FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 juli 2008

Eerste gelofte Duitse rekruten bij Rijksdag

Voor de eerste keer hebben rekruten van het Duitse leger een gelofte van trouw afgelegd bij het parlement in Berlijn, de Rijksdag (Reichstag).

De openbare ceremonie met vijfhonderd beginnende militairen werd overschaduwd door een luidruchtig protest van tweehonderd betogers. Zeven demonstranten werden gearresteerd, meldden Duitse media vanavond.

De plechtige ceremonie op een grasveld voor de Rijksdag vond plaats op de 64e verjaardag van de mislukte aanslag op de Duitse dictator Adolf Hitler. Tot nu toe vond de aflegging van de gelofte plaats op het binnenplein van het ministerie van Defensie, dat gevestigd is in het gebouwencomplex Bendler Block. Op hetzelfde binnenplein werden in 1944 vier samenzweerders geëxecuteerd.

Bolivia wil pensioenfondsen nationaliseren

De Boliviaanse president Evo Morales wil twee van de grootste pensioenfondsen in zijn land nationaliseren. De fondsen hebben samen een bedrag van 1,9 miljard euro in beheer, voor ongeveer een miljoen Bolivianen.

De Boliviaanse vice-president Alvaro Garcia zei zondag dat voor bestaande rekeningen niet hoeft te worden gevreesd. Het geld zal worden beheerd door een 'autonoom en decentraal' agentschap. Nu zijn de fondsen in handen van het Zwitserse Zurich Financial Services en de Spaanse bank BBVA.

Morales is van plan in de komende week een wetsvoorstel naar het Congres te sturen waarin de plannen zijn uitgewerkt.

Dillema was een vrouw

De levenslange schorsing die Foekje Dillema in 1950 opgelegd kreeg, was onterecht. Het televisieprogramma 'Andere Tijden Sport' toonde vanavond door middel van een dna-test aan dat de in 2007 overleden atlete wel degelijk een vrouw was.

Dillema werd 58 jaar geleden geschorst omdat een seksetest zou hebben uitgewezen dat ze een man was. Onderzoekers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam troffen bij het dna-onderzoek meer X-geslachtschromosomen (vrouw) aan dan Y-geslachtschromosomen.

De schorsing van Dillema zorgde destijds voor veel ophef. Ze was de grootste concurrente van Fanny Blankers-Koen. De fysiek sterke Dillema versloeg, zo ongeveer vanuit het niets, de meervoudig olympisch kampioene in 1950. Naar verluidt zat Jan Blankers, de invloedrijke man en trainer van Fanny, niet te wachten op een rivaal van dit kaliber en zwengelde hij de zaak over het geslacht van Dillema indertijd aan.

Menchov blijft toch 'overeind'

Ondanks zijn val vandaag in de slotkilometers van de vijftiende etappe, waar hij toch nog achtste eindigde, heeft Denis Menchov er nog wel lol in. Dinsdag wil hij opnieuw vol van start.

De kopman van de Rabo-ploeg had het direct na aankomst in Prato Nevoso gezegd: "In de bergen moet ik toeslaan." Menchov heeft wel een goede tijdrit in de benen, die zaterdag 26 juli wordt verreden, maar Cadel Evans misschien nog wel meer. De Rus ging onderuit terwijl hij net in de aanval ging. "De wegen waren gevaarlijk, het was glad. Jammer, want ik was net lekker bezig, ik voelde me sterk. Ik was wat ongelukkig." Toch kon hij terugkomen omdat alle favorieten de benen stilhielden en ging opnieuw in de aanval. Hij moest wel wat tijd toegeven op Carlos Sastre en Bernhard Kohl maar liep toch in op de nummer één van het klassement. De Rus staat op vierde plaats, op 38 seconden van Fränk Schleck.

Erik Breukink, ploegleider van de Nederlandse ploeg, durfde niet te zeggen wat er was gebeurd als de Rus niet onderuit was gegaan. "Dan was hij ook niet zomaar weggereden, hoor. Maar toch, ik denk dat hij dan niet de tijd verliest die hij nu heeft toegegeven. De val heeft een vertekend beeld gegeven." Hij had wel verwacht dat de klassementsrenners meer tegen elkaar zouden strijden, en dat het pas tot de laatste klim duurde, had hem verrast. "Maar iedereen zag dat Evans in zijn gele trui minder was. Vanaf dat moment laat niemand hem meer met rust. Je moet hem echter niet afschrijven. Misschien is het zelfs wel in zijn voordeel dat hij het geel kwijt is. Als hij in de volgende twee etappes in de Alpen kan aanklampen, en dat is zijn stijl, is hij voor de tijdrit misschien toch weer de grote favoriet."

Breukink noemde de Tour "helemaal open": "Dat worden nog twee mooie dagen, want de zwaarste ritten zijn dinsdag en woensdag. Het is heel belangrijk om goed uit de rustdag te komen." Menchov zelf kon nog geen voorspelling doen over wie volgende week zondag in Parijs het geel draagt. "Moeilijk te voorspellen. Er zijn nog zes kanshebbers over."

Riccò niet welkom bij criteriums

Italiaan Riccardo Riccò is niet welkom bij de Nederlandse criteriums na de Tour de France. De op dopinggebruik betrapte renner hoeft niet te komen.

John van den Akker en Martin van Steen sluiten normaal gesproken de contracten met de Tour-renners voor de 'rondjes rond de kerk' die na de Ronde van Frankrijk plaatshebben, maar zij hebben de zondaar afgebeld.

"We hadden met hem een akkoord voor een aantal wedstrijden, onder meer de Draai van de Kaai", aldus Van den Akker. Riccò had al twee etappes in de Tour gewonnen toen hij op het gebruik van een vernieuwde vorm van epo werd betrapt. "We hebben hem daarna telefonisch ingelicht dat de afspraken niet meer doorgaan."

Bloederige en exploderende vijanden in Project Origin screens

Hoewel Monolith de rechten voor de naam F.E.A.R. kwijt is, gaat de ontwikkelaar gewoon verder met de serie. Onder de naam Project Origin gaat het verhaal van de game verder. De game belooft weer een bloederige, spannende shooter te worden, die menig gamer slapeloze nachten zal bezorgen.

Project Origin staat gepland voor een release in het vierde kwartaal op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.


Project Origin is de opvolger van de horrorshooter F.E.A.R., een game waarin mysterieuze krachten een hoofdrol spelen. Het vervolg neemt ons mee naar het moment, vlak voor het einde van de originele game. Een groep Special Forces is bezig met een routine missie als de stad Auburn plots op een bovennatuurlijke manier explodeert; Alma heeft haar krachten losgelaten op de stad.

Babyroof uit buik tiener

In het Amerikaanse Wilkinsburg (Pennsylvania) is de politie een onderzoek gestart naar een 38-jarige vrouw die mogelijk een baby uit de buik van een tiener heeft gesneden. De 18-jarige moeder werd levenloos met een opengereten buik aangetroffen in een woning.

De eigenaar van het betreffende appartement is aangehouden. Zij was een dag eerder met de jonge telg verschenen in een ziekenhuis gelegen in Pittsburgh. Aldaar wist zij te vertellen dat de baby haar eigen kind was. Hoewel ze later zei dat ze de zuigeling gekocht had, is de vrouw evengoed ingesloten.

De tienermoeder, die rond deze tijd was uitgerekend, werd in lugubere toestand aangetroffen in het huis. Handen en voeten waren vast getaped en haar hoofd was afgedekt met plastic. Amerikaanse media meldde vandaag dat de baby het relatief goed maakt. Ook werd bekendgemaakt dat de verdachte achttien jaar terug ook al eens een kind stal, maar dan uit een kinderkliniek.

De Verenigde Staten werden begin deze maand ook al opgeschrikt door een vergelijkbaar incident waarbij een 27-jarige hoogzwangere Amerikaanse gedood werd met een stanleymes om haar van haar baby te bestelen. De 23-jarige dader belde vervolgens de hulpdiensten om te zeggen dat ze zelf het kind had gebaard.

Ten Dam: "Iets te hard en je ligt"

De renners zouden normaal gesproken per fiets van de finishplek in Prato Nevoso naar de teambus gereden, maar omdat de wegen spekglad waren, werd besloten de Rabobank-renners per auto te vervoeren.

Laurens ten Dam merkte op: "Op de fiets is het te gevaarlijk." Ten Dam, de knecht van kopman Denis Menchov, schrok toen hij Oscar Pereiro Sio een 'doodsmak' zag maken. De Spanjaard ging onderuit op de Col d’Agnel en brak een schouder. "Dat was echt een belachelijk harde valpartij", zei de Nederlander. "Toen zat er behoorlijk wat schrik in het peloton."

Een paar kilometer verder lag hij zelf op de grond toen het peloton een rotonde tegen kwam, en hij was niet de enige. "Zodra er in Italië drie druppeltjes vallen, zijn de wegen meteen spekglad. Als je één trap te hard fietst, dan lig je meteen." Datzelfde overkwam Denis Menchov in de slotkilometers, tijdens de klim naar Prato Nevoso. Na een demarrage ging de Rus in een bocht onderuit, maar hij kwam er nog goed van af. Zijn ketting was er wel afgelopen, dus een andere fiets was nodig. Die was gelukkig snel ter plaatse en hij zette nog eens aan. Hij kwam als achtste over de finish.

ProRail voorkomt botsing treinen Limburg

De treindienstleiding van ProRail heeft vanavond een botsing tussen twee treinen bij het Limburgse Landgraaf op het laatste nippertje voorkomen. Dat heeft een woordvoerder van de spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) laten weten.

De bijna-botsing werd vermoedelijk veroorzaakt doordat een passagierstrein van Veolia richting Heerlen door een rood sein reed op het moment dat een trein richting Duitsland naderde. De treindienstleiding greep in en maande de machinist van het Veolia-voertuig tot stoppen.

Het treinverkeer bij Landgraaf is stilgelegd op last van de spoorwegpolitie, die vanavond nog een onderzoek begint naar het incident. De stremming duurt in elk geval tot het einde van de dienstregeling van vandaag. Op het traject Heerlen-Kerkrade-Centrum worden bussen ingezet.

De twee treinen waren mogelijk frontaal met elkaar in botsing gekomen als er niet was ingegrepen. De zogenoemde Heuvellandlijn is enkelspoors. Hoe de treindienstleiding het voertuig van Veolia heeft laten stoppen is niet bekend. Een woordvoerster van ProRail wilde niet verder op de zaak ingaan.

[EK-19] Eindstand groepsfase

Vandaag is de laatste speelronde van de groepsfase van het Europees Kampioenschap onder-19 in Tsjechië afgerond. Italië en Duitsland konden zich na hun derde wedstrijd groepswinnaar noemen.

Groep A

Hongarije - Duitsland 1-2
35' Reinartz 0-1
74' András Simon 1-1
76' Risse 1-2

Spanje - Bulgarije 4-0
13' Aarón 1-0
16' Emilio 2-0
52' Emilio 3-0
63' Fran Mérida 4-0
74' Domínguez Soto (Spanje)

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Duitsland*39+5
2Hongarije*36+1
3Spanje**33+2
4Bulgarije30-8

* = naar halve finales
** = naar WK Onder-20 in 2009


Groep B

Italië - Tsjechië 4-3
22' Poli 1-0
23' Necid 1-1
56' Bonaventura 2-1
58' Morávek 2-2
72' Paloschi 3-2 (Pen)
75' Mazzarani (Italië)
79' Poli 4-2
86' Morávek 4-3

Engeland - Griekenland 3-0
48' Mee 1-0
68' Sears 2-0 (Pen)
85' Sturridge 3-0

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Italië*35+1
2Tsjechië*34+1
3Engeland**34+1
4Griekenland32-3

* = naar halve finales
** = naar WK Onder-20 in 2009


Halve finales:

Duitsland - Tsjechië
Italië - Hongarije

Ook de vier halve finalisten spelen volgend jaar op het Wereldkampioenschap Onder-20.

Heidfeld voelde zich thuis

BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld stapte ongetwijfeld vrolijker uit zijn wagen dan gisteren na de kwalificatie. De Duitser wist tijdens zijn thuis-Grand Prix optimaal gebruik te maken van de safety carsituatie.

Heidfeld was wel blij met zijn vierde plaats, hoewel hij zich als twaalfde kwalificeerde. De Duitser was wel gebaat bij de crash van landgenoot Timo Glock, die wel ongedeerd bleef. Door die crash moest de safety car uitrukken en omdat Heidfeld niet bij de eerste tien op de grid stond, mocht hij de hoeveelheid brandstof zelf bepalen. Dat heeft de race voor hem bepaald.

"We mochten na afloop van de kwalificatie kiezen hoeveel brandstof we mee aan boord gingen nemen. We kozen er uiteindelijk voor om met veel brandstof van start te gaan, en daardoor hoefde ik tijdens de safetycar-periode geen stop te maken", zo legde de coureur uit. "Dat was een cruciaal punt in de race omdat ik niet in het verkeer belandde. Voordat de safetycar naar buiten kwam kon ik niet mijn ware snelheid laten zien. De wagen was prima en ik heb daarom ook niet voor niets de snelste ronde van de race geklokt."

De vierde plaats was dus wel een goed resultaat waar Heidfeld tevreden mee kon zijn. "Finishen als vierde, terwijl je start vanaf de twaalfde plaats. Dat is gewoon een geweldig resultaat. Op het einde kwam ik nog dicht in de buurt bij Felipe Massa, maar ik had geen kans om hem in te halen. Het was een goede thuisrace voor mij en ik ben blij dat ik de fans wat terug heb kunnen geven nadat ik ze gisteren had teleurgesteld."

Voor teamgenoot Robert Kubica verliep het heel anders. De Pool kende een goede start en kon het tempo goed volgen, maar belandde toch op de zevende plek. "Het is lastig om na zo’n race tevreden te zijn", vertelde hij na afloop. "In het eerste deel van de race was ik in staat om het tempo van de McLarens en de Ferrari’s te volgen. Opeens was mijn wagen echter veel langzamer. Mijn banden gaven geen grip meer, en dat kwam waarschijnlijk omdat ze te veel waren afgekoeld. We moeten nog maar eens uitzoeken hoe dat zit."

Belgische koning roept op tot eenheid

Koning Albert II heeft vandaag opgeroepen tot eenheid en tolerantie. Dat deed hij in een speech aan de vooravond van de Belgische nationale feestdag. De oproep komt op een moment waarop België opnieuw verdeeld word door een politieke crisis tussen de Vlaamse en Waalse politici.

Albert verwees in zijn speech naar zijn broer, de overleden koning Boudewijn. ''Hij was overtuigd dat het multiculturele karakter van ons land, een troef en een rijkdom is'', aldus de 70-jarige vorst. Hoewel hij erkende dat het land met ernstige politieke problemen kampt, wees hij vooral op de kansen die er nog liggen. ''Ik sta erop eraan te herinneren dat moeilijkheden en crisissen aanleiding kunnen geven tot heropleven en tot bedaren''.

De toespraak op 20 juli is traditioneel. Morgen is het 177 jaar geleden dat Leopold I, de eerste koning van België, de eed aflegde op de Belgische grondwet. Het land scheurde zich een jaar daarvoor af van Nederland. Overigens zal premier Yves Leterme morgen waarschijnlijk nog even terug denken aan zijn blunder van een jaar eerder. Hij kon aan een Franse tv-ploeg niet vertellen wat er precies gevierd werd op de nationale feestdag. Daarnaast zette hij het Franse volkslied in, toen hem gevraagd werd het Belgische ten gehore te brengen.

Hoewel de functie van Koning in België, net als in Nederland, voornamelijk ceremonieel is, heeft Albert zich al meerdere malen actief bezig gehouden met de politieke crisis in het land. Eerder deze week weigerde hij nog het ontslag van premier Leterme te aanvaarden.

Albert II
Albert Felix Humbert Theodoor Chistiaan Eugène Marie
Koning der Belgen

Concert: The B-52s, Paradiso, Amsterdam

In een uitverkocht Paradiso komen the B-52s zwaaiend het podium op. "Wat zijn die wijven oud geworden" zegt iemand voor me over zangeressen Cindy Wilson en Kate Pierson. Dat kan ook niet anders want de heren en dames van the B-52s, oorspronkelijk uit Athens, Georgia, draaien al vanaf de late jaren zeventig mee. Ze toeren nu met Funplex, hun eerste nieuwe album sinds jaren.


