Velthuizen: "Ik wil met Vitesse Europa in"

Peterselieman

Piet Velthuizen peinst er nog niet over om Vitesse te verlaten. De doelman speelt sinds het seizoen 2006/2007 in het eerste van Vitesse en is van plan om zijn in 2011 aflopende contract met de Arnhemmers met twee jaar te verlengen. Hij heeft zichzelf vier doelen gesteld waarvan er drie gehaald zijn. Alleen het Europees voetbal in het Gelredome ontbreekt nog.

"Ik ben nog niet klaar bij Vitesse. Ik heb mij ooit bij Vitesse vier doelstellingen opgelegd, drie daarvan heb ik er gehaald. Ik wilde eerste keeper worden, ik wilde bij Vitesse het Nederlands elftal halen en ik wilde een seizoen minder dan vijftig tegengoals krijgen. Maar de vierde doelstelling heb ik nog niet gehaald. Ik wil met Vitesse Europa in. En ik vind het zonde als ik wegga zonder dat ik al mijn doelstellingen heb gehaald," zei Velthuizen.

De 23-jarige sluitpost gaat eerst met Vitesse om tafel om over een nieuw contract te praten. Deze zal waarschijnlijk minder goede voorwaarden hebben dan het huidige contract van Velthuizen, omdat de Arnhemmers moeten bezuinigen. Een vertrek naar een betere club sluit hij in ieder geval nog niet uit. "Ik speel nu veertien jaar voor Vitesse, sta al vier jaar in het eerste en heb al honderd eredivisieduels gespeeld. Nu wil ik kijken hoe het er ergens anders aan toegaat."