch bij de mannen en de puntenkoers bij de vrouwen. Slippens hoopt dat voor deze onderdelen nog afzeggingen van andere landen komen.

Trucker rijdt fietser dood in Amsterdam

In Amsterdam is vanmorgen een fietser omgekomen nadat hij door een vrachtwagen werd geschept. De 58-jarige Amsterdammer was op slag dood. Het ongeluk vond vanmorgen rond half negen plaats.

De vrachtwagen, die geladen was met gipsbetonnen blokken, sloeg rechtsaf op de Prins Hendrikkade richting Oosterdokskade. De fietser wilde op dit kruispunt rechtdoor oversteken. De chauffeur van de vrachtwagen heeft de man op de fiets waarschijnlijk over het hoofd gezien en deze toen aangereden.

De trucker is aangehouden voor verhoor. De exacte oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

Kruising
De betreffende kruising (Foto: Google Streetview)

Ralf Mackenbach doet recordpoging

Ralf Mackenbach gaat een record proberen te vestigen. Hij hoopt het record 'Smoove dansen' op zijn naam te zetten. De 14-jarige Mackenbach roept daarom zijn fans op om zich 2 april massaal te melden in pretpark Walibi in Biddinghuizen.

De jonge zanger scoort momenteel een hit met 'Doe de Smoove'. Op wat een memorabele dag moet worden leert Mackenbach zijn fans eerst de bijbehorende danstechniek. Daarna hoopt hij dat alle kinderen tegelijk het dansje uitvoeren.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van het pretpark waar de recordpoging wordt gehouden. Ralf nodigt vijfhonderd kinderen uit die gratis aanwezig mogen zijn. Mackenbach werd bekend door zijn overwinning op het Junior Songfestival.

Ralf Mackenbach doet recordpoging
Ralf Mackenbach doet recordpoging (Foto: Novum)

Vergiftigde soep op Engelse kostschool

Een keukenmedewerker van een exclusieve Engelse kostschool is gearresteerd op verdenking van vergiftiging. De man zou schoonmaakmiddel in de soep, bedoeld voor de scholieren, hebben gedaan.

Keukenpersoneel voerde voor het opdienen een routinetest uit op de maaltijd uit en vond de wortel-koriandersoep verdacht ruiken. Er steeg een chemische geur uit op. Het personeelslid dat de soep testte, spuugde het direct uit. De soep zou geserveerd worden aan ongeveer 650 studenten van de prestigieuze Stowe School in Buckingham.

De politie arresteerde de 58-jarige verdachte, die drie jaar op de school werkte, en onderzoekt de zaak. De man is inmiddels op borgtocht vrijgelaten, maar mag zich onder geen beding op het schoolterrein begeven.

Verdachten overval Scheringa Museum gepakt

De politie heeft vanochtend twee mannen aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn bij een overval op het Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek. Het gaat om twee mannen uit Breda van 29 en 43 jaar.

Het inmiddels ontbonden museum werd vorig jaar op 1 mei overvallen. Meerdere gemaskerde personen kwamen het museum aan de Spanbroekerweg rond het middaguur binnenlopen en haalden twee schilderijen van de muur. De gestolen kunstwerken, 'Adolecence' van Salvador Dali en 'La Musicienne' van Tamara de Lempicka, zijn nog niet teruggevonden.

Een bewaker en bezoekers van het museum werden met een vuurwapen bedreigd. Na de overval reden de daders weg in een kleine zwarte personenauto, die later werd teruggevonden op een parkeerplaats in Spanbroek.

De politie onderzoekt of de aangehouden verdachten bij de overval of alleen bij de voorbereiding betrokken waren en wil verder geen mededelingen doen.

'Misbruikschandaal tot op bodem uitzoeken'

Bondskanselier Angela Merkel heeft het seksueel misbruik binnen de katholieke kerk dat ook Duitsland in zijn greep heeft een enorm probleem genoemd en stelt dat "tot op de bodem uitgezocht moet worden wat er gebeurd is". Dat is volgens Merkel de enige manier om het te verwerken.

De uitspraken van Merkel komen op een moment dat katholieke Duitsers met groeiend ongeduld wachten tot paus Benedictus XVI zich uitlaat over de schandalen in zijn thuisland. Volgens een woordvoerder van de Duitse katholieke kerk gebeurt dat mogelijk later deze week.

De afgelopen weken hebben slachtoffers uit het hele land zich kenbaar gemaakt, waaronder uit het jongenskoor de Regensburger Domspatzen dat dertig jaar lang geleid werd door Georg Ratzinger, de broer van paus Benedictus XVI. Elke dag komen er nog nieuwe beschuldigingen van misbruik binnen.

In omvang en aantallen is het schandaal echter veel kleiner dan in Ierland, waar bij misbruik in de jaren dertig tot de jaren negentig van de vorige eeuw vijftienduizend kinderen betrokken waren. Veel zaken zijn door de kerk verzwegen. Op een mis ter ere van St. Patrick's Day vroeg kardinaal Sean Brady het land woensdag "nederig om te gaan met de enorme pijn die het misbruik van kinderen door sommigen dienaren van de katholieke kerk heeft veroorzaakt en met het hopeloos inadequate antwoord hierop in het verleden".

Minder dopinggevallen in Nederland

Het aantal dopingzaken in de Nederlandse sport is ook vorig jaar minder geworden. De dopingautoriteit heeft in 2009 27 sporters aangegeven die het reglement overtraden. Er werd vandaag in het jaarverslag bekendgemaakt dat het in 23 gevallen om verboden stoffin in urinemonsters ging. In 2008 waren er nog 30 zaken en een jaar eerder zelfs 56.

De dopingautoriteiten voerden vorig jaar 2636 controles uit waarbij in 67 monsters in totaal 75 verboden stoffen werden aangetroffen. Daarvan bevatten 42 stalen anabolen steroïden. De betrapte sporters betroffen 25 mannen en twee vrouwen. Vier van hen weigerden mee te werken aan een dopingtest of wilden de uitkomsten manipuleren. De meeste overtreders, negen in totaal, waren actief in het basketbal. In het voetbal en in de atletiek werd er in tegenstelling tot in 2008 niemand betrapt. Drie zaken zijn volgens de dopingautoriteit nog in onderzoek.

"We zien als tendens dat het aantal dopinggevallen omlaag gaat. Aan de andere kant neemt de ernst van de gevallen wel toe," zei de directeur van de dopingautoriteit Herman Ram. In zeven monsters werden vorig jaar afbraakproducten van meer dan één stof gevonden, terwijl dit in 2008 was dat twee keer het geval was. "Het percentage dopinggevallen in Nederland verhoudt zich redelijk gemiddeld ten opzichte van andere landen."

Dodelijk gif aangetroffen in weiland Vriezenveen

De politie heeft gisteren in Vriezenveen in een weiland bij de openbare weg aas aangetroffen waarop levensgevaarlijk gif bleek te zijn aangebracht. Rond het aas lag nog meer gif, dat dodelijk is voor mens en dier, meldt de Twentse politie vandaag.

Agenten namen gisteren na een melding dat er een dode vos in een weiland lag poolshoogte. Zij troffen het dode dier aan in het weiland aan de Paterswal, waarna uit onderzoek bleek dat de vos slachtoffer was geworden van een zeer zwaar gif. In een weiland verderop werd het aas aangetroffen.

Het gif is weggehaald, de politie raadt wandelaars of mensen die hun hond uitlaten aan alert te zijn.

Details Ultimate Fights Mode

25 mei komt de nieuwe UFC Undisputed 2010 uit en de uitgever THQ heeft nu wat extra informatie gegeven over de Ultimate Fights mode.

Net als de Classic Fights mode in de voorganger van de game kan je een aantal epische gevechten verwachten en deze keer zullen de boordjes gedragen worden door Arianny Celeste en Chandella Powell.

Voordat je het gevecht in gaat zal je nog een videomontage zien en commentaar krijgen van beide vechters. Het grote verschil met de versie van vorig jaar is dat de gevechten nu in veschillende categorien worden verdeeld met verschillende doelen per gevecht om te behalen. Het is nu ook mogelijk om met de verliezer van bepaalde gevechten te spelen, geschiedenis te herschrijven en op deze manier meer vrij te spelen.

Heb je alle doelen in een gevecht behaald zal je na afloop een herhaling van het gevecht te zien krijgen. De PS3 versie zal 20 Ultimate Fights bevatten en de Xbox 360 versie maar 15, dit houdt in dat de PS3 versie wat extra vechters zal krijgen zoals Royce Gracie, Dan Severn en Jens Pulver, zie hieronder de plaatjes.

UFCUFCUFC

Team Sky gokt op meer scenario's in San Remo

Team Sky wil tijdens Milaan-San Remo, die zaterdag wordt verreden, op meerdere scenario's gaan goken. Edvald Boasson Hagen is tot kopman van de Britse formatie gebombardeerd, maar Juan Antonio Flecha en Greg Henderson zullen mogelijk ontsnappingen in gang zetten.

Boasson Hagen wordt getipt als dé favoriet van de eindzege in La Primavera. De Noorse renner won eerder al de laatste etappe van de Tirreno-Adriatico en zou nu ook deze klassieker op zijn naam kunnen schrijven.

Toch zet Team Sky zijn geld niet alleen op de massasprint. Zo liet Flecha in Omloop Het Nieuwsblad al eens zien dat hij levensgevaarlijk kan zijn in een ontsnapping.

Voorbereiding kilometerheffing gestaakt

Het proces van aanbesteding voor de kilometerheffing is tot nader order opgeschort. Ook worden geen financiële verplichtingen meer aangegaan, schrijft demissionair minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Hij reageert hiermee op het besluit van de Kamer om de kilometerheffing controversieel te verklaren. Behalve het opschorten van de aanbesteding en het niet langer aangaan van nieuwe financiële verplichtingen, wordt ook de projectorganisatie afgebouwd en wordt de beoogde uitrol van het systeem stilgelegd. De kennis en expertise die inmiddels is opgebouwd, wordt 'adequaat geborgd'.

Mobiliteitsprojecten waarvoor al wel verplichtingen zijn aangegaan, worden gewoon uitgevoerd, stelt de minister. Dergelijke projecten hebben een 'zelfstandige rol' bij het verbeteren van de bereikbaarheid.

De Tweede Kamer had voor morgen een spoeddebat gepland over de geplande kosten van de kilometerheffing. De VVD liet vandaag weten dat met de brief van Eurlings de noodzaak van het debat van de baan is. Eurlings' eigen CDA is het daar niet mee eens: er zijn nog een hoop vragen, zei Ger Koopmans. Het debat gaat daarom gewoon door.

Toch celstraf voor 'slaapwandelende' schutter

Een 55-jarige vrouw uit Wezep, die beweert op nieuwjaarsnacht 2007 op een man te hebben geschoten terwijl zij slaapwandelde, is vandaag door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor poging tot doodslag. Het OM had tegen S. een celstraf van dertig maanden geëist, waarvan tien voorwaardelijk.

