Milly dood, agent aangehouden

Verschillende media berichten dat de politie vanavond een huiszoeking is begonnen in de buurt van het huis waar Milly Boele (12) met haar ouders woont. Volgens de politie is er 'belangrijke informatie', waarna een team van rechercheurs aan de slag is gegaan bij de Schuilenburg nummer 91.

Het NOS journaal meldt dat het onderzoek nog niets heeft opgeleverd, maar op Twitter is te lezen dat Milly is gevonden in een tuin of kruipruimte vlakbij haar woning. Het huis dat momenteel onderzocht wordt door de politie is met linten en hekken met groen zeil afgezet. Een honderdtal omstanders (ramptoeristen en journalisten) wordt momenteel op afstand gehouden hiermee en kunnen door de plaatsing van de hekken niets zien.

De politie onderzocht gisteren ook al een huis naar aanleiding van een tip. De bewoner van dit huis verleende volledige medewerking, maar de politie heeft hier niets gevonden. Het onderzoek bevestigde echter wel de vermoedens dat de ontvoerder uit de directe omgeving van het meisje zou kunnen komen. Het is niet bekend of de politie vandaag hetzelfde huis onderzoekt.

Milly is woensdagmiddag 10 maart verdwenen tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Er werd een Amber Alert ingesteld. Milly droeg op de dag van haar verdwijning een spijkerbroek, zwart-wit vest, een roze t-shirt en bruine Uggs. Ze is 1.65 meter lang en heeft blond haar. Sinds de verdwijning van Milly zijn er zeker 250 tips binnengekomen bij de politie over het meisje.

Update 21.38 uur

Verslaggever Frits Wester laat op zijn Twitter weten dat Milly overleden is. "Vreselijk. Milly dood gevonden in buurt eigen huis. 21.30 extra uitzending RTL Nieuws", staat erop zijn Twitter te lezen.

Update 21.47 uur

Op de Twitter van RTL verslaggever Antoin Peeters staat te lezen dat de politie tegen de buren zou hebben gezegd dat Milly is gevonden. Momenteel wordt er gegraven in de tuin. Ook zijn er mannen met witte pakken gesignaleerd. Peeters laat weten dat de politie nog niets van deze berichtgeving heeft bevestigd.

De extra uitzending van RTL Nieuws is hier te bekijken.

Update 22.20 uur

Antoin Peeters meldt op Twitter dat de bewoner van het pand zich heeft gemeld, waarna deze is aangehouden. De arrestant zou een 26-jarige politieagent zijn.

Update 22.40 uur

Een politiewoordvoerster heeft de aanhouding van de 26-jarige agent van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond bevestigd. Later vanavond of vannacht hoopt de politie meer informatie vrij te kunnen geven. RTL Nieuws meldt dat Milly inmiddels dood gevonden zou zijn in een tuin. 

Update 23.14 uur

De politie heeft inmiddels voor de camera van RTL Nieuws een verklaring afgelegd. Het forensisch onderzoek concentreert zich op de tuin van de verdachte. Morgenochtend wordt een persconferentie gehouden. De familie van Milly wordt momenteel bijgestaan door slachtofferhulp.

Update 0.37 uur

De dood van Milly Boele is door de politie bevestigd, zo meldt RTL Nieuws. Het lichaam van het meisje is gevonden in de tuin van de verdachte en is inmiddels geïdentificeerd.

Zie ook het topic in Nieuws en Achtergronden op het forum.