Gisele Bündchen in blote kont gekiekt

Enkele maanden geleden is Gisele Bündchen enkele malen in weinig verhullende kledij op de foto gezet. Nu zijn eindelijk de foto's openbaar gemaakt.

Voor het blaadje V Magazine hees het topmodel zich in een mooie spijkerbroek, die was voorzien van gaten op tactische plekken. Het was de vooraanstaande fotograaf Mario Testino die de mooie Gisele op de gevoelige plaat mocht vastleggen.

"Mario is de enige die me zo op foto's kan laten staan", vertelt het rijkste fotomodel ter wereld. "Alleen hij kan me zover krijgen om dit soort dingen te doen."

De mooiste foto is hier te zien. Voor de rest, klik hier

Montañés wint Dutch Open

De Spanjaard Albert Montañés heeft in Amersfoort de Dutch Open gewonnen. Het was de eerste toernooizege voor Montañés op de ATP Tour.

De als vijfde geplaatste Montañés klopte in de finale de als derde geplaatste Belgische titelverdiger Steve Darcis. Het werd 1-6, 7-5 en 6-3. Het deelnemersveld was dit jaar niet erg aansprekend. Het toernooi zal daarom vanaf volgend jaar plaatsvinden in mei. De organisatie hoopt dat dan meer toppers naar het graveltoernooi in Amersfoort komen als voorbereiding op Roland Garros.

'Rokerskerk' lapt waarschuwing aan de laars

Café Lindeboom, dat zich afgelopen woensdag aansloot bij de Enige en Universele Rokerskerk van God, heeft gisteren een waarschuwing gekregen van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Desondanks blijft uitbater Co Busch roken in zijn etablissement.

Hij zegt lid te zijn van een kerk en verwijst naar de Grondwet waarin vrijheid van religie is opgenomen. "We roken uit geloofsovertuiging'', zegt Busch. ''Tot een rechter uitlegt waarom het niet mag, blijven we hier roken."

De VWA gaf afgelopen week aan strenger te controleren op zogenoemde 'smoeskroegen'. Café Lindeboom riskeert met zijn actie een boete die kan oplopen tot 2400 euro.

Van der Vaart blijft nog één jaar

International Rafael van der Vaart en tevens sterspeler van Hamburger SV heeft tegenover Die Welt verklaard nog een jaar in Hamburg te blijven.

De aanvallende middenvelder lijkt dus niet te zwichten voor de belangstelling die grote Europese clubs onlangs toonden. De international gaf echter wel aan dat dit definitief het laatste jaar wordt.

"Daarna is het tijd voor de volgende stap in mijn carrière," zei Van der Vaart in de Duitse krant. "Ik wil dan mijn droom verwezenlijken en voor een echte Europese topclub gaan spelen. Dat heb ik ook altijd gezegd."

Rafael van der Vaart zou graag voor Real Madrid uitkomen, maar de geruchtenstroom die op gang werd geholpen door diverse media, over een voorcontract bij de Madrilenen, klopt volgens de aanvallende middenvelder niet.

De doelstelling voor Hamburger SV voor volgend seizoen is ook duidelijk. De Hamburgse club wil uiteindelijk Bayern München van de titel afhouden en natuurlijk zelf de schaal in ontvangst nemen.

Veel Engelse interesse voor Riga

Diverse Engelse clubs hebben interesse in Mustapha Riga. De speler van Levante wordt door zijn huidige club al acht maanden niet betaald, door problemen met de financiën.

Aan deze problemen lijkt vooralsnog geen einde te komen. Riga denkt erover na om 'artikel 14' van de FIFA te raadplegen. Het artikel geeft toestemming aan spelers om hun contract te laten ontbinden als de zaak betrekking heeft op het voorgaande, een probleem met de financiën dus.

Bolton Wanderers zou een van de gegadigden zijn. Daarnaast zouden ook Middlesbrough en West Bromwich Albion lonken naar de diensten van de voormalig speler van Vitesse. "Het spelen in de Premier League is altijd al een droom voor mij geweest," aldus de welwillige Riga tegenover The Sunday Sun[i]. [i]"Ik heb andere kansen afgeslagen, maar nu is het tijd om deze kans niet aan mijn neus voorbij te laten gaan."

Menchov: "Het was glad"

Denis Menchov viel vandaag tijdens de slotklim in een poging tijd te winnen op onder meer Cadel Evans. Oorzaak: "Het was erg glad", aldus de Rus.

"Ik voelde me goed en ik denk dat ik erg hard doortrok", aldus Mentsjov. "Die val was een beetje ongelukkig. Wat er gebeurd was als ik niet was gevallen? Geen idee." Menchov gaf aan ook in de komende dagen te zullen aanvallen om tijd te kunnen gaan winnen. Over het verdere verloop van de Tour durfde hij geen uitspraken te doen."Moeilijk te zeggen. Er zijn zes/zeven renners die nog kunnen winnen. Of ik dinsdag en woensdag weer ga aanvallen? Normaal gesproken wel. Ik moet nog tijd winnen, maar we zullen zien."

Ook Rabobanploegleider Erik Breukink was tevreden: "Hij verliest wat tijd op Sastre, maar hij wint op anderen. Als hij niet valt, rijdt Menchov ook niet zomaar weg hoor", aldus Breukink. "Maar dan verliest hij waarschijnlijk niet de tijd die hij nu verloor (… ) Evans moeten we trouwens nog steeds niet afschrijven. Er komt een rustdag en als hij de volgende bergritten overleeft, staat hij er weer in de tijdrit."

Whitmarsh: "Niet met Rosberg in gesprek"

Volgens McLaren-directeur Martin Whitmarsh is het team niet in gesprek met Nico Rosberg over een racestoeltje voor volgend seizoen.

Er zijn geruchten dat de Duitser volgend jaar het stuurtje overneemt van Heikki Kovalainen. Maar de directeur van de Brits-Duitse renstal spreekt dat tegen: "We kunnen bevestigen dat we geen contact hebben gehad met Nico Rosberg of zijn management, over een racerol voor 2009."

Ook Rosberg zelf ziet zijn toekomst bij Williams: "Ik rijdt voor Williams en ik ben voor 100% toegewijd aan het team." Ook Williams-teambaas Frank Williams zei dat de tweejarige verbintenis van Rosberg geen clausule bevat die hem vrij zou laten voortijdig te vertrekken.

Afgelopen week verhaalde Willi Weber, manager van Michael Schumacher, dat hij verwachtte dat Rosberg volgend jaar in de zilveren bolides plaats zou nemen. Hij beweerde dat de jonge Duitse renner een clausule in zijn contract had dat hij Williams zou mogen verlaten als de Britse renstal niet vier of hoger in het constructeurskampioenschap eindigt.

Dat doet Nico Rosberg af als leugens.

Räikkönen wil dat wagen nagekeken wordt

Kimi Räikkönen heeft punten gemorst ten opzichte van Lewis Hamilton. De Finse wereldkampioen kwam als zesde over de streep terwijl zijn Engelse concurrent de race won.

Räikkönen kon de McLarens het hele weekend niet bijhouden. "Dit was zeker niet de race waar we op hadden gehoopt. Het hele weekend konden we niet goed meekomen en we moeten nu uitzoeken hoe dat kwam. Normaal gesproken is onze snelheid in de race wel in orde, maar vandaag was dat niet het geval. Pas in de laatste paar ronden begon ik wat grip te krijgen, maar niet genoeg om competitief te zijn. We hebben nog een test in Jerez voor we naar Boedapest gaan en hopelijk kunnen we daar wat verbeteren."

Wel spreekt de Fin tegen dat er een chaotische situatie is ontstaan binnen de Italiaanse renstal. "Het is geen crisis, maar we moeten de auto goed bestuderen om uit te zoeken of we wel de juiste keuzes bij de ontwikkeling hebben gemaakt."

Alonso niet gelukkig met de race

Na de race in Duitsland was Fernando Alonso uit zijn humeur. De elfde plaats was namelijk niet bepaald waar hij vooraf aan dacht.

Terwijl teamgenoot Nelson Piquet eindelijk kon lachen liet de tweevoudig kampioen weten wat hij van de race vond: "Dit was een moeilijke race voor me. Ik had een slechte start en verloor diverse posities. Vervolgens had ik de snelheid, maar was het lastig om terug te keren. We hadden vandaag gewoon geen geluk en ik ga me nu concentreren op de volgende race."

Gewonde bij schietpartij in Geleen

Een schietpartij in de Stokroosstraat in Geleen heeft voor ernstige verwondingen bij een 36-jarige man uit de Limburgse plaats gezorgd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard.

Gisterenmiddag al zijn een man en drie vrouwen aangehouden door de politie. Alle vier komen ze uit Geleen. Twee zijn er inmiddels vrij gelaten.

Volgens de politie, die de zaak in onderzoek heeft, ligt de oorzaak van de ruzie in de relationele sfeer. Mocht het 36-jarige slachtoffer uit het ziekenhuis komen, dan wordt hij meteen naar het politiebureau gehaald.

Vader slaat peuter in coma

Een Franse toerist heeft gisteravond in Rome zijn bloedeigen dochtertje van 4 jaar met haar hoofd tegen een monument geslagen waardoor het kind in coma raakte, zo meldde de politie vandaag. Het meisje werd overgebracht naar een kinderziekenhuis waar ze de toestand van de Franse 'stabiel maar zeer kritiek' beoordeelden.

De man hield zich gisteravond verdacht op in de Italiaanse hoofdstad door zijn dochter vreemd te behandelen, wist een Canadese getuige te vertellen. Doordat de vader het huilende en schreeuwende kind apart behandelde sprak een agente de man aan en vroeg om zijn papieren. Hierop begon de Fransoos zijn dochtertje tegen de voet van het monument te slaan. De agente probeerde met voorbijgangers de man te overmeesteren, terwijl de Canadees zich om het kind bekommerde. Door de hulp van voorbijgangers was een vluchtpoging van de vader kansloos. Daarop probeerde de man zijn eigen hoofd tegen de stenen te koppen. Gelukkig werd dit voorkomen door het passerende publiek.

Nadat de man werd ingesloten vond de politie medicijnen in de bagage van de man. Dit zou er op kunnen wijzen dat de vader onder psychiatrische behandeling was. De moeder van de kleine vertrok gelijk vanuit haar vakantiebestemming in Turkije naar Rome toen zij werd ingelicht door de politie. Zij was in de veronderstelling dat haar man en dochter gewoon thuis waren.

Laaghangende broek is geschiedenis

Inwoners van het bij Chicago gelegen Lynwood zullen broekriemen moeten gaan inslaan als het aan het bestuur van het stadje ligt. Het bestuur heeft namelijk besloten dat personen bij wie meer dan 7,5 centimeter onderbroek te zien is beboet zullen worden met 25 dollar, omgerekend 16 euro.

De maatregel is genomen doordat investeerders en grote ondernemingen van Lynwood afgeschrikt worden door de vele halfgeklede jonge stedelingen, zo zegt de eerste burger. De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU meldt dat de ingestelde sanctie vooral is bedoeld tegen jonge zwarte mannen.

De betreffende jongeren zijn van mening dat hun persoonlijke stijl in het geding is en vinden dat de gemeente beter geld kan uittrekken om Lynwood een opknapbeurt te geven.

Everton in de markt voor Moutinho

João Moutinho staat volgens A Bola in de belangstelling van Everton. De Portugees speelt momenteel voor Sporting Lissabon.

Bij zijn huidige club geldt de 21-jarige speler als een belangrijke schakel. De aanvoerder is spelmaker van de Leões en staat al sinds 2005 in de basis bij de Portugezen. Tevens is de middenvelder een van de grootste talenten die Europa herbergt.

Nadat hij op het EK 2008 ook wist te vlammen, wakkerde de belangstelling in mondjesmaat aan. Nu heeft dus ook Everton interesse. In een eerder stadium leek de club, die Moutinho nu opnieuw binnen wil halen, af te haken, maar aangezien Lee Carsley verkaste naar Birmingham City, heeft Everton versterking nodig voor op het middenveld.

Sporting Lissabon wil echter wel de hoofdprijs voor de jongeling, namelijk twintig miljoen euro. The Toffees willen echter niet zoveel geld neerleggen voor het talent. Zij proberen met een bod, waarin veel bonussen zitten voor de toekomst, Moutinho binnen te halen.

Lazio leent middenvelder Matuzalem

Matuzalem Francelino da Silva, kortweg Matuzalem, zal door Real Zaragoza voor een jaar worden verhuurd aan SS Lazio.

De middenvelder van de Spanjaarden werd al langere tijd gelinkt met de Romeinen, maar nu is de overeenkomst definitief te noemen. Lazio heeft ook nog een optie tot koop bedongen.

In de Italiaanse pers liet Matuzalem zich kort uit over de overgang. "Ik kijk ernaar uit om bij de prestigieuze club Lazio aan een nieuw avontuur te beginnen," zei de middenvelder. "Ik kom terug naar Italië met het doel om te winnen."

Eerder speelde de Braziliaan in Italië voor Napoli, Parma en Brescia. Tevens kwam hij op huurbasis uit voor Piacenza.

Tour: Evans is geel kwijt, Gerrans wint

Cadel Evans is zijn gele trui kwijt. Fränk Schleck plaatste in de laatste meters van de etappe een aanval en pakte zo negen seconden op Evans. De 183 kilometer lange etappe van Embrun naar Prato Nevoso in Italië werd gewonnen door de Australiër Gerrans.

Gerrans zat in een ontsnapping met Martinez, Arrieta en Pate. Al na vijftien kilometer ontsnapten de vier aan het langzame peloton. Stijn Devolder was niet de enige afstapper van vandaag. Terwijl het peloton vaart begon te maken en de voorsprong van de vier kleiner werd, miste Pereiro Sio een bocht en maakte een zware val. Hij brak zijn schouder en stapte af. Het peloton dat geschrokken was van de val viel stil en de voorsprong werd weer groter.

De eerste horde van de dag, de Col d'Agnel van de buitencategorie, werd met een vrijwel compleet peloton bedwongen, maar op de Prato Nevoso van de eerste categorie was het weer eens CSC dat vaart begon te maken. Het peloton brak uiteen en onder anderen Jefimkin, Kirchen en Cunego moesten lossen. Bij de vier koplopers zag Arrieta de drie andere renners van zich weg rijden. In de sprint op de top was het Gerrans die als eerste de finishlijn wist te passeren, gevolgd door Martinez op drie seconden.

Nog achter hen begon een tweede finale. Menchov leek weg te rijden bij zijn concurrentie maar hij kwam ten val in een bocht waarbij tot overmaat van ramp ook zijn ketting los ging. Zijn concurrenten besloten beleefd te wachten tot Menchov weer aansloot. Verschillende aanvallen werden gepareerd totdat het Kohl, Sastre en Menchov lukte om een gat te slaan. Ook Valverde kon aansluiten, Evans en de broertjes Schleck bleven achter. Kohl kwam als eerste van deze groep over de streep samen met Sastre en pakte 47 seconden op Evans, die dus in de laatste meters nog geklopt werd door Fränk Schleck. Menchov wist uiteindelijk 27 seconden te pakken op Evans.

Volledige uitslag staat op FOK!sport .

 

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

3-jarige Duitse op wereldreis

Een Duitse peuter is gisteren op eigen houtje per fiets de grens met Nederland overgestoken. De jongedame, die zelfs nog met zijwieltjes fietst, legde een afstand van zes kilometer af in een tijd van twee uur, zo verklaarde de politie van het Duitse Meppen.

Zonder weten van haar ouders ging de peuter op avontuur in ons mooie land. Haar ouders zochten met buren en vrienden de omgeving af naar het kind. Dat leverde echter geen resultaat op, dus werd de politie inschakeld. Agenten vonden de 3-jarige in het Nederlandse Emmen, waarna ze herenigd werd met haar ouders.

[Upd] Glock ongedeerd na crash

In nota bene zijn thuisrace, de Grand Prix van Duitsland, maakte Timo Glock een zware klap mee toen het rechterachterwiel afbrak. De Duitser werd direct naar het ziekenhuis vervoerd, maar de eerste berichten zijn gunstig.