De rechtbank in Zutphen sprak Maria S. in november 2007 nog vrij mede omdat deskundigen toen oordeelden dat het goed mogelijk was dat S. slaapwandelde toen zij vier keer de trekker van haar geweer overhaalde. Het hof in Arnhem vindt het slaapwandelverhaal echter niet aannemelijk. De rechters baseerden zich daarbij onder meer op deskundigen op het gebied van slaapstoornissen, die het verhaal van S. naar het rijk der fabelen verwezen.

S., die ten tijde van het incident 25 jaar lid was van een schietvereniging, stelt zich niets meer van het incident te kunnen herinneren. Volgens justitie heeft de vrouw, die staat ingeschreven in Wezep maar in Egypte woont, in de bewuste nacht rond 1.50 uur met een geweer vanuit haar slaapkamerraam op een groepje mensen geschoten. Een 26-jarige man uit Nunspeet werd bij het incident aan de Duinweg in zijn buik geraakt. Omdat er vuurwerk werd afgestoken, merkten omstanders het geluid van het vuurwapen niet direct op.

Het OM stelt dat de vrouw schoot omdat zij kwaad was op feestgangers die veel lawaai zouden hebben gemaakt. S. bekende voor de rechters zich inderdaad aan het lawaai te hebben geërgerd. De vrouw ontkent echter ten stelligste bewust op het slachtoffer te hebben geschoten.

Barcelona zonder Xavi tegen Stuttgart

Barcelona moet het vandaag in de Champions League-return tegen VfB Stuttgart zonder Xavi Hernandez doen. De middenvelder liep tijdens de training een spierblessure op. Naar verwachting staat de Spanjaard twee weken buitenspel.

Trainer Pep Guardiola kan wel weer beschikken over Seydou Keita. De middenvelder uit Mali liep vorige maand een beenblessure op in het competitieduel tegen Atlético Madrid. Barcelona en Stuttgart voetballen in Camp Nou om een plek in de kwartfinales van het Europese kampioenenbal. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Lara Croft and the Guardian of Light geen reboot

Lara Croft and the Guardian of Light is geen officiële reboot van de franchise. Volgens Daniel Neuburger, creative director bij Crystal Dynamics, staat de aankomende download-game helemaal los van de serie.

"Het is geen reboot van Tomb Raider, maar meer een zijstap. Daarom staat er ook Lara Croft en niet Tomb Raider in de titel. De Tomb Raider-naam wordt enkel gebruikt voor onze grote releases en dat is iets heel anders dan een digitale download-game."

Volgens Neuburger is Lara Croft and the Guardian of Light een leuk tussendoortje om het wachten op de grote release dragelijker te maken. "Uiteindelijk hebben we deze game gemaakt om de serie te promoten en originele gameplay te bieden. Het wordt voor fans verfrissend om Lara Croft op deze manier te ervaren."

Lara Croft and the Guardian of Light is deze zomer te verkrijgen via de digitale distributiekanalen van de Xbox 360, PS3 en PC.

'Lara Croft and the Guardian of Light' geen reboot
Lara Croft and the Guardian of Light geen reboot (Foto: Novum)

Kingdom Hearts: Birth By Sleep naar Europa

Uitgever Square Enix heeft bekendgemaakt dat Kingdom Hearts: Birth By Sleep naar Europa komt. De nieuwste cross-over tussen Disney en Final Fantasy verschijnt deze zomer exclusief op de PSP.

Kingdom Hearts: Birth By Sleep wordt geen eenzijdig rollenspel. De game bevat drie verschillende helden met ieder hun eigen verhaal. Door de drie verhalen te spelen, moet het overkoepelende verhaal (Keyblade-wielders die op zoek zijn naar hun meester Xehanort) begrijpelijk worden.

Aanvallen worden in Kingdom Hearts: Birth By Sleep uitgevoerd met behulp van een kaartensysteem. Door bepaalde kaarten 'op tafel' te leggen, kun je een aanval uitvoeren of juist afweren. Natuurlijk komen er ook weer talloze nieuwe personages uit de Square Enix-, maar ook Disney-stal voorbij.

Kingdom Hearts: Birth By Sleep ligt vanaf deze zomer voor de PSP in de winkel.

'Kingdom Hearts: Birth By Sleep' naar Europa
Kingdom Hearts: Birth By Sleep naar Europa (Foto: Novum)

'Britney Spears weer vrijgezel'

Britney Spears en haar agent hebben een punt achter hun relatie gezet. De 28-jarige popprinses zou haar vriend steeds in de haren zijn gevlogen, beweert een ingewijde tegenover entertainmentzender E!

Spears' relatie met agent Jason Trawick liep eind februari op de klippen. De twee blijven wel zakelijk aan elkaar verbonden, heeft Trawicks werkgever bevestigd. Spears en de 38-jarige agent werden op Valentijnsdag voor het laatst samen gezien toen ze een romantisch diner bij McDonalds verorberden. "Ze hadden allebei lucht nodig, het werkte niet", zegt de ingewijde.

De relatie van de popprinses en haar agent kwam in juni vorig jaar aan het licht. De twee werden veelvuldig samen gespot, onder meer tijdens vakanties. Spears' vader zou in Trawick de ideale schoonzoon hebben gezien. "Haar vader houdt van hem", beweerde een vriend destijds. "Hij houdt van Jason."

'Britney Spears weer vrijgezel'
'Britney Spears weer vrijgezel' (Foto: Novum)

Punt in mindering en boete voor MVV

De licentiecommissie van de KNVB heeft bij MVV een punt in mindering gebracht. De club uit de Jupiler League voldeed namelijk niet op tijd aan de premieplicht voor de stichting contractspelers van de KNVB.

Daarnaast kreeg MVV ook nog een boete van 25.000 euro omdat ze voor de tweede keer niet op tijd een financieel plan van aanpak had ingediend. Inmiddels heeft de club aan die verplichting voldaan.

Schoonmakers onderhandelen weer

De stakende schoonmakers gaan weer onderhandelen. FNV Bondgenoten heeft om 13.00 uur de gesprekken met werkgeversorganisatie OSB hervat over een nieuwe cao voor de schoonmakers. Ze willen loonsverhoging, reiskostenvergoeding en betere opleidingen.

Zo'n vierhonderd schoonmakers startten gistermiddag een zitactie op het Centraal Station in Utrecht. "Zij gaan door tot het gaatje", meldt bondsbestuurder Ron Meyer. De schoonmakers kondigden aan te blijven zitten tot er een akkoord is. Eerder liepen onderhandelingen vast, waarna verschillende protestacties van de schoonmakers uitbraken. Al maandenlang wordt er actiegevoerd.

Schoonmakers die bij FNV Bongenoten zelf staakten zijn vandaag volgens de bond weer aan het werk gegaan. De bond zegde een onder meer een loonsverhoging van drie procent toe.

Vrouw Franeker blijkt doodgestoken

De vrouw die zondagochtend dood werd gevonden in haar woning in Franeker, blijkt door messteken om het leven te zijn gekomen. Uit het huis van de 69-jarige Pietje Bouma wordt volgens de politie niets vermist, zodat een beroving niet voor de hand ligt.

De vrouw is vermoedelijk zaterdag om het leven gekomen, blijkt volgens de politie uit sectie op het lichaam. Het lijk werd een dag later gevonden in de aanleunwoning van de vrouw in het Friese stadje. Over het motief van de moord is nog niets bekend.

Het onderzoek naar de moord op de Friese vrouw is nog in volle gang. Er werken dertig rechercheurs aan de zaak. De politie is op zoek naar getuigen.

Molyneux kan Heavy Rain niet aan

Heavy Rain is te intens voor Peter Molyneux. De beroemde ontwikkelaar heeft in een interview met de website Joystiq aangegeven slecht tegen de drukke spanning van deze thriller te kunnen.

"Ik heb de game na anderhalf uur uitgezet. Meer kon ik niet aan. De spelwereld is zo duister en de gebeurtenissen zijn zo aangrijpend dat ik moest stoppen om niet in een compleet emotioneel wrak te veranderen."

Emotioneel wrak of niet, Molyneux spreekt verder vol lof over de game.

"Ik raad iedereen aan om Heavy Rain te proberen. De manier waarop het verhaal met behulp van filmtechniek en motion capture tot leven wordt gewekt, is ronduit fascinerend. Deze nieuwe vorm van entertainment waarin keuzes echt gevolgen hebben, heeft de toekomst."

Wil je meer weten over de game en er over discusiëren, neem dan eens een kijkje in het Heavy Rain-topic op het forum.

Molyneux kan 'Heavy Rain' niet aan
Molyneux kan Heavy Rain niet aan (Foto: Novum)

Ondernemer jaagt overvaller uit zaak

Een heldhaftige ondernemer heeft gisteravond een overvaller zijn snackbar in Maastricht uitgejaagd. Dat meldt de politie vandaag.

Rond 20.20 uur kwam een met een shawl gemaskerde negroïde man de snackbar aan de Ambyerstraat Noord binnen en bedreigde de eigenaar met een vuurwapen. De snackbarhouder was hier niet van onder de indruk en pakte de overvaller beet. Kort na de schermutseling koos de overvaller het hazenpad richting de Severenstraat. Hij is nog niet aangehouden.

Nintendo: 'Waarom zou je de PlayStation Move kopen?'

Met de officiële aankondiging van de Playstation move afgelopen week lijkt iedereen in de gamesindustrie wel een mening te hebben over de motion controller voor de Playstation 3. Nintendo, aanstichter van de motion controller-hype, heeft nu ook gereageerd door zich publiekelijk af te vragen waarom je hem eigenlijk zou kopen als je al een Wii hebt.

In een interview met Industry Gamers had Nintendo of America-directeur Reggie Fils-Aime het volgende te zeggen.

"Dus ik ben een consument en beleef veel plezier met mijn Wii. Waarom zou ik dan 300 dollar aan een nieuwe systeem en nog eens 100 dollar aan een PlayStation Move uitgeven? En dan heb ik niet eens over de software die ik nog moet aanschaffen. Wat gaat me motiveren om zo'n grote investering te maken?"

Het commentaar van Fils-Aime sluit niet aan bij zijn uitspraak van vorige week. Toen gaf de 'Regginator' nog aan gevleid te zijn door de grote gelijkenis tussen de 'PlayStation Move' en de Nintendo Wii. Verder gaf Cliffy B eerder al aan dat hij veel meer ziet in Project Natal dan in de Playstation Move.

Wat denken jullie? Heeft Reggie hiermee een goed punt of is hij gewon bang voor de concurrentie?

Nintendo: 'Waarom zou je de 'PlayStation Move' kopen?'
Nintendo: 'Waarom zou je de 'PlayStation Move' kopen?' (Foto: Novum)

Mount Olympus zal kapot in God of War 3-trailer

Gisteren was de dag waar veel gamers lang op hebben gewacht: de wereldwijde release van God of War 3. In Nederland hebben we hier niet veel van meegekregen want de meeste winkels verkopen vanaf vandaag of zelfs later in deze week pas de game.

Dit derde deel in de serie is ook meteen de laatste en sluit het hoofdstuk af van Kratos die koste wat kost alle goden kapot wil maken. Met een release moet er natuurlijk ook een toffe release-trailer verschijnen en deze kunnen jullie dan ook hieronder zien.

Wil je meer weten over God of War 3 en er over discusiëren, neem dan een kijkje in het God of War 3-topic op ons forum.

