Acteur Corey Haim begraven

Corey Haim is gisteren begraven in Canada. De acteur overleed vorige week op 38-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Californië. Ongeveer tweehonderd familieleden en goede vrienden van Haim kwamen naar de kapel waar de acteur werd herdacht.

"Er waren geen Hollywood-figuren, alleen maar vrienden en familie. Mensen die zonder uitnodiging kwamen werden weggestuurd", zo vertelt een bron op de website van het Amerikaanse tijdschrift People. "Het was triest. De familie is er kapot van."

Opvallende afwezige was collega-acteur Corey Feldman, die een goede vriend was van Haim. Hij besloot al eerder niet naar de begrafenis te komen uit respect voor Haims moeder, die zo weinig mogelijk media-aandacht wilde. "Hoe dan ook, jij weet dat mijn hart bij jou is", schreef Feldman op zijn website.

Waaraan Haim is overleden is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat hij jarenlang vocht tegen een drugsverslaving en dat hij hartproblemen had. De resultaten van een toxicologisch onderzoek worden op zijn vroegst over een maand bekend.

De in Canada geboren acteur was voor het eerst te zien in de film 'Firstborn' uit 1984. In de loop van de jaren tachtig groeide hij uit tot een waar tieneridool, dankzij rollen in de films 'Lucas' (1986) en 'The Lost Boys' (1987).

Acteur Corey Haim begraven
Acteur Corey Haim begraven (Foto: Novum)