FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 juli 2008

Kwalificatie Red Bull Airrace Rotterdam (foto's)

In een regenachtig Rotterdam heeft Paul Bonhomme de kwalificatie van de Red Bull Airrace als snelste afgesloten. De Brit was in de eerste kwalificatiesessie sneller dan de concurrentie ondanks een tijdstraf van drie seconden. De tweede kwalificatiesessie werd vanwege de slechte weersomstandigheden geannuleerd.

De kwalificatie zou eigenlijk om 14:00 uur beginnen maar werd vanwege de regen en wind uitgesteld tot 14:30 uur. Het was Mike Mangold die als eerste een tijd mocht neerzetten in de verraderlijke omstandigheden. Zijn tijd bleek direct een kraker voor de volgende tien deelnemers, geen van allen kon de tijd van de Amerikaan verbeteren. Hannes Arch leek lange tijd onderweg naar een hele scherpe tijd, maar tweemaal drie seconden straftijd gooiden roet in het eten.

Paul Bonhomme, die als laatste zijn kwalificatievlucht mocht uitvoeren, bleek echter ook in Rotterdam vliegensvlug te zijn. Inclusief drie strafseconden wegens een incorrect knife (niet haaks genoeg op de horizon vliegen, red.) was hij ruim drie tienden van een seconde sneller dan Mike Mangold. De top drie werd compleet gemaakt door Kirby Chambliss.

De volledige uitslag

#NaamNat.TijdVerschilStraf
1Paul BonhommeGBR1.20.713
2Mike MangoldUSA1.21.060.350
3Kirby ChamblissUSA1.21.660.950
4Steve JonesGBR1.22.431.720
5Peter BesenyeiHUN1.23.432.720
6Nigel LambGBR1.23.662.950
7Michael GoulianUSA1.23.753.040
8Hannes ArchAUT1.24.703.996
9Alejandro MacleanESP1.26.525.813
10Nicolas IvanovFRA1.27.426.713
11Sergey RakhmaninRUS1.27.997.283
12Glen DellRSA1.32.7312.023


Arabische Liga tegen vervolging president Sudan

De Arabische Liga heeft vandaag kritiek geuit op de dreigende vervolging van de Sudanese president Omar al-Bashir door het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC).

De unie van 22 staten, waarvan ook Sudan lid is, vindt dat Sudanese rechters eventuele oorlogsmisdaden in de crisisregio Darfur zouden moeten beoordelen.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de unie bogen zich tijdens crisisberaad in de Egyptische hoofdstad Caïro over de kwestie. Zij veroordeelden de hoofdaanklager van het ICC, Luis Moreno Ocampo, als onevenwichtig omdat hij Bashir wil laten arresteren wegens volkenmoord.

De secretaris-generaal van de liga, Amr Moussa, veroordeelde eerder deze week het verzoek van Moreno Ocampo al als gevaarlijk en niet goed overwogen. Hij stelde dat een eventuele vervolging "ernstige repercussies" zou kunnen hebben.

Perez over Aissati: "Nóg een offensieve speler"

Kenneth Perez is niet bang dat de komst van Ismaïl Aissati naar Ajax roet in het eten van de Deense spelmaker gaat gooien. Dat zegt de Ajacied vandaag.

Perez kent Aissati nog van zijn tijd bij PSV. "Het is een prima speler," vindt de Deen, die met de middenvelder een concurrent erbij heeft. "Maar bang ben ik niet voor zijn komst. Er is in ieder geval genoeg concurrentie."

Tóch doorklinkt er enige frustratie uit de stem van Perez. "De filosofie van de club is blijkbaar dat er nóg een offensieve speler bij moest komen. Verdedigend hebben we ook nog wel wat nodig, maar daar wordt aan gewerkt, geloof ik."

Met de wedstrijd tegen VV Noordwijk (2-5 winst) werd de eerste trainingsweek van de Amsterdammers afgesloten. "We hebben veel loopwerk gedaan," vervolgt Perez "Van Basten staat vooralsnog veel te observeren. Echt met hem gesproken heb ik nog niet. Wél heeft hij zijn voetbalvisie aan de groep uitgelegd. Over een aantal weken zal meer duidelijk worden over hoe het elftal gaat staan," denkt Perez, die met '21' een hoog rugnummer toegewezen heeft gekregen. "Dat zou wat kunnen betekenen, maar dat zullen we dan wel merken."

Aissati tekent maandag

Ajax is het ook met Ismaïl Aissati eens geworden over een overgang van de middenvelder naar Amsterdam. Dat heeft Danny Blind zaterdag bevestigd. De speler gaat maandag mee op trainingskamp naar De Lutte.

De Amsterdammers waren het eerder al met PSV eens geworden over de overgang van de middenvelder. Wat Ajax voor Aissati heeft betaald is niet bekend. Bronnen meldden vrijdag dat het bod van Ajax 5,2 miljoen euro bedroeg.

Ajax’ technisch manager Danny Blind vandaag: "Aissati is vrijdag medisch gekeurd. Maandag tekent hij voor de training zijn contract en sluit hij zich aan bij de selectie voor het trainingskamp in De Lutte."

Net als Blind is ook Marco van Basten erg content met de komst van de middenvelder. "Ajax kan dit soort spelers altijd goed gebruiken," vind de keuzeheer, die tegen Noordwijk met een 2-5 overwinning debuteerde. "Aissati is een échte nummer 10. Hij heeft nog een mooie toekomst voor zich."

Hond redt vrouw van kangoeroe

Op haar dooie gemak baande de 65-jarige Rosemary Neal haar weg door een kudde kangoeroes. Ze was niet bang voor de kangoeroes, want haar zoon Darren had haar op het hart gedrukt dat de kangoeroes zelden mensen aanvallen. Haar ogen zochten over de ruggen van de dieren naar de paddock waar ze naar opzoek was.

Toch verliep niet alles zoals ze het waarschijnlijk gewild had. Plotseling verscheen er namelijk een kangoeroe nog groter dan Rosemary zelf. Het dier stormde op de vrouw af. Voordat ze ook maar de kans kreeg te vluchten, sloeg het grote dier de arme vrouw. Gillend verloor ze haar evenwicht en belandde ze op de grond. De hond van haar zoon hoorde het gegil en twijfelde geen seconde: hij rende in volle vaart naar Rosemary toe en verjoeg de veel grotere kangoeroe.

Haar gezicht is ernstig beschadigd, haar hand is toegetakeld en ze heeft krassen op haar hele rug”, aldus haar zoon. “Als mijn hond haar niet gered had, was ze waarschijnlijk dood geweest.

Uitslagen oefenduels 19 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Omniworld
Krimp
PAOK Saloniki (Gri) 1-2
Jong FC Utrecht Haarlem
Kousemaker
0-1
VV Lengel De Graafschap
De Groot, Den Ouden, Oost, Bloemendaal, Sebens, De Jong, El-Hassnaoui
0-7
VV Noordwijk
Ketting (2)
Ajax
Sarpong, Leonardo, Luque, Suárez, Van der Heijden
2-5
Excelsior
Alisic (4), Demir, Van Peppen, Veenstra, Benard
CKC 8-0
CSV VIOS Vitesse
Pryor (2), Junker (2), Kaya, Gommans, Wolfswinkel, Buttner, Keizer
0-9
VV HSC FC Groningen
[i]Powel (8), Gonzalo (2), Matavz (2), Cahais, ed
0-14
FC Den Bosch
Van der Biezen (2), Jans, Van Moorsel
FC Ashdod (Isr) 4-1
RBC Roosendaal
Duarte, Peters, Bodaert
TOP Oss 3-0
FC Eindhoven
Nelemans, Caracciolo, Asubonteng, Koc
SC Heerenveen 4-0
TOGB Sparta Rotterdam
Falkenburg (2), Rose
1-3
Fortuna Sittard
Schreurs (2)
Fola Esch 2-0
Helmond Sport
Derksen
Sheffield United (Eng) 1-4
Olympia'28 FC Zwolle
Grizolli (3), Plat, Gnodde, Van Polen, Kleizen, ed
0-8
VV Gestel PSV
Koevermans (3), Lazovic (3), Väyrynen (2), Bakkal, Van der Leegte, Wuytens
1-11
UOW'02 Roda JC
Cissé (3), Janssen (2), Linssen (2), Kah, Oper, Vormer
1-10
BV Veendam Hapoel Beer Sheva (Isr) 0-2
FC Emmen Olympiakos (Gri) 0-0
Koggeteam FC Volendam
Tuyp (3), Platje, Meijers, Van Zaanen, Hofstede
0-8
ADO Den Haag
Residihardjo
FC Dordrecht
Ribeiro
1-1
AGOVV Apeldoorn
Medjedovic (3), Bokila, Mertens, Cathalina
Hapoel Kfar Saba (Isr) 6-1
VVV-Venlo
Dada, Schaken
Maccabi Tel Aviv (Isr) 2-2
MVV
Tobiasen, Sébastien
KAS Eupen 2-0

Geen soep voor foutparkeerder

Een inwoner van de stad Groningen had gisteravond wel heel erg veel pech. Hij had zijn auto even op de stoep geparkeerd en toen hij deze net wilde verzetten, bleek een ijverige agent al een parkeerbon onder zijn ruitenwisser te hebben geschoven.