Webber hoopt op regen in AustraliŰ

Mark Webber hoopt dat de komende Formule 1-race in Australië meer spektakel biedt dan de saaie wedstrijd in Bahrein gedaan heeft. De Australiër hoopt dat het in eigen land gaat regenen, zodat actie gegarandeerd is.

"Bahrein is normaal gesproken een goed circuit om te racen, maar daar was nu niets van te merken," zei de Red Bull-coureur die er op wees dat vooraan Fernando Alonso, Felipe Massa en Lewis Hamilton pas een plaats konden opschuiven nadat zijn teamgenoot Sebastian Vettel met problemen te kampen kreeg. "Maar hopelijk kan Melbourne voor een verrassing zorgen. We weten dat het weer in Melbourne altijd erg onvoorspelbaar is en snel kan omslaan."

Webber ziet zijn eigen kansen voor het seizoen 2010 positief in. "Vorig jaar is de lat hoog gelegd, maar we zien dit seizoen als een nieuwe kans voor ons. Ferrari kwam goed voor de dag met een één-twee in Bahrein. Erg indrukwekkend, maar niemand is nog in de positie om over titels te spreken. Daar is het veel te vroeg voor."

OM vraagt vrijspraak Lucia de B.

Een opmerkelijke wending in de zaak rond Lucia de B., de vrouw die ervan verdacht werd meerdere baby's, kleuters en bejaarden te hebben omgebracht. Ze stond vandaag voor het gerechtshof in Arnhem waar haar zaak opnieuw inhoudelijk behandeld werd. 

Twee jaar geleden kwam ze voorwaardelijk op vrije voeten, nadat meerdere deskundigen het bewijs, waarop Lucia veroordeeld was, om zeep hadden geholpen. Het Openbaar Ministerie vraagt nu om vrijspraak voor de vrouw, die inmiddels zes jaar in gevangenschap doorgebracht heeft.

Het volledige requisitor van de advocaat-generaal is hier (.doc) te downloaden. Het hof zal over enkele weken uitspraak doen.

Lees hier ook de special over Lucia de B.

Acteur Corey Haim begraven

Corey Haim is gisteren begraven in Canada. De acteur overleed vorige week op 38-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Californië. Ongeveer tweehonderd familieleden en goede vrienden van Haim kwamen naar de kapel waar de acteur werd herdacht.

"Er waren geen Hollywood-figuren, alleen maar vrienden en familie. Mensen die zonder uitnodiging kwamen werden weggestuurd", zo vertelt een bron op de website van het Amerikaanse tijdschrift People. "Het was triest. De familie is er kapot van."

Opvallende afwezige was collega-acteur Corey Feldman, die een goede vriend was van Haim. Hij besloot al eerder niet naar de begrafenis te komen uit respect voor Haims moeder, die zo weinig mogelijk media-aandacht wilde. "Hoe dan ook, jij weet dat mijn hart bij jou is", schreef Feldman op zijn website.

Waaraan Haim is overleden is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat hij jarenlang vocht tegen een drugsverslaving en dat hij hartproblemen had. De resultaten van een toxicologisch onderzoek worden op zijn vroegst over een maand bekend.

De in Canada geboren acteur was voor het eerst te zien in de film 'Firstborn' uit 1984. In de loop van de jaren tachtig groeide hij uit tot een waar tieneridool, dankzij rollen in de films 'Lucas' (1986) en 'The Lost Boys' (1987).

Acteur Corey Haim begraven
Acteur Corey Haim begraven (Foto: Novum)

Amnesty roept op tot meer vrijheid in Cuba

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft de Cubaanse president Raul Castro opgeroepen politieke gevangenen vrij te laten en wetten te schrappen die de fundamentele vrijheden beperken. Amnesty deed de oproep precies zeven jaar na de arrestatie van 75 Cubaanse dissidenten, onder wie veel onafhankelijke journalisten. Van de 75 zitten 53 nog steeds vast.

Amnesty is met name kritisch over wetten die bepalen dat onduidelijke overtredingen als 'gevaarlijkheid' tot gevangenisstraf kunnen leiden. Dat betekent dat de politie iemand mag arresteren wanneer ze kan aantonen dat diegene in de toekomst mogelijk gevaarlijk wordt.

"De Cubaanse wet stelt onacceptabele grenzen aan de vrijheid van meningsuiting, vereniging en vergadering", zegt Kerrie Howard van de afdeling Amerika's van Amnesty. Howard is van mening 'dat Cuba snel politieke en juridische hervormingen nodig heeft om te voldoen aan de meest basale internationale mensenrechten'. De Cubaanse regering heeft niet gereageerd op de oproep van Amnesty, maar verwerpt dergelijke mensenrechtenorganisaties immer als zijnde marionetten van de Verenigde Staten.

De schending van de mensenrechten in Cuba staat weer volop in de schijnwerpers sinds Orlando Zapata Tamayo op 23 februari in de gevangenis overleed na een lange hongerstaking. Gisteren liet een regeringsgezinde groep Cubaanse intellectuelen in een verklaring weten dat Zapata Tamayo een gewone crimineel was. De internationale kritiek werd afgedaan als onderdeel van een smeercampagne tegen het land.

De 'Dames in het wit', moeders, vrouwen en zussen van de mannen die in 2003 gevangengenomen werden, hebben een week van protest afgekondigd met marsen en bijeenkomsten waarop brieven van de geliefden worden voorgelezen en waarop gebeden wordt voor de gevangenen.

"Lange opsluiting van individuen alleen omdat ze op een vreedzame manier van hun rechten gebruikmaken is niet alleen een tragedie op zich", zegt Howard. "Het betekent ook een belemmering van andere hervormingen, waaronder de start van de dialoog die nodig is om het unilaterale embargo van de VS tegen Cuba op te heffen."

Amnesty roept op tot meer vrijheid in Cuba
Amnesty roept op tot meer vrijheid in Cuba (Foto: Novum)

Boonen ziet Bennati als favoriet voor Milaan-San Remo

Aankomende zaterdag wordt Milaan-San Remo verreden. Tom Boonen geldt als een van de favorieten voor de winst. De Belgische renner van Quick-Step ziet echter Daniele Bennati als de te kloppen man.

"Daniele Bennati is voor mij de topfavoriet. Misschien niet de meest verwachte naam, maar hij is wel goed aan het rijden, net als zijn ploeg Liquigas," aldus Boonen tegenover Sporza. "Wellicht rijdt Liquigas met dezelfde tactiek als wij: een lange, zware wedstrijd en dan een sprint met een uitgedunde groep in San Remo."

Boonen wil Parijs- San Remo graag winnen, maar geeft nog wel altijd de voorkeur aan de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. "Ik kan dit jaar aansluiten bij de groten door nog eens de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te winnen, San Remo valt daar een beetje tussen. Het is moeilijk voor mij om hier 100 procent fit aan de start te komen. Ik ben nog niet top, maar wel al beter dan in dezelfde periode vorig jaar," besloot Boonen.

Velthuizen: "Ik wil met Vitesse Europa in"

Piet Velthuizen peinst er nog niet over om Vitesse te verlaten. De doelman speelt sinds het seizoen 2006/2007 in het eerste van Vitesse en is van plan om zijn in 2011 aflopende contract met de Arnhemmers met twee jaar te verlengen. Hij heeft zichzelf vier doelen gesteld waarvan er drie gehaald zijn. Alleen het Europees voetbal in het Gelredome ontbreekt nog.

"Ik ben nog niet klaar bij Vitesse. Ik heb mij ooit bij Vitesse vier doelstellingen opgelegd, drie daarvan heb ik er gehaald. Ik wilde eerste keeper worden, ik wilde bij Vitesse het Nederlands elftal halen en ik wilde een seizoen minder dan vijftig tegengoals krijgen. Maar de vierde doelstelling heb ik nog niet gehaald. Ik wil met Vitesse Europa in. En ik vind het zonde als ik wegga zonder dat ik al mijn doelstellingen heb gehaald," zei Velthuizen.

De 23-jarige sluitpost gaat eerst met Vitesse om tafel om over een nieuw contract te praten. Deze zal waarschijnlijk minder goede voorwaarden hebben dan het huidige contract van Velthuizen, omdat de Arnhemmers moeten bezuinigen. Een vertrek naar een betere club sluit hij in ieder geval nog niet uit. "Ik speel nu veertien jaar voor Vitesse, sta al vier jaar in het eerste en heb al honderd eredivisieduels gespeeld. Nu wil ik kijken hoe het er ergens anders aan toegaat."

Bad Company 2 sneert met viral

In meer en misschien wel vrolijker Bad Company nieuws: EA kon het niet laten om te antwoorden op het filmpje van Infinity Ward over grenadespam. Ze hebben namelijk hun eigen filmpje gemaakt in Bad Company 2.

Het oorspronkelijke filmpje van Modern Warfare 2 ging over digitale versie van een Phillies Pitcher die vertelt over willekeurig gegooide granaten in games. Het filmpje had "Fight Against Grenade Spam" als fictieve actiegroep, maar omdat de afkorting niet door de beugel kan werd het door IW weer ingetrokken. Youtube heeft hem nog altijd online staan:

Bad Company 2 vond dat dit beter kan en zette hun eigen interpretatie van het filmpje online; compleet met sterhonkballer en een snerende titel "Friends Really Against Grenade Spam".

Negen punten in mindering voor Portsmouth

Portsmouth heeft van de Premier League negen punten in mindering gekregen. De hekkensluiter in de Engelse competitie krijgt de puntenaftrek vanwege het aanvragen van een faillissement.

Portsmouth heeft een schuld van bijna zeventig miljoen euro en hoopt met het aanvragen van het faillissement een doorstart te kunnen maken. De club zal nu onder financieel toezicht komen te staan van een bewindvoerder.

Door de puntenaftrek staat nu vast dat de club aan het eind van dit seizoen zal degraderen. Het verschil met de nummer 17, de eerste club buiten de degradatiezone, is nu zeventien punten.

KNVB verwacht 5.000 Oranje-fans op WK

Het Nederlands elftal wordt tijdens de groepswedstrijden op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika komende zomer gesteund door minimaal 5.000 fans. Dat maakte de voetbalbond KNVB vandaag bekend.

De bond kreeg net als de wereldvoetbalfederatie FIFA tot op heden zo'n 2.500 ticketaanvragen binnen. De verkoopfase op de website van de FIFA loopt nog tot 7 april. Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, verwachtte in eerste instantie dat Oranje door ongeveer 10.000 fans zou worden gesteund in Zuid-Afrika.

"Nederlanders zijn eigenlijk verwend met de voorgaande toernooien die relatief 'om de hoek' werden georganiseerd", verklaarde een woordvoerster van de KNVB. "Zuid-Afrika kost nu eenmaal meer tijd, meer geld en vergt meer voorbereiding. We schatten in dat rond de groepswedstrijden zo'n 5.000 Nederlandse supporters per duel aanwezig zullen zijn, een prima aantal gezien de grote reisafstand."