In een verklaring laat Toyota weten: "Timo is in orde en er zijn geen fysieke tekenen van een blessure. Hij is wel naar het ziekenhuis gebracht om verder onderzocht te worden. Zodra er meer nieuws is, zal dit worden bekendgemaakt."

Glock ging wijd in de laatste bocht, waarna de rechterachterwielophanging het begaf en de Toyota schoof hulpeloos van helemaal links naar rechts, waar het een betonnen muur tegen kwam. Daar brak het chassis in honderdduizend stukjes en gleed daarna weer helemaal terug naar de andere kant van de baan. De safety car kwam naar buiten om alle rommel op de baan weer op te ruimen.

Update:
Inmiddels is bekend geworden dat Glock een nachtje in het ziekenhuis moet verblijven. Teambaas Tadashima Yamashina maakte meer bekend over de Duitser: "Timo is in orde. Het was een zware klap en hij kon niet direct uit de auto komen. Daarom werd hij naar het medisch centrum op het circuit gebracht, voor een paar checks. Daarna is hij naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij verder is onderzocht. Uit de tests blijkt dat hij ongedeerd is. Hij heeft dus geen hersenschudding. Het is een normale procedure dat hij nu een nacht in het ziekenhuis moet blijven."

"We zijn vol vertrouwen dat hij weer fit zal zijn voor de Grand Prix van Hongarije. We maken hier ons geen zorgen over. De oorzaak van de crash zijn we nog aan het onderzoeken," aldus Yamashina.

Evans is geel kwijt, Gerrans wint

Cadel Evans is zijn gele trui kwijt. Fränk Schleck plaatste in de laatste meters van de etappe een aanval en pakte zo negen seconden op Evans. De 183 kilometer lange etappe van Embrun naar Prato Nevoso in Italië werd gewonnen door de Australiër Gerrans.

Gerrans zat in een ontsnapping met Martinez, Arrieta en Pate. Al na vijftien kilometer ontsnapten de vier aan het langzame peloton. Al snel was Mark Renshaw de eerste afstapper van de dag, gevolgd door Stijn Devolder. Terwijl het peloton vaart begon te maken en de voorsprong van de vier kleiner werd, miste Pereiro Sio een bocht en maakte een zware val. Hij brak zijn schouder en stapte af. Het peloton dat geschrokken was van de val viel stil en de voorsprong werd weer groter.

De eerste horde van de dag, de Col d'Agnel van de buitencategorie, werd met een vrijwel compleet peloton bedwongen, maar op de Prato Nevoso van de eerste categorie was het weer eens CSC dat vaart begon te maken. Het peloton brak uiteen en onder anderen Jefimkin, Kirchen en Cunego moesten lossen. Bij de vier koplopers zag Arrieta de drie andere renners van zich weg rijden. In de sprint op de top was het Gerrans die als eerste de finishlijn wist te passeren, gevolgd door Martinez op drie seconden.

Nog achter hen begon een tweede finale. Menchov leek weg te rijden bij zijn concurrentie maar hij kwam ten val in een bocht waarbij tot overmaat van ramp ook zijn ketting los ging. Zijn concurrenten besloten beleefd te wachten tot Menchov weer aansloot. Verschillende aanvallen werden gepareerd totdat het Kohl, Sastre en Menchov lukte om een gat te slaan. Ook Valverde kon aansluiten, Evans en de broertjes Schleck bleven achter. Kohl kwam als eerste van deze groep over de streep samen met Sastre en pakte 47 seconden op Evans, die dus in de laatste meters nog geklopt werd door Fränk Schleck. Menchov wist uiteindelijk 27 seconden te pakken op Evans.

Uitslag etappe 15

#RennerPloegTijdOp
1. GERRANS Simon CREDIT AGRICOLE 4h 50' 44"
2. MARTINEZ Egoi EUSKALTEL - EUSKADI 4h 50' 47" + 00' 03"
3. PATE Danny GARMIN CHIPOTLE 4h 50' 54" + 00' 10"
4. ARRIETA Jose Luis AG2R-LA MONDIALE 4h 51' 39" + 00' 55"
5. KOHL Bernhard GEROLSTEINER 4h 54' 47" + 04' 03"
6. SASTRE Carlos TEAM CSC SAXO BANK 4h 54' 47" + 04' 03"
7. VALVERDE Alejandro CAISSE D’EPARGNE 4h 54' 56" + 04' 12"
8. MENCHOV Denis RABOBANK 4h 55' 07" + 04' 23"
9. SCHLECK Frank TEAM CSC SAXO BANK 4h 55' 25" + 04' 41"
10. VANDEVELDE Christian GARMIN CHIPOTLE 4h 55' 27" + 04' 43"
11. KREUZIGER Roman LIQUIGAS 4h 55' 30" + 04' 46"
12. SANCHEZ Samuel EUSKALTEL - EUSKADI 4h 55' 34" + 04' 50"
13. EVANS Cadel SILENCE - LOTTO 4h 55' 34" + 04' 50"
14. SCHLECK Andy TEAM CSC SAXO BANK 4h 55' 42" + 04' 58"
15. KIRCHEN Kim TEAM COLUMBIA 4h 56' 18" + 05' 34"

Algemeen klassement

#RennerPloegTijdOp
1. SCHLECK Frank TEAM CSC SAXO BANK 63h 57' 21"
2. KOHL Bernhard GEROLSTEINER 63h 57' 28" + 00' 07"
3. EVANS Cadel SILENCE - LOTTO 63h 57' 29" + 00' 08"
4. MENCHOV Denis RABOBANK 63h 57' 59" + 00' 38"
5. VANDEVELDE Christian GARMIN CHIPOTLE 63h 58' 00" + 00' 39"
6. SASTRE Carlos TEAM CSC SAXO BANK 63h 58' 10" + 00' 49"
7. KIRCHEN Kim TEAM COLUMBIA 64h 00' 09" + 02' 48"
8. EFIMKIN Vladimir AG2R-LA MONDIALE 64h 00' 57" + 03' 36"
9. VALVERDE Alejandro CAISSE D’EPARGNE 64h 01' 32" + 04' 11"
10. SANCHEZ Samuel EUSKALTEL - EUSKADI 64h 01' 55" + 04' 34"

Obama: situatie in Afghanistan urgent

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft zondag in Afghanistan gezegd dat de situatie in het land "onbestendig en urgent" is. Hij wil dat er snel meer Amerikaanse troepen in het Centraal-Aziatische land worden gestationeerd.

Obama zei dat de VS zich moeten voorbereiden op het verplaatsen van Amerikaanse troepen van Irak naar Afghanistan. "De situatie is dringend, dus we moeten nu iets doen." Het is Obama's eerste bezoek aan Afghanistan.

Obama sprak zondag met de Afghaanse president Hamid Karzai. Obama's 'wereldtour' voert hem ook nog langs Irak, het Midden-Oosten, Londen, Parijs en Berlijn. De reis is officieel bedoeld om Obama's kennis op het gebied van buitenlandse politiek te vergroten.

Hamilton: "Beste weekend tot nu toe"

De Duitse Grand Prix noemt Lewis Hamilton zijn beste race en hele weekend tot nu toe. De Brit verloor weliswaar even de leiding toen hij vlak na de safety carperiode zijn tweede pitstop maakte, maar hij knokte zich terug naar de eerste plaats.

De 23-jarige coureur lachte breeduit na afloop: "Het was niet het plan om het zo spannend te maken. Ik had een goede start en reed goede stints. Het team wilde dat ik buiten bleef tijdens de safety car-periode en hoopte dat ik een gat kon slaan in de zeven ronden na de herstart. Ik reed zo hard als ik kon en kwam na mijn pitstop achter Heikki (Kovalainen, red.) terug op de baan. Met hem heb ik niet zo hard gevochten. Daarna zag ik dat ik ook sneller was dan Massa. Ik wist dat ik het snel moest doen, omdat ik later misschien last zou gaan krijgen van korrelvorming op de banden. Ik pakte een goede slipstream, maar het inhalen ging niet eenvoudig. Hij gaf me echter voldoende ruimte. Het was een faire inhaalactie."

"Daarna zei het team dat ik ook Nelson (Piquet, red.) moest gaan pakken. Het was een mooi gevecht met hem", vertelde Hamilton verder. "Het was een erg goed weekend voor ons, misschien wel ons beste weekend tot nu toe. We moeten echter met onze beide benen op de grond blijven. We hebben nog genoeg werk te doen. Als we dit echter vasthouden, ziet het er goed uit voor ons."

Andershandigdag [22 juli]

Ja hoor, het is weer komkommertijd. Daarom komt de media met de domste ideeën, want het internet moet toch iedere met verse nieuwtjes komen. Dit is er weer eentje. Want 22 juli is het weer zover. Dan vindt Andershandigdag weer plaats. In het kort de uitleg van deze, dolkekke, uiterst ludieke dag: Andershandig? Wat is dat? Als je linkshandig bent, ben je op Andershandigdag rechtshandig en als je rechtshandig bent, ben je voor een dag linkshandig. Hier meer.

Met dank aan Bupatih voor de submit

Red Bull rijdt teleurstellend

Red Bull Racing, team van Mark Webber en David Coulthard, verlaat het circuit van Hockenheim zonder een enkel punt. Webber viel uit na zijn pitstop tijdens de safety carperiode met een mechanisch probleem en Coulthard had een uitermate slechte start en kwam in botsing met de Honda van Rubens Barrichello.

De Schot kwam uiteindelijk als dertiende over de meet. "Ik had een slechte start", vertelde Coulthard. "Heidfeld ging wijd door de eerste bocht en daardoor moest ik nog verder naar buiten. Ik werd op dat moment door een groot aantal coureurs voorbij gereden. Daarna zat ik dertien ronden lang vast achter Jenson Button. Hij leek wat betere tractie te hebben dan ik, waardoor het erg moeilijk was om hem in te halen. Ik wist hem uiteindelijk toch te passeren."

De botsing met Barrichello was volgens de Schot een soort ongelukje: "Rubens kwam erg goed uit de bocht en kwam naast me. Ik ging echter terug naar mijn lijn voor de volgende bocht. Daar had hij waarschijnlijk niet op gerekend."

Webber: "We wisten dat het een spannende race zou gaan worden. Ik had tijdens de eerste ronde een goed gevecht met Vettel. De wagens waren vrijwel even snel. Helaas viel ik uit met een mechanisch probleem, mijn eerste van het jaar. We moeten nu gaan onderzoeken wat de oorzaak hiervan was." Naar nu bekend geworden was het waarschijnlijk een olielek.

Trulli net buiten punten

Een prima vierde plaats tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland, maar in de race werd het een teleurstellende negende plek.

Door de zware crash van teammaatje Timo Glock moest de Italiaan zijn strategie aanpassen, waardoor hij waarschijnlijk zo laag eindigde. "Het was een erg teleurstellende race voor mij, want we hadden goede hoop op punten. In het begin zag het er ook erg goed uit, maar vanwege de safety car moesten we van strategie veranderen."

"Na mijn tweede stop had ik flinke problemen met de balans en vooral de laatste tien ronden waren erg zwaar. Ik probeerde mijn achtste plaats te verdedigen, maar ik blokkeerde mijn wielen en verloor een plek aan Vettel. Hierna verloor ik nog meer snelheid", gaf Trulli min of meer zijn auto de schuld.

Massa: "Andere race verwacht"

Felipe Massa had zich de race in Duitsland anders voorgesteld, hij eindigde op een derde plek. De Ferrari-coureur zag met lede ogen aan hoe Lewis Hamilton, met wie hij op gelijk hoogte staat in het kampioenschap, snel van hem wegreed.

Het laatste deel van de wedstrijd kende de Braziliaan zelfs een remprobleem. "Ik had een andere race verwacht"[i], aldus een lichtelijk teleurgestelde Massa in de persconferentie. [i]"Lewis was echter meteen aan het begin van de race erg snel. Ik wist gelijk dat hij te snel was voor mij. Hij ging een halve seconde per ronde harder dan ik, daar viel weinig aan te doen. Na de safety carperiode was mijn auto niet meer zo snel. Ik had een klein probleem met de remmen en de stabiliteit was niet meer in orde. Ik kon geen vuist meer maken, al heb ik het wel geprobeerd. Het zat er vandaag gewoon niet in."

Toch was hij wel sportief naar de nummer twee van vandaag, Nelsinho Piquet: "Ik wil Nelson graag feliciteren met zijn eerste podium. Dit is geweldig voor hem."

Borussia Dortmund volgt topscorer Genk

De media in Israël melden dat Borussia Dortmund belangstelling heeft voor Racing Genk-aanvaller Elyaniv Barda.

De Israeliër Barda zou 2,5 miljoen euro moeten kosten. Het afgelopen seizoen ontpopte de aanvaller zich als de smaakmaker van Racing Genk. Met zestien treffers werd hij tweede op de topscorerslijst van de Eerste Klasse.

"Dortmund heeft grote interesse getoond," zegt Barda in de Israelische media. Eerder meldde de aanvaller, die bij de Limburgers nog een contract heeft tot medio 2010, dat hij bij Genk wil blijven.

"Maar als er een aanbod komt van een club die Europees speelt, zou het me zwaar vallen nee te zeggen," aldus Barda. Dortmund komt komend seizoen uit in de UEFA Cup.

Piquet: "Sprakeloos"

Nelson Piquet jr. is dolbij met zijn eerste podiumplaats in de Duitse Grand Prix. De Renault-coureur was de enige met een éénstopsstrategie en hij wist optimaal te profiteren van de safety carsituatie. Hij pitte precies op dat moment, en één keer was voldoende.

Kleine Nelson stamelde na afloop: "Ik weet niet waar ik moet beginnen. Het weekend begon goed en ging steeds beter. Alleen in de kwalificatie had ik last van verkeer. Ik dacht dat ik geen kans meer maakte op een goed resultaat. Maar ik had geluk met de Safety Car en het team had me op de perfecte strategie gezet. Ik had wat mazzel, maar kon een goed tempo neerzetten en tweede worden."

De 'Nederlandse' Braziliaan startte vanaf een schier onmogelijke zeventiende plek en reed zelfs even kort aan de leiding. Toch moest hij buigen voor de overmacht van Lewis Hamilton, die hem in de hairpin inhaalde. Toch geeft Piquet toe dat hij de eerste plaats niet ten koste van alles heeft verdedigd: "Ik wist dat Lewis erg snel dichterbij kwam en besloot niet te hard met hem te vechten en voor de tweede plek te gaan. Vanaf dat moment was het een kwestie van het tempo hoog houden en geen fouten maken."

Aston Villa doet bod op Zigic

Volgens de Sunday Mirror heeft Aston Villa een bod gedaan op Valencia-spits Nikola Zigic. De Spaanse club wil de lange Serviër graag van de hand doen.

In 2007 verruilde Zigic Racing Santander voor Valencia, maar de lange spits kon zich het afgelopen jaar niet manifesteren als een goede aanwinst. Unai Emery, de nieuwe trainer van Valencia, heeft Zigic niet meer nodig. Volgens directeur voetbalzaken Juan Sanchez heeft Villa inmiddels een bod gedaan op de Serviër en zal hij de komende dagen gaan nadenken over zijn toekomst.

Dief stopt afgeknipt alarmlabel in broekzak

Een Poolse winkeldief is vrijdag op een wel heel domme manier tegen de lamp gelopen. Om het alarm van een winkel in Den Bosch niet te laten afgaan, knipte hij het alarmlabel van de te jatten trui af. In plaats van deze in het pashokje te laten liggen, stak hij het plastic in zijn broekzak en liep naar buiten.

De achttienjarige gelukszoeker wilde de trui meenemen uit een winkel aan de Hinthamerstraat, zo heeft de politie vandaag laten weten. Hij trok de sweater die was ontdaan van zijn alarmlabel onder zijn eigen kloffie aan. De detectiepoortjes hadden echter geen enkele moeite het label in de broekzak van de jongeman te herkennen. 

Het alarm zette het dan ook op een loeien. De politie kwam de Pool al snel inrekenen. Met een boete van 150 euro op zak kon hij zijn rechte pad weer vervolgen.

