Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over schandalige reacties van users op FOK!
 
Gisteravond is het lijk van Milly Boele opgegraven. In de tuin van ene Sander Vreeswijk, haar buurman. Gruwelijk. Heftige emoties maken zich van mij meester. Over wat er met de moordenaar moet gebeuren. Over hoe verschrikkelijk het voor haar ouders moet zijn. Over dat je als 12-jarig meisje dus ook je leven niet altijd zeker bent.
 
Grote drukte bij onze moderators. Die hebben de hele nacht hun handen vol gehad aan het verwijderen van verschrikkelijke grappen van users onder het nieuwsbericht. Verbijsterend. Denk eens aan wat er gebeurt als de ouders, andere familieleden, klasgenootjes of vrienden die grappen -hoewel, grappen…- ooit zouden lezen.
 
Ik vind dat je bijna overal grappen over kunt maken. Ik laat mij ook niet onbetuigd op dat gebied. Maar aan alles zit een grens. Daarom een vraag:
Kunnen degenen die menen, lollig te moeten doen over de brute moord op Milly Boele mij even laten weten, of ze zich niet hun ogen uit hun kop schamen?