Geen SecuRom meer na patchen Bad Company 2

Sinds een paar dagen zou er een patch klaar moeten staan voor Battlefield: Bad Company 2. De patch belooft naast wat crashfixes ook een wat betere serverbrowser. De Steamversie van Bad Company 2 heeft na veel kritiek geen SecuRom beveiliging meer en is vervangen door de Steam DRM software.

De SecuRom beveiliging zou ervoor zorgen dat men maar een vast aantal keren de game kon installeren. Eigenaars van de fysieke Bad Company 2 -schijfjes zullen het nog steeds mét de SecuRom moeten doen; alleen bij de Steamversie is het geschrapt.

Battlefield: Bad Company 2 heeft sinds zijn release nogal wat problemen. Naast crashes en een slecht werkende serverbrowser zou ook de connectie te wensen overlaten. Hoewel de patch een aantal van deze problemen aanpakt, zijn er weer nieuwe ongemakken ontstaan. Op de fora van Bad Company 2 wordt geklaagd over crashes na het installeren van de update.

bc2

Cliffy B vindt Natal beter dan PlayStation Move

Clifford Bleszinski, de man achter Gears of Wars, is erg te spreken over Natal. Volgens hem is de aankomende motion controller van Microsoft beter dan de PlayStation Move en de afstandbediening van de Nintendo Wii.

"Persoonlijk hou ik erg van een Natal-achtige besturing waarbij je niet nog meer plastic controllers krijgt die op je koffietafel rondslingeren. Je zet het aan en kunt meteen bewegingen maken die interessante resultaten opleveren."

Bleszinski heeft ook al bedacht op welke manier hij Natal in Gears of War zou verwerken.

"Fans hoeven niet bang te zijn dat 'Gears of War' straks enkel met Natal te spelen is. Ik zou een game maken waarbij je een normale controller in combinatie met lichaamsbewegingen kunt gebruiken. Dat je partner naast je op de bank ook lekker mee kan doen. Dat lijkt me een leuke manier om casual en hardcore'gamers samen te brengen."

Cliffy B vindt 'Natal' beter dan 'PlayStation Move'
Cliffy B vindt 'Natal' beter dan 'PlayStation Move' (Foto: Novum)

Dowie nieuwe trainer Hull City

Iain Dowie is de nieuwe coach van Hull City. De Premier League-club heeft de 45-jarige Engelsman aangesteld als opvolger van de maandag ontslagen Phil Brown.

Dowie moet Hull City behoeden voor degradatie. De Tigers staan momenteel voorlaatste in de competitie. Onder leiding van Brown promoveerde de club uit Kingston upon Hull in 2008 voor het eerst in de clubgeschiedenis naar het hoogste niveau door de play-off van het Engelse Championship te winnen.

Dowie, die sinds de zomer zonder club zit, coachte eerder onder meer Crystal Palace en Charlton Athletic. Vorig seizoen was hij assistent bij Newcastle United. Bij Hull City ontmoet hij de Nederlandse spelers George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink.

Vier tips vondelingetje Rotterdam

Over het vondelingetje dat eergisteren in Rotterdam werd gevonden, zijn inmiddels vier tips bij de politie binnengekomen. De tips zullen worden onderzocht, aldus de politie, die tevens de hoop uitsprak dat er nog meer mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben over de baby of haar moeder.

Het licht getinte meisje werd met een navelstreng gevonden naast een vuilcontainer aan de Waaldijk in Delfshaven. Gisterenavond was de zaak in Opsporing Verzocht te zien. Het kleintje, dat naar het Erasmus Medisch Centrum is gebracht, staat inmiddels onder toezicht van Jeugdzorg.

Vandaag wordt het meisje aangegeven bij de burgerlijke stand van Rotterdam. Dit zal worden gedaan door de burgemeester, die het meisje ook een naam zal geven.

City moet Bridge maand missen

Manchester City moet het minimaal een maand stellen zonder Wayne Bridge. De verdediger was net hersteld van een knieblessure, maar raakte opnieuw geblesseerd en moest geopereerd worden aan een hernia.

De club van coach Roberto Mancini is momenteel met Tottenham Hotspur, Aston Villa en Liverpool verwikkeld in de strijd om de vierde plaats in de Premier League. Deze geeft recht op de voorronde van de Champions League. Mogelijke vervangers van Bridge op de linksbackpositie zijn Javier Garrido en Sylvinho.

ABP klaagt Bank of America aan

Het grootste pensioenfonds van Nederland, het Ambtenaren BedrijfsPensioenfonds (ABP), gaat een rechtszaak beginnen tegen één van de grootste banken in de Verenigde Staten. Volgens het pensioenfonds heeft de zakenbank Bank of America (BofA) belangrijke informatie achtergehouden voor de aandeelhouders ten tijde van de overname van Merrill Lynch.

De Algemene Pensioen Groep, pensioenuitvoerder van het ABP, maakt vandaag bekend dat het pensioenfonds de geleden schade via de rechter wil terugvorderen.

Groot verlies
Merrill Lynch leed over het vierde kwartaal van 2008 een verlies van meer dan 15 miljard dollar (ongeveer 11 miljard euro). Volgens het ABP was BofA hier van op de hoogte en verzuimde de bank om de aandeelhouders hierover in te lichten. De aandeelhouders, waaronder het ABP zelf, konden zich op 5 december 2008 uitspreken over de overnameplannen van BofA.

Bonusbetalingen
Het ABP claimt ook nog dat BofA een bijlage bij de fusieovereenkomst heeft onthouden. In deze bijlage worden de bonussen voor de medewerkers van Merill Lynch geregeld. Deze bonussen bedroegen 5,8 miljard dollar (ongeveer 4,2 miljard euro).

Enkele tips over ontsnapte 'tunnelvrouw'

Over de 35-jarige vrouw die vorige maand via een tunnel uit de gevangenis in Breda ontsnapte, zijn enkele tips binnengekomen. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vandaag weten. Gisteravond werden foto's van de vrouw vertoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Het Korps Landelijke Politiediensten onderzoekt in hoeverre de tips bruikbaar zijn. Volgens de woordvoerder van het landelijk parket is geen beloning uitgeloofd voor de gouden tip.

De vrouw ontsnapte in de nacht van 20 op 21 februari. Ze zat onder meer vast voor het neersteken van haar schoonzus in het Limburgse Limbricht in 2006. Ze was veroordeeld tot acht jaar cel.

Federer: "Ik maakte de verkeerde keuzes"

De nummer één van de wereld Roger Federer sneuvelde vanochtend verrassend in derde ronde van het ATP-toernooi van Indian Wells. De Zwitserse tennisser kreeg in drie sets klop van de Cyprioot Marcos Baghdatis. Deze zal het in de volgende ronde op gaan nemen tegen de Spanjaard Tommy Robredo.

"Het was geen slechte wedstrijd. Ik maakte verkeerde keuzes op de verkeerde momenten," zei Federer na afloop van zijn verloren partij. "Juist te veel willen wanneer dat niet nodig was of te passief spelen wanneer ik juist zou moeten aanvallen. Dat is niet echt iets waar je aan kunt werken. Dat komt vanzelf wanneer je meer wedstrijden speelt en dat is precies wat ik nodig heb. Ik hoop meer te kunnen spelen in Miami, maar tot die tijd zal ik veel gaan trainen, dat is zeker. Het seizoen is nog lang. Er is geen enkele reden tot paniek."

Meer politiekorpsen onder curatele

Dertien van de 25 politiekorpsen staan dit jaar onder curatele omdat zij een tekort in hun begroting hebben. Vorig jaar stonden vijf korpsen onder verscherpt toezicht. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken noemt de stijging vandaag 'fors'.

Redenen voor de stijging zijn volgens de zegsman dat sommige korpsen, diensten zoals huisvesting en administratie die centraal geregeld zullen worden, niet in hun begroting hebben opgenomen. Hierdoor nemen zij niet altijd mee dat zij hier ook minder geld vanuit het Rijk voor krijgen. Ook hebben korpsen volgens de woordvoerder soms meer mensen in dienst dan nodig.

De curatele geldt voor een jaar. Dit betekent dat zij geen investeringen mogen doen zonder toestemming van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waaronder nieuwe behuizing of het aannemen van extra personeel. Hoe groot het totale begrotingtekort is, kan de woordvoerder niet zeggen.

Het gaat om de korpsen, Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland-Zuid, Utrecht, Noord-Holland-Noord, Zaanstreek-Waterland, Haaglanden, Rotterdam-Rijmond, Zuid-Holland-Zuid, Midden en West Brabant en Limburg-Zuid.

Aantal politiekorpsen onder curatele toegenomen
Aantal politiekorpsen onder curatele toegenomen (Foto: Novum)

Buurman bekent moord op Milly

Zojuist is tijdens een persconferentie officieel bekendgemaakt dat Milly Boele om het leven is gebracht door overbuurman Sander V., een 26-jarige agent van het korps Rotterdam-Rijnmond.

De verdachte heeft in eerste instantie een en ander aan zijn vriendin verteld. Zij vond dat hij zijn verhaal moest doen op het politiebureau. De verklaring die hij daar aflegde, was voor de politie aanleiding om hem aan te houden en als verdachte aan te merken.

V. vertelde de politie dat hij wist dat Milly alleen thuis was. Daarop heeft hij haar meegenomen naar zijn woning, waar zij om het leven is gebracht. V. heeft haar vervolgens in zijn tuin begraven. Er is nog geen duidelijkheid over het motief van de verdachte.

Vervolgens heeft het Nationaal Forensisch Instituut (NFI) het huis en de tuin van de verdacht doorzocht. Het lichaam van de 12-jarige Milly werd gevonden in de achtertuin.

Vandaag zal sectie worden verricht op het lichaam van Milly om meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak.

Van Bommel langer bij Bayern MŘnchen

Mark van Bommel speelt ook volgend seizoen in het shirt van Bayern München. Dit heeft de Duitse ploeg zojuist bekend gemaakt. De Nederlander heeft zijn huidige overeenkomst met de Duitsers met één seizoen verlengd.

"Het was mijn wens om voor een jaar te verlengen", aldus een tevreden Van Bommel. Daarnaast houdt hij de opties open dat er nog meer seizoen in de Bundesliga zullen volgen. "Ik wil eerst dit jaar succes en prijzen met de club behalen. Dat is ook het doel voor volgend seizoen. Als dat lukt, gaan we verder praten."

Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, is erg blij met een langer verblijf van Van Bommel. "Hij heeft vooral de afgelopen maanden laten zien dat hij een stabiele factor voor ons is."

Gamen slecht voor schoolprestaties

Uit Amerikaans onderzoek van de universiteit van Ohio blijkt dat games een negatieve invloed op schoolprestaties hebben. Gamende kinderen blijken minder huiswerk te maken dan hun leeftijdsgenootjes zonder spelcomputer.

Voor het onderzoek werden vierenzestig niet-gamende jongens tussen de 6 en 9 jaar oud in twee groepen verdeeld. De ene helft kreeg een PlayStation 2 met drie games en de andere helft zou de spelcomputer pas na vier maanden krijgen.

Na vier maanden bleek dat de jonge gamers ongeveer veertig minuten per dag op de spelcomputer speelden. Tijd die ten koste ging van sociale- en schoolactiviteiten. In vergelijking waren gamende leerlingen dertien minuten minder per dag met huiswerk bezig dan niet-gamende klasgenoten.