 

Uitslag Red Bull Air Race Rotterdam

Paul Bonhomme heeft de Red Bull Air Race in Rotterdam gewonnen. Voor ruim 50.000 toeschouwers bleek de Brit het gehele weekend met afstand de snelste. In de finale moest hij het opnemen tegen de verrassende Oostenrijker Hannes Arch.

Onder de constante dreiging van regen begonnen de Red Bull Air Race-piloten aan de Point One. Hierin strijden de vier langzaamste piloten uit de kwalificatie om één punt. De Rus Sergey Rahkmanin was veruit de snelste en pakte hiermee zijn allereerste punt in zijn carriere. Hierna was het de beurt aan de Super Eight, waarin de acht snelste piloten uit de kwalificatie aantreden. Zoals verwacht was Paul Bonhomme de snelste met een tijd van 1:14.61. Hannes Arch volgde op bijna drie seconden. Steve Jones en Kirby Chambliss maakten het startveld voor de halve finale compleet. Verrassend is dat Mike Mangold buiten de halve finales viel, iets wat sinds 2007 niet is voorgekomen. Hij kwam slechts 27 honderdsten te kort op Chambliss.

In de halve finale streden twee piloten om een finaleplaats middels een knock-out systeem. Bonhomme en Arch wonnen deze één-tegen-ééngevechten tegen respectievelijk Chambliss en de eveneens verrassende Jones. In de strijd om de derde plaats wisten Chambliss en Jones een spannende race neer te zetten. Slechts drie honderdsten van een seconde was het verschil, in het voordeel van Jones.

De finale tussen Bonhomme en Arch draaide uit op een teleurstelling. Arch opende de finale en raakte halverwege een pylon waarvan een stuk aan zijn machine bleef hangen. Hierdoor was Arch genoodzaakt zijn run af te breken waardoor hij automatisch werd gediskwalificeerd. De run van Bonhomme was slechts voor de eer. Met een tijd van 1:17.75 deed de Brit niet bepaald rustig aan en behaalde hiermee alweer de derde overwinning van dit jaar.

Later deze week volgt er nog een fotoverslag van dit unieke evenement in Rotterdam.

'Barcelona vraagt vier miljoen voor Oleguer'

El Mundo Deportivo bericht dat FC Barcelona vier miljoen euro van Ajax wil ontvangen voor verdediger Oleguer Presas. De Catalaan staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Amsterdammers. De 28-jarige Oleguer zou bij Ajax de opvolger van de vertrokken John Heitinga moeten worden.

Volgens de Spaanse krant zou men bij Barcelona denken aan een zogenaamde '3+2'-constructie, wat inhoudt dat Barça drie miljoen euro van Ajax ontvangt plus een prestatie-afhankelijk bedrag op een later tijdstip van maximaal twee miljoen euro.

Tegenover Goal.com bevestigde technisch manager Danny Blind zaterdag dat Oleguer een transfer naar Ajax wel ziet zitten. De 28-jarige verdediger komt niet voor in de plannen van de nieuwe Barcelona-trainer Josep Guardiola.


'Roma wil Malouda huren'

AS Roma wil Florent Malouda van Chelsea huren, zo meldt de Corriere dello Sport.

Malouda ging vorig jaar zomer voor twintig miljoen euro van Lyon naar Chelsea, maar stelde daar enorm teleur. Er wordt gespeculeerd dat de Franse international niet voorkomt in de toekomstplannen van de nieuwe Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari, en dat Malouda daarom mag vertrekken.

Volgens het Italiaanse medium wil Roma hem een seizoen huren, met een optie om hem daarna definitief over te nemen. Tot nu toe kwamen John-Arne Riise (Liverpool) en Simone Loria (Genoa) naar Rome, naar verwachting komt Julio Baptista van Real Madrid daar binnenkort bij.

'Juventus gaat bieden op Van Persie'

Volgens News of the World bereidt Juventus een bod van twintig miljoen euro voor op Robin van Persie.

Arsenal zou met Juve in geen geval over een transfer willen spreken, aangezien The Gunners met Mathieu Flamini en Aleksandr Hleb al twee belangrijke middenvelders zijn kwijtgeraakt.

De Italianen zien in Van Persie een opvolger voor de Tsjech Pavel Nedved, die bij Juventus aan zijn laatste seizoen gaat beginnen. Robin van Persie heeft bij Arsenal nog een contract tot 2011.

Benitez wil Keane binnen twee dagen inlijven

Als het aan Rafaël Benitez ligt, is Robbie Keane binnen twee dagen van Liverpool. De spits van Tottenham Hotspur is nu het grootste doel voor Liverpool, nu een transfer van Aston Villa-middenvelder Gareth Barry van de baan lijkt te zijn.

Liverpool zou volgens The Daily Mirror bijna 24 miljoen euro over hebben voor Keane. Het enige wat de overgang van de Ier nog in de weg lijkt te staan is de transfersom, aangezien de goalgetter heeft aangegeven graag naar Anfield te verkassen.

Gallas in beeld bij Barcelona en PSG

De Fransman William Gallas staat in de belangstelling van Barcelona en Paris Saint-Germain. Volgens The Sunday Mirror hebben de clubs zo'n 6,5 miljoen euro over voor de aanvoerder van Arsenal.

Gallas droeg afgelopen seizoen de aanvoerdersband, maar er gaan geruchten dat Arsène Wenger die het komende jaar aan Francesc Fàbregas geeft. Gallas zou dan niet meer zeker zijn van een basisplaats.

De Fransman, die volgende maand 31 wordt, heeft nog een contract voor twee seizoenen. Het ziet er niet naar uit dat dat contract snel wordt verlengd, iets wat Barcelona-trainer Pep Guardiola ook is opgevallen. Barcelona versterkte zich vorige week al met een andere Gunner, namelijk Aleksandr Hleb.

William Gallas is een goede vriend van Thierry Henry, die vorig jaar zomer naar de Catalaanse club vertrok en daar voorlopig wil blijven. Volgens The Sunday Mirror is ook Paris Saint-Germain geïnteresseerd in de Fransman.

Grefo's zijn stiekeme nudisten

Zwaar gelovige nudisten knijpen hem als een dief. Ze zijn namelijk bang te worden betrapt, en zo uit de kerk te verbannen. Ook hun baan staat soms op het spel. De christen die zich niet kan inhouden en toch graag in adams- of evakostuum wil rondlopen, moet daarom stiekem naakt een ommetje maken of een nudistencamping bezoeken.

De aloude Bijbel wordt van stal gehaald als bewijs dat het niet hoort om er onfatsoenlijk bij te lopen. Ook wijzen gelovigen naar de tien geboden, waarin staat dat het verboden is vies te doen en te begeren. Andere christenen leggen een link tussen nudisme en seks, en keuren naturisme dan ook af.

Leen, de admin van de site voor christelijke nudisten, kijkt juist heel anders tegen de Bijbel aan. "Er is nogal wat weerstand tegen met name de kerkdienst op naturistenpark Flevo Natuur in Zeewolde. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren", zegt hij. Hij haalt zelfs het eerste hoofdstuk van het Boek, Genesis, erbij om zijn mening te staven. "God had Adam en Eva naakt geschapen en hij zei dat dit zeer goed was. Ik ken echter situaties waarbij mensen hun baan verliezen en uit een geloofsgemeenschap verbannen worden. Ook de pastor en de voorganger die op Flevo Natuur een kerkdienst voor naturisten leiden, geven daar liever geen ruchtbaarheid aan."

Het bisdom van Haarlem is zeer verbaasd. Volgens een woordvoerder is men verplicht om netjes gekleed op de harde kerkbanken te gaan zitten. "Naakt een dienst volgen is uit den boze. Zo'n bijeenkomst is in strijd met de meest elementaire regels voor eerbied die je behoort te tonen", vindt deze. 

Naturist Gerard uit het streng gelovige Urk beweert grote trammelant te hebben gehad met de Gereformeerde Kerk. Toen hij bekende dat hij graag in zijn blote kont staat te barbecueën op een speciale camping, werd hem vriendelijk doch dringend verzocht zich 's zondags niet meer in de kerk te vertonen.  "Ik wil nu niets meer met de kerk te maken hebben", vertelt hij verbitterd. "Anderen beslissen kennelijk over de manier waarop ik me in mijn vrije tijd gedraag."

Henk-Jan Kamerbeek van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) kan het zich goed voorstellen dat nudisme en het geloof niet hand in hand gaan. "Er is in het algemeen nogal wat onbegrip over naturisme en zeker bij de kerken in ons land."

Naar schatting telt ons land maar liefst twee miljoen nudisten. Zo'n zeventigduizend van hen zijn aangesloten bij de NFN. De gewraakte blote kerkdienst in Zeewolde staat gepland op 28 september. Vorige maand was er ook al een, en dat bleek een doorslaand succes.


 

Devolder stapt af, Renshaw ook

Stijn Devolder is in de vijftiende etappe in de Tour de France van Embrun naar Prato Nevoso afgestapt. Al op de eerste klim van vandaag, de Col Agnel, raakte hij achterop en hij gaf er toen de brui aan.

De 28-jarige Belgische klassementsrenner was kanshebber voor het podium in Parijs, maar door tijdverlies in de Pyreneeën kon hij een goede klassering wel vergeten.

De renner voor QuickStep stond op de 26e plaats in het klassement, op 13,51 van de gele trui. Hij won de Ronde van Vlaanderen en reed een goede Ronde van Zwitserland, en hij is de eerste Belg die uit de Tour stapt.

Ook Australiër Mark Renshaw gaf de pijp aan Maarten deze etappe. De 25-jarige helper van Thor Hushovd was de eerste afstapper van vandaag. Hij stond op een 148e plaats in het klassement.

Bizarre ontvoering 15-jarige jongen in Den Bosch

De politie heeft vanmorgen een 30-jarige man uit Den Bosch aangehouden wegens een bizarre ontvoering van een 15-jarige jongen.

De verdachte had volgens de politie in de afgelopen nacht de jongen zonder aanleiding van diens fiets getrokken en zijn woning in gesleurd. Hij dreigde twee vechthonden op de jongen af te sturen als hij niet meewerkte. Het doodsbange slachtoffer wist via de achterdeur te ontkomen. De man kwam hem met een groot mes achterna, maar de jongen slaagde erin naar huis te vluchten. Daar waarschuwde hij de politie.

De politie viel vanmorgen het huis van de Bosschenaar binnen en heeft de man ingesloten.

[Upd] Pereiro Sio breekt schouder

Oscar Pereiro Sio, renner van Caisse d'Epargne, heeft de Tour de France verlaten.

Pereiro Sio, winnaar van de Tour in 2006, miste een bocht in de natte afdaling van de Col d'Agnel en reed rechtdoor. Hij kwam zwaar ten val en brak hierbij zijn schouder en zijn dijbeen.

Pereiro Sio stond op de vijftiende plek in het klassement, zes minuten achter leider Cadel Evans.

Update
Na onderzoek in het ziekenhuis is bekend geworden dat Pereiro niet zijn dijbeen heeft gebroken. Wel heeft de Spanjaard een breuk in zijn schouder.

F1: Uitslag GP Duitsland

De Grote Prijs van Duitsland op de Hockenheimring is gewonnen door Lewis Hamilton, zijn tweede overwinning op rij. De tweede plaats was voor Nelson Piquet jr. verrassend genoeg en het podium wordt volgemaakt door Felipe Massa.

Het weer op Hockenheim is bewolkt, en de door velen gehoopte regen is niet gevallen. Lewis Hamilton start van poleposition, met naast hem Felipe Massa. Grote verrassing van de startopstelling is STR-coureur Sebastian Vettel, die op een geweldige negende plek staat, nog voor 'grote broer' de Red Bull Racing-bolide van David Coulthard. Een tribune was voorzien van de tekst Lewis & Heikki, of het ze geholpen heeft?

De start verloopt goed, Massa is goed weg maar werd voorbij gereden door Heikki Kovalainen. Toch had hij de McLaren-coureur een bocht later alweer te pakken. Ook Nick Heidfeld gaat best aardig, die is een plek opgeschoven. Wie helemaal een goede start kende, is Vettel. Die heeft Mark Webber te pakken in de beginfase en ligt nu achtste. Fernando Alonso heeft overstuur en geeft plaats zes terug aan Kimi Räikkönen, die hem eerder verloren had aan de Spanjaard. Coulthard kent een hele slechte start, hij is van plaats tien teruggezakt naar de veertiende stek. Ook Nico Rosberg stelt teleur, hij is twee plaatsen kwijt.

Er hangen wel donkere wolken boven het circuit in Duitsland, maar regen valt er niet en wordt ook niet voorspeld. Coulthard probeert het even daarna bij Jenson Button. Dat lukt in eerste instantie niet, maar een paar bochten later in de veertiende ronde slaagt de poging toch. In de zeventiende ronde spint Kazuki Nakajima vanwege een remfout. Een heleboel coureurs gaan aan hem voorbij, hij staat netjes buiten de ideale lijn op de baan. Zowel Rubens Barrichello, die eerder nog met hem in gevecht was voor de zestiende plaats, als Nelson Piquet jr. en Adrian Sutil halen de onfortuinlijke Japanner in. Sutil had even daarvoor al opnieuw teammaatje Giancarlo Fisichella ingehaald.

In de negentiende ronde komt Hamilton binnen vanaf de leiding om te pitten, hij blijft op de hardere compound rijden. Direct daar achter stopt ook Robert Kubica, die blijft op de zachtere band. Hamilton komt net voor Jarno Trulli weer de baan op, maar toch weet de Italiaan de Brit te passeren. Maar de Toyota-rijder laat hem niet zomaar voorbij. Dan gaat in ronde twintig Trulli naar de pits, samen met Alonso. En ook Massa komt nu binnen, vanaf P1. Het is blijkbaar voor iedereen pittijd, want de een na de ander komt binnen voor brandstof en banden. Moeilijk te zeggen of coureurs een tweestopsstrategie aanhangen, of een eenstopsstrategie. Heidfeld en Button pitten als bijna-laatsten in ronde 28, en het zijn Nico Rosberg en Timo Glock die een ronde later binnenkomen.

Een groot gevecht tussen Glock die net de baan weer opkwam en Vettel, die er toch aan voorbij gaat. De derde die er ook achter hangt, is Alonso. Die ging er bijna ook aan voorbij in een binnenbocht. De Toyota van Glock gaat wijd maar hij weet toch zijn auto voor de Renault van Alonso te houden. Nog altijd hebben Piquet en Barrichello niet gepit, maar in ronde 32 is het de oudste Braziliaan van de twee die binnenkomt. De twee Honda-coureurs zijn nadat Barrichello weer de baan opkwam met elkaar in gevecht, en Barrichello weet zijn teamgenoot uit te remmen en gaat er zo aan voorbij.

In ronde 35 is het een harde crash voor Timo Glock, die gaat wijd in de laatste bocht, waarna het rechterachterwiel afbreekt en de Toyota schuift hulpeloos van helemaal links naar rechts, waar een betonnen muur staat. Daar breekt het chassis in honderdduizend stukjes en glijdt dan weer helemaal terug over de baan waar hij in het gras tot stilstand komt. Er ontstaat een safety carsituatie en Glock moet uit zijn auto geholpen worden, met pijn in zijn rug. Hij wil niet in de auto stappen en staat wat verdwaasd langs de kant van de baan, tegen een paal geleund, met zijn hand op zijn onderrug.

Iedereen duikt nu de pitstraat in, hoewel er wel een aantal wagens buitenblijven waaronder Hamilton. Teamgenoot Kovalainen pit wel. Bij het weer uitrijden rijdt Vettel zij aan zij met de Toyota van Trulli, en omdat Vettel toch weggedrongen wordt, dwingt hij Alonso over de witte lijn net buiten de pit. Bij het wegrijden van Mark Webber na de pitstop, kwam er rook uit zijn motor. Na een rondje achter de safty car gereden te hebben met nog steeds die rokende motor, moet hij nu toch opgeven en hij zet zijn wagen langs de kant. Alonso gaat direct het gevecht aan met Vettel om de achtste plek. Een inhaalactie van Kovalainen op Kubica lukt prima, de McLaren-bolide gaat een klap harder dan de BMW van de Pool. Alonso hangt nog steeds in de nek van Vettel, maar Vettel houdt dapper stand.

