'Ferrari werkt aan B-versie F10'

Het Formule 1-team van Ferrari sloeg in de eerste Grand Prix van 2010 na de problemen van Sebastian Vettel hard toe met een dubbelzege. Toch kan de auto nog stukken beter en wordt er volgens Autosprint gewerkt aan een B-versie van de F10.

Het Italiaanse blad meldt dat Ferrari CFD-expert Giuseppe Azzollini van Toyota overgenomen heeft en dat hij werkt aan een verbeterde versie van de dubbele diffuser. Omdat deze niet past onder de huidige bolide wordt er gewerkt aan een B-spec. Volgens de geruchten heeft Azzollini het concept ook bij de TF110 toegepast, welke dit jaar, ondanks dat Stefan GP de bolides heeft overgenomen, niet zal racen.

Eén van de problemen die op de huidige Ferrari F10 opgelost moet worden zijn de koelingsproblemen. Zowel Fernando Alonso als Felipe Massa kregen afgelopen weekend in Bahrein een waarschuwing van het team dat de temperaturen van de bolide te hoog opliepen. "De temperatuur van de motor komt door de aerodynamica van de auto. Daar moeten we aan werken, zodat we in de volgende races met hoge temperaturen daar geen problemen meer mee hebben," zei Ferrari-teambaas Stefano Domenicali.