Red Bull: "Mercedes wilde geen motoren leveren"

De motorsport-adviseur van Red Bull Racing Helmut Marko is van mening dat Mercedes zijn team afgelopen winter geen motoren wilde leveren omdat het bang was verslagen te worden. De Oostenrijkse renstal deed pogingen om de inferieure Renault-krachtbron in de ruilen voor die van Mercedes maar slaagde daar niet in.

Vorig jaar kampte met name Sebastian Vettel regelmatig met problemen aan de Renault-motor. Zo zag de Duitser in het raceweekend in Valencia twee krachtbronnen sneuvelen. Mede hierdoor kon hij uiteindelijk niet meedoen om de wereldtitel. Ook dit jaar werd de Duitser alweer door pech aan de Renault-motor getroffen, want een haperende bougie zorgde ervoor dat hij uiteindelijk de Grand Prix van Bahrein niet kon winnen. Renault heeft inmiddels bij de FIA een verzoek ingediend om de motor aan te mogen passen.

"Ze wilden niet met ons in zee. Zonder arrogant te zijn, ze wisten gewoon dat als wij over dezelfde motor zouden beschikken, ze ons op de baan nooit meer terug zouden zien," zei Marko die er van overtuigd is dat de door Adrian Newey ontworpen RB6 zo goed is dat deze met de Mercedes-motor superieur ten opzichte van de concurrenten zou zijn.