Tijdens die inhaalpoging op de STR-coureur, heeft Alonso zijn plek verloren aan eerst al Räikkönen en even daarna Rosberg. Räikkönen verschalkt even daarna ook Vettel. Dit gaat om punten, en de Ferrari-coureur racet gewoon keihard door, want een paar bochten later heeft hij ook al Trulli ingepakt. De Fin gaat op jacht naar Kubica, die is hij in één ronde tijd al van 1,5 tot op 0,8 seconden genaderd. Coulthard is in een strijd verwikkeld met Barrichello, en de Braziliaan raakt zijn voorvleugel kwijt nadat beide coureurs elkaar aantikten. Hij moet naar de pit, en ook de Schot moet een nieuwe neus gaan halen. Even later stapt Barrichello uit de atuo, zijn race zit erop.

Ook Hamilton komt binnen voor een pitstop, de Brit stond blijkbaar op een tweestopstrategie. Als Hamilton weer naar buiten komt, is dat achter teamgenoot Kovalainen. Maar die laat hem een paar bochten later voorbij, mogelijk zijn dit teamorders. Kovalainen had niet zo ver naar buiten hoeven gaan en hij miste ook zijn rempunt niet, maar Hamilton kan hem makkelijk aan de binnenkant inhalen. Nelson Piquet jr. rijdt momenteel aan de leiding, die heeft tijdens de safety carsituatie zijn pitstop gemaakt.

Ondertussen maakt Hamilton verbeten jacht op Massa, en hij plaatst een aanval. In de hairpin gaat Massa erg wijd, maar die wil de binnenbocht nemen. Daar zit inmiddels Hamilton, en het is erg close racing, met wat wheelbanging erbij. Een bocht later probeert Massa de plek weer terug te pakken, maar de McLaren houdt stand en Massa kiest eieren voor zijn geld en belandt zelfs naast de baan. Alonso heeft een ongelukje en hij spint, en verliest een plaats aan Rosberg. Inmiddels is het Heidfeld die jacht maakt op de derde plek van Massa, en is het Vettel die Trulli verschalkt voor een punt. De Italiaan maakte een foutje en de STR profiteert daarvan.

Even later gaat Hamilton makkelijk voorbij aan Piquet, ook in de hairpin. Het lijkt wel of Piquet niet durft te verdedigen en nadat hij aan de buitenkant bijna van de baan wordt geduwd, laat hij toch de plaats aan Hamilton. Piquet hoeft niet meer te pitten en hij wordt keurig tweede. De McLaren gaat onbedreigd naar de finish. Derde wordt toch Massa, hoewel Heidfeld hem tot minder dan een halve seconde was genaderd.

Voor meer F1-nieuws kijk je op de FOK!F1-manager!

ANWB druk met gestrande vakantiegangers

De ANWB Alarmcentrale heeft het dit weekeinde druk. Ongeveer 10.500 Nederlandse vakantiegangers die in de problemen zijn gekomen, hebben de centrale gebeld. Dat is 6 procent meer dan een jaar geleden. De ANWB verwacht over het hele weekeinde zo'n twaalfduizend telefoontjes. Dat heeft de organisatie zondag gemeld.

Het gaat dit weekeinde vooral om hulp aan mensen met pech aan voertuigen, maar als de vakantiegangers eenmaal op hun bestemming zijn zal de personenhulpverlening ook toenemen, verwacht een woordvoerder.

De meeste hulpaanvragen komen van gestrande vakantiegangers op de Franse en Duitse snelwegen. Andere plaatsen waarvandaan opvallend veel hulpverzoeken kwamen, zijn Kreta, de Costa Brava en de Turkse badplaatsen Antalya en Alanya. Nieuwkomer op het gebied van hulp is de Bulgaarse havenstad Burgas.

Ook krijgen de telefonisten van de ANWB dit jaar weer te maken met een aantal opvallende zaken. "Zo kwam er een klant in Amsterdam terug met autopech uit Oostenrijk. Bleek er een verstekeling, een kat, in zijn auto te zitten. Deze is met een aantal kneuzingen door de dierenambulance weer naar huis gebracht. Een ander geval was een camper met pech in Italië. Toen het bergingsbedrijf de camper optakelde zonder de eigenaren in te lichten, was de vrouw des huizes binnen nog aardappelen aan het bakken. Het gevolg was een grote puinhoop binnenin de wagen", aldus een woordvoerder

De Pechhulp Service Buitenland van Route Mobiel kan niet exact vertellen met hoeveel pechgevallen ze te maken hebben gekregen, omdat zij via een internationaal netwerk van pechhulpverleners werken. Maar in de vakantieperiode is het tot zeven keer drukker dan in normale weken. De verwachting is dat dit aanhoudt tot eind augustus, liet Route Mobiel weten.

Vermeende drenkeling ligt thuis te slapen

De brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Dalfsen tweeënhalf uur gezocht naar een man die volgens getuigen in de Vecht was gevallen. Zondagochtend bleek dat de 42-jarige Dalfsenaar gewoon thuis lag te slapen, maakte de politie bekend.

Volgens de drie liep de man zwalkend over straat, zette hij zijn tas op een hoek bij de Vechtbrug neer en daalde af naar de kade langs de rivier. Toen het drietal anderhalf uur weer voorbijkwam, zagen zij de tas nog steeds staan en belden het alarmnummer.

De hulpdiensten rukten uit en kregen assistentie van duikteams uit Zwolle, Kampen en Heerde. De zoekactie, waarbij ook twee boten en een speurhondengeleider werden ingezet, leverde niets op.

Informatie over de mogelijke identiteit van de vermeende drenkeling leidde zondagochtend naar de 42-jarige Dalfsenaar. Hij kon zich niet herinneren dat hij bij de Vecht was geweest, maar kon wel vertellen hoe zijn tas eruit zag en wat erin zat.

Deze column is ©GOD

Misschien zou ik de nieuwe God moeten worden.  Dat ik op alles wat ik doe een copyright teken zet en mijn naam.  ©GOD. 
©GOD shirtjes, ©GOD mokken, ©GOD muismatten, ©GOD petjes, ©GOD ondergoed, Alle 13 ©GOD verzamelcd's, Sensation ©GOD party's, ©GOD. (glossy magazine), ©GOD limonade en noem maar op.  De potentiële franchise is enorm. Ik ga meteen aan de slag!   Eerst even alle copyright teksten op mijn fotosite aanpassen!

Bomaanslagen in noorden Spanje

In badplaatsen in het noorden van Spanje zijn vandaag aan het begin van de middag zeker twee bommen ontploft. In beide gevallen vielen geen gewonden, meldden Spaanse media. De aanslagen in Laredo en Noja zouden het werk zijn van de Baskische afscheidingsbeweging ETA.

Op de boulevard van Laredo in de provincie Cantabrië ging de eerste bom af. De autoriteiten waren gewaarschuwd en konden het gebied op tijd ontruimen. Door heel het stadje was de explosie te horen en veroorzaakte een 25 meter hoge stofwolk.

Een anonieme beller had laten weten dat de ETA in totaal vier explosieven had geplaatst in Cantabrië. De politie is op zoek naar meer bommen.

'PvdA, VVD, SP en TON staan gelijk'

Vier partijen delen in de peilingen de tweede plaats met ieder 17 zetels: PvdA, VVD, SP en Trots op Nederland. Zij volgen op ruime afstand het CDA, dat 32 zetels haalt als er deze week verkiezingen zouden zijn.

De christen-democraten leverden deze week echter ook een zetel in en staan eveneens op verlies ten opzichte van de 41 huidige Kamerzetels.

Dat blijkt vandaag uit de meest recente peiling van Maurice de Hond. In vergelijking met vorige week zijn er weinig wijzigingen. Voor het eerst staan vier partijen de tweede plaats. Dat betekent wel één zetel winst voor de PvdA en de VVD, die vorig week op 16 zetels stonden. De SP blijft gelijk en TON verliest één zetel.

Vlak daarachter wordt de derde plaats ook gedeeld: PVV en D66 staan net als vorige week op 14 zetels. D66 behoudt zijn populariteit: de Democraten hebben nu 3 zetels in de Tweede Kamer. PVV heeft er nu 9. Daarna volgt in de peiling GroenLinks met 11 zetels, ChristenUnie 6, Partij voor de Dieren 3 en de SGP 2.

Man. Utd hoopt op loyaliteit Ronaldo

Het Engelse Manchester United hoopt dat sterspeler Cristiano Ronaldo loyaal blijft aan de houder van de Champions League. Real Madrid probeert de vleugelspeler al geruime tijd los te weken bij United, maar manager Alex Ferguson wil Ronaldo niet laten gaan.

"Ik hoop dat Ronaldo zijn betrokkenheid en loyaliteit aan Manchester United zal tonen," zo verklaarde algemeen directeur David Gill. "Hij is een nieuw contract aangegaan met ons. Daar zijn ook wat verantwoordelijkheden en verplichtingen aan verbonden. Hij kan dan niet zomaar zeggen dat hij vertrekt. Zeker niet gezien het seizoen dat wij achter de rug hebben."

Excelsior huurt Hagary van Feyenoord

Excelsior zal aanvaller Hanne Hagary komend seizoen huren van Feyenoord. De 19-jarige speler wist tijdens een proefperiode voldoende te overtuigen.

Hagary kwam vorig seizoen uit voor de A1 van Feyenoord. Tevens speelde hij regelmatig in Jong Feyenoord. Excelsior-trainer Ton Lokhoff wilde Hagary eerst enige tijd aan het werk zien, nadat Feyenoord had aangeboden de aanvaller op huurbasis naar Kralingen te laten vertrekken. Hagary maakte voldoende indruk tijdens de trainingen en oefenduels van afgelopen week en zal komend seizoen dus de kleuren van Excelsior verdedigen.

Too Human bevat 50 Achievements

De demo is nog maar net uit en er is nu al wat meer bekend gemaakt over deze game. Too Human, wat volgende maand uit zal komen voor de Xbox360 zal maar liefst 50 Achievements bevatten die gamers kunnen unlocken.
Mocht je, je nieuwsgierigheid niet kunnen inhouden dan hoef je niet ver te zoeken of op de game te wachten. De Xbox360 Achievements kun je hier vinden.In Too Human speel je een cybergod, Baldur, welke de taak heeft gekregen de mensheid te redden van hun ondergang. In het eerste deel van de Too Human trilogie neem je het op tegen het stoppen van gigantische oorlogsmachines. Gevechten moeten groots en meeslepend worden.

Tour: Riccò trekt dopingtests in twijfel

Ricardo Riccò twijfelt over de geldigheid van de dopingtests in de Ronde van Frankrijk. De Italiaan werd na de vierde etappe betrapt op het gebruik van epo.

 

"Ik moet eerst de contra-expertise afwachten, maar daarna kunnen we bekijken of ze de test die ze gebruiken wel geldig is", zegt Ricco zondag in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. "Ik denk niet dat dit 100 procent zeker is."

Na zijn positieve test bracht Riccò een nacht door in een cel. "Ik wens zo’n ervaring zelfs niet toe aan een hond. Er ging van alles door mijn hoofd. De ene dag was ik in de zevende hemel en de andere dag lag ik op de grond in een cel."

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Riccò twijfelt over dopingtests

Riccardo Riccò twijfelt over de geldigheid van de dopingtests in de Ronde van Frankrijk. De Italiaan werd na de vierde etappe betrapt op het gebruik van epo.

"Ik moet eerst de contra-expertise afwachten, maar daarna kunnen we bekijken of ze de test die ze gebruiken wel geldig is", zegt Riccò zondag in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. "Ik denk niet dat dit 100 procent zeker is."

Na zijn positieve test bracht Riccò een nacht door in een cel. "Ik wens zo’n ervaring zelfs niet toe aan een hond. Er ging van alles door mijn hoofd. De ene dag was ik in de zevende hemel en de andere dag lag ik op de grond in een cel."

1UP: Sony krijgt een Final Fantasy "Exclusive"

In de laatste 1UP E3 wrap-up podcast, welke meer dan drie uur duurt, is wat interessante informatie vrijgegeven over een exclusive van Square-Enix. Er is namelijk gesproken over een nieuwe Final Fantasy game die weer exclusief voor Sony's PlayStation 3 zou zijn.

Shane van 1UP, vertelt dat een representative van Square-Enix hem heeft verteld dat de FFXIII aankondiging voor de Xbox 360 op de E3 zou zorgen voor een antwoord van Sony. Er wordt verwacht dat het om een remake van de game Final Fantasy VII voor de PlayStation 3 zou gaan. Daarnaast wordt er ook over Final Fantasy VII: Advent Children gesproken, maar het zou natuurlijk ook een totaal andere en geheel nieuwe titel kunnen zijn. Over twee weken zal er op het Square-Enix Japan event bekend worden gemaakt om welke "Exclusive" game het gaat....Final Fantasy VII Remake Yes?No?Yes?No?...

De Nijmeegse Vierdaagse

Elk jaar wordt in Nijmegen de Vierdaagse gehouden. Vier dagenlang wordt er dagelijks dertig, veertig of vijftig kilometer per dag gelopen. Wat houdt het in om hieraan mee te doen?

Een paar jaar geleden kwam mijn vader opeens thuis met de mededeling dat hij de Vierdaagse van Nijmegen zou gaan lopen. Vrienden van hem hadden hem meegevraagd en dus ging mijn vader mee. Op de een of andere manier is de Vierdaagse van Nijmegen een soort virus, want nadat mijn vader hem had gelopen wilde mijn moeder ook, en vervolgens mijn zwager. Na de zoveelste bewering dat ‘de Nijmeegse Vierdaagse echt wel meevalt’ heb ik gezegd dat ik wel mee zou lopen als mijn zus dat ook zou doen. Helaas was haar reactie hierop positief en stond er de afgelopen week dus een weekje Nijmegen in de planning.

'Piepoli geeft doping toe'

De Spaanse krant El Pais meldt dat naast Moises Dueñas ook Leonardo Piepoli heeft toegegeven dat hij verboden middelen heeft gebruikt. De Italiaan zou dit onder ede tegenover de Franse justitie verklaard hebben.

Vlak nadat zijn ploeggenoot Riccardo Ricco werd aangehouden, zou Piepoli hebben gezegd: "Ik heb hetzelfde gedaan als Riccardo." Piepoli werd evenals Ricco door Saunier Duval ontslagen, terwijl hij niet positief werd getest.

Sony houdt "mysterieuze" game verborgen voor publiek

Darren Walter, bekend van de BBC, heeft op zijn blog aangegeven dat Sony hem in februari een geheime en vooralsnog onbekende game heeft laten zien, die niet gedurende de E3 werd getoond.

"So, sat in the audience in the Shrine Auditorium in Los Angeles at the Sony briefing I was really looking forward to seeing everyone’s reaction to the game.

As the briefing wore on I was beginning to wonder if it would ever appear.

But then Sony executive Jack Tretton said: “We have one final thing to show you.”

And I thought: This is it. This is the big reveal; finally I can be unburdened with this secret.

And on the big screen MAG appeared - the massively multiplayer online FPS game.

As it turned out: this was one of the games I had been shown some months before but under strict instruction I was not to write about it.

But this was not the game I was referring to. It still hasn’t been shown publicly."

Hij heeft ook in het verleden aangegeven dat wat hij persoonlijk onder ogen kreeg in-game beelden waren en dat zoiets nog nooit op een console is voortgebracht.

If the footage I was shown truly is "in game", as told to me by the Sony PR people, then we could be on the brink of a step change in what games consoles are capable of in terms of story-telling and immersion.

Of Sony dit expres achter heeft gehouden is niet bekend, misschien laten ze binnenkort wat zien van deze "mysterieuze" en nog onbekende game gedurende de komende TGS....Wat zou het kunnen zijn?...

Lokfiets binnen kwartier al gejat

Voor de Friese politie kan het project 'lokfiets' al niet meer stuk. Op 28 maart van dit jaar plaatste de politie van Drachten een duizend euro kostende fiets op de Zuidkade. De agenten die zaten verscholen in een onopvallende auto, hadden een mooi zicht op de lokfiets. Ze hoefden niet lang te wachten, want na twaalf minuten zagen ze hoe een man aan het slot rommelde, op het rijwiel stapte en ermee aan de haal ging.

