Bekentenis van een man

Thako (Okaht)

Dames. Even een paar vooroordelen bevestigen.

Vrouwen die in mijn ogen aantrekkelijk zijn, zal ik stiekem sneller en spontaner benaderen dan vrouwen die in mindere mate binnen mijn schoonheidsideaal passen. Als ik met een vrouw praat, en dan bedoel ik ook echt iedere vrouw, doe ik echt mijn best om niet naar haar tieten te kijken, maar ik doe het uiteindelijk toch. Bij iedere vrouw die zich omdraait kijk ik naar haar kont. Bij letterlijk iedere vrouw buiten mijn familie stel ik me minimaal één keer voor hoe ze in bed zou zijn.
Als een leuke vrouw dan aan een vriend of echtgenoot gekoppeld lijkt te zijn, verliest zij acuut een klein stukje van mijn aandacht. Bij de combinatie van de woorden 'leuke meid' en 'vrijgezel', focust mijn aandacht zich plotseling op die ene dame en vergeet ik de rest van de wereld.
En hoe naïef en puberaal het ook klinkt: als een bekende schoonheid als Angelina Jolie in scheiding ligt, denk ik een fractie van een seconde of ik ook nog een kansje heb. Sterker nog. Als ik Tomb Raider speel, vraag ik me nog af of de digitale Lara Croft al dan niet een vriendje heeft.

Dames. Ik kan er moeilijk over doen. Maar het is een feit. Ik doe uit puur respect mijn best om er discreet in te zijn, maar op datzelfde moment besef ik dat vrouwen die discretie meestal feilloos doorzien. Ik doe mijn best de de ongeïnteresseerde man uit te hangen, met als doel niet helemaal over te komen als al die ander mannen, met als doel juist interessanter over te komen dan die andere mannen. Toch blijft er het feit dat ik jullie wel degelijk minimaal deels seksueel benader.
Ik zal geen vrouw ongevraagd bespringen. Ik zal iedere vrouw met evenveel respect benaderen. Intiemere onderwerpen komen pas bij een vertrouwelijker band naar boven. Maar bij iedere ontmoeting, met iedere vrouw, zie ik haar in mijn hoofd minimaal een keertje naakt.

Dames. Het gaat verder. Ook in mijn werk gaat dit gewoon door.
Op vele manieren krijg ik geregeld namen van vrouwen onder ogen. Het kunnen namen van contactpersonen zijn, waar ik in mijn werk mee te maken krijg. Het kunnen ook vrouwen zijn die bij mij solliciteren naar een baan. Omdat ik in de wereld van de techniek acteer, heb ik natuurlijk vooral met mannen te maken, maar soms kom ik ook vrouwen tegen, en heb ik gewoon informatie nodig om mijn werk te kunnen doen. En daar gebruik ik, als moderne man, natuurlijk internet voor.
Bij mannen zoek ik dan meteen naar technische achtergronden en naar de bedrijven waar ze in het verleden hebben gewerkt. Ik trek referenties na. Ik zoek naar wederzijdse zakenrelaties. Ik bekijk welke technische onderwerpen in een gesprek handig zijn om de conversatie op gang te houden. Bij vrouwen zoek ik echter eerst op Hyves of Facebook. Ofwel: ik wil eerst foto's zien! Ik Google dan zelfs eerst op de afbeeldingen!
Met daarbij de aanmerking dat ik wel mijn werk gewoon goed doe hoor. Ik nodig alleen goede techneutes uit voor een gesprek. Als ze er goed uitzien, is dat hooguit mooi meegenomen. En bij vrouwelijke opdrachtgevers slijm ik net zo hard als bij mannelijke opdrachtgevers.

Dames. Ik vertel dit puur en alleen vanuit mijn wens om eerlijk te blijven. Ik doe verder alles om u met alle mogelijke vormen van respect te benaderen en u zo min mogelijk met mijn driften lastig te vallen. In de praktijk komt het er zelfs nog op neer dat de vrouw waar ik eenmaal definitief voor val, vanaf dat moment de mooiste, liefste, aantrekkelijkste en sensueelste vrouw ter wereld voor mij is. Op dat moment zie ik alle overige vrouwen niet eens meer staan. Ik wil u echter wel met open vizier tegemoet treden en niet vanuit stiekeme gedachten en leugens benaderen.
Ik ben en blijf een man. Ik moet leven met mijn driften. Ik moet omgaan met mijn aangeboren hormoonspiegel. Ik probeer dat met alle respect naar vrouwen te doen.

Tegelijkertijd besef ik dan toch weer, dat dit ook weer gewoon een goedkope poging is om vrouwen te versieren op internet.