Cao-overleg schoonmakers mislukt

Het overleg van de stakende schoonmakers met de werkgevers is mislukt. Dit betekent dat de acties worden voortgezet en worden opgevoerd, zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Ron Meyer vandaag.

FNV Bondgenoten hervatte vanmiddag de gesprekken weer met werkgeversorganisatie OSB over een nieuwe cao voor de schoonmakers. Schoonmakers voeren al vijf maanden actie. Ze willen onder meer loonsverhoging en een reiskostenvergoeding.

Zo wil FNV Bondgenoten dat de schoonmakers over twee jaar een loonsverhoging van vier procent krijgen. De werkgevers willen volgens Meyer echter niet verder gaan dan 2,5 procent. "De werkgevers hebben de onderhandelingen tot nader order opgeschort. Dat is heel teleurstellend."

Op welke wijze de acties worden opgevoerd, wil Meyer nog niet bekendmaken. "Dat moet nog even een verrassing blijven." In het kader van de acties startten zo'n vierhonderd schoonmakers gisterenmiddag een zitactie op het Centraal Station in Utrecht. De schoonmakers kondigden aan te blijven zitten tot er een akkoord is. Die actie gaat nu dus ook nog langer door, zegt de bondsbestuurder.