De dertigjarige asielzoeker uit Dokkum die de fiets had gestolen, vertelde vrijdag in de rechtbank dat hij de fiets mocht lenen van een vriend. De rechter vond deze verklaring je reinste flauwekul. "Volstrekt onaannemelijk", zo zei hij.

De man moet nu voor straf vijftig uur schoffelen in het park, tevens kreeg hij een maand voorwaardelijke celstraf. De lokfietsendiefstal is niet het enige wat de Dokkumer op zijn kerfstok heeft. Zo heeft hij een deur en een stoel in het asielzoekerscentrum gesloopt en zijn vriendin klappen gegeven.

Pacmanmysterie Waalwijk opgelost

Sinds vorig weekend is op het talud langs de A59 bij de afslag naar de N261 een levensgrote Pacman te zien die een hamburger aanvalt. Een lezer van het Brabants Dagblad meldde dat een groep van zo'n 25 jongeren in de nacht van zaterdag op zondag druk bezig was geweest met het 'kunstwerk' dat helemaal uit plastic vorkjes bestaat. "Binnen een half uur was het kunstwerk klaar en verdwenen ze in het donker. Mijn mond viel er van open", aldus de ooggetuige.

Nu is bekend geworden dat een groep anonieme kunstenaars, 'Fork you' genaamd, verantwoordelijk is voor Pacman en de hamburger. Via de website van het Brabants Dagblad maakten zij bekend verantwoordelijk te zijn. Wat de jongeren met deze actie willen bereiken is niet duidelijk. Wel is op hun website de slogan "We fork to inspire people" te lezen.

De groep, die eerder kunstwerken maakte in onder andere Tilburg, Nijmegen, Utrecht en Nantes, zegt dat de politie hen heeft bevolen om de vorken weer weg te halen. De gemeente heeft echter geen bezwaar volgens de jongeren, mits het kunstwerk weer wordt opgeruimd. Dat moet dan dit weekend gebeuren, aangezien de vorken na een week zouden worden verwijderd.

Rechtszaak om spelfout tatoeage

De 30-jaar oude Alfonse Wingfield verliet een tatoeagewinkel met een spelfout op zijn arm. In plaats van het correcte 'tomorrow' had een medewerker van de winkel 'tommorow' geschreven. Volgens goed Amerikaans gebruik wordt de winkel nu aangeklaagd; het slachtoffer wil minimaal $30.000 vangen.

Wingfield wilde de tekst 'Tomorrow Never Promised Today. John P. R.I.P.' op zijn arm hebben. Voor het plaatsen van de tatoeage betaalde hij in 2006 het bedrag van $250. De tatoeageartiest pleit zich vrij. ''Voorzover ik het me herinner, kwam hij zelf met de spelfout. Ik nam de woorden rechtstreeks over van het papiertje waarop hij zijn tekst geschreven had'', aldus Mike Edrington.

Het is niet de eerste keer dat 'Jade Dragon Tattoo and Body Piercing', waar het voorval zich voordeed, in opspraak komt. Vorig jaar maakte een klant bekend dat zijn tatoeage niet 'CHI-TOWN' (Chicago Town) maar 'CHI-TONW' luidde.

Heracles Almelo krijgt géén nieuw stadion

Voetbalclub Heracles krijgt geen nieuw stadion. Jan Smit, de voorzitter van de club uit Almelo, heeft gisteren gezegd dat Heracles het stadion in de toekomst waarschijnlijk wel zal gaan uitbreiden.

Het Polman-stadion kan in de toekomst 13.000 bezoekers herbergen, nu zijn dat 9.000 supporters. Smit zei verder dat de uitbreiding de gemeente geen cent zal gaan kosten. Almelo zou alleen garant moeten staan voor 10 miljoen euro.

Eind volgende maand zal een officieel besluit over de geplande uitbreiding worden genomen.

Entertainment divisie Microsoft draaide flink winst in 2007

Microsoft maakte deze week haar financiële resultaten bekend voor het afgelopen kwartaal en voor heel 2007. De entertainment divisie kende ondanks de enorme kostenpost van $1,1 miljard voor 360-reparaties in het einde van het jaar een winstgevend 2007. De omzet bedroeg $8,14 miljard en de netto winst was $426 miljoen. Van deze omzet kwam $1,7 miljard van de Xbox en PC-gaming, een groei van 41% ten opzichte van 2006.

Het afgelopen kwartaal was wat minder rooskleurig. Ondanks een omzet van $1,58 miljard werd er een verlies gedraaid van $188 miljoen. Als we alleen kijken naar het gaming gedeelte wordt het al wat positiever. Door een groei van 35% draaide dit gedeelte van de entertainment divisie een omzet van $234 miljoen. In het afgelopen kwartaal zou Microsoft 1,3 miljoen Xbox 360-systemen verscheept hebben. Bijna twee keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar, toen er 700.000 exemplaren verscheept werden.

CNV: Donner ontloopt verantwoordelijkheid

Minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) moet zijn verantwoordelijkheid nemen voor de oplopende inflatie en die niet op de vakbonden afschuiven. CNV stoort zich aan de manier waarop de minister dit doet. De vakcentrale reageert hiermee op een artikel in De Telegraaf waarin Donner werknemers opriep looneisen te matigen om tegenvallers op te vangen.

Volgens vicevoorzitter Rienk van Splunder heeft het kabinet 'zichzelf in de nesten gewerkt' en moet het de eigen problemen zelf oplossen. "Wie zijn billen verbrandt, moet op de blaren zitten."

Het CNV meent dat burgers er niet op achteruit mogen gaan. De hoogte van de loonvraag wordt in september bepaald. Tijdens het voorjaarsoverleg is afgesproken dat werkgevers en werknemers zouden meedenken over oplossingen, stelt Splunder. Het kabinet gaf aan niet voor half augustus te reageren. Van Splunder concludeert daarom dat 'Donner voor zijn beurt heeft gesproken'.

[E3 2008] Dragon Age is spirituele opvolger Baldur's Gate

In een interview met de Amerikaanse website Gametrailers geven de executive producer, Dan Tudge, en producer, Greg Zeschuk, van Dragon Age: Origins uitleg over het verhaal en de combat in de game. Opvallen is dat Tudge de game beschrijft als de spirituele opvolger voor Baldur's Gate. Een wat oudere, doch erg populaire RPG van Bioware.

Uit het interview blijkt dat, hoewel de combat real-time zal zijn, je op elk moment in een gevecht de game op pauze kunt zetten om beslissingen te maken. Hierbij valt te denken aan het kiezen van nieuwe aanvallen en dergelijke. Volgens Zeschuk is het te beschrijven als een potje schaak, het is erg tactisch. Verder zal elke omgeving in het spel een doel hebben in het verhaal en alle wezens zullen daar ook specifiek voor worden ontworpen. Het is dus niet willekeurige kerkers verkennen.

Voor meer informatie kun je onderstaande trailer bekijken. Dragon Age: Origins is in ontwikkeling voor de PC, hoewel console versies wellicht ook mogelijk zijn in de toekomst, en moet begin 2009 uitkomen.

Mini-me treft schikking over sekstape

'Mini-me' Verne Troyer heeft een schikking getroffen over de sekstape waarin hij met zijn ex-vriendin te zien is. Kevin Blatt, die de videoband in zijn bezit heeft, mag deze niet verkopen zonder toestemming van de kleine acteur. Dat meldt de entertainmentsite TMZ.

De woordvoerder van de acteur, die als Mini-me te zien was in de 'Austin Powers'-films, grapte dat Troyer pas toestemming geeft zodra zijn meest recente film 'The love guru' meer dan honderd miljoen dollar in de Verenigde Staten opbrengt. De komedie over een liefdesgoeroe, met Mike Myers en Justin Timberlake in de andere hoofdrollen, bracht tot nu toe ruim dertig miljoen dollar op. De film wordt in Nederland op 24 juli uitgebracht.

De 39-jarige Troyer klaagde ook TMZ aan omdat delen van de seksfilm op de website te zien waren. Deze aanklachten heeft hij laten vallen. De showbizzsite had de tape gekregen van Troyers ex-vriendin Ranae Shrider, die de beelden volgens de lilliputter had verkocht omdat hij haar aan de kant had gezet. Troyer liet weten zich 'gekwetst en verraden' te voelen door zijn ex.

Blind: "Oleguer ziet Ajax zitten"

Barcelona-verdediger Oleguer ziet een overgang naar Ajax wel zitten. Dat zei Danny Blind gisteren na afloop van de oefenwedstrijd tegen vv Noordwijk (5-2 winst) tegen Goal.com. De technisch manager van de Amsterdammers was zaterdag in Barcelona om een overgang van de verdediger te bespreken.

Ajax is al enige tijd op zoek naar opvolgers voor Jaap Stam (gestopt) en John Heitinga (vertrokken naar Atlético Madrid). De Argentijn Henrique werd gezien als kandidaat nummer één. "Maar de kansen om hem naar Amsterdam te halen zijn niet groot," zegt Blind tegen Goal.com. "Dat weten we nu een paar dagen."

De afgelopen dagen ging de naam van Oleguer, eveneens van FC Barcelona, rond in de wandelgangen. Blind: "Ik ben daar gisteren geweest en we moeten kijken hoe dat uit gaat pakken. Barcelona wil verder met Oleguer, maar hijzelf wil vertrekken. Hij heeft er in ieder geval geen problemen mee om in de Eredivisie te spelen, anders waren we er ook niet heen gegaan."

Tegen hoofdklasser Noordwijk bleek eens te meer dat Ajax verdedigend aan versterking toe is. De amateurs wisten twee maal het net te vinden tegen de ploeg van debuterend trainer Marco van Basten. "We zijn klaar als er minstens één en misschien twee verdedigers bij zijn", aldus Blind.

BMW mist strijd om poleposition

De strijd om de poleposition ging gistermiddag, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland, traditiegetrouw tussen McLaren en Ferrari. BMW kon ditmaal niet voor een verrassing zorgen en kreeg zelfs een tik te verwerken.

"Het was een kwalificatie met ups en downs," aldus Robert Kubica na afloop van zijn kwalificatie. De Pool werd uiteindelijk zevende. "Tijdens Q1 werd ik tijdens mijn snelle ronde opgehouden door de Force India-wagens. Hierdoor eindigde ik slechts als veertiende in de eerste sessie en kon ik bijna niet door naar Q2. In Q3 ging het wat moeilijker omdat de balans van de auto minder was, met alle brandstof aan boord. Hopelijk heb ik morgen meer geluk."

Ook Nick Heidfeld, die als twaalfde finishte, was het niet helemaal tevreden over zijn kwalificatie. "Natuurlijk is de twaalfde positie een teleurstelling. Tijdens mijn eerste run in Q2 had ik problemen in de laatste sector. Vanaf dat moment kreeg ik last van korrelvorming op de banden, waardoor ik onderstuur kreeg. Tijdens mijn tweede run maakte ik er zelf een potje van. Ik was wat aan de late kant met het remmen voor de hairpin. De achterwielen blokkeerden zwaar en dat was het. Morgen ga ik voor punten. Inhalen is hier namelijk niet onmogelijk."

Dueñas geeft Spaanse arts de schuld

Een nieuw hoofdstuk in het dopinggebruik omtrent Moisés Dueñas, de renner die verboden middelen op zijn kamer had liggen. Een voormalig ploegarts van Euskaltel-Euskadi, Jesús Losa, zou namelijk verantwoordelijk zijn voor de positieve test.

Dueñas zou tegen een Franse rechter hebben gezegd dat hij zijn voorraad bij Losa afhaalde. De arts was in het verleden overigens ook al negatief in het nieuws. Toen werd zijn naam genoemd in de dopingzaak rond David Millar, maar dit is nooit bevestigd.

Losa heeft aan de Spaanse krant El Pais laten weten zich van geen kwaad bewust te zijn. Hij zou mogelijk een getuigenis bij de Franse Justitie af willen leggen.

[Upd] Cavendish stapt af

Mark Cavendish zal vanavond bekend maken hij of deel blijft nemen aan de Tour de France. Eerder maakte de Britse renner van Team Columbia al bekend dat er een kans is dat hij de wielerronde vroegtijdig zou gaan verlaten.

"Vanavond zullen wij samen met Mark rond de tafel gaan of hij de Ronde van Frankrijk zal gaan verlaten of niet. Mark wil zich gaan voorbereiden op de Olympische Spelen, waar hij op de baan zal uitkomen," liet Valerio Piva, ploegleider van Team Columbia, in een reactie weten.

Update:

Mark Cavendish start zondag niet meer in de Tour de France. De Brit won de afgelopen weken vier etappes in La Grande Boucle en was helemaal moe gestreden. De renner van Team Columbia gaat zich nu richten op de Olympische Spelen, waar hij op de baan te zien zal zijn.

Het wegvallen van Cavendish is goed nieuws voor Oscar Freire, die in de groene trui rijdt. Het duo is voornamelijk tijdens de massasprints aan elkaar gewaagd. Afgelopen zaterdag wist de renner van Rabobank namelijk de veertiende etappe op zijn naam te schrijven. De Brit mengde zich toen al niet meer in het sprintgeweld.

Vettel blij na prima kwalificatie

Sebastian Vettel was na afloop van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Duitsland een gelukkig man. De coureur van Scuderia Toro Rosso start zondagmiddag namelijk vanaf de negende plaats. Het belangrijkste voor de Duitser is het overleven van de eerste ronde.

"Ik had een prima kwalificatie en eigenlijk gaat het hele weekend tot dusver prima," aldus Vettel in een reactie. "Door de lastige wind is het wel moeilijk om de balans in de auto te vinden. Q2 was erg close en ik was dan ook blij dat ik de laatste sessie haalde met mijn laatste ronde. Het was leuk om de fans te zien juichen en later realiseerde ik me dat ik de enige Duitser was die Q3 had gehaald. We hebben een geweldige startpositie, dus ik ben benieuwd wat we morgen kunnen doen."

Sebastien Bourdais had moeite om het tempo van Vettel bij te houden en verremde zich in zijn laatste poging. "In mijn laatste run gaf ik echt alles in de wetenschap dat vier tienden genoeg waren om in Q3 te komen en ik wilde het maximale uit de auto halen. Helaas blokkeerde mijn voorwiel zonder enige reden. Maar gezien onze positie van gisteren, toen ik voornamelijk in de garage stond, is het nog iet zo slecht."

Zwembadpomp zoog Nederlands meisje bijna dood

In maart berichtte FOK! over een Amerikaans meisje Abigail Taylor wier organen er gedeeltelijk  waren uitgezogen door een sterke zwembadpomp.  Naar nu bekend is geworden is een Nederlandse peuter een maand later hetzelfde overkomen.

De 4-jarige Lieke Krebber uit Megchelen viel in april ten prooi aan een zwembadpomp in een pierebadje bij een hotel in Turkije. De familie Krebber-Bramel was op vakantie in Colakli, vlak bij de populaire Turkse badplaats Side. Het ging mis omdat  het rooster van het afvoerputje eraf lag. Daardoor kon de pomp het meisje meesleuren in het afvoerputje. "Ze werd compleet vacuümgezogen en zat muurvast'', aldus haar moeder die morgenvanavond in het tv-programma 'Groeten van Max' van omroep Max haar relaas doet.

De ouders van Lieke hadden haar alleen bij het ongeveer 50 centimeter diepe badje van hotel Stone Palace achtergelaten omdat ze dachten dat er niks mis kon gaan. Lieke had namelijk al geruime tijd zwemles in een bad van 1 meter 20. Het bleek een gruwelijke inschattingsfout. Dankzij een Nederlands echtpaar leeft Lieke nu nog. Die hebben haar hoofd boven water gehouden, het vacuüm weten op te heffen en haar uit de put getrokken. 

Hevig bloedend werd de 4-jarige Achterhoekse naar een ziekenhuis vervoerd. Haar endeldarm was donkerblauw en afgekneld, en moest heel snel weer worden teruggeplaatst.

