[NHL] Canadiens op tijd in vorm

Denny (nyny83)

De Montreal Canadiens lijken net op tijd in vorm te komen. Al het hele seizoen balanceren ze op het randje wel/geen playoffs, maar nu wonnen de Canadiens hun zesde wedstrijd op rij waardoor ze een klein gaatje slaan met de nummer 9 New York Rangers, de ploeg die met 3-1 verslagen werd. Het verschil is nu zeven punten, maar de Rangers hebben nog een wedstrijd tegoed. Bovendien zijn de Canadiens nu de Philadelphia Flyers en de Boston Bruins voorbij en staan ze zesde.

Aan Rangers-goalie Henrik Lundqvist heeft het weer eens niet gelegen, want die stopte 32 van de 34 schoten die hij te verwerken kreeg. Bovendien was de winnende goal van Sergei Kostitsyn een goal waar hij niets aan kon doen. Een pass op Travis Moen veranderde namelijk via Rangers-speler Artem Anisimov van richting het doel in. Ook aan de 3-1 kon Lundqvist weinig veranderen, want hij was toen van het ijs gehaald voor een extra aanvaller. Daardoor kon Tomas Plekanec in een leeg net scoren.

De voornaamste winst van de Canadiens zat in de verdediging. In de play-offs wint vaak het team dat het beste verdedigt, en de Canadiens-verdediging wist deze wedstrijd de Rangers tot 20 schoten op doel te beperken. Bovendien werd er slechts een tegengoal toegestaan. Sean Avery, de laatste tijd goed in vorm, maakte in de tweede periode de gelijkmaker. Dit was tegen de verhoudingen in, want de Canadiens domineerden deze periode. Het enige dat ze verweten kon worden is dat ze niet wisten te scoren in deze periode waarin 18 schoten op doel werden geproduceerd.

In de derde periode liet Avery zich echter weer van zijn slechte kant zien door zeven seconden voor tijd alsnog geschorst te worden na een opstootje waarbij ook Montreal-speler Scott Gomez betrokken was. Op dat moment stond het al 3-1 voor de Canadiens, wat de schorsing nog zinlozer maakte.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
New York Rangers Montreal Canadiens 1-3
Carolina Hurricanes Boston Bruins 2-5
Atlanta Thrashers Buffalo Sabres 4-3
Ottawa Senators Toronto Maple Leafs 1-4
Tampa Bay Lightning Phoenix Coyotes 1-2
Florida Panthers Washington Capitals 3-7
St. Louis Blues Colorado Avalanche 3-5
Nashville Predators Philadelphia Flyers 4-3 (SO)
Minnesota Wild Edmonton Oilers 4-2
Dallas Stars San Jose Sharks 8-2
Vancouver Canucks New York Islanders 2-5