"De lees- en schrijfvaardigheid van jonge gamers bleef achter in vergelijking met hun klasgenoten zonder spelcomputer", aldus onderzoeker Robert Weis in gesprek met persbureau AP. "Deze langzame progressie wijkt af van de norm en tevens werden er bij de gamende groep meer leerproblemen geconstateerd."

Volgens Weis toont de studie aan dat ouders de tijdsbesteding van hun kinderen goed in de gaten moeten houden.

Gamen slecht voor schoolprestaties
Gamen slecht voor schoolprestaties (Foto: Novum)

 

Fabris zegt af voor WK allround

Enrico Fabris heeft afgezegd voor het wereldkampioenschap allround aankomend weekend in Heerenveen. De Italiaan kampt met een blessure aan zijn rug.

Seung-Hoon Lee, goed voor zilver op de 5.000 meter en goud op de 10.000 meter bij de Olympische Spelen in Vancouver, liet eerder al weten dat hij het WK aan zich voorbij liet gaan. De Zuid-Koreaan heeft het namelijk te druk met huldigingen en feestjes na zijn optreden in Vancouver.

Veel boetes verkeerscontrole Schiphol

Bij een verkeerscontrole bij Schiphol zijn gisteren veel boetes uitgedeeld. De marechaussee controleerde 218 voertuigen en deelde 79 bonnen uit. Opvallend veel mensen konden geen rij- of kentekenbewijs tonen, meldt de marechaussee vandaag.

Ook werden boetes uitgedeeld aan automobilisten met te gladde banden, voor rijden zonder geldige APK en voor bellen achter het stuur. De controles zijn uitgevoerd op de Ceintuurbaan-Noord en de Schiphol Boulevard ter hoogte van het Sheraton Hotel.

Honda: "Ik heb hogere doelen"

Keisuke Honda bewees zijn werkgever CSKA Moskou in de Champions League gisteravond een grote dienst door zijn ploeg in en tegen Sevilla voor het eerst in de geschiedenis naar de kwartfinale te schieten. De Japanner verruilde afgelopen winter VVV-Venlo voor de Russische hoofdstad en is naar eigen zeggen nog niet klaar met het kampioenenbal.

"Ik plaatste de vrije trap precies in de hoek waar ik hem wilde hebben. Dat de keeper (Andrès Palop, red.) er nog een hand tegenaan kreeg, maakte de goal alleen maar mooier," zei Honda die eerder al de assist voor de 0-1 aan ploeggenoot Tomáš Necid gaf.

Dat Honda de eerste Japanner in de kwartfinale van de Champions League is zegt hem niets. Hij heeft zich hogere doelen gesteld. "Dat soort mijlpalen interesseert me niet. Mijn ambities reiken bovendien verder dan de kwartfinales. Kan mij het schelen of ik de eerste Japanner ben die wat dan ook presteert. Waarom zouden we niet nog een ronde kunnen overleven?"

Voetbalfans trappen in grap Heineken

Heineken heeft vriend en vijand verrast met een geslaagde marketingactie die plaatsvond in Italië. Op de dag van een belangrijke voetbalwedstrijd tussen AC Milan en Real Madrid organiseerde Heineken een saai klassiek concert.

Ruim honderd vrouwen wisten hun voetbalgekke vriend zover te krijgen mee te gaan naar het concert. Verder werden er onder meer professoren uitgenodigd, die ook voetbalfan waren maar de uitnodiging niet konden weigeren. In de zaal voorafgaand aan het concert was de frustratie van de mannelijke gezichten te lezen. Totdat duidelijk werd dat ze waren uitgenodigd door het biermerk. Hieronder kun je de actie bekijken.

[NBA] Phoenix Suns overklast Minnesota Timberwolves

Phoenix Suns heeft in de NBA met groot krachtsverschil van Minnesota Timberwolves gewonnen. De Suns, zesde in de Western Conference, overklasten de hekkensluiter met 152-114 en boekten zo de hoogste score in het huidige NBA-seizoen.

Phoenix eindigde de wedstrijd met acht spelers in de dubbele cijfers. Topscorer werd Jason Richardson met 27 punten. Minnesota stapte voor de tiende keer op rij als verliezer van het veld. In de laatste zeventien wedstrijden wonnen de Timberwolves slechts een keer.

Los Angeles Lakers en Cleveland Cavaliers deden goede zaken in de top van de NBA. Beide ploegen wonnen hun wedstrijd tegen respectievelijk Sacramento Kings (106-99) en Detroit Pistons (113-101).

Overige uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Miami Heat San Antonio Spurs 76-88
Indiana Pacers Charlotte Bobcats 99-94
New Jersey Nets Atlanta Hawks 84-108
Memphis Grizzlies Chicago Bulls 104-97
Denver Nuggets Washington Wizards 97-87
Sacramento Kings Minnesota Timberwolves 114-100

'Ferrari werkt aan B-versie F10'

Het Formule 1-team van Ferrari sloeg in de eerste Grand Prix van 2010 na de problemen van Sebastian Vettel hard toe met een dubbelzege. Toch kan de auto nog stukken beter en wordt er volgens Autosprint gewerkt aan een B-versie van de F10.

Het Italiaanse blad meldt dat Ferrari CFD-expert Giuseppe Azzollini van Toyota overgenomen heeft en dat hij werkt aan een verbeterde versie van de dubbele diffuser. Omdat deze niet past onder de huidige bolide wordt er gewerkt aan een B-spec. Volgens de geruchten heeft Azzollini het concept ook bij de TF110 toegepast, welke dit jaar, ondanks dat Stefan GP de bolides heeft overgenomen, niet zal racen.

Eén van de problemen die op de huidige Ferrari F10 opgelost moet worden zijn de koelingsproblemen. Zowel Fernando Alonso als Felipe Massa kregen afgelopen weekend in Bahrein een waarschuwing van het team dat de temperaturen van de bolide te hoog opliepen. "De temperatuur van de motor komt door de aerodynamica van de auto. Daar moeten we aan werken, zodat we in de volgende races met hoge temperaturen daar geen problemen meer mee hebben," zei Ferrari-teambaas Stefano Domenicali.

'Bezuinigen op sociale zekerheid, niet HRA'

Om de enorme tekorten op de overheidsbegroting aan te pakken, kiest de VVD om te bezuinigen op de sociale zekerheden, overheidsbureaucratie en ontwikkelingssamenwerking. Bezuinigen op de Hypotheekrenteaftrek, ook wel villa-subsidie genoemd door sommigen, is voor de liberalen 'niet bespreekbaar'.

Meer dan 29 miljard euro
Dit heeft de VVD bij monde van Tweede Kamerlid Frans Weekers gisteren laten weten. De bezuinigingsplannen komen in een reactie op de cijfers van het Centraal Plan Bureau (CPB) gisteren. Dit bureau heeft berekend dat de structurele tekorten op de overheidsbegroting 29 miljard euro zijn.

Echter wil de VVD verder gaan dan dit astronomische bedrag. Ze wil namelijk de extra zorgkosten teruggeven aan de Nederlanders. Dit houdt netto in dat er meer bezuinigd moet worden dan het bedrag dat het CPB al heeft becijferd. "Drastisch hervormen", is de oplossing volgens Weekers. "We willen een structureel begrotingsevenwicht. Geen zachte heelmeesters want die maken maar stinkende wonden."

Jong gehandicapten
Volgens de VVD kan er flink gesneden worden op de Wajong. Deze uitkering is bedoeld voor jongeren met een handicap die niet, of slechts gedeeltelijk kunnen werken. Weekers stelt voor om de Wajong te combineren met de bijstand. Ondanks dat de VVD niet wil tornen aan de HRA, wil ze het scheefwonen wel aanpakken. Scheefwonen is het wonen in een 'te goedkoop huurhuis'.

Speelkwartier
"Het speelkwartier is voorbij. We moeten Nederland gezond maken", zei fractieleider Mark Rutte later op de dag. "Er ligt een enorm probleem in Nederland. Partijen moeten hom of kuit geven: pakken we nu door of verschuiven moeilijke keuzes naar later. Dat is de keuze die 9 juni voorligt."

Drogba: "Inter maakte een geweldige indruk"

Didier Drogba vestigde gisteravond op een negatieve manier de aandacht op zich. Na de 0-1 van Samuel Eto'o werd de spits van Chelsea, wegens natrappen, van het veld gestuurd. Na afloop vond de voetballer het wel verdiend dat Internazionale de kwartfinale behaalde.

De Italianen zegevierden zowel in eigen stadion (2-1) als op Stamford Bridge (0-1). Na afloop ging Drogba niet in op zijn rode kaart, maar wel op de wedstrijd waarvan hij de negentig minuten niet vol maakte.

"Inter maakte een geweldige indruk en heeft verdiend gewonnen. We hebben de kans tijdens het eerste duel in Milaan gemist. We kregen veel kansen, maar lieten het na om te scoren", reageerde Drogba na afloop in de mixed zone.

"Vandaag was Inter beter", reageerde de aanvaller gisteravond. "Ze kunnen erg ver komen in de competitie." Toen een journalist opmerkte dat hij vond dat de spits in het eerste bedrijf een strafschop verdiende, reageerde Drogba lacherig. "Ik ben blij dat jij het tenminste gezien hebt."

Internetters geschokt om Milly Boele

Op talloze plaatsen op internet stromen de condoleances binnen na het vinden van het lichaam van Milly Boele uit Dordrecht die gisteravond dood werd gevonden. Op condoleance.nl en condoleanceregister.com waren rond half acht al tegen de tweeduizend berichten geplaatst.

De meeste bezoekers spreken hun afschuw uit over het gebeurde. "Woorden schieten te kort", is een veel geplaatste reactie. Maar ook worden er cynische innen gewijd aan de verdachte. "Hoezo is de politie je beste vriend?" Ook op berichtensite Twitter leeft het nieuws rond Milly. Tot half acht waren er al vele honderden 'tweets' geplaatst waarin Twitteraars hun afschuw over het gebeurde en hun medeleven met de familie van het meisje betuigen.

Hoofdverdachte is Sander V. Hij staat al met zijn hyvesfoto's op het internet. Zo poseert Sander tijdens een vakantie zijn gebronste bovenlijf en staat hij voor een waterval. Om half 12 is er een persconferentie. Tussen 12 en 13.00 uur gaan Twitteraars een twitterstilte houden.

[NHL] Canadiens op tijd in vorm

De Montreal Canadiens lijken net op tijd in vorm te komen. Al het hele seizoen balanceren ze op het randje wel/geen playoffs, maar nu wonnen de Canadiens hun zesde wedstrijd op rij waardoor ze een klein gaatje slaan met de nummer 9 New York Rangers, de ploeg die met 3-1 verslagen werd. Het verschil is nu zeven punten, maar de Rangers hebben nog een wedstrijd tegoed. Bovendien zijn de Canadiens nu de Philadelphia Flyers en de Boston Bruins voorbij en staan ze zesde.