Toch moet Lieke nu verder door het leven met twee stoma's, omdat haar darmen te ver uit haar lichaampje waren getrokken.  Bovendien bleek bij terugkeer in Nederland dat het meisje ook nog eens een levensbedreigende bacterie onder de leden te hebben (clostridium), die met veel medicijnen moest worden bestreden. Of Liekes nieren ooit weer normaal zullen functioneren, is nog maar de vraag.  Wel kwam ze er beter vanaf dat de al eerder genoemde Amerikaanse. Dat 6-jarige meisje overleefde de 'aanval' van de zwembadpomp niet.

Hamilton verrast door minimale verschillen

Lewis Hamilton pakte gistermiddag de pole-position voor de Grand Prix van Duitsland, maar was verbaasd over het feit dat iedereen zo dicht bij elkaar lag. Met name Toyota en Renault wisten zich aan het einde van de kwalificatie nog goed te handhaven.

"Ik ben erg tevreden over mijn laatste snelle ronde," liet een tevreden Hamilton weten. "Het ging allemaal vrij soepel in die ronde. In mijn eerste snelle ronde waren er vlaggen voor Heikki, die er voor mij even afschoot. Om een straf te voorkomen, moest ik daar dus even liften. Maar ik wist dat ik snel genoeg was en had daarna een goede laatste ronde, ook al had misschien nog iets sneller kunnen gaan."

Veel rijders waren na afloop van de kwalificatie niet erg te spreken over de omstandigheden. Zo blies er voortdurend een harde wind over het circuit. "Het waaide behoorlijk," was de mening van Hamilton. "Vooral op het rechte stuk achter op het circuit merkte je dat heel duidelijk. Je voelde de wind gewoon aan de wagen trekken. Bij het binnenkomen van het stadion kwam je even uit de wind te rijden, maar bij het uitkomen van de laatste bocht kreeg je vervolgens weer de volle laag."

De Britse coureur van McLaren was tot slot erg verrast door de geringe verschillen onderling. "Niet alleen Ferrari en McLaren zaten dicht bij elkaar, ook de andere teams zaten er goed bij. Tussen Ferrari en McLaren zat misschien maar een tiende van een seconde. We zullen zondag dan ook moeten blijven pushen en hopelijk kunnen we het weekend dan afsluiten met een overwinning."

'Benfica wil Drenthe aantrekken'

Volgens het Portugese dagblad Record is Benfica geïnteresseerd in Real Madrid-middenvelder Royston Drenthe. De Portugese topclub haalde onlangs de Argentijn Pablo Aimar binnen voor de positie van centrale middenvelder. Benfica wil nu de linkerkant gaan invullen met de Nederlander.

De jeugdinternational werd afgelopen zomer door Real Madrid losgeweekt bij Feyenoord. Bij de Koninklijke zit de linkspoot echter voornamelijk op de bank. Benfica zou inmiddels bij de kampioen van Spanje hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Drenthe. De Portugezen willen de jonge Nederlander graag huren voor een seizoen. Er zou echter ook interesse vanuit Italië zijn voor Drenthe.

Maaskant: "Nog iets dominanter worden"

NAC Breda slaagde er zaterdagavond in om het duel tegen Rosenborg BK, in het kader van de Intertoto Cup, te winnen (1-0). Robert Maaskant, trainer van de Brabantse ploeg, was na afloop van de wedstrijd redelijk tevreden.

Een groot deel van het duel verliep in een vrij laag tempo, maar Maaskant liet weten dat hier bewust voor was gekozen. "Onze tegenstander kwam niet in het spel, omdat wij de bal lieten rondgaan. Misschien moeten we nog toe naar iets dominanter spel. Dat zit er ook zeker in. Vergeet echter niet dat we nog maar net aan de voorbereiding zijn begonnen."

De trainer van de Bredanaars noemde de deelname aan de Intertoto overigens een troostprijs. "Je volledige voorbereiding moet er voor op de schop. Er is niets te plannen. Maar dat is ook weer een uitdaging. We hebben deze wedstrijd ook zeker serieus genomen. Het spel was gezien de omstandigheden aanvaardbaar. Dit is iets om verder op te bouwen."

Metal Gear Solid-medewerker opgepakt voor wapensmokkel

Een Japanse militair in Amerikaanse dienst is aangehouden wegens het smokkelen van wapenonderdelen. Niet direct een bericht wat je hier op FOK!games zou verwachten, ware het niet dat Tomoaki Iishiba technisch adviseur voor de originele Metal Gear Solid is geweest.

Tomoaki Iishiba verliet Japan in 1993 en voegde zijn woorden en daden bij het Amerikaanse leger, waarna hij onder andere in Afghanistan en Fort Lewis gestationeerd was. Tijdens zijn carrière heeft hij ook als technisch adviseur voor de originele Metal Gear Solid gewerkt, waarschijnlijk heeft hij advies gegeven over de uitrustingen en manoeuvres van de AI.

Hij is nu opgepakt wegens het smokkelen van 60 stuks EoTech 553, onderdeel van een set night-vision goggles.


Tomoaki Iishiba in betere dagen

Ook Shannen Doherty terug naar 90210

Shannen Doherty keert terug naar de serie die haar groot maakte. De actrice is vanaf 2 september weer te zien als Brenda Walsh in 90210, het vervolg op de jarennegentigserie Beverly Hills 90210. Ze is de derde actrice van de oude cast die haar opwachting maakt in de tienerserie, die vooralsnog alleen op de Amerikaanse buis zal verschijnen.

Eerder werden Jennie Garth en Tori Spelling al gestrikt voor het vervolg op de serie over het wel en wee van een groep tieners in het Amerikaanse postcodegebied. Spelling, dochter van geestelijk vader van de serie Aaron Spelling, pakt haar rol als Donna Martin op en Garth is weer te zien als Kelly Taylor. Castleden vragen zich al hardop af of het verstandig is Doherty en Garth weer te laten samenwerken. Het is geen geheim dat het tweetal nauwelijks door een deur kon toen Doherty in 1994 de serie verliet.

Actrice AnnaLynne McCord wacht de reünie van de twee kemphanen af. "Als zij en Jennie ruzie krijgen op de set terwijl ik daarbij ben, dan moeten we het daarmee doen", zegt McCord, die de rol van Naomi op zich neemt. "We zijn collega's en ik wil Doherty met hetzelfde respect behandelen als ik ieder ander zou behandelen."

Ryan Eggold, die in de serie te zien is als de docent Ryan, verwacht geen problemen. "Wij hebben geen geschiedenis met haar, dus het zal prima gaan. Wij hebben geen moeite met haar en ik weet zeker dat ze haar rol zal benaderen met een geweldige houding." Volgens uitvoerend producent Gabe Sachs is er nog geen ruzie, maar hij denkt ook niet dat Garth en Doherty elkaar zullen opzoeken.

Auto's aan banden in Peking

De Chinezen doen er alles aan om de omstandigheden voor de Olympische Spelen in Peking zo optimaal mogelijk te laten zijn. Werden eerder alle studenten al de stad uitgejaagd, nu zijn de auto's aan de beurt. Vanaf vandaag mogen de ene dag alleen auto's met een oneven kenteken de weg op, de andere dag alleen auto's met een even kenteken. Auto's en vrachtwagens die erg vervuilend zijn worden helemaal uit de stad verbannen.

Men kan beter met de fiets gaan, is het advies aan de 17 miljoen inwoners van de Chinese stad. Daarnaast zijn er drie nieuwe metrolijnen geopend.

De maatregelen gelden voor de komende twee maanden. De Spelen gaan 8 augustus van start.

Tour: viervoudig ritwinnaar Cavendish stapt af

De Britse renner Mark Cavendish gaat vandaag niet meer van start in de vijftiende etappe van de Ronde van Frankrijk. Zijn ploeg Columbia heeft dit laten weten.

Cavendish sprintte naar vier ritzeges in de Tour. Hij kampt echter met vermoeidheid na twee zware weken. Hij wil zich nu gaan richten op de Olympische Spelen in Peking, waar hij op de baan start.

De Spaanse Raborenner Oscar Freire, drager van de groene trui, ziet hiermee een belangrijke concurrent verdwijnen. Hij won gisteren de veertiende etappe. Cavendish kon zich in deze rit voor het eerst niet in de sprint mengen.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

[upd] Irak steunt plan Obama toch niet

De Iraakse premier Nuri al-Maliki steunt het plan van de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama, om de Amerikaanse gevechtstroepen binnen zestien maanden uit Irak terug te trekken als hij is gekozen. Dat zegt Maliki in het Duitse weekblad Der Spiegel.

''Dat, denken we, zou de juiste tijdsspanne zijn voor een terugtrekking'', aldus Maliki.

De uitspraak van de premier komt een dag nadat het Witte Huis bekendmaakte, dat de Amerikaanse president George Bush en Maliki het eens waren geworden over ''een algemene tijdshorizon'' voor de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak.

Beide landen onderhandelen over een veiligheidspact waardoor het voor een aantal troepen mogelijk moet worden om in Irak te blijven. De 'algemene tijdshorizon' voor de terugtrekking van de meeste van de 140.000 Amerikanen moet hierin worden opgenomen. Een datum of tijdschema wordt niet genoemd.

Update: 10.54 uur
Maliki heeft vanochtend ontkend dat hij het plan van Obama steunt om de Amerikaanse gevechtstroepen binnen zestien maanden uit Irak terug te trekken. Een woordvoerder van Maliki  zei dat de opmerkingen door Der Spiegel verkeerd vertaald waren.

De zegsman stelt dat geen enkele opmerking van Maliki of andere Iraakse functionarissen gezien moet worden als steun voor een van beide Amerikaanse presidentskandidaten. Obama komt een van de komende dagen naar Bagdad. De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn in november.

Moordenaars geëxecuteerd in Indonesië

Drie veroordeelde moordenaars zijn in Indonesië geëxecuteerd nadat ze bijna twintig jaar in de dodencel hebben gezeten. Het betreffen een 59-jarige moeder en haar 43-jarige zoon die samen mensen vermoordden als wraak en een zelfbenoemde sjamaan die acht mensen om het leven bracht. Allen zijn afgelopen nacht door het vuurpeloton om het leven gebracht. Sumiarsih en haar zoon Sugeng werden kort na middernacht bij Surabaya in oostelijk Java geëxecuteerd.

Tubagus Yusuf Maulana, alias Usep, werd om half elf in de avond in Banten, het westelijke puntje van Java, geëxecuteerd. Maulana werd vorig jaar veroordeeld voor het leiden van een bende die acht dorpelingen misleidde met bovennatuurlijke beloften als ze hen miljoenen Rupiah's betaalden.

De lichamen van alle drie de gevangen werden na de executies  overgedragen aan de families voor hun begrafenissen.

Indonesië is bezig met het uitvoeren van een reeks executies die begon met het vuurpeloton voor twee Nigerianen in juni; zij waren veroordeeld voor het smokkelen van drugs. Executies worden in Indonesië altijd door een vuurpeloton uitgevoerd, vaak 's nachts en op en geisoleerde en vooraf niet bekend gemaakte plekken. De gevangene wordt drie dagen voor zijn of haar executie op de hoogte gebracht van de onvermijdelijke kogelregen.

Met dank aan indahnesia.com voor vertaling en submit.

Grote partij semtex gestolen in Frankrijk

Uit een munitiedepot in de buurt van de Franse stad Lyon is 28 kilogram van het explosief semtex gestolen. Daarnaast hebben de dieven ook een aantal onstekingsmechanismen meegenomen. Frankrijk heeft anti-terreurdiensten ingezet om de explosieven terug te vinden. Gisteren werd de diefstal bekendgemaakt, maar het vond al enkele dagen eerder plaats.

Semtex wordt voornamelijk gebruikt bij het opblazen van slooppanden en oude vliegtuigbommen. Kleine hoeveelheden kunnen al grote schade aanrichten. Terroristen hadden in 1988 slechts 300 gram nodig om de Pan Am-vlucht boven het Schotse Lockerbie te laten ontploffen. Omdat (oude) semtex bijna geurloos is, is het moeilijk op te sporen en erg geliefd bij terroristen. Tegenwoordig wordt er een geurstof toegevoegd bij de produktie om het makkelijker te kunnen opsporen.

De Belgische krant De Morgen meldt vandaag dat de explosieven zijn gestolen van een onvoldoende beveiligd terrein in Corbas. De opslag was "niet gebruikelijk en zeker niet toegelaten" volgens de Franse autoriteiten. Een vergunning voor de opslag van dergelijke explosieven zou eind volgend jaar worden verstrekt, maar waarschijnlijk werd de semtex al begin dit jaar opgeslagen op het terrein. De beheerder van het terrein is geschorst.

Boete voor Kovalainen

Heikki Kovalainen heeft een boete van 5000 euro ontvangen voor het overtreden van de bijtankreglementen tijdens het tweede deel van de kwalificatie van de Duitse Grand Prix.

Volgens de stewards overtrad de Finse rijder gisteren Artikel 29.2 van de sportreglementen. "Auto 23 werd tijdens Q2 bijgetankt met apparatuur die niet door de FIA is goedgekeurd als wedstrijdbijtanksysteem. Hierdoor had de motor gestopt moeten worden tijdens het bijtanken," deelde de internationale autosportbond FIA mede.

Voor Kovalainen blijft het bij een geldstraf van 5000 euro. De McLaren-coureur behoudt daarmee zijn derde plek op de startgrid.

Paul Simon wil geld zien van klokkenmaker

Paul Simon heeft een Amerikaans bedrijf aangeklaagd dat klokken maakt. De muzikant stelt dat Rhythm USA het door hem geschreven nummer 'Bridge over troubled water' illegaal gebruikt. Volgens zijn aanklacht heeft het bedrijf sinds 2003 meer dan veertigduizend wandklokken verkocht die een gedeelte van het nummer spelen, zonder dat hij daarvoor ooit toestemming heeft gegeven.

De artiest, die ruim zes miljoen euro schadevergoeding eist, schreef 'Bridge over troubled water' in 1969 toen hij nog met Art Garfunkel het duo Simon & Garfunkel vormde. Het nummer werd wereldwijd een hit en werd onderscheiden met twee Grammy's.

Britse premier Brown verliest mobieltje

De Britse premier Gordon Brown is zijn mobieltje kwijt nadat een naaste medewerker van de premier het verloor tijdens een bezoek aan China eerder dit jaar. Volgens het Britse weekblad Sunday Times zit de Chinese inlichtingendienst erachter.

Volgens de krant werd de medewerker benaderd door een aantrekkelijke Chinese dame in de disco van het hotel in Shanghai. Hij nam de vrouw mee naar zijn hotelkamer en de volgende dag was de smartphone van de premier verdwenen. Een woordvoerder van de premier spreekt dit tegen en zegt dat de medewerker het mobieltje tijdens een officiële bijeenkomst is verloren.

De krant baseert zijn informatie op een hoge medewerker van Browns speciale beveiligingsteam, die eveneens wist te vertellen dat de Blackberry mogelijk door buitenlandse inlichtingendiensten gebruikt wordt om de server van Downing Street te hacken.

Batman is niet voor kinderen

Kinderen onder de 16 moeten naar het buitenland om de nieuwe Batman-film The Dark Knight te kunnen zien. Nederland is vooralsnog het enige land waar de film de leeftijdskeuring 16 jaar en ouder heeft mee gekregen. En dat is opmerkelijk, omdat er relatief weinig bloederige scènes in de film zitten.

Volgens De Kijkwijzer heeft de film wel veel enge momenten en zit er behoorlijk wat geweld in. "Wij zijn tot de 16-jaarskeuring gekomen op basis van de objectieve criteria van de Kijkwijzer'', legt een zegsvrouw van distributeur Warner Bros uit. "Een film hoeft niet perse bloederig te zijn om eng te zijn. The Dark Knight is erg grimmig. Er zitten genoeg momenten en beelden in de film die heel duidelijk niet voor jong publiek zijn bedoeld."

In Noorwegen, Zuid-Korea en Ierland is de film alleen toegankelijk voor publiek van 15 jaar en ouder. Amerika en Engeland, die bekend staan om hun strenge filmkeuring, achten The Dark Knight geschikt voor jongeren ouder dan respectievelijk 13 en 12 jaar.

In België is de film wel gewoon toegankelijk voor kinderen.

'Mysterieuze' rally voor Bart de Graaff Foundation

Deze herfst zal 'ergens in Europa' de eerste Miles of Mystery worden gereden. Deelname aan de rally zal voor twee personen 6500 euro bedragen. Van dit bedrag gaat 1500 euro naar de Bart de Graaff Foundation, dat maakte organisator Bcause bekend. De zus van de overleden Bart de Graaff zal op 1 oktober als eerste starten in de Porsche van haar broer.

