"Van der Wiel en Vertonghen zijn twintig miljoen waard"

Ajax-trainer Martin Jol is met zijn formatie nog in volle strijd om de landstitel. Maar de goede resultaten van de Amsterdammers zullen ook in het buitenland met belangstelling worden gevolgd. Gezien de grote financiële zorgen in Amsterdam is de verkoop van bepalende spelers niet uitgesloten.

Jol ziet in Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen en Luis Suárez spelers die Ajax veel op kunnen leveren. "Ik ken de Engelse markt een beetje en jongens als Van der Wiel en Vertonghen zijn daar twintig miljoen euro waard. Om over Suárez nog maar te zwijgen," zegt hij in Voetbal International.

De trainer van Ajax wil het belangrijke drietal echter niet zonder slag of stoot laten gaan. "Ik houd ze toch allemaal liever in Amsterdam. Stel je toch eens voor dat ik deze ploeg vijf jaar bij elkaar kan houden. Dan kunnen er heel leuke dingen gebeuren," verwacht Jol.

Ajax en Jol strijden de komende weken om de eerste landstitel sinds het seizoen 2003/2004. De achterstand op koploper FC Twente bedraagt zes punten. Nummer twee PSV heeft nog een punt voorsprong na de indrukwekkende inhaalrace van de Ajacieden. Zaterdag wacht de topper PSV tegen FC Twente.