Aan Rangers-goalie Henrik Lundqvist heeft het weer eens niet gelegen, want die stopte 32 van de 34 schoten die hij te verwerken kreeg. Bovendien was de winnende goal van Sergei Kostitsyn een goal waar hij niets aan kon doen. Een pass op Travis Moen veranderde namelijk via Rangers-speler Artem Anisimov van richting het doel in. Ook aan de 3-1 kon Lundqvist weinig veranderen, want hij was toen van het ijs gehaald voor een extra aanvaller. Daardoor kon Tomas Plekanec in een leeg net scoren.

De voornaamste winst van de Canadiens zat in de verdediging. In de play-offs wint vaak het team dat het beste verdedigt, en de Canadiens-verdediging wist deze wedstrijd de Rangers tot 20 schoten op doel te beperken. Bovendien werd er slechts een tegengoal toegestaan. Sean Avery, de laatste tijd goed in vorm, maakte in de tweede periode de gelijkmaker. Dit was tegen de verhoudingen in, want de Canadiens domineerden deze periode. Het enige dat ze verweten kon worden is dat ze niet wisten te scoren in deze periode waarin 18 schoten op doel werden geproduceerd.

In de derde periode liet Avery zich echter weer van zijn slechte kant zien door zeven seconden voor tijd alsnog geschorst te worden na een opstootje waarbij ook Montreal-speler Scott Gomez betrokken was. Op dat moment stond het al 3-1 voor de Canadiens, wat de schorsing nog zinlozer maakte.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
New York Rangers Montreal Canadiens 1-3
Carolina Hurricanes Boston Bruins 2-5
Atlanta Thrashers Buffalo Sabres 4-3
Ottawa Senators Toronto Maple Leafs 1-4
Tampa Bay Lightning Phoenix Coyotes 1-2
Florida Panthers Washington Capitals 3-7
St. Louis Blues Colorado Avalanche 3-5
Nashville Predators Philadelphia Flyers 4-3 (SO)
Minnesota Wild Edmonton Oilers 4-2
Dallas Stars San Jose Sharks 8-2
Vancouver Canucks New York Islanders 2-5

'Iran wil uranium toch in een keer ruilen'

Iran is nu toch bereid om 1.200 kilo laagverrijkt uranium in een keer te ruilen voor brandstof voor zijn reactor in Teheran. Voorwaarde is wel dat de ruil in Iran plaatsvindt. Dat zegt de Iraanse onderhandelaar Ali Akbar Salehi, het hoofd van de Iraanse Atoomenergie Organisatie, vandaag in de krant Jawan.

Eerder wilde Iran zijn laagverrijkte uranium alleen in partijen van 400 kilo ruilen. Maar volgens Salehi is nu duidelijk dat het economisch niet haalbaar is om kleinere hoeveelheden om te ruilen. Iran en de nucleaire waakhond van de VN (IAEA) kwamen vorig jaar oktober overeen om in een keer 1.200 kilo laagverrijkt uranium naar Rusland en Frankrijk te sturen voor verdere opwerking.

Het plan kwam er na overleg met de grootmachten die Iran ervan verdenken in het geheim te werken aan een kernwapen. Maar uiteindelijk ging Teheran toch niet akkoord met het voorstel van het IAEA. Volgens Salehi wil zijn regering de 1.200 kilo laagverrijkt uranium in Iran overdragen aan het IAEA en als het Westen dan de brandstof voor de reactor in Teheran levert, mag het IAEA het uranium het land uitvoeren.

Westerse regeringen lieten eerder weten niets te zien in een ruil op Iraans grondgebied. Ze hebben de afgelopen weken de druk op Iran opgevoerd en dreigen met nieuwe sancties.

'Wallage in beeld als opvolger Cohen'

Oud-burgemeester van Groningen Jacques Wallage (PvdA) wordt mogelijk interim-burgemeester van Amsterdam. De 63-jarige oud-fractievoorzitter in de Kamer wordt genoemd als tijdelijk opvolger van Job Cohen, die na negen jaar burgemeesterschap de landelijke politiek ingaat. Dat hebben bronnen tegen het Financieele Dagblad gezegd.

De honneurs worden nu waargenomen door locoburgemeester Lodewijk Asscher, die als partijleider van de hoofdstedelijke PvdA ook bij de formatie van een nieuwe coalitie is betrokken. Eerder deden de namen van Guusje ter Horst en Eberhard van der Laan de ronde. De laatste heeft inmiddels gezegd dat hij niet beschikbaar is.

Tijdschrift Opzij is op de website een actie gestart voor een vrouwelijke burgemeester. Nog geen kwart van alle burgemeesters is vrouw en van de vier grote steden heeft er niet één een vrouw aan het roer, schrijft het weekblad. Amsterdam heeft nog nooit een vrouwelijke burgemeester gehad. Bezoekers van de site kunnen kiezen uit vijf namen: Annemarie Jorritsma (VVD), Femke Halsema (GroenLinks), Guusje ter Horst (PvdA), Pauline Krikke (VVD) en Agnes Kant (SP). Ze kunnen ook zelf een naam invullen.

ParalympiŰr Van der Klooster 17e op reuzenslalom

Bij zijn eerste optreden tijdens de Paralympische Spelen in Vancouver is Kees-Jan van der Klooster zeventiende geworden op de reuzenslalom. De Zeeuwse zitskiër kwam uit op een tijd van 3.07,11 waarmee hij een halve minuut langzamer was dan de winnaar van het goud, de Duitser Martin Braxenthaler.

Van der Klooster, de enige Nederlandse deelnemer in Vancouver, komt morgen nog uit op de afdaling en vrijdag op de Super-G.

McEwen niet in Milaan-San Remo

Robbie McEwen neemt dit weekend niet deel aan Milaan-San Remo. Dit heeft zijn ploeg, Team Katyusha, laten weten. De Russische formatie zet alles namelijk op de Italiaans kampioen, Filippo Pozzato. Hij schreef de klassieker in 2006 al eens op zijn naam.

Gisteren eindigde McEwen nog als zeven in de laatste etappe van de Tirreno-Adriatico. "Het was een lastige Tirreno-Adriatico. Ik ben vermoeid maar ik voel dat de vorm er zit aan te komen," aldus de Australiër.

Toch zit deelname aan Milaan-San Remo er niet in. "Het team start met Pozzato als enige kopman. Mijn volgende wedstrijd wordt Dwars door Vlaanderen van volgende week woensdag", is op het Twitter-account van McEwen te lezen.

Benschop vertrekt naar AZ

Charlison Benschop maakt na dit seizoen de overstap naar AZ. De 20-jarige aanvaller van RKC Waalwijk heeft in Alkmaar een contract tot 2015 getekend.

Manager technische zaken Mohammed Allach: "Het doet me goed dat er weer een naam kan worden toegevoegd aan de reeks van talentvolle spelers die zich in Waalwijk goed hebben ontwikkeld, om vervolgens de stap te maken naar een hoger niveau. Charlison heeft zich, zoals past bij zijn leeftijd, bij RKC Waalwijk door de jaren heen op verschillende vlakken ontwikkeld. Wij zijn er trots op dat hij in staat is vanaf komend seizoen zijn kunsten op een hoger niveau te vertonen."

Benschop speelde onlangs zijn eerste jeugdinterland en kwam in het vriendschappelijke duel met Jong Slovenië direct tot scoren. Dit seizoen heeft de spits in competitieverband vijf keer het net gevonden.

DVD: Ultimate Jordan Collector's Edition

In basketballand is het één van de meest verhitte discussies: wie is de beste speler allertijden? Was het één van de vele Los Angeles Lakers grootheden zoals Wilt Chamberlain, Kareem Abdul Jabbar, Magic Johnson of nu Kobe Bryant? Was het Julius 'Dr.J' Irving, Bill Russell of wellicht Larry Bird van de Boston Celtics? Voor het overgrote deel zullen basketbalfans over de hele wereld die andere grootheid noemen en wat mij betreft zeer terecht. Michael Jordan was de beste ooit. Hij was het die de Chicago Bulls naar de zes NBA kampioenschappen leidde, North Carolina kampioen maakte, tweemaal goud won op de Olympische Spelen, vijf maal NBA MVP (most valuable player) werd en 6 maal NBA Finals MVP en daarnaast nog zoveel records aan diggelen schoot.

Ultimate Jordan

Oud-bestuur DSB gaat aangifte doen tegen DNB

Gisteren heeft advocaat Frank 't Hart in NOVA aangegeven dat hij, namens het oud-bestuur van DSB, aangifte gaat doen tegen De Nederlansche Bank (DNB). Volgens de advocaat heeft DNB haar geheimhoudingsplicht geschonden toen er, afgelopen oktober, een noodregeling was aangevraagd voor DSB.

Lek
Indertijd kwam de aanvraag voor de noodregeling uitgebreid in de media aan de orde. Dirk Scheringa, voormalig directeur van DSB, heeft deze media-aandacht altijd gezien als de oorzaak voor het omvallen van zijn bank. Na dat uitvoerig over de regeling werd bericht ontstond er een run op de bank. Vele mensen wilde namelijk nog snel hun geld veilig stellen. Uiteindelijk is dit de bank fataal geworden. "Alleen DNB kon de beslissing nemen de noodregeling aan te vragen", zei 't Hart in NOVA. "Mensen van DNB hebben anderen gebeld dat dit te gebeuren stond."

Onderzoek
Eind vorig jaar is door de rijksrecherche een onderzoek ingesteld naar het lekken. Uit dat onderzoek is niet gebleken of er gelekt is. Wel is duidelijk geworden dat vele mensen op de hoogte waren van informatie waar alleen DNB recht op had. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft afgezien van vervolging, aangezien er geen specifieke verdachten waren aan te wijzen.

Toch gebruikt 't Hart dit onderzoek als basis voor de aangifte. "De vraag van het onderzoek had niet moeten zijn wie heeft gelekt, maar hoe het kan dat zoveel mensen ervan wisten, terwijl DNB als enige de beslissing neemt."

Duitse taalprijs voor Van Gaal

Louis van Gaal heeft zijn eerste prijs van dit jaar al binnen. De trainer van Bayern München is verkozen tot 'Die Sprachwahrer des Jahres 2009'. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door Die Deutsche Sprachwelt, een tijdschrift over de Duitse taal.

Van Gaal kreeg de prijs voor zijn inzet voor de Duitse taal. De Amsterdammer volgde voordat hij naar Duitsland kwam een cursus Duits en hij verwacht ook van zijn spelers dat ze taal spreken.

Film: From Paris With Love

James Reece (Jonathan Rhys Meyers) is best tevreden met zijn leven. Hij heeft een goede baan als persoonlijk assistent van de Amerikaanse ambassadeur in Parijs, is gelukkig met zijn vriendin Caroline (Kasia Smutniak) en mag af en toe kleine klusjes klaren voor de CIA. Maar stiekem hoopt hij een volwaardig spion van de inlichtingendienst te mogen worden. James kan zijn geluk dan ook niet op als hij gevraagd wordt om de partner te worden van een Amerikaanse geheim agent die naar Parijs komt vanwege een niet nader verklaarde zaak. Tot James' verbijstering blijkt deze Charlie Wax (John Travolta) een luidruchtige, rücksichtslose, eigengereide kerel te zijn die geen enkele regel, moraal of nuance lijkt te kennen.