Tot op het laatste moment zal de locatie van de startlijn geheim blijven. Ook de deelnemers krijgen pas op het moment van vertrek te weten waar de rally begint. Zij worden allemaal naar de bestemming gevlogen, waar de auto staat te wachten. Het enige dat de deelnemers wel weten, is dat zij op 5 oktober de finish in Nederland moeten halen.

De rally is voor iedereen toegankelijk, zowel beginners als ervaren rallyrijders kunnen deelnemen. Ook de keuze van de auto is geheel vrij. Wie in een klassieke auto deel wil nemen mag dat, maar de rally mag ook in een moderne sportwagen gereden worden. Tot nu toe hebben ongeveer twintig duo's zich ingeschreven voor de rally, aldus de organisator.

De stichting waar het geld naartoe gaat, de Bart de Graaff Foundation, zet zich in voor jonge mensen met een ernstige ziekte of handicap. Na de dood van televisiemaker Bart de Graaff werd de stichting in 2002 opgericht. Bart de Graaff leed aan een chronische nierziekte.

Met dank aan CamelNLD voor de submit.

Evacuatie bij brand Meppel

De brandweer van Meppel heeft vanochtend zes woningen ontruimd in verband met een uitslaande brand in een rijtjeswoning. Dit meldt de politie Drenthe. De bewoners van de omliggende huizen zijn tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen wijkcentrum.

Bij de uitslaande brand die werd bestreden door diverse Drentse brandweerkorpsen zijn geen gewonden gevallen. Wel zijn een aantal huisdieren in de vlammen omgekomen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Grote brand in glasfabriek Schiedam

In een glasfabriek in Schiedam heeft zaterdagnacht een zeer grote brand gewoed. Het vuur brak rond 01.00 uur uit, laat een brandweervoorlichter zondag weten. Rond die tijd waren er nog twintig mensen aan het werk in het pand, maar zij konden de fabriek veilig verlaten. Om 04.00 uur was de brand meester.

De brand ontstond in de kelder. Het vuur breidde zich uit via de lopende band. De brandweer kon flessen met vloeibare gassen tijdig koelen om verdere verspreiding te voorkomen. De brandweer schat dat de vlammen forse schade hebben aangericht.

Riccitiello en Detoc halen hard uit naar E3

Al langer zijn publishers en ontwikkelaars niet heel tevreden over de Electronic Entertainment Expo. Veel bedrijven trokken zich voor deze E3 al terug. Onder deze bedrijven waren niet Electronic Arts of Ubisoft, maar dat wil blijkbaar niet zeggen dat ze blij zijn met het evemenent. John Riccitiello, CEO van EA, en Laurent Detoc, president van Ubisoft Amerika, hebben hard uitgehaald naar de huidige vorm van de beurs. Riccitiello vond de oude vorm beter:

Ik haat de E3 op deze manier. Of we moeten terug gaan naar de oude versie van de E3 of we gaan onze eigen prive evenementen organiseren.

Laurant Detoc was evenmin erg subtiel in zijn kritiek over de beurs:

De E3 is verschrikkelijk dit jaar. Vroeger kwam de wereld naar de E3. Nu is het een optreden van pijp-monteurs in een kelder

Volgens Alain Corre van Ubisoft wordt het evenement op het verkeerde moment op de verkeerde plek gehouden. De E3 is volgens hem belangrijk omdat het de mogelijkheid is om de line-up voor het jaar te tonen en daarmee ook gelijk de kerstproducten in de spotlight te zetten. Dit laatste is alleen raar, als je bedenkt dat het midden juli is ergens in downtown Los Angeles.

Ook Miyamoto was niet heel erg onder de indruk van de beurs. Volgens hem is de E3 veranderd van dé kans om je producten te promoten voor de echte gamers tot een kleinschalig evenement waar nieuwe concepten met een breder publiek gedeeld kunnen worden.

De E3 was dit jaar voor de tweede keer in zijn nieuwe vorm georganiseerd. Hoewel de beurs wel terugkeerde naar zijn roots in het LA Convention Center, was het nog steeds een kleinschalig evenement. Vroeger kwamen er 60.000 journalisten op de beurs af, nu is de limiet gesteld op 5.000 mensen. De vraag is dan ook of bedrijven als EA en Ubisoft volgend jaar nog wel komen als de ESA geen radicale veranderingen gaat doorvoeren.Paus sluit Wereldjongerendagen met mis af

Paus Benedictus XVI heeft vandaag de Wereldjongerendagen afgesloten. Hij ging op de paardenrenbaan Randwick aan de rand van Sydney voor in een eucharistieviering waaraan naar verwachting ongeveer 500.000 jongeren en andere belangstellenden deelnamen.

De ongeveer 225.000 deelnemers aan de Wereldjongerendagen hebben de nacht in de winsterse koude op de renbaan doorgebracht. De katholieke kerk zal de volgende Wereldjongerendagen in de Spaanse hoofdstad Madrid organiseren. Dat heeft paus Benedictus XVI vandaag gezegd tijdens de afsluitende mis van de Wereldjongerendagen in Sydney.

Een deel van de ongeveer zevenhonderd Nederlandse jongeren die naar Sydney zijn gereisd, vertrok na de mis naar Ballarat, ten westen van Melbourne. Zij volgen een naprogramma, waarin onder meer een bezoek aan Melbourne is opgenomen.

'Gegijzelde Brit pleegt zelfmoord in Irak'

De ontvoerders van vijf Britten in Irak beweren in een video dat één van de vijf zelfmoord heeft gepleegd. Dat berichtte de Sunday Times vandaag. Het zou om een man met de naam Jason gaan. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken kon de bewering niet bevestigen.

De vijf werden in mei vorig jaar in Bagdad ontvoerd bij het ministerie van Financiën. Het gaat om een IT-consultant, Peter Moore geheten, en vier bodyguards van een Canadees beveiligingsbedrijf. Van hen is de identiteit niet bekendgemaakt. De ontvoerders, die zichzelf het Sjiitische Islamitische Verzet in Irak noemen, hebben in een eerdere video de terugtrekking van de Britse troepen uit Irak geëist.

Nederlander (14) overvalt Gentse nachtwinkel

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een 14-jarige Nederlander samen met twee Nederlanders van 18 en 20 jaar oud een nachtwinkel in Gent overvallen. De verdachten, alle drie van Surinaamse afkomst, zijn door de Gentse politie opgepakt. Bij de overval raakte de eigenaar van de zaak gewond, aldus de Belgische justitie.  

NAVO-luchtmacht bombardeert Afghaanse politiepost

De luchtmacht van de NAVO heeft vandaag een Afghaanse politiepost gebombardeerd nadat de agenten het vuur hadden geopend op militairen. Daardoor kwamen negen Afghaanse politiemannen om het leven. Dat hebben autoriteiten in het westen van het gewelddadige land gezegd.

Naar het zich laat aanzien had de politie een groep Afghaanse en NAVO-militairen per ongeluk aangezien voor Taliban-strijders. In het nachtelijk duister openden zij het vuur op de soldaten. Daarop riepen de militairen luchtsteun in en bombardeerde de luchtmacht de politiepost. Vijf agenten raakten gewond.

Storing blijft treinverkeer Nijmegen teisteren

Het treinverkeer van en naar Nijmegen wordt vandaag waarschijnlijk nog de hele dag bemoeilijkt als gevolg van een storing op de veiligheidssystemen. Het probleem ontstond gistermiddag rond 17.00 uur toen de bliksem insloeg in een beveiligingskast langs de rails. Hierdoor konden wissels en seinen rond Nijmegen niet meer worden bediend.

Spoorbeheerder ProRail heeft de schade afgelopen nacht nog niet kunnen herstellen. Normaal treinverkeer is vooralsnog niet mogelijk op de trajecten Nijmegen-Oss, Nijmegen-Cuijk en Nijmegen-Arnhem. Eens per uur rijdt een pendeltrein op deze trajecten. ProRail kon vanochtend nog niet inschatten hoe lang het gaat duren voordat het probleem is verholpen.

Boek : Brock Clarke - Handboek van een Pyromaan

Op jonge leeftijd maakte Sam Pulsifer één hele grote fout. Hij stak een huis in brand, het huis van de schrijfster Emily Dickinson. De reden: zijn moeder vertelde hem altijd verhalen dat het huis betoverd was en mensen verslond. Bij de brand kwamen twee mensen om, er had echter niemand in het huis moeten zijn. Nadat Sam zijn straf van 10 jaar heeft uitgezeten, pakt hij de draad van zijn leven weer op. Door een ongemakkelijke stilte bij zijn ouders gaat hij het huis uit en begint hij aan een studie. Op de school ontmoet hij zijn toekomstige vrouw, Anna Marie, met wie hij twee kinderen krijgt. Het appartement waar ze wonen is te klein en ze verhuizen naar een mooie nieuwe wijk. Niemand om hem heen weet welke daad hij ooit heeft begaan. Zelfs Anne Marie weet niets van Sams geschiedenis. Sterker nog, ze weet niet eens dat de ouders van haar man nog leven, hij heeft haar verteld dat ze zijn omgekomen bij een brand. Maar dan staat opeens Thomas Coleman voor zijn neus. Het waren zijn ouders die omkwamen bij de brand in het Emily Dickinsons-huis. Als er even later ook nog andere schrijvershuizen in vlammen opgaan, besluit Sam als een echte detective op zoek te gaan naar de werkelijke daders.

Boek: Annet de Jong - Vuurkoraal

Curaçao, zon, zee, strand, drank, duiken, verliefdheid. Het zijn enkele van de ingrediënten in de nieuwe thriller van de Rotterdamse Annet de Jong (1970). De journaliste van De Telegraaf maakt met Vuurkoraal haar debuut in de wereld van de thrillerauteurs. Een moeilijk genre om jezelf in te krijgen, niet in de laatste plaats omdat er zo veel schrijvers zijn die het thrillergenre tot hun gebied rekenen. Alles hangt dan ook af van de kracht van het verhaal. Hoe geloofwaardig is de gepleegde misdaad en blijft het boek je van A tot Z boeien? Deze vragen kun je alleen maar beantwoorden na het lezen van een boek en dat geldt dus ook voor Vuurkoraal.

De hype rond pedofielen

Ligt het aan mij of is het een hype om pedofiel te zijn? Je kunt geen krant openslaan of er is wel een pedobericht. De ene keer is een rechter of andere ambtbekleder veroordeeld voor kinderporno of pedofilie, de andere keer heb je een debiel die in filmpjes op internet zegt dat hij jongens van zes zo geil vindt. En dan vind hij het raar dat zijn baas hem ontslaat. Hoe dan ook, ik sla de hype even over, ik vond het oké mee te doen aan de Metroman hype en ik heb zelfs nog een uurtje The Sercret uitgeprobeerd toen ik parkeerplek nodig had in het centrum van Amsterdam, maar dit gaat me te ver.

Ster feller dan drie miljoen zonnen

Wie denkt dat we onderhand alles wel weten over het universum, komt steeds opnieuw bedrogen uit. Er is zoveel wat we op aarde nog niet weten van de kosmos.

Duitse wetenschappers hebben in het centrum van ons melkwegstelsel en reuzenster ontdekt die meer licht uitstraalt dan drie miljoen zonnen gezamenlijk. De astronomen deden hun bevindingen via infrarood waarnemingen met de Spitzer Space Telescope van de NASA. Slechts één ster is nog feller. Alhoewel de bewuste ster zo'n miljoen keer groter is dan onze zon, heeft deze slechts 150 keer haar massa, aldus het team van Lidia Oskinova.

Voorts blijkt dat de reus 26.000 lichtjaren van de aarde is verwijderd en gelokaliseerd is in het sterrenbeeld Boogschutter. Alleen de ster Eta Carinae in het sterrenbeeld Kiel is nog feller, namelijk 4,7 miljoen keer de zon. Naar kosmische maatstaven hebben volgens de wetenschappers zulke grote sterren slechts een korte levensduur. Hun bestaan wordt beëindigd met een gigantische supernova-explosie.

Dat deze ster ook al klaar is voor een supernova, betekent in aardse termen dat het nog wel miljoen jaar kan duren. Oskinova: "Wanneer deze ster ontploft, zal hij elke planeet van een naburig sterrenstelsel verdampen."

De astronomen laten ons ten slotte ook nog weten dat door de drukgolf die ontstaat bij de ontploffing van de ster, er in de omgeving dusdanig veel stof en gas ontstaat dat er daardoor weer nieuwe sterren kunnen ontstaan.

Lees ook: Wat is een supernova

Zonnestelsels voorbij de zon

Supernova voor het eerst live te zien

 

Mysterieuze voet Canada van vermiste man

In één geval is het mysterie van de vijf aangespoelde voeten aan de West-Canadese kust opgelost. Eén van de lichaamsdelen blijkt namelijk van een depressieve man te zijn die was vermist. Onderzoekers konden de identiteit vaststellen door DNA-onderzoek. De politie sluit een misdrijf uit, meldden Canadese media zaterdag.

Eerder was al ontdekt dat twee van de vijf gevonden voeten van dezelfde man waren. Sinds augustus vorig jaar spoelden vijf sportschoenen met de overblijfselen van voeten aan. Het gaat om vier voeten van mannen en een van een vrouw, die 22 mei ten zuiden van de stad Vancouver is gevonden.

Eerste parasolvlucht landt op Rotterdam Airport

Op Rotterdam Airport is gisteravond even na kwart over tien de eerste zogeheten parasolvlucht geland. Wereldwijd hulpverlener Mondial Assistance zette voor de eerste keer een eigen vliegtuig in om zieke en gewonde vakantiegangers te repatriëren, aldus een woordvoerster.

Het vliegtuig (een Piaggio 180) biedt plek aan meerdere patiënten, maar is gisteren exclusief gebruikt voor een 59-jarige vrouw die op haar vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk een dubbele wervelfractuur had opgelopen.

De alarmcentrales van de Monidal Assistance Group verzorgden het eerste kwartaal dit jaar al voor ruim 1400 gewonden de terugreis per vliegtuig. Deze zomermaanden is de Piaggio ingezet om de drukte in het reguliere vliegverkeer te omzeilen.Schadevergoeding na afkraken boezem

Een Britse vrouw heeft met opgeheven hoofd de rechtbank verlaten. De rechter achtte haar aanklacht tegen haar oude werkgever gegrond, en kende haar een bedrag van ruim 35.000 euro toe. Ze krijgt het bedrag als smartengeld nadat haar oude baas haar weelderige boezem vele malen had bekritiseerd.

Door de enorme omvang van Julie-Ann Reeds borsten kon haar ex-werkgever het niet laten denigrerende opmerkingen te maken. De 27-jarige vrouw raakte door al deze vernederingen in een diepe depressie. Ze heeft zich hierdoor zelfs langere tijd moeten ziek melden.

Hoewel menig hetero-man likkebaardend kijkt naar een vrouw met een flinke bos hout voor de deur, kon haar oude werkgever Julie-Anns cup DD niet waarderen. Hij zette haar voor het blok met de keuze de imposante voorgevel te verkleinen of te bedekken met nieuwe bloesjes.

Om de arme vrouw nog meer te kleineren, werd ook haar salaris niet op tijd overgemaakt. Toen ze hierover klaagde, werd haar resoluut de deur gewezen, en hoefde ze nooit meer terug te komen.

Schilderen en vissen in Sims 3-screenshots

Naast Spore heeft Electronic Arts momenteel nog een game in ontwikkeling die ontsproten is aan het brein van Will Wright: De Sims 3. Het derde deel in deze razendpopulaire serie gaat verder met hetzelfde concept, maar dan met nog meer mogelijkheden. Zo kent de buurt geen beperkingen meer, je Sims kunnen gaan en staan waar jij wilt, je zult je eigen Sims kunnen ontwerpen, hun persoonlijkheden zullen realistischer dan ooit zijn en je zult nog meer kunnen aanpassen aan je huis en inrichting.

Laatste reviews en specials
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
preview
Battlegrounds en draken centraal in Hearthstone
©FOK.nl e.a.