Kramer: "Ik ga verder met Kemkers"

Peterselieman

Sven Kramer heeft woensdag voor het eerst sinds het 'wisselincident' uitgesproken dat hij ook volgend jaar samenwerkt met Gerard Kemkers. De kopman van TVM kondigde na de Winterspelen van Vancouver aan dat hij behoefte had aan verfrissing en sloot veranderingen in de begeleidingsstaf niet uit.

Kramer erkende in Vancouver dat de vertrouwensband met zijn coach, die hem op de tien kilometer naar de verkeerde baan stuurde, een deuk had opgelopen en liet in het midden of Kemkers ook in het volgende seizoen zijn trainer zou zijn. In aanloop naar het WK allround sprak de Fries zich echter duidelijk uit: "Ik ga verder met Kemkers als coach," zei hij. "Iedereen maakt een enorme ophef na die tien kilometer, maar ik heb met Gerard ook vele successen behaald. De samenwerking gaat hartstikke goed."

Het boegbeeld van TVM erkende dat de aangekondigde mutaties voornamelijk in de samenstelling van de schaatsploeg zal zitten. "Want je kan niet tien nieuwe trainers neerzetten," zei Kramer die net als Kemkers bij de ploeg nog een doorlopend contract tot 2012 heeft.