Poster

Regisseurs benaderd voor Twilight-films

Regisseurs Gus Van Sant, Sofia Coppola en Bill Condon zijn alledrie benaderd om de regie te doen voor de vierde en vijfde Twilight-film. Dat meldt het Amerikaanse weekblad Entertainment Weekly. Dit zijn stuk voor stuk opmerkelijke keuzes, omdat het alledrie Oscargenomineerde filmmakers zijn die nog niet eerder een grote film voor een jong publiek hebben gemaakt.

Coppola is beroemd van haar dramafilm 'Lost in Translation', terwijl Van Sant bekend is van diverse films die op het randje van arthouse en publieksfilm balanceren. Het meest recente voorbeeld hiervan is 'Milk', waarvoor hoofdrolspeler Sean Penn vorig jaar een Oscar won. Condon is als regisseur vooral bekend van 'Dreamgirls', zijn officieuze film over Diana Ross and The Supremes waarin Beyonce Knowles en Jennifer Hudson te zien waren. Als scenarist kreeg Condon Oscarnominaties voor de scenario's die hij schreef voor de films 'Gods and Monsters' en de musical 'Chicago'.

Met de vierde en vijfde Twilight-film wordt 'Breaking Dawn', het vierde en laatste boek uit de Twilight-serie, in twee delen verfilmd. Opnames voor beide films gaan van start in oktober van dit jaar. Eerder leek het erop dat Chris Weitz, regisseur van de succesvolle tweede Twilight-film 'New Moon', de regie van de vierde en vijfde Twilight-film zou doen. Filmstudio Summit Entertainment was immers tevreden met zijn werk voor 'New Moon', het tweede deel uit de vampierensaga.

Regisseurs benaderd voor vierde en vijfde Twilight-film
Regisseurs benaderd voor vierde en vijfde Twilight-film (Foto: Novum)

'Staking dreigt bij Air France-KLM'

Franse vakbonden die het cabinepersoneel van Air France-KLM vertegenwoordigen zijn klaar voor een vierdaagse staking vanaf 28 maart, zo meldt de Franse krant La Tribune vandaag.

Daarmee willen de vakbonden hun ongenoegen kenbaar maken over de hervormingsplannen voor de middellange afstandsvluchten. Daarnaast zijn de bonden het niet eens met pogingen van het management van Air France om opnieuw te onderhandelen over een collectieve overeenkomst die loopt van 2008 tot 2013.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over schandalige reacties van users op FOK!
 
Gisteravond is het lijk van Milly Boele opgegraven. In de tuin van ene Sander Vreeswijk, haar buurman. Gruwelijk. Heftige emoties maken zich van mij meester. Over wat er met de moordenaar moet gebeuren. Over hoe verschrikkelijk het voor haar ouders moet zijn. Over dat je als 12-jarig meisje dus ook je leven niet altijd zeker bent.
 
Grote drukte bij onze moderators. Die hebben de hele nacht hun handen vol gehad aan het verwijderen van verschrikkelijke grappen van users onder het nieuwsbericht. Verbijsterend. Denk eens aan wat er gebeurt als de ouders, andere familieleden, klasgenootjes of vrienden die grappen -hoewel, grappen…- ooit zouden lezen.
 
Ik vind dat je bijna overal grappen over kunt maken. Ik laat mij ook niet onbetuigd op dat gebied. Maar aan alles zit een grens. Daarom een vraag:

De Bakker onderuit tegen Roddick

Thiemo de Bakker is in de derde ronde van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells uitgeschakeld. De Nederlander ging met 3-6 en 4-6 onderuit tegen de als zevende geplaatste Amerikaan Andy Roddick.

In beide sets brak Roddick De Bakker eenmaal en de Amerikaan overleefde het enige breakpunt van de Nederlander. "Ik voelde me heel sterk. Hij moest veel risico’s nemen om punten te scoren, op den duur houd je dat niet vol," aldus Roddick na afloop van de partij.

Clinton wil spanning met IsraŰl verminderen

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zal spoedig telefonisch contact zoeken met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om de diplomatieke ruzie tussen beide bondgenoten te sussen. Dat meldden Amerikaanse functionarissen.

Volgens deze zegslieden zal het gesprek mogelijk al vandaag plaatsvinden. Het conflict brak vorige week uit toen Israël tijdens het bezoek van de Amerikaanse vicepresident Joseph Biden de bouw van 1.600 woningen in bezet Oost-Jeruzalem aankondigde.

Biden was net in de regio om het fragiele vredesproces tussen Israël en de Palestijnen een zet in de rug te geven. De VS lieten daarop weten beledigd te zijn waarna volgens sommigen de ergste crisis in zeker twintig jaar tussen beide landen uitbrak.

Brand Veendam mogelijk ook aangestoken

De brand die gisterenavond in de Kerkstraat in Veendam woedde is mogelijk aangestoken. Een woordvoerder van de hulpverleningsdienst Groningen laat vandaag weten dat er bij het onderzoek rekening wordt gehouden met brandstichting. Mogelijk gaat het om een pyromaan.

Gisteren rond 22.00 uur woedde de brand in een winkel, een aangrenzende berging en een bovengelegen woning. Vijftien woningen moesten ontruimd worden. Niemand raakte gewond. De geëvacueerden konden rond 01.00 uur weer terug naar huis. Volgens de woordvoerder wordt er nog de hele dag onderzoek gedaan om de toedracht van de brand te achterhalen.

Vorige week woedde er ook een brand in de Kerkstraat, waarbij een brandweerman om het leven kwam. Deze brand bleek aangestoken. Ook een brand die vrijwel tegelijkertijd in een nabijgelegen discotheek woedde bleek te zijn aangestoken.

Baghdatis verrast Federer in Indian Wells

Marcos Baghdatis heeft voor een grote verrassing gezorgd bij het tennistoernooi van Indian Wells. De tennisser uit Cyprus versloeg in de derde ronde Roger Federer, de nummer één van de wereld, in drie sets: 5-7, 7-5 en 7-6 (4).

De Zwitser liet in de tweede set twee matchpoints liggen en miste ook in derde set een kans de partij in zijn voordeel te beslissen. De voorgaande zes ontmoetingen tussen Federer en Baghdatis gingen allemaal naar de Zwitserse veelvraat. "Maar zeven is mijn geluksgetal", jubelde de Cyprioot, die 33e staat op de wereldranglijst. "Ik ben heel gelukkig, dit is een geweldige overwinning voor mij."

Baghdatis speelt in de vierde ronde tegen de Spanjaard Tommy Robredo, die in twee sets afrekende met Dudi Sela uit Israël (6-3 en 6-0).

Aberdeen voor tiende keer op rij zonder overwinning

Aberdeen heeft de slechte vorm nog altijd niet van zich weten af te schudden. De club heeft tien achtereenvolgende officiële duels niet gewonnen en kon gisteren op bezoek bij St. Johnstone wederom niet te winnen.

De beslissing van het duel viel in de eerste helft. Toen kwam de thuisploeg op voorsprong via Cillian Sheridan. Hij wist in de rebound de openingstreffer aan te tekenen. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

In het tweede bedrijf kreeg Johnstone nog een goede kopkans in de persoon van Dave MacKay, maar deze werd gepakt door Jamie Langfield. Ook Abderdeen scoorde niet meer, ondanks een slotoffensief.

Daardoor pakte St. Johnstone de driepunter. Door deze overwinning is de club op de ranglijst verder uitgelopen op Aberdeen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu vier punten.

Sneijder: "Mourinho zal lekker slapen"

Wesley Sneijder was een belangrijke pion in de 0-1 zege van Internazionale op Chelsea. De Nederlander lanceerde Samuel Eto'o die de beslissing in het duel forceerde. Na afloop was Sneijder dan ook opgetogen.

De termen 'tevreden', 'opgelucht' en 'blij' kwamen als eerst op bij Sneijder na de knappe uitschakeling van Chelsea in Londen. "Chelsea is niet niks en nu gaan we verder. We zijn niet in gevaar geweest", reageerde hij voor de camera van de NOS.

De middenvelder was trots op de prestatie van zijn ploeg. "We hebben aangevallen, kansen gecreëerd en het doelpunt viel uiteindelijk ook. Het hadden er zelfs twee of drie kunnen zijn. Ik moet complimenten maken aan de verdediging voor de manier waarop ze hier en in Milaan stand hebben gehouden. Dat geeft hoop en vertrouwen."

Voor coach José Mourinho, de voormalige manager van Chelsea, was het uiteraard een speciaal duel. "Ik denk dat hij vandaag lekker slaapt, als hij al slaapt", glimlachte de middenvelder.

'Leers beschikbaar voor landelijke politiek'

Oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers zegt beschikbaar te zijn voor de landelijke politiek als zijn partij het CDA een beroep op hem doet. Dat schrijft de Telegraaf vandaag.

"Ik wil mezelf nadrukkelijk niet opdringen", zegt de oud-burgemeester tegen de krant. "Maar als de partij een appèl op mij doet, dan ben ik er voor het CDA. Hoe dat eruit zou moeten zien, daar kunnen we over praten."

CDA-leider Jan Peter Balkenende ligt de laatste tijd onder vuur omdat de partij hem na de val van het kabinet te snel weer als partijleider zou hebben aangewezen. De populaire burgemeester van Maastricht stapte op na een affaire rond de aankoop van een vakantiehuis.

'Leers beschikbaar voor landelijke politiek'
'Leers beschikbaar voor landelijke politiek' (Foto: Novum)

 

Augsburg verder met Luhukay

Jos Luhukay blijft voorlopig trainer van FC Augsburg. De club uit de Duitse Tweede Bundesliga heeft het contract met de Nederlandse trainer opengebroken en met een jaar verlengd tot medio 2012. Luhukay is met Augsburg volop in de race om promotie en staat ook nog eens in de halve finale van het Duitse bekertoernooi.

Luhukay hoefde niet lang te aarzelen voordat hij zijn handtekening zette. "De onderhandelingen duurden slechts enkele minuten", gaf voorzitter Walther Seinsch aan. "We hebben het volste vertrouwen in deze trainer." Luhukay werd een jaar geleden aangesteld door Augsburg. Eerder was de Limburger hoofdtrainer van Borussia Mönchengladbach en Sc Paderborn.

Eerste Kamer stemt in met crisiswet

Na de Tweede Kamer, heeft nu ook de Eerste Kamer de crisis- en herstelwet goedgekeurd. Door het aannemen van de wet kunnen bouwprojecten worden versneld, hetgeen de werkgelegenheid en economie moet stimuleren.

Procedures rondom grote (infrastructurele) bouwprojecten worden ingekort, waardoor sneller kan worden begonnen met de bouw. Een aantal van de projecten die het kabinet op het oog heeft, zijn windmolenparken in Flevoland en op de Tweede Maasvlakte, provinciale weg N31 door Harlingen en de spoorlijn Groningen-Leeuwarden.

De Eerste Kamer heeft ruim de tijd genomen om zich over het wetsvoorstel te buigen en tot een besluit te komen. Premier Balkenende heeft zich hier vorig jaar kritisch over uitgelaten, omdat hij wilde dat de wet (pdf) op 1 januari van kracht zou worden. Het voorstel is met 48 tegen 17 stemmen aangenomen; ook de PvdA stemde 'in het belang van het land' voor.