Helaas pindakaas, maar het werd nog vervelender toen de man bemerkte dat hij de voordeur achter zich had dichtgesmeten. Normaal geen probleem, alleen had de Groninger zijn sleutels in huis laten liggen.

Op een gegeven moment zag de pechvogel ook nog eens allemaal rook uit zijn huis komen. Nog meer rampspoed voor de man; zijn tomatensoep was drooggekookt en begon vlam te vatten.

De enorme rookontwikkeling trok al snel de aandacht van de brandweer. Een brandweerman wist zichzelf door een bovenraampje te wurmen. Hij haalde het soeppannetje van het vuur en opende de deur voor de pechvogel van de week.

Intratuin start onderzoek naar fraude

De Intratuin in Heerlen wil nu eindelijk weleens weten waar honderdduizenden euro's aan spullen gebleven zijn. Het tuincentrum is een intern onderzoek gestart naar diefstallen door enkele personeelsleden. Twee Belgen zijn deze week al aangehouden, samen met een handlanger die niet bij de winkel werkte.

De personeelsleden wisten jarenlang filnk wat spullen te verduisteren. Ze konden al die tijd hun gang gaan. Het bedrijf wil niks zeggen, buiten dat de verdachten allemaal uit Tongeren komen.

Kaz Hirai: "PS3 pas winstgevend vanaf maart 2009"

Zoals vrijwel iedere consolegamer weet is Sony's PlayStation 3 niet bepaald de goedkoopste console op de huidige markt. Daarnaast brengt iedere console die Sony verkoopt niet echt bepaald veel geld in het laadje voor het bedrijf. De inkomsten zullen op dit moment vooral van de software moeten komen. Hier komt echter binnenkort verandering in volgens het hoofd van Sony, Kaz Hirai. Hij heeft namelijk aangegeven dat de PlayStation 3 console vanaf het eind van dit fiscale jaar (maart 2009) eindelijk bij elke verkoop geld voor Sony gaat opleveren.




...Break-even point is in zicht...

$100.000.000.000 biljet voor Zimbabwe

Vandaag heeft de Centrale Bank van Zimbabwe een bankbiljet van 100 miljard Zimbabwaanse dollar uitgegeven. Het is een nieuwe poging om de hyperinflatie, die het land al maandenlang teistert, te stoppen.

Honderd miljard Zimbabwaanse dollar is één Amerikaanse dollar waard. Hoewel het nieuwe biljet het grootste is dat ooit is uitgeven in Zimbabwe, kun je er nog geen brood voor kopen. Een sinaasappel kost op de markt in het land 25 miljard dollar. Zimbabwe kampt al langer met een geruïneerde economie. De crisis werd onder meer veroorzaakt vanwege de onteigening van de grond van blanke boeren door aanhangers van president Robert Mugabe.

De officiële inflatie van het land bedraagt 2,2 miljoen procent. Sommige economen schatten de inflatie echter al tussen de 10 en 15 miljoen procent. Zimbabwaanse winkeliers passen meerdere malen per dag hun prijzen aan. Voor veel inwoners is het zaak contant geld zo snel mogelijk uit te geven, omdat het binnen enkele uren al een groot gedeelte van de waarde kan hebben verloren.

Economen zien nog geen snelle oplossing voor de economische malaise in Zimbabwe. ''De Nationale Bank van Zimbabwe is bezig de strijd te verliezen. Zolang de inflatie hoog is, zal er een gebrek aan geld zijn. De inflatie moet aangepakt worden door de productie te verhogen. Daardoor zouden goederen niet zo veel geld meer kosten'', aldus de econoom John Robertson uit Harare.

Zimbabwe begon in december met het uitgeven van bankbiljetten met een waarde van 250.000 dollar. Een maand later volgde het eerste biljet van tien miljoen dollar. In mei kwamen achtereenvolgens biljetten van 100 miljoen, 250 miljoen, 5 miljard, 25 miljard en 50 miljard dollar in roulatie.

Forse toename van mensen met ADHD-medicatie

Steeds meer mensen slikken medicijnen tegen ADHD. Op dit moment krijgen 90.000 mensen een middel tegen hyperactiviteit voorgeschreven. Dat is zestien procent meer dan vorig jaar. Het gaat vooral om kinderen.

Vergeleken met zes jaar geleden worden medicijnen als Ritalin en Concerta 3,5 keer zo vaak verstrekt. Prof. Jan Buitelaar, psychiater aan het UMC St. Radboud zegt dat artsen bij ADHD te makkelijk naar medicijnen grijpen. De effecten op lange termijn zijn niet duidelijk en de oorzaak van het hyperactieve gedrag wordt met medicijnen niet weggenomen. "Als je de medicijnen stopt, vallen de kinderen vaak weer terug. Ook de langetermijn-effecten zijn niet duidelijk."

Buitelaar pleit voor meer hersentraining en een streng dieet, waarmee het gedrag van drukke kinderen ook kan worden veranderd.

Nigerianen op de bres voor Obama

Nigeriaanse aanhangers van de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama hebben hun krachten gebundeld om de campagne van Obama in de Verenigde Staten te ondersteunen.

"Obama is 50 procent Afrikaans en 50 procent Amerikaans", zei de leider van Afrikanen Voor Obama, Ndi Okereke Onyiuke. De groep probeert zwarte kiezers aan te moedigen op Obama te stemmen. Okereke Onyiuke riep Nigerianen op sms'jes en e-mails te sturen naar vrienden en familie in de VS.

Obama heeft een Keniase vader en een Amerikaanse moeder.

Bussumse overleden na klap van trein

Een vrouw uit Bussum is zaterdag overleden nadat ze door een trein was aangereden. Doordat haar rollator was blijven steken in de rails op de spoorwegovergang aan de Gooibergstraat in haar woonplaats, kon ze volgens de politie niet op tijd wegkomen.

Ze werd geraakt door een trein en overleed op weg naar het ziekenhuis. Het treinverkeer liep door het ongeluk enige tijd vertraging op, maar loopt volgens spoorbeheerder ProRail inmiddels weer volgens schema.

Waar is Dit: Opgave 21 - Uitslag

Toen drumstickNL die locatie had teruggebracht tot London voorvoelde ik al dat het niet lang meer zou duren voor het goede antwoord zou volgen. En dat was juist. Binnen het half uur kwam H-B-B met het correcte antwoord. En daar was vrijwel iedereen het wel mee eens: Jordy-B (zijn moeder was thuis maar stond te koken), TheYoung1, blup, PAAC, WensMeester, TagForce, InTrePidIvity, WurM, ABC-tje, Daywalk3r, Pjotrik, Ryoga, SweetCheeks, redjasje1987, Rossdale, Sc0rPi0n, Charrel, G-lock, Viper2k1 en magical_reflex
 

[Special] Eerste duel Van Basten als Ajax-trainer

Vandaag maakte Marco van Basten zijn officiële debuut als trainer van Ajax. De oefenwedstrijd in en tegen Noordwijk werd met 2-5 gewonnen. FOK! sport was erbij.

Sportpark Duinwetering in Noordwijk was volledig voorbereid op de komst van het grote Ajax. In vergelijking met de thuiswedstrijden in de zaterdaghoofdklasse was er nogal wat veranderd. Zo was er achter het doel een extra tribune geplaatst, stond er een snackkar en kon een hamburgerkar natuurlijk ook niet ontbreken. De standjes met diverse fanartikelen van Ajax en de VIP-tent completeerden het beeld van deze middag. Trainer Marco van Basten werd met zijn assistenten en spelersgroep ook nog eens via een heuse sluipweg richting kleedkamers geleid, zodat duidelijk was dat de organisatie dik in orde was.

Het weer werkte ook nog eens behoorlijk mee. Af en toe wat kleine buitjes, maar ja, in Noordwijk waait het nu eenmaal altijd en dus waaiden deze buien over voor de bezoekers goed en wel hun paraplu gepakt hadden. Als de zon dan ook nog eens stiekem door de wolken gepiept kwam, werd het nog aangenaam ook. Aangenamer dan het spel van de Amsterdammers, want die vielen vanmiddag eigenlijk wat tegen. Natuurlijk was het de eerste wedstrijd en hebben de spelers de nodige zware trainingsarbeid in de benen, maar toch was er op meer gehoopt van Amsterdamse kant. Diverse supporters maakten zich vooral voor rust af en toe kwaad op hun helden, waarbij onvermijdelijk de miljoenensalarissen werden afgezet tegen de op zich ook niet verkeerde vergoedingen die de Noordwijk-spelers krijgen.

Van Basten kon in Noordwijk geen beroep doen op de EK-gangers Maarten Stekelenburg en Klaas-Jan Huntelaar, terwijl recordaankoop Miralem Sulejmani eveneens aan de kant bleef. Ook niet binnen de lijnen gesignaleerd in Noordwijk: Gabri, Bruno Silva en Rasmus Lindgren. Dennis Gentenaar keepte de hele wedstrijd. Voor rust vormden Jurgen Colin, Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen en Urby Emanuelson de achterhoede. Het offensief ingestelde middenveld bestond uit Jeffrey Sarpong, Kennedy Bakirçioglu en Robbert Schilder, terwijl Dennis Rommedahl, Leonardo en Kenneth Perez de voorhoede bezetten.

