Game-website IGN ontslaat werknemers

IGN. Bijna elke gamer heeft wel van de website gehoord en velen van ons bezoeken de site ook regelmatig. IGN is inmiddels zo groot geworden dat het wel als bedrijf bestempeld mag worden en dat brengt ook zo zijn nadelen mee.

IGN gaat namelijk een groot deel van haar werknemers ontslaan. Uit een gelekte interne memo blijkt dat één van de grootste media-websites ter wereld flink in haar personeelsbestand gaat snijden.

"We moeten dit doen om de kosten te drukken", aldus de memo van directeur Roy Bahat. "Hoewel de bezoekersaantallen vorig jaar met 40 procent zijn gestegen, blijven de negatieve effecten van de economie voelbaar. Het is een noodzakelijke stap om ons voortbestaan te kunnen verzekeren."

Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel werknemers ontslagen zullen worden. De beslissing zou 'meerdere afdelingen' van de website hebben geraakt.

IGN is met 24 miljoen unieke bezoekers per maand en 4,8 miljoen geregistreerde gebruikers allesbehalve een kleine jongen. Volgens Alexa Traffic Rank behoort de website tot de top 200 meest bezochte sites ter wereld.

Game-website IGN ontslaat werknemers

Submitter:  Bron: Novum