Regisseurs benaderd voor Twilight-films

Regisseurs Gus Van Sant, Sofia Coppola en Bill Condon zijn alledrie benaderd om de regie te doen voor de vierde en vijfde Twilight-film. Dat meldt het Amerikaanse weekblad Entertainment Weekly. Dit zijn stuk voor stuk opmerkelijke keuzes, omdat het alledrie Oscargenomineerde filmmakers zijn die nog niet eerder een grote film voor een jong publiek hebben gemaakt.

Coppola is beroemd van haar dramafilm 'Lost in Translation', terwijl Van Sant bekend is van diverse films die op het randje van arthouse en publieksfilm balanceren. Het meest recente voorbeeld hiervan is 'Milk', waarvoor hoofdrolspeler Sean Penn vorig jaar een Oscar won. Condon is als regisseur vooral bekend van 'Dreamgirls', zijn officieuze film over Diana Ross and The Supremes waarin Beyonce Knowles en Jennifer Hudson te zien waren. Als scenarist kreeg Condon Oscarnominaties voor de scenario's die hij schreef voor de films 'Gods and Monsters' en de musical 'Chicago'.

Met de vierde en vijfde Twilight-film wordt 'Breaking Dawn', het vierde en laatste boek uit de Twilight-serie, in twee delen verfilmd. Opnames voor beide films gaan van start in oktober van dit jaar. Eerder leek het erop dat Chris Weitz, regisseur van de succesvolle tweede Twilight-film 'New Moon', de regie van de vierde en vijfde Twilight-film zou doen. Filmstudio Summit Entertainment was immers tevreden met zijn werk voor 'New Moon', het tweede deel uit de vampierensaga.

Regisseurs benaderd voor vierde en vijfde Twilight-film
Regisseurs benaderd voor vierde en vijfde Twilight-film (Foto: Novum)