Uiteraard was Ajax de ploeg met het meeste balbezit, maar echte hoogtepunten waren er voor rust nauwelijks. De ploeg schoof plichtmatig de bal rond en zelden was er een individuele actie die de supporters op de banken kreeg. De meeste dreiging kwam dan nog van Dennis Rommedahl. De Deen toonde zich van zijn menselijke kant, toen hij al snel na de aftrap een voorzet gaf, die via een Noordwijker op het hoofd van een jongetje van een jaar of acht belandde. Deze was in tranen, maar werd getroost door de rappe rechtsbuiten. Leonardo liet af en toe leuke dingen zien, maar de beste man voor rust was Jeffrey Sarpong.

Het was ook Sarpong die de eerste Amsterdamse goal van het seizoen maakte, na een korte combinatie door het centrum. Het applaus was echter net verstomd toen Celcius Grant, een week eerder al een plaag voor de defensie van AZ, op links door mocht lopen en ongehinderd kon voorzetten. Bij de tweede paal kopte Jeroen Ketting de gelijkmaker binnen. Ajax kwam weer op voorsprong via Leonardo. Hij was sneller dan de uitlopende goalie Raymon Kuipers, passeerde hem en schoof beheerst binnen. Kuipers, die licht geblesseerd aan het duel was begonnen, wist later een tweede treffer van de Braziliaan te verhinderen met een goede redding. Na een half uur kwam Robert Spaan in de goal, die na twee jaar blessureleed tot de rust zijn rentree mocht maken. Hij was getuige van de gelijkmaker. De snelle Grant had eerder na een gewonnen sprintduel met de uitstormende Gentenaar de bal van een meter of vijfendertig nog naast gemikt, maar Noordwijk wist toch te scoren. Het was wederom Jeroen Ketting die vanaf de rand van de zestien knap binnenschoot. De ex-prof van clubs als Haarlem, Volendam en Cambuur maakte dus zijn tweede goal en lag bepaald niet aan de ketting bij Van der Wiel. De beste scoringskans was daarna nog voor Noordwijk, toen Nixon Dias met een ziedende halve omhaal net naast de goal van Gentenaar mikte. Rusten met 2-2, dat viel Ajax ongetwijfeld niet mee.

Na rust stuurde Van Basten dan ook een vrijwel volledig nieuw team het veld in. Gentenaar zag nu George Ogararu, Vurnon Anita, Thomas Vermaelen en Donovan Slijngard voor zich in de defensie, Laurent Delorge, Jan-Arie van der Heijden en Siem de Jong vormden het middenveld en voorin was Spaans de voertaal met Luis Suárez, nieuweling Dario Cvitanich en Albert Luque. Nadat invaller Maik van Zanten namens de gastheren voor het eerst gevaarlijk werd, scoorde Ajax de 2-3 op de counter. Cvitanich vond Suárez, die bleef goed kijken en zag Luque vrij staan. De peperdure Spanjaard versloeg Noordwijk-doelman Mark Smith en liet zo zien dat hij toch wel kan scoren.

Ajax wist daarna ook niet echt te overtuigen. Opnieuw leek de echte drive om er wat van te maken te ontbreken. Slechts Suárez en Cvitanich deden voorin af en toe iets leuks, terwijl Van der Heijden liet zien grote kwaliteiten als passende speler te hebben. Omdat Ajax echter niet echt kansen kreeg en doelman Smith slechts twee keer echt testte, bleef ook Noordwijk kansrijk. Een te scherpe voorzet van Stefan Mertens, na een knappe actie, werd echter niet binnen gelopen, zodat de 3-3 uitbleef. In de slotfase zette Ajax nog eens aan en gaf de score een draaglijker gezicht. Jan-Arie van der Heijden showde zijn traptechniek weer eens, door met een mooie boogbal de 2-4 te scoren. Direct na de aftrap veroverde Ajax de bal opnieuw en was Van der Heijden even later weer de man die kon afwerken. Nu mikte de middenvelder uit Schoonhoven echter op de paal, waarna Luis Suárez als eerste bij de rebound was en de 2-5 maakte. Pieter Vink floot daarop voor het einde.

De pakweg zesduizend toeschouwers op de Duinwetering waren het er ongetwijfeld allemaal over eens dat 2-5 een enigszins geflatteerde score was. Zij hadden echter toch een vermakelijke middag gehad. De fans van de hoofdklasser vanwege het opnieuw zeer eervolle resultaat, na de 0-3 tegen AZ van een week eerder, de veelal jeugdige Ajacieden vanwege de artikelen in de fanshop en de mogelijkheid om handtekeningen te halen. Van Basten zal ongetwijfeld ook het nodige hebben geleerd over sommige spelers, met name over de defensie na rust, die rommelig voor de dag kwam. Vrezen zal hij echter nog lang niet, in de wetenschap dat talrijke spelers nog moeten aansluiten. De kop is er af, het bouwen kan beginnen.

Team VVCS wint FIFPro-toernooi

Het door Henk Wisman getrainde elftal voor werkloze profs, Team VVCS, heeft vandaag het FIFPro-toernooi gewonnen. Aan dit toernooi namen vergelijkbare teams uit zes landen deel.

Gisteren wist Team VVCS de poule met Frankrijk en een team uit Scandinavië te winnen. Vandaag trad de ploeg van Wisman aan tegen Slovenië. De Slovenen namen in de finale, die twee keer een half uur duurde, de leiding. Een eigen treffer bracht beide teams echter weer op gelijke hoogte. Dion Esajas, die gisteren ook al scoorde tegen Scandinavië, maakte vervolgens de winnende treffer.

De meeste spelers uit Team VVCS hebben in elk geval een club uit de hoofdklasse achter de hand, maar hopen dat ze zich tijdens het toernooi op sportpark Middelmors in Rijnsburg nog bij een profclub in de kijker hebben gespeeld.

De eindstand van het FIFPro-toernooi:

1. Nederland (Team VVCS)
2. Slovenië (Team SPINS)
3. Frankrijk (Team UNFP)
4. Portugal (Team SJPF)
5. Zwitserland (Team SAFP)
6. Scandinavië (Team Scandinavia)

Agenten weigeren nummertje met 2 vrouwen

Haagse agenten kregen gisterochtend een aanbod dat te mooi was om te weigeren. Twee schaars geklede dames wilden namelijk de politiemannen verwennen. Op deze manier hoopten zij dat de agenten geen bekeuring zouden uitdelen aan de bestuurder van de auto waarin zij meereden.

Even voor half vijf in de ochtend hield de politie op het Spui in Den Haag een auto aan voor een alcoholcontrole. De 29-jarige bestuurder had te diep in het glaasje gekeken. Ondanks het aantrekkelijke aanbod van de twee passagiers om de boete in natura te betalen, sloegen ze de bestuurder in de boeien. Wat er met de twee vrouwen is gebeurd, is niet bekend.

Limburgse beschuldigt politie van miskraam

De politie wil een onderzoek instellen naar een aanhouding waarbij een vrouw naar eigen zeggen van schrik een miskraam kreeg toen een arrestatieteam haar woning in het Limburgse Herten binnenviel. Dat bevestigt een woordvoerder van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland zaterdag na een bericht van de lokale televisiezender L1.

Om het onderzoek van de Bovenregionale Recherche te beginnen, is alleen nog een aangifte en een medische verklaring van de vrouw nodig. Er is al een gesprek met haar geweest.

Een gezamenlijke arrestatieteam van de zes zuidelijke politiekorpsen deed 24 juni een inval om de partner van de vrouw op te pakken. Bij de inval werd een zogenoemde lichtbom gebruikt. Dat is een soort granaat die alleen een felle flits en een luide knal geeft om mensen te desoriënteren. Door de schrik zou de vrouw een miskraam hebben gehad.

Het arrestatieteam wist volgens de woordvoerder dat de vrouw ook aanwezig kon zijn. "Maar het was niet bekend dat zij zwanger was." Of het team anders had gehandeld als dit bekend was geweest, kan de woordvoerder niet met zekerheid zeggen. "Als het bekend is dat mensen zwanger zijn, wordt daar wel rekening mee gehouden."

Slecht weer nekt Red Bull Airrace

De hevige regen van vandaag heeft ervoor gezorgd dat de kwalificatierondes van de Red Bull Air Race in Rotterdam voortijdig zijn afgebroken. Na de eerste kwalificatieronde besloot de verkeersleiding dat het te gevaarlijk werd. De wind was fors en er waren regen- en onweersbuien.

De organisatie komt de bezoekers wel tegmoet. Kaartjes van vandaag zijn morgen ook nog geldig.

Morgen vliegen de piloten met meer dan 400 kilometer per uur boven de Maas langs allerlei obstakels. In 2005 werd ook al zo'n race gehouden. Toen vlogen de piloten ook onder de Erasmusbrug door. Maar dit keer doen ze dat niet.