'Grondiger onderzoek uitzaaiingen darmkanker'

Darmkanker keert na operatieve verwijdering in dertig procent van de gevallen terug. Om dat te voorkomen moeten medici bij patiënten meer lymfeklieren op uitzaaiingen controleren. Dat stellen artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Leids Universitair Medisch Centrum in de jongste editie van het vakblad Medisch Contact, dat vandaag verschijnt.

Als een tumor terugkeert, houdt dat in dat er al voor de operatie uitzaaiingen waren. Nu worden doorgaans tien lymfeklieren daarop onderzocht, volgens de artsen "een betrekkelijk arbitrair aantal". Dat moeten er meer worden om betrouwbaarder te kunnen vaststellen dat een patiënt geen uitzaaiingen heeft.

Een nieuw type onderzoek waarmee het aantal onderzochte lymfeklieren kan worden verhoogd, is volgens de artsen makkelijk toe te passen in de dagelijkse Nederlandse praktijk. In Nederland wordt jaarlijks bij 11.000 mensen darmkanker vastgesteld. De verwachting is dat dat aantal de komende jaren zal toenemen, omdat de bevolking groeit en bovendien vergrijst.

Een bevolkingsonderzoek onder ouderen moet ertoe leiden dat meer gevallen in een vroeg stadium worden ontdekt. Demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) schoof het begin van dat onderzoek echter onlangs op de lange baan, onder meer omdat er volgens hem nog te weinig artsen zijn om het uit te voeren.

Cavendish kan starten ondanks val

Mark Cavendish kan zaterdag gewoon van start gaan in Milaan-San Remo. De winnaar van vorig jaar kwam in de slotetappe van de Tirreno-Adriatico stevig ten val, maar de gevolgen blijken mee te vallen. "Hij heeft wat schaafwonden, maar gelukkig is er niets gebroken", liet technisch directeur Brian Holm van Team Columbia weten.

Cavendish smakte in de slotkilometers tegen het asfalt, bleef even versuft op de grond zitten, maar kon uiteindelijk wel weer op zijn fiets stappen en de etappe uitrijden. "Natuurlijk ben je enigszins gehavend als je met een snelheid van zestig kilometer per uur van je fiets valt", zegt Holm. "Maar gelukkig is hij niet gemaakt van suikergoed."

Het seizoen voor Cavendish was sowieso niet al te best begonnen. Door een operatie aan zijn gebit kon de Brit lange tijd niet trainen, waardoor hij achter loopt op schema. Mede daarom gaf hij al te kennen zichzelf dit seizoen niet tot de favorieten voor Milaan-San Remo te rekenen.

(Positieve) Discriminatie

Van huis uit heb ik geleerd dat discriminatie verkeerd is, welke vorm van discriminatie dan ook. Positieve discriminatie werd vroeger voortrekken genoemd, maar kennelijk heeft dat een verkeerde klank. Het bekt niet lekker, het is niet 'te verkopen'. Er zijn in de top van het bedrijfsleven best wel vrouwen te vinden die op eigen kracht die top hebben weten te bereiken. Sylvia Tòth is een heel bekende, net als Nina Brink. Nog een bekende en één waar ik veel respect voor heb gekregen: Neelie Kroes.

Naakte man ontvlucht bordeelbrand

Door brand in een appartement waar transseksuele prostitutie werd gebezigd werd een Zwitser eergisteren gedwongen naakt het balkon op te vluchten. Terwijl brandweerlieden zich naar de onheilsplek spoedden om de brand te blussen, had de man de pech dat hij in volle glorie gefotografeerd werd.

Het Zwitserse dagblad Blick drukte de foto gisteren af en citeerde in de tekst daaronder een woordvoerder van het kantoor van de openbaar aanklager, die zei dat het gebouw voor betaalde seks werd gebruikt.

De 33-jarige man werd in het ziekenhuis opgenomen, maar werd die avond met lichte brandwonden alweer ontslagen.

Gewilde Dost blijft vermoedelijk Heraclied

Bas Dost blijft ondanks de belangstelling van Feyenoord, FC Twente en sc Heerenveen waarschijnlijk bij Heracles Almelo. De gewilde aanvaller is geduldig en aast niet op een snelle transfer. Een nieuwe verbintenis in Almelo lijkt daarom eerder aan de orde.

"Het ziet ernaar uit dat ik ga verlengen", zegt de topscorer van het Heracles van Gert-Jan Verbeek in Sportweek. Dost is net als zijn ploeggenoten bezig aan een sterk seizoen. De Deventenaar scoorde dit seizoen elf treffers. Met Heracles staat hij momenteel zesde in de Eredivisie, waarmee Europees voetbal in zicht is.

De goede optredens van Dost brachten ook belangstelling met zich mee van andere Nederlandse clubs. Feyenoord, FC Twente en sc Heerenveen toonden hun interesse in de targetman. Maar een snelle overgang lijkt de 20-jarige Dost nog niet te zien zitten. De spits wil goed timen voor hij een stap hogerop maakt.

 "Natuurlijk wil ik een keer de stap omhoog maken, maar ik weet niet of dit het juiste moment is. De komende periode ga ik maar eens voor mezelf bepalen wat ik nou precies wil", besluit Dost die nog geen definitieve beslissing heeft genomen over zijn nabije toekomst.

[Upd] Milly dood, agent aangehouden

Verschillende media berichten dat de politie vanavond een huiszoeking is begonnen in de buurt van het huis waar Milly Boele (12) met haar ouders woont. Volgens de politie is er 'belangrijke informatie', waarna een team van rechercheurs aan de slag is gegaan bij de Schuilenburg nummer 91.

Het NOS journaal meldt dat het onderzoek nog niets heeft opgeleverd, maar op Twitter is te lezen dat Milly is gevonden in een tuin of kruipruimte vlakbij haar woning. Het huis dat momenteel onderzocht wordt door de politie is met linten en hekken met groen zeil afgezet. Een honderdtal omstanders (ramptoeristen en journalisten) wordt momenteel op afstand gehouden hiermee en kunnen door de plaatsing van de hekken niets zien.

De politie onderzocht gisteren ook al een huis naar aanleiding van een tip. De bewoner van dit huis verleende volledige medewerking, maar de politie heeft hier niets gevonden. Het onderzoek bevestigde echter wel de vermoedens dat de ontvoerder uit de directe omgeving van het meisje zou kunnen komen. Het is niet bekend of de politie vandaag hetzelfde huis onderzoekt.

Milly is woensdagmiddag 10 maart verdwenen tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Er werd een Amber Alert ingesteld. Milly droeg op de dag van haar verdwijning een spijkerbroek, zwart-wit vest, een roze t-shirt en bruine Uggs. Ze is 1.65 meter lang en heeft blond haar. Sinds de verdwijning van Milly zijn er zeker 250 tips binnengekomen bij de politie over het meisje.

Update 21.38 uur

Verslaggever Frits Wester laat op zijn Twitter weten dat Milly overleden is. "Vreselijk. Milly dood gevonden in buurt eigen huis. 21.30 extra uitzending RTL Nieuws", staat erop zijn Twitter te lezen.

Update 21.47 uur

Op de Twitter van RTL verslaggever Antoin Peeters staat te lezen dat de politie tegen de buren zou hebben gezegd dat Milly is gevonden. Momenteel wordt er gegraven in de tuin. Ook zijn er mannen met witte pakken gesignaleerd. Peeters laat weten dat de politie nog niets van deze berichtgeving heeft bevestigd.

De extra uitzending van RTL Nieuws is hier te bekijken.

Update 22.20 uur

Antoin Peeters meldt op Twitter dat de bewoner van het pand zich heeft gemeld, waarna deze is aangehouden. De arrestant zou een 26-jarige politieagent zijn.

Update 22.40 uur

Een politiewoordvoerster heeft de aanhouding van de 26-jarige agent van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond bevestigd. Later vanavond of vannacht hoopt de politie meer informatie vrij te kunnen geven. RTL Nieuws meldt dat Milly inmiddels dood gevonden zou zijn in een tuin. 

Update 23.14 uur

De politie heeft inmiddels voor de camera van RTL Nieuws een verklaring afgelegd. Het forensisch onderzoek concentreert zich op de tuin van de verdachte. Morgenochtend wordt een persconferentie gehouden. De familie van Milly wordt momenteel bijgestaan door slachtofferhulp.

Update 0.37 uur

De dood van Milly Boele is door de politie bevestigd, zo meldt RTL Nieuws. Het lichaam van het meisje is gevonden in de tuin van de verdachte en is inmiddels geïdentificeerd.

Zie ook het topic in Nieuws en Achtergronden op het forum.

Zaak Lucia de B. opnieuw behandeld

Morgenochtend om 9 uur zal de zaak van Lucia de B. inhoudelijk behandeld worden. Lucia de B. kwam twee jaar geleden tijdelijk op vrije voeten, nadat er een herziening van haar zaak werd aangevraagd. Ze zat een levenslange celstraf uit voor zeven moorden en drie pogingen tot moord. Lucia de B. heeft tot aan de cassatie toe volgehouden dat ze onschuldig was. 

Inmiddels is haar zaak heropend en opnieuw onderzocht. Morgen zal het Openbaar Ministerie haar (nieuwe) eis tegen Lucia de B. formuleren en worden zowel De B. als een getuige-deskundige gehoord door de rechtbank in Arnhem. 

Hier kun je een special lezen over het verloop van de zaak (in chronologische volgorde) alsmede een achtergrondverhaal over de vermeende moordenares.

De zaak Lucia de B.

Lucia de B. zal morgen opnieuw voor de rechtbank moeten verschijnen als haar zaak inhoudelijk behandeld wordt. Lucia de B. staat bekend als de seriemoordenares die meerdere baby's, kleuters en bejaarden ombracht. Hoewel zij zelf altijd heeft gezegd onschuldig te zijn, dachten vriend en vijand daar in het begin anders over. Nu lijkt het toch een andere kant op te gaan, en is er een kans dat Lucia vrijgesproken zal worden. Tijd voor een chronologische samenvatting wat er zoal rond haar persoon van doen is geweest de afgelopen jaren.

Microsoft: "Verkoop Xbox 360 komt door ontbreken Blu-ray"

Aaron Greenberg van Microsoft claimt dat de userbase van de Xbox 360 bijna twee keer zo groot is als die van de Playstation 3. De reden hiervoor zou zijn dat er geen Blu-ray speler zit in de Xbox 360, waardoor deze $100 goedkoper is dan de grote concurrent. 

"Sony koos voor de Blu-ray speler en daar zitten kosten aan verbonden" meldde Greenberg. "Het feit dat wij een console kunnen aanbieden voor $199 is een voordeel, omdat we niet belast zijn met die kosten"

Verder voegde Greenberg nog toe dat hij de toekomst ziet in de digitale distributie: "Wij kozen voor de digitale distributie, dat is de toekomst. De mogelijkheid om 1080p zonder disc af te spelen zonder iets te downloaden. Wij bezitten de grootste TV- en filmmediatheek in HD, meer dan welke console dan ook"

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.