Uitslagen Champions League (17/03/2010)

Niels (DerMeister)

Vanavond werden de laatste twee returns uit de achtste finales van de Champions League afgewerkt. Barcelona ontving in eigen huis VfB Stuttgart en Girondins de Bordeaux heette Olympiakos Piraeus welkom. Hieronder de verslagen en karakteristieken.

FC Barcelona - VfB Stuttgart

FC Barcelona heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na het 1-1 gelijkspel in Duitsland, werd VfB Stuttgart in het eigen Camp Nou met 4-0 aan de kant gezet.

Barcelona liet zijn 80.000 fans een prachtige avond beleven. De Spaanse topclub liet met schitterend combinatiespel de Duitse opponent totaal kansloos. Al na dertien minuten pakte de Catalaanse ploeg de leiding dankzij Lionel Messi. De watervlugge Argentijn ging ongehinderd op avontuur en schoot op knappe wijze de bal achter keeper Lehmann. Voor rust breidde Pedro de score uit op aangeven van Touré en bracht Barcelona zo op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na rust scoorde Messi zijn tweede doelpunt van de avond. Hij ontving een hakbal van Alves en rondde opnieuw bekwaam af. De Spaanse ploeg kreeg, gedurende de tweede helft vorderde, een hoop kansen om de score verder uit te breiden, maar alleen invaller Bojan wist kort voor tijd nog te scoren. De 4-0 overwinning betekende dat de achtste finales het eindstation is voor VfB Stuttgart en Barcelona gaat komende vrijdag in de koker voor de loting van de kwartfinales.

FC Barcelona

4 - 0

VfB Stuttgart

 13' Messi
 22' Pedro
 60' Messi
 89' Bojan
 
 
 Gele kaart: , Lehmann, Pogrebnjak, Kuzmanovic, (VfB Stuttgart)
 
Stadion: Nou Camp, Barcelona
Toeschouwers: 75.000
Arbiter: Hamer (Lux)
 
Opstelling:   Opstelling:
Valdés
Alves
Piqué
Puyol
Maxwell
Busquets (Ibrahimovic/66)
Touré
Iniesta (Bojan/88)
Pedro
Messi
Henry (Milito/78)
  Lehmann
Celozzi (Gebhart/46)
Niedermeier
Delpierre
Molinaro
Trasch
Kuzmanovic
Khedira
Hleb
Cacau
Pogrebnjak (Marica/70)

 Girondins de Bordeaux - Olympiakos Piraeus

Girondins de Bordeaux heeft zich vanavond voor het eerst in de clubhistorie geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Olympiakos Piraeus werd in eigen huis met 2-1 verslagen en dit was ruim voldoende om de laatste acht te bereiken. In Griekenland won de Franse ploeg namelijk met 0-1.

Al na vijf minuten leek het sprankje hoop dat Olympiakos vooraf zou hebben gehad al weg te zijn. Doelman Nikopolidis verkeek zich op een vrije trap van Gourcuff. Op slag van rust overkwam Nikopolidis dit opnieuw, maar lat en paal zorgden ervoor dat Bordeaux de score niet wist uit te breiden.

Na rust drong Olympiakos aan, maar Bordeaux hield stand. Na een uur spelen moest de Griekse ploeg met tien man verder, nadat Derbyshire met een rode kaart het veld mocht verlaten. Bordeaux leek daardoor makkelijk de partij uit te kunnen spelen, maar invaller Mitroglou wist prompt de gelijkmaker te scoren. Nadat Bordeaux-speler Diarra ook met tweemaal geel het veld mocht verlaten, leek het nog spannend te worden in Frankfrijk. Chamakh maakte aan alle onzekerheid een eind, door in de slotfase de bevrijdende 2-1 binnen te koppen.

Girondins de Bordeaux

2 - 1

Olympiakos Piraeus

 5' Gourcuff
 88' Chamakh
   65' Mitroglou
 
 Gele kaart: , Torosidis, Mellberg, Papadopoulos, (Olympiakos Piraeus)
 Rode kaart: A. Diarra (68/2xg) (Girondins de Bordeaux), Derbyshire (60/2xg) (Olympiakos Piraeus)
 
Stadion: Stade Chaban-Delmas, Bordeaux
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Benquerenca (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Carrasso
Chalmé
Sané
Ciani
Trémoulinas
Plasil (Sertic/84)
Fernando
Gourcuff
A.Diarra
Wendel (Jussiê/90)
Chamakh
  Nikopolidis
Torosidis
Papadopoulos
Mellberg
Raúl Bravo
Zairi (Mitroglou/63)
Maresca
Lua-Lua
Stoltidis (Ledesma/80)
Dátolo
Derbyshire