Nieuws?!

gijzzie stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ik kan me slecht voorstellen dat er mensen zijn die nog een film op het fijne kanaal SBS 6 willen zien. Zit je midden in een diepgaande film, wordt de beeldbuis opeens gevuld door Hart van Nederland. Treurig dat dat programma onder het kopje "nieuws" en niet onder de noemer "zendtijdverpesting" valt.
Een verzameling van halve idioten die hun kat kwijt zijn geraakt omdat ze de deur van het balkon open hebben laten staan en openhartig hun verhaal doen hoe lief het beestje wel was.

Tour: Rabobank boekt eerste zege

Oscar Freire heeft zijn eerste etappezege binnen. De Spanjaard won in de massasprint van ondermeer Leonardo Duque en Erik Zabel, respectievelijk tweede en derde. In de strijd om het geel blijft alles zoals het was, Cadel Evans blijft het geel behouden.

Een klimmetje van de vierde categorie in de laatste tien kilometer zorgde ervoor dat de voornaamste concurrent van Freire wegviel. Mark Cavendish staat niet bekend om zijn klimkwaliteiten en ook op de slotklim moest de viervoudig etappewinnaar lossen. In de massaspurt was Freire vervolgens de sterkste.

Vluchters hadden ook vandaag geen kans. De eerste grote ontsnapping bestond uit 21 renners, onder hen Bram Tankink. De groep vluchters kreeg aanvankelijk slechts iets meer dan een minuut voorsprong, mede door het moordend hoge tempo van 52,2 kilometer per uur.

Tankink, William Bonnet, José Ivan Gutierrez en Sandy Casar reden weg uit die kopgroep, zij kregen wel de zege van het peloton en reden naar een voorsprong van rond de zes minuten. Toen het peloton besloot dat het genoeg was, slonk de voorsprong snel. Uiteindelijk werden op 27 kilometer drie vluchters gepakt. Gutierriez bleef nog zeventien kilometer alleen aan de leiding maar moest tenslotte ook passen. Morgen wacht het hooggebergte met de finish in Prato Nevoso.

 

<i>Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de <a href="http://tour.fok.nl/?ref=fp" target="_blank">FOK!sport Tour-site</a>!</i>

Gina Lisa heeft geen spijt van sekstape

Het Duitse model en tv-persoonlijkheid Gina Lisa Lohfink heeft geen spijt van de sekstape die gisteren van haar opdook op internet. Sterker nog, de voormalige deelneemster van het Duitse tv-programma Germany's next Topmodel, lijkt samen met haar ex-vriend de hype rond de pornotape goed te hebben voorbereid.

Al meer dan een maand gonsde het van de geruchten dat de seksfilm zou bestaan en vanuit Duitsland, maar ook uit andere landen, werd massaal via zoekmachines gezocht of er wellicht een site was die de tape online had staan. Daarbij gingen een aantal sites die suggereerden de beelden te hebben, plat onder de bezoekersaantallen.

Gisteren kwam de betaalsite PrivateOnly.com met het bericht dat de 23 minuten durende tape bij hen was te downloaden. Daar moet dan wel 22 euro voor worden neergeteld. PrivateOnly is een site die zo is opgebouwd dat privépersonen via die site geld kunnen verdienen met hun seksfilm. Volgens een woordvoerder van PrivateOnly had een gebruiker van de site de film een tijdje geleden al geüpload, maar nog niet actief gezet. Dat gebeurde gisteren pas.

Iemand die geld wil verdienen met zijn privéseksfilm via de betaalsite moet bevestigen dat die de rechten op de film heeft. Volgens de woordvoerder is dat ook hier gebeurd.

'Geen non'
Lohfinks ex-vriend laat tegenover het Duitse blad Bild weten met Gina te hebben afgesproken de film online te zetten om geld te verdienen. ''We hebben ons heel bewust gefilmd''. Lohfink zelf bevestigt die uitspraak. ''Ik ben geen non. Seks is toch prachtig. Iedereen die preuts met de vinger naar ons wijst omdat wij ons tijdens de seks gefilmd hebben, is een hypocriet.''

Gina Lisa is bij onze Oosterburen sinds haar deelname begin dit jaar aan het modellenprogramma een populaire tv-persoonlijkheid geworden, die zelfs een eigen programma heeft, Gina Lisas Welt geheten.

De seksfilm werd opgenomen in januari, nog voordat Gina bekend was. In de film is de 21-jarige blondine vol in actie te zien met haar ex, een boetiekeigenaar die zo op het oog een al kalende veertiger is met een buikje. Voor wie overweegt er 22 euro voor uit te geven: Te zien is 23 minuten gezwoeg en gezweet waarbij de ex-vriend geregeld met de camera of de afstandsbediening in de weer is. Met recht een amateur(istische) video. Drie minuten preview staan hier.

Opmerkelijk detail: Gisteren linkte FOK! naar een site met pornonieuws (Pornonews.ch) die wat screenshots en links naar meer beelden online had staan. Die site bezweek meteen onder het geweld en werd door de provider zelfs offline gehaald.

'Zwoegen en zweten'

Freire pakt eerste overwinning

Oscar Freire heeft zijn eerste etappezege binnen. De Spanjaard won in de massasprint van ondermeer Leonardo Duque en Erik Zabel, respectievelijk tweede en derde. In de strijd om het geel blijft alles zoals het was, Cadel Evans blijft het geel behouden.

Een klimmetje van de vierde categorie in de laatste tien kilometer zorgde ervoor dat de voornaamste concurrent van Freire wegviel. Mark Cavendish staat niet bekend om zijn klimkwaliteiten en ook op de slotklim moest de viervoudig etappewinnaar lossen. In de massaspurt was Freire vervolgens de sterkste.

Vluchters hadden ook vandaag geen kans. De eerste grote ontsnapping bestond uit 21 renners, onder hen Bram Tankink. De groep vluchters kreeg aanvankelijk slechts iets meer dan een minuut voorsprong ondanks het moordend hoge tempo van 52,2 kilometer per uur. Tankink, William Bonnet, José Ivan Gutierrez en Sandy Casar reden weg uit die kopgroep, zij kregen wel de zege van het peloton en reden naar een voorsprong van rond de zes minuten. Toen het peloton besloot dat het genoeg was, slonk de voorsprong snel. Uiteindelijk werden op 27 kilometer drie vluchters gepakt. Gutierriez bleef nog zeventien kilometer alleen aan de leiding maar moest tenslotte ook passen. Morgen wacht het hooggebergte met de finish in Prato Nevoso.

Uitslag etappe

#RennerPloegTijdOp
1FREIRE OscarRABOBANK4h 13' 08"-
2DUQUE LeonardoCOFIDIS 4h 13' 08"+ 00' 00"
3ZABEL ErikTEAM MILRAM4h 13' 08"+ 00' 00"
4DEAN JulianGARMIN CHIPOTLE4h 13' 08"+ 00' 00"
5DE JONGH StevenQUICK STEP4h 13' 08"+ 00' 00"
6BALLAN AlessandroLAMPRE4h 13' 08"+ 00' 00"
7PEREZ RubenEUSKALTEL - EUSKADI4h 13' 08"+ 00' 00"
8PINEAU JérômeBOUYGUES TELECOM4h 13' 08"+ 00' 00"
9TOSATTO MatteoQUICK STEP4h 13' 08"+ 00' 00"
10HUSHOVD ThorCREDIT AGRICOLE4h 13' 08"+ 00' 00"

Algemeen klassement

#RennerPloegTijdOp
1EVANS CadelSILENCE - LOTTO59h 01' 55"-
2SCHLECK FrankTEAM CSC SAXO BANK59h 01' 56"+ 00' 01"
3VANDEVELDE ChristianGARMIN CHIPOTLE59h 02' 33"+ 00' 38"
4KOHL BernhardGEROLSTEINER59h 02' 41"+ 00' 46"
5MENCHOV DenisRABOBANK59h 02' 52"+ 00' 57"
6SASTRE CarlosTEAM CSC SAXO BANK59h 03' 23"+ 01' 28"
7KIRCHEN KimTEAM COLUMBIA59h 03' 51"+ 01' 56"
8EFIMKIN VladimirAG2R-LA MONDIALE59h 04' 27"+ 02' 32"
9ASTARLOZA MikelEUSKALTEL - EUSKADI59h 05' 46"+ 03' 51"
10NIBALI VincenzoLIQUIGAS59h 06' 13"+ 04' 18"


Facebook sleept Duitse kopie voor rechter

Netwerksite Facebook heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Duitse bedrijf Studiverzeichnis. De website studiVZ.de zou te veel overeenkomsten vertonen met Facebook.

Dat schreef de Financial Times gisteren. De Duitstalige webcommunity, die 10 miljoen gebruikers heeft, zou zowel het uiterlijk als de interactieve mogelijkheden van de internationale netwerksite hebben gekopieerd. Volgens Facebook is alleen de huiskleur blauw veranderd in rood.

De rechtszaak komt enkele maanden nadat Facebook een Duitse versie van zijn eigen website lanceerde.

Van Bronckhorst blijft international

Giovanni van Bronckhorst heeft besloten zijn interlandcarriére voort te zetten. Dat heeft hij laten weten tijdens de open dag van zijn club Feyenoord.

De 33-jarige van Bronckhorst, die tot nu toe 81 interlands speelde, twijfelde na het EK over voortzetting van zijn carrière. Het Nederlands elftal speelt op woensdag 20 augustus voor het eerst onder leiding van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk. In een vriendschappelijke wedstrijd zal Rusland dan de tegenstander zijn.

Dekker: "Moeilijk tijd terug te pakken"

Erik Dekker denkt dat er nog wel kansen zijn voor Denis Menchov in het geletruiklassement, en hij is blij met de groene trui voor Oscar Freire. Dekker is sowieso wel content met het verloop van de Tour de France tot nu toe.

De Nederlandse ploegleider van de Rabobank-ploeg: "Het zal lastig worden voor Menchov om tijd terug te pakken op Cadel Evans. Maar ook hij zal een zwak moment krijgen in de Alpen. Ik denk dat we moeten wachten op dat moment, en dan toeslaan"

Dekker wist ook al welke tactiek nodig zou zijn: "Evans en Menchov zijn hetzelfde soort renners. Klimmen goed, rijden een goede tijdrit en qua karakter verschillen ze ook niet veel. Alleen onze ploeg is sterker. Dat moeten wij gaan uitbuiten."

AC Milan: "Kaká niet te koop"

AC Milan heeft de eigen website laten weten dat middenvelder Kaká niet te koop is. Het reageert daarmee op de geruchten dat Chelsea 100 miljoen euro over zou hebben voor de Braziliaan.

"Kaká is absoluut niet te koop", luidt het duidelijke standpunt op de website van de Italiaanse club. Ook de komst van de dure Ronaldinho zorgt er niet voor dat AC Milan wil meewerken aan een transfer.

Boonen denkt aan Eneco Tour

De Belg Tom Boonen denkt erover om deel te nemen aan de Eneco Tour. De QuickStep-renner wil dit jaar de koers door België en Nederland ter voorbereiding op de Vuelta rijden.

De sprinter is dit jaar afwezig in de Tour de France, omdat de organisatie hem deelname weigerde vanwege het gebruik van cocaïne. In de Ronde van Oostenrijk wist hij de slotrit te winnen en hij zal volgende week zaterdag starten in de Ronde van het Waalse Gewest. Ook rijdt hij enkele criteriums.

Op dinsdag 19 augustus gaat de Eneco Tour van start in Beek in Limburg.

Barloworld stopt wielersponsoring

Barloworld stopt na de Tour de France met het sponsoren van de gelijknamige wielerploeg. Aanleiding is de positieve dopingtest van de Spaanse Barloworld-renner Moises Dueñas.

Barloworld hanteert een zero-tolerance beleid als het gaat om doping, waarvan de ploeg nu de gevolgen merkt. "Als bedrijf hebben we steeds bepaalde waarden hoog in het vaandel gedragen en dat willen we ook met het team zo doen. Daarom zal iedereen binnen de ploeg de gevolgen moeten dragen van de acties van één man", liet hoofd marketing Chris Fisher zaterdag weten.

Het bedrijf zal wel zijn contractuele verplichtingen nakomen. De ploegleiding is inmiddels wel al in onderhandeling met eventuele nieuwe sponsors.

Van Bronckhorst blijft beschikbaar voor Oranje

Giovanni van Bronckhorst heeft besloten zijn interlandcarrière voort te zetten. Dat liet de Feyenoorder vandaag weten tijdens de open dag van de Rotterdamse club.

De 33-jarige Van Bronckhorst gaf zichzelf vorige maand na de uitschakeling tegen Rusland op het Europees kampioenschap wat bedenktijd. Van Bronckhorst speelde tot dusver 81 interlands voor Oranje.

Het Nederlands elftal speelt woensdag 20 augustus voor het eerst onder leiding van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk. Rusland is dan de tegenstander in een vriendschappelijke ontmoeting.


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

[MotoGP] Rossi langer bij Yamaha

Valentino Rossi staat ook de komende jaren bij het motorsportteam van Yamaha onder contract. De Italiaan verlengde zijn huidige contract met twee jaar en blijft nu tot medio 2010. De coureur is al een aantal jaren actief in de MotoGP-klasse.

"Yamaha is voor mij de plaats waar ik motivatie vind om door te gaan in de motorsport. Ik had andere mogelijkheden, maar de sfeer is zo goed. Daarnaast doet Yamaha er alles aan om een omgeving te creëren waarin ik het beste kan presteren," liet Rossi weten. "Dit contract houdt overigens in dat ik de meeste jaren in mijn loopbaan bij Yamaha heb doorgebracht. Dat zegt voor mij meer dan duizend woorden."

Afgelopen vrijdag slaagde Yamaha er ook al om Colin Edwards voor volgend seizoen te strikken.

Piloot redt meeliftende parachutist

Een Britse piloot heeft een parachutist van een wisse dood gered. De onfortuinlijke springer was met zijn valscherm aan het landingsgestel van het vliegtuigje blijven hangen. De piloot kwam achter de stuurknuppel vandaan en bevrijdde de parachutist met een schaar uit zijn benarde positie.

Het bizarre bijna-ongeluk vond duizend meter boven de Duitse plaats Bad Lippspringe in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen plaats. Het Britse ministerie van Defensie heeft laten weten bijzonder in zijn sas te zijn met de dappere vliegenier. Volgens Defensie was het de eerste keer dat een dergelijk incident is gebeurd. De anonieme piloot wil echter van geen lintje weten en meldt dat hij slechts zijn plicht heeft gedaan.

In het propellorvliegtuigje zaten zes soldaten die meededen aan een wedstrijdje parachutespringen. De eerste vijf sprongen zonder problemen uit de tweemotorige kist, de zesde bleef nog wat langer hangen.

Uitslag kwalificatie Duitsland

Lewis Hamilton zal morgen tijdens de Grand Prix van Duitsland van poleposition vertrekken. De Brit bleef Felipe Massa twee tienden voor. Heikki Kovalainen reed de derde tijd, gevolgd door Jarno Trulli en Fernando Alonso. Kimi Räikkönen kwam niet verder dan de zesde tijd.

Nico Rosberg is in de eerste sessie de eerste coureur die de baan op gaat. In de laatste bocht voor start/finish maakt Sebastian Vettel een foutje door te wijd te gaan, maar hij kan zijn weg zonder veel verlies vervolgen. Met nog tien minuten op de klok zet Lewis Hamilton de snelste tijd neer, ondanks het wijd nemen van de hairpin. De ronde erna lukt het hem, ondanks het niet maken van deze fout, niet om deze tijd te verbeteren. Felipe Massa is uiteindelijk de snelste in de eerste sessie, gevolgd door Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen en Sebastian Vettel, die verrassend de vijfde tijd rijdt. Kazuki Nakajima, Nelson Piquet jr., Rubens Barrichello, Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella rijden niet snel genoeg en vallen af.

In het tweede deel zijn het opvallend de beide Ferrari-coureurs die als eersten de pitsstraat uitrijden. Uiteindelijk weet Lewis Hamilton de snelste tijd neer te zetten. Felipe Massa kwam, ondanks een snellere tijd dan in de eerste sessie, niet verder dan de tweede plaats. Heikki Kovalainen, Fernando Alonso en Kimi Räikkönen maken de top vijf compleet.

In de derde sessie rijdt Heikki Kovalainen iets te hard door de bocht, en rijdt daardoor de grindbak in. De Fin kan zijn weg echter vervolgen. Net na het vallen van de vlag mist hij weer de laatste bocht, wat hem de pole kost. Hamilton pakt nu de pole, gevolgd door Felipe Massa. Kovalainen komt tot de derde plaats. Sebastian Vettel valt op door zijn negende tijd, waarmee hij David Coulthard voorblijft.

Uitslag kwalificatie

Pos.CoureurTeamTijd
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:15.666
2 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:15.859
3 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes 1:16.143
4 Jarno TrulliToyota Racing 1:16.191
5 Fernando AlonsoRenault F1 1:16.385
6 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:16.389
7 Robert KubicaBMW F1 1:16.521
8 Mark WebberRed Bull Racing 1:17.014
9 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso 1:17.244
10 David CoulthardRed Bull Racing 1:17.503

11 Timo GlockToyota Racing 1:15.508
12 Nick HeidfeldBMW F1 1:15.581
13 Nico RosbergWilliams 1:15.633
14 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:15.701
15 Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso 1:15.858

16 Kazuki NakajimaWilliams 1:16.083
17 Nelson Piquet Jr.Renault F1 1:16.189
18 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:16.246
19 Adrian SutilForce India 1:16.657
20 Giancarlo FisichellaForce India 1:16.963

[E3 2008] Fable 2 duurt twaalf uur

Peter Molyneux en z'n team bij Lionhead werken momenteel aan de opvolger van Fable. Fable is een RPG waarin Molyneux zijn eigen visie op het genre heeft losgelaten.

Onze collega's van de site Joystiq mochten een potje Fable 2 spelen van Lionhead en vroegen na afloop hoe lang de game zal duren. Wanneer de speler alleen de quests die het verhaal vooruit helpen doet, zal de game na een uurtje of twaalf je feliciteren met het feit dat je hem hebt uitgespeeld. Natuurlijk zijn er ook nog de vele side-quests die je kan ondernemen, dus de totale speelduur voor de meeste spelers zal "iets" hoger liggen.

[E3 2008] Wii krijgt een nieuwe Zelda- en Mario-game

Het Zelda-team van Nintendo zit eigenlijk nooit echt stil. Als ze niet aan een nieuwe game werken, dan werken enkele leden van het team mee binnen het DS Zelda-team.
Tijdens de E3 meldde Nintendo dat de teams van Mario en Zelda weer bij elkaar gebracht zijn en dat ze beiden ieder aan een nieuw project begonnen zijn. Meer details werden er niet gegeven.

Tijdens een interview met Miyamoto werd wel duidelijk dat de Zelda-game in ieder geval een nieuwe richting op zal gaan. Tijdens de GDC-presentatie van Twilight Princess in 2007 liet Nintendo al even zien dat het Zelda-team aan het experimenteren is geslagen door de game in First Person te spelen. Deze verandering hoeft er niet te komen, maar Miyamoto is er wel van overtuigd dat de franchise wat verse ideeën nodig heeft.

"I don't necessarily think it will change that drastically, but I think that Zelda is a franchise that does need some big new unique ideas. And so the team right now is very focused on trying to find those ideas."

[E3 2008] Heavy Rain op de E3 achter gesloten deuren

Tijdens de E3 werd de nieuwe game van Quantic Dream achter gesloten deuren getoond. We kunnen dus geen trailers, screenshots of zelfs informatie over de game geven. Omdat de presentatie onder een embargo staat, mogen de aanwezige journalisten er niets over zeggen. Eén van de journalisten die aanwezig was bij de presentatie was N'Gai Croal. Hij kon alleen het volgende over de game kwijt:
Heavy Rain wowed the crowd. Hate to be a tease, but we can't say more other than if you liked Indigo Prophecy, you'll *love* this.

Sony heeft nog verrassingen in petto voor de TGS

De grootste verrassing van de afgelopen E3 was wel dat Final Fantasy XIII in Europa en Amerika op de Xbox 360 zal verschijnen. 1Up vroeg Sony of ze erg teleurgesteld waren in Square Enix na deze beslissing, aangezien ze hiermee een grote exclusive verloren. Sony's PR manager Ron Eagle bekeek het positief en antwoordde dat de game oorspronkelijk voor de PS3 ontwikkeld werd en je dus waarschijnlijk de beste ervaring op de PS3 zal hebben.
Hij wees er ook op dat de game een aanwinst voor de Microsoft-catalogus is en dat 360-gamers er een topgame bij zullen krijgen, maar dat de game ook op de PS3 uit komt en het dus niet echt een verlies voor de PS3-gamer is. Daarnaast benadrukte hij dat er alleen al 23 titels exclusief op de PS3 verschijnen uit de eigen Sony Studio's.

Verder meldde hij dat de Tokyo Game Show er aan komt en dat er een aantal games nog niet helemaal klaar was om op de E3 te tonen, maar dat die wel op de TGS getoond zullen worden.

Nieuwe Batman-film breekt nachtelijk record

Dat Batman meester is van de nacht bleek donderdag, toen de nieuwste film over de superheld in de Verenigde Staten de bioscoopkassa's deed rinkelen. 'The Dark Knight', die vanaf middernacht te zien was, bracht diezelfde nacht ruim elf miljoen euro op. Daarmee verbreekt de actiefilm het record van 'Star wars episode III: the revenge of the Sith', die in 2005 in één nacht meer dan tien miljoen euro in het laatje bracht.

Het ziet er niet naar uit dat de hype rond 'The Dark Knight' binnen korte tijd zal afzwakken. In de Verenigde Staten zijn in de voorverkoop al vele voorstellingen uitverkocht.

'The Dark Knight' is de zesde film over superheld Batman. Na hoofdrollen voor Michael Keaton, Val Kilmer en George Clooney, neemt acteur Christian Bale voor de tweede keer de honneurs waar. Hij was in 2005 ook al te zien in 'Batman begins'. 'The Dark Knight' heeft veel extra publiciteit gegenereerd doordat het de laatste film is waarin wijlen Heath Ledger te zien is. Hij speelt de rol van The Joker.

'The Dark Knight' draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Vlaardinger doodgeschoten in Rotterdam

Een 38-jarige man uit Vlaardingen is zaterdagochtend in Rotterdam doodgeschoten. Drie verdachten zijn aangehouden, meldt de politie.

Het slachtoffer was rond 05.00 uur betrokken bij een ruzie tussen een aantal mensen op de Schiekade waarbij schoten werden gelost. Hij werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed de man enkele uren later.

De veronderstelde daders gingen er in een auto vandoor maar konden kort daarna worden aangehouden. Het gaat om drie mannen van 35, 36 en 41 jaar. De politie hoopt uit het verhoor van de verdachten meer te weten te komen over de aanleiding voor de schietpartij, zegt een woordvoerder.

Aardbeving treft Japan

Een aardbeving met de kracht van 6,6 op de schaal van Richter heeft vandaag de oostkust van Japan getroffen. Japan had een tsunami-alarm afgegeven voor het noordoosten van het land, maar dat werd korte tijd later opgeheven, berichtte het Japanse persbureau Kyodo.

De Japanse meteorologische dienst signaleerde een tsunami van 20 centimeter hoog op Honshu, het grootste eiland van Japan. Het is onbekend of deze mini-tsunami schade heeft veroorzaakt.

Het epicentrum van de beving lag op 25 kilometer diepte in de Grote Oceaan.

Irisscan op Schiphol voor iedereen

In de loop van volgend jaar kunnen alle Nederlanders op Schiphol de irisscan gebruiken om door de douane te gaan. De luchthaven en de overheid werken samen aan een systeem hiervoor, zo heeft een woordvoerster van Schiphol vandaag laten weten.

Reizigers die hier gebruik van willen maken, moeten eerst een scan laten maken van de iris van hun oog. De iris is, net als een vingerafdruk, voor iedereen uniek. Die scan wordt opgeslagen in een bestand. Bij de grenscontrole herkent de scanner de persoon. Op deze manier kunnen reizigers mogelijke wachtrijen bij de paspoortcontrole omzeilen.

Nu wordt de irisscantechnologie op Schiphol al gebruikt voor een selecte groep reizigers die lid zijn van Privium. Zij betalen jaarlijks ongeveer honderd euro. Daarvoor krijgen zij ook andere voordelen.

Schiphol denkt dat het scantarief voor het brede publiek hoogstens 40 euro zal bedragen. De scan is vijf jaar geldig.

Lijk gevonden in Amstel

In de Amstel in Amsterdam is ter hoogte van de Stopera een lichaam in het water gevonden. De politie vermoedt dat het om de man gaat die dinsdag in het water van de Nieuwe Herengracht was beland en niet meer bovenkwam. Dat heeft de politie gemeld.

Twee vrienden probeerden de man nog te redden en sprongen zelf in de gracht, ter hoogte van de Muiderstraat. Zij konden hem echter niet meer vinden. Ook de brandweer heeft dinsdagmiddag nog een tijd tevergeefs gezocht. Waarschijnlijk is de man door de stroming meegevoerd naar de Amstel.



Bioshock 2 komt niet uit voordat Bioshock PS3 klaar is

Momenteel lopen er twee projecten bij 2K Marin: de PS3-versie van Bioshock en Bioshock 2. Hoewel men uiteraard erg benieuwd is naar Bioshock 2, wil de directeur PR van 2K, Markus Wilding, hier niets over kwijt.

De reden hiervoor is dat het team zich momenteel bijna volledig concentreert op de PS3-release van Bioshock. Gevraagd naar de sappige details van Bioshock 2 antwoordde hij het volgende:

There's not. There will be, obviously, but it will take a while. We're not talking about it just yet because right now it's BioShock PS3 - that's what everybody is concentrating on. Once we're in full effect on BioShock 2 we'll talk about it. The only thing I can say for sure is not before BioShock PS3 ships.

De PS3-release van Bioshock staat gepland voor oktober, dus wellicht dat we de eerste details van deel 2 tegen de kerst mogen verwachten.

Ubisoft gebruikt illegale hack in game

Warez, hacks en cracks bestaan al bijna net zo lang als dat er computergames zijn. Bedrijven doen er dan ook alles aan om deze praktijken tegen te gaan. Ubisoft is blijkbaar de uitzondering op deze regel, want de ontwikkelaars van Rainbow Six: Vegas 2 hebben een hack uit de warez-scene gebruikt om een bug in de game te verhelpen.

De PC-versie van Rainbow Six: Vegas 2 is te koop in de winkel, maar ook via de online winkel Direct2Drive, waar je na betaling de game kan downloaden.
Deze maand kwam een nieuwe patch uit voor de game waarmee er onder andere nieuwe gameplaymodes beschikbaar kwamen. Maar de patch had nog een leuke feature: een CD-check. Deze feature controleert of de disc van de game wel in je drive zit, wat dus problemen opleverde voor de Direct2Drive-klanten, aangezien zij geen disc ontvangen.

Dit leidde direct tot discussies op het forum, waar Ubisoft direct verbood om de vrijwel direct uitgekomen crack om de CD-check te omzeilen zelfs maar te bespreken, laat staan er naar toe te linken.
Uiteindelijk werd er een fix op het forum geplaatst door een Ubisoftmedewerker die het probleem verhielp. De fix kreeg de naam "R6Vegas2_fix.zip" mee. FileForumuser Twingo vergeleek echter de fix van Ubisoft met de crack van warezgroup Reloaded en kwam er achter dat de fix een gekraakte versie van de crack van Reloaded was. Verschillende forumusers haalden beide versies door een hex-editor en ontdekten dat de file inderdaad oorspronkelijk bij Reloaded vandaan kwam.



Het oorspronkelijke commentaar van Ubisoft was als volgt:

We're looking into this further as this was not the UK Support team that posted this, however if it is an executable that does not need the disc I doubt it has come from an external source. There'd be very little point doing so when we already own the original unprotected executable.

As soon as we find out more about this we'll let you know.

Later kwam Ubisoft met het volgende statement:

The file was removed from the site over a week ago now and the matter is being thoroughly investigated by senior tech support managers here at Ubisoft.

Needless to say we do not support or condone copy protection circumvention methods like this and this particular incident is in direct conflict with Ubisoft's policies.

Het bestand is inmiddels verwijderd van de site.

Het linken naar en hints naar locaties van warez in de reacties zijn niet toegestaan.

Bergkamp maakt indruk op Ajacieden

Dennis Bergkamp is terug bij de club waar het allemaal voor hem begon, Ajax. De voormalig aanvaller begon vrijdag aan zijn stage bij de Amsterdamse club en maakte direct indruk op de huidige spelersgroep.

"Ik ken Dennis Bergkamp vooral uit zijn periode bij Arsenal," liet Sulejmani in een reactie weten. "Voor zijn Ajax-tijd ben ik iets te jong. Bergkamp was echt een topvoetballer. Natuurlijk ben ik blij dat hij hier is. Ik weet zeker dat ik van mensen zoals hij en Marco van Basten veel kan leren."

Ook één van de nieuwe aankopen, Dario Cvitanich, is op de hoogte van de prestaties van Bergkamp. Toch is zijn grootste herinnering niet één van de prettigste. "Ja, het WK 1998, hè," aldus de Argentijn. "Hij scoorde in de kwartfinale tegen ons. In de laatste minuut nog wel. Het was een prachtig doelpunt."

Marco van Basten, trainer van Ajax, is erg blij met de komst van Bergkamp. Hij bood de oud-speler aan om stage bij de Amsterdammers te komen lopen. "Bij ons kan hij rustig om zich heen kijken en indrukken opdoen," aldus de oefenmeester, die overigens ook hoopt dat de spelers wat van de voormalig Ajacied kunnen leren. "Iemand als Dennis Bergkamp spreekt bij voetballers ontzettend tot de verbeelding."

Riis: "Comeback Rasmussen mogelijk"

Bjarne Riis is er van overtuigd dat Michael Rasmussen in het profpeloton zal terugkeren. De ploegleider van Team CSC, dat momenteel in de Tour de France actief is, liet dit zaterdag weten.

"Ik denk dat een comeback nog mogelijk is," liet Riis in een reactie weten. Vorig jaar werd Rasmussen uit de Ronde van Frankrijk gehaald, nadat bekend was geworden dat hij loog over zijn verblijfplaats. Op het moment van diskwalificatie droeg de Deen de gele trui.

Riis, die in het verleden zelf doping gebruikte, besloot met de woorden: "Michael is een toegewijde sporter en is meer dan de rest met zijn vak bezig. Vraag blijft natuurlijk of hij nog een ploeg kan vinden. Lukt dat, dan kan hij op niveau terugkeren. Hoe sterk hij nog kan presteren, valt moeilijk te voorspellen."

'Geen afscheid voor Gomes bij PSV'

Heurelho da Silva Gomes zal geen afscheid kunnen nemen van de supporters van PSV. De Braziliaan koesterde de hoop een officieel afscheid van de Eindhovense club te krijgen, maar dit zal helaas geen doorgang vinden.

Volgens PSV zou men geen datum kunnen vinden om een afscheid voor Gomes te kunnen organiseren. Het ligt echter voor de hand dat de fans van de Eindhovenaren er niet op zitten te wachten om keeper uit te zwaaien.

Een tijd geleden haalde Gomes zich de woede van PSV op de hals nadat hij Jan Reker, algemeen directeur van de club uit de Lichtstad, een ultimatum besloot te stellen. De Braziliaan wilde namelijk niet meer voor de Brabanders spelen zolang Reker aan het roer stond.

Logischerwijs bleef Reker zitten waar hij zat, waarna Gomes zijn koffers pakte. Vanaf volgend seizoen zal hij in het Premiership te zien zijn. Bijna een maand geleden werd namelijk bekend gemaakt dat PSV en Tottenham Hotspur een akkoord bereikten over een mogelijke transfer.

'Ajax: ruim vier miljoen voor Aissati'

Ismaïl Aissati ondertekent dit weekend een contract voor vier of vijf jaar bij Ajax. De transfersom zou lager liggen dan de vijf miljoen euro, die PSV afgelopen winter voor de talentvolle middenvelder had willen hebben.

De Amsterdammers zouden 4,1 miljoen euro hebben betaald voor de 19-jarige middenvelder. Aissati wilde niet langer bij PSV blijven, waar hij vond dat hij te weinig aan spelen toe kwam. Hij zag Ajax zeker wel zitten, maar PSV vond het niet goed dat hij naar de Amsterdamse club zou vertrekken.

Als alles volgens plan verloopt, sluit Aissati aanstaande maandag aan bij Ajax, dat dan in De Lutte zit.

Uitslag 3e vrije training Duitsland

Heikki Kovalainen was tijdens de derde en laatste vrije training van de Grote Prijs van Duitsland de snelste. De Fin van McLaren werd op de voet gevolgd door Felipe Massa, Lewis Hamilton. Fernando Alonso en Sebastian Vettel werden respectievelijk vierde en vijfde.

Uitslag:

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 H. Kovalainen McLaren 1:15.62118
2 F. Massa Ferrari 1:15.69321
3 L. Hamilton McLaren 1:15.83921
4 F. Alonso Renault 1:15.94318
5 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:16.03724
6 J. Trulli Toyota 1:16.13325
7 N. Piquet jr. Renault 1:16.16121
8 M. Webber Red Bull 1:16.19619
9 K. Räikkönen Ferrari 1:16.38019
10 N. Rosberg Williams 1:16.40520
11 J. Button Honda 1:16.44722
12 D. Coulthard Red Bull 1:16.51519
13 K. Nakajima Williams 1:16.53018
14 T. Glock Toyota 1:16.63627
15 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:16.80823
16 N. Heidfeld BMW 1:16.90624
17 A. Sutil Force India F1 1:16.93820
18 R. Barrichello Honda 1:17.18920
19 G. Fisichella Force India F1 1:17.31222
20 R. Kubica BMW 1:17.46915

Tim Krul op weg naar Heerenveen

Doelman Tim Krul lijkt zo goed als zeker naar sc Heerenveen te vertrekken. Die club wil de vraagprijs van Newcastle United betalen en heeft de keeper een financieel aantrekkelijk aanbod gedaan.

"Die club biedt me het meest. Dus dat geeft me al een speciaal gevoel. Als Feyenoord me een goed aanbod doet, sta ik altijd open voor een mooi avontuur in Rotterdam-Zuid. Maar we zijn zo goed als rond met Heerenveen," aldus Krul in The Journal.

De 20-jarige sluitpost is sinds 2006 eigendom van Newcastle United, maar kwam voor die club nog niet in actie. De talentvolle jeugdinternational werd het afgelopen seizoen verhuurd aan het Schotse Falkirk.

Krul was gewild bij meerdere clubs, de Rotterdamse club Feyenoord wilde hem huren maar Heerenveen wilde hem kopen. Dat laatste leek Newcastle te preferen, en de doelman verhuist dus zeer waarschijnlijk naar de Friese stad.

Feyenoord gelinkt aan talent uit Venezuela

Het Venezolaanse Agencia Bolivariana de Noticias heeft een Venezolaans talent in verband gebracht met Feyenoord.

Een Braziliaanse groep zou de jonge aanvaller Yohandry Orozoco van Unión Atlético Maracaibo over willen nemen. Doel zou zijn de aanvaller tot zijn achttiende ergens te stallen in de regio en dan naar Feyenoord te brengen.

In hoeverre Feyenoord zelf interesse heeft, blijft onduidelijk. De Rotterdammers zijn deze zomer wederom erg actief op de transfermarkt. Eerder al werden Karim El Ahmadi, Jon Dahl Tomasson, Kermit Erasmus en Mentaiga aangetrokken.

Arshavin vraagt om transfer Barcelona

Andrei Arshavin wil naar Barcelona en naar geen enkele andere club. De 27-jarige Rus wordt al sinds het EK in verband gebracht met tal van Europese topclubs.

Onder meer Chelsea, Arsenal en Barcelona zouden dingen om de handtekening van de Russische international. Daar is deze week ook Tottenham Hotspur bijgekomen, dat een bod van twintig miljoen euro uitgebracht zou hebben op de aanvallende middenvelder.

Zijn club Zenit St. Petersburg vraagt echter 30 miljoen euro en lijkt vooralsnog niet te willen zakken in die vraagprijs. Arshavin heeft zijn club nu echter om een gunst gevraagd: hij wil vertrekken naar Barcelona in het geval zij met een goed bod komen.

VWA laat rokerskerken niet ongemoeid

Kroegbazen die denken het rookverbod te kunnen omzeilen door hun café om te dopen tot rokerskerk- of sociëteit, komen bedrogen uit. "Het zijn nog steeds cafés, waar alleen in speciale rokersruimtes of buitenruimtes gerookt mag worden," zegt een woordvoerder van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), die toeziet op de naleving van het rookverbod.

Rond het ingaan van het rookverbod op 1 juli zouden verschillende dergelijke rokerskerken of rooksociëteiten zijn begonnen. "De signalen over de kerken pikken wij ook op, dus daar gaan we zeker kijken", zegt de woordvoerder van de VWA. Volgens haar blijven in de kerken en sociëteiten officieel toch rookverboden van kracht vanwege de horecabestemming van de betreffende panden.

Een woordvoerder van de Rokerskerk, die stelt dat deze sinds 2001 bestaat, zegt dat het recht om te roken via een beroep op de vrijheid van godsdienst afdwingbaar moet zijn. "Dat verbod is voor ons niet relevant. Wij geloven in een god die zelf ook rookt. Een goede god." De kerk heeft nu zes afdelingen in het land, vaak in kroegen, waarvan er drie zich bij het 'geloof' aansloten rond het ingaan van het rookverbod.

Hoogleraar bestuursrecht Jan Struiksma van de VU zei zaterdag in het AD dat de redenering van de rokerskerken voor de rechter geen stand zal houden. "Geen rechter zal meegaan in de suggestie dat dit iets met godsdienst heeft te maken."

De VWA maakte eerder deze week bekend dat de overgrote meerderheid van alle horecagelegenheden zich aan het rookverbod houdt. Na duizend controles waren 34 waarschuwingen uitgedeeld, omdat het verbod genegeerd werd of omdat het personeel nog wel rookte. De VWA geeft eerst een waarschuwing. Als een ondernemer blijft weigeren het rookverbod na te leven volgen boetes. Die waren na de eerste duizend controles nog niet uitgedeeld. Stichting Red de Kleine Horecaondernemer, die het rookverbod nog tevergeefs via de rechter probeerde aan te vechten, gaf begin juli aan dat vijfhonderd kleine horecaondernemingen het rookverbod zouden negeren.

Makelélé bijna van PSG

Claude Makelélé wordt vermoedelijk vandaag gekeurd bij Paris Saint-Germain. Volgens SkySports zal de Franse middenvelder weldra een contract tekenen bij de Franse club.

PSG heeft enkele moeilijke jaren achter de rug, maar heeft dit seizoen weer grootse ambities. Dat wil de club kracht bijzetten met het aantrekken van diverse topspelers.

De 35-jarige Makelélé staat nog tot medio 2009 onder contract bij Chelsea, maar lijkt daar zonder problemen te mogen vertrekken. Eerder werd al Ludovic Giuly aangetrokken als spits.

'Kruys naar Malmö'

De komende week maakt Rick Kruys kennis met Malmö FF. De Zweedse club heeft zich gemeld voor de Utrechtse middenvelder en hij brengt deze week een kennismakingsbezoek aan Malmö, meldt Utrecht op de clubsite.

"We zijn benaderd door Malmö FF met de vraag of een transfer van Rick bespreekbaar was," aldus technisch directeur Piet Buter van FC Utrecht. "Rick wil nu gaan kijken of het een interessante club voor hem is. Malmö is een topclub in Zweden en voor Rick is het natuurlijk een absolute uitdaging. We gunnen hem een dergelijke transfer."

Kruys kwam het afgelopen seizoen onder Willem van Hanegem amper meer aan spelen toe bij de Domstedelingen.

Naakte man veroorzaakt noodlanding

Een passagier van een vliegtuig van American Airlines is verantwoordelijk voor een noodlanding van het toestel. De man liep namelijk piemelnaakt door het vliegtuig en probeerde de nooddeur te openen.

Tijdens de vlucht van Boston naar Los Angeles ging de man naar het toilet. Niet om zijn behoefte te doen, maar om er zich van al zijn kleren te ontdoen. Hierop wandelde de man doodleuk weer de cabine in.

De steward vroeg de potloodventer vriendelijk of hij zich weer wilde aankleden. Hij gaf gehoor aan het verzoek, maar probeerde hierna de nooduitgang te openen. Zijn medepassagiers wisten echter te voorkomen dat de vreemde snuiter nog meer gekke dingen zou uithalen.

Het vliegtuig maakte vervolgens een noodlanding op het vliegveld van Oklahoma City. Hier werd de man in de boeien geslagen, waarop het toestel de vlucht voortzette richting LA.

 

Familie Pantani: 'Riccò, houd op!'

Familie van de overleden renner Marco Pantani eist dat Riccardo Riccò stopt met het vergelijken van zichzelf met de Italiaanse wielrenner. Saunier Duval-renner Riccò heeft vaker gezegd dat Pantani zijn idool is en dat hij zich graag vergelijkt met hem.

De familie van Il Eliphantino (Het Olifantje) is verre van gelukkig met die vergelijking door de recent op dopinggebruik betrapte renner. Marco Pantani, Tour-winnaar en ook winnaar van de Giro d'Italia in 1998, overleed zelf op Valentijnsdag 2004 aan een vermeende overdosis, nadat hij het jaar ervoor vereenzaamde en hij depressief werd.

Latere persberichten spraken van een overdosis cocaïne als doodsoorzaak, maar uit de autopsie eerder bleek een hartstilstand. In 1999 werd hij uitgesloten van deelname aan 'zijn' Giro, en hij is die klap nooit echt meer te boven gekomen. Ondanks de sterke Tour van 2000. Hij wist twee ritten te winnen: de Mont Ventoux was een cadeautje van Lance Armstrong, maar de rit naar Courchevel was een bijna ouderwetse Pantani-overwinning.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Verkoopcijfers Amerika, Wii passeert Xbox 360

Na anderhalfjaar is het dan eindelijk gebeurd, de totale verkoopcijfers van de Wii zijn die van de Xbox 360 gepasseerd. Nintendo verkocht in juni drie keer meer systemen dan Microsoft waarmee het verschil ruim gemaakt was. Toch was het niet Nintendo dat voor consoles de beste maand had, de lancering van Metal Gear Solid 4 zorgde bijna voor een verdubbeling van het aantal verkochte PS3-exemplaren. Op handheld gebied profiteerde de Nintendo DS van de lancering van Guitar Hero: On Tour.

Op softwaregebied was Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots de ruime winnaar. Het was verder voor Activision een erg leuke maand. Twee games van de publisher, Guitar Hero: On Tour en Lego Indiana Jones, bezetten vier plekken in de top-10.

HARDWARE JUNI:
System Juni 2008 Mei 2008 April 2008 Maart 2008
----------------------------------------------------------
Nintendo DS 783.000 452.600 414.800 698.000
Wii 666.700 675.100 714.200 721.000
PlayStation3 405.500 208.700 187.100 257.000
PSP 337.400 182.300 192.700 297.000
Xbox 360 219.800 186.600 188.000 262.000
PlayStation2 188.800 - 124.400 216.000

TOTAAL:
---------------------------------------------
1 PlayStation2 42.190.765
2 Game Boy Advance 36.093.054
3 Nintendo DS 20.778.150
4 Xbox 14.500.480
5 PSP 11.995.420
6 Gamecube 11.769.728
7 Wii 10.836.678
8 Xbox 360 10.465.832
9 PlayStation3 4.853.804

SOFTWARE JUNI:
01. PS3 METAL GEAR SOLID 4 774.6K (excl. bundels)
02. NDS GUITAR HERO ON TOUR 422.3K
03. 360 NINJA GAIDEN II 372.7K
04. WII FIT W/BALANCE BOARD 372.7K
05. WII PLAY W/ REMOTE 359.1K
06. 360 BATTLEFIELD: BAD COMPANY 346.8K
07. WII MARIO KART W/WHEEL 322.4K
08. WII LEGO INDIANA JONES 294.5K
09. NDS LEGO INDIANA JONES 267.8K
10. PS2 LEGO INDIANA JONES 260.3K

Riccò weer op vrije voeten

Italiaan Riccardo Riccò is in staat van beschuldiging gesteld gisteren, op verdenking van gebruik van een verboden middel. De onderzoeksrechter heeft hem onder bepaalde voorwaarden in vrijheid gesteld: hij mag Frankrijk verlaten, maar hij mag geen contact hebben met de leiding van de ploeg of collega's.

De renner van Saunier Duval verdween uit de Tour de France, nadat hij was betrapt op het gebruik van epo, zijn ploeg volgