Gullit: "Uitschakeling moet Chelsea wakker schudden"

Voormalig Chelsea-manager Ruud Gullit denkt dat de uitschakeling van The Blues in de Champions League één ding duidelijk maakt. Binnen de Londense ploeg moet een nieuwe wind gaan waaien. Gullit vindt dat Chelsea deze zomer een kwaliteitsinjectie nodig heeft.

De Europees kampioen van 1988, die tussen 1996 en 1998 manager was van Chelsea, vindt dat eigenaar Roman Abramovich meer moet investeren. Volgens Gullit kan de Rus alleen prijzen pakken met de Engelse topclub als hij nog meer geld ïnvesteert. Chelsea werd dinsdagavond door Internazionale met 0-1 uitgeschakeld.

Wanneer nieuwe investeringen uitblijven ziet Gullit zijn oude ploeg ook volgend seizoen de Champions League niet winnen. "Nee, dat denk ik niet. Dit was de laatste kans voor deze groep spelers," zei de oud-topvoetballer tegen Sky Sports. "Ze moeten nieuwe spelers aan de huidige selectie toevoegen."

"Het was een zware wedstrijd tegen Inter. Ze hadden niet de slimheid om de Italianen af te troeven en ze oogden machteloos. Het pijnlijkste was nog dat het team geen creativiteit toonde. Er zat geen idee achter het spel. Niemand kon het het elftal dragen en de wedstrijd doen kantelen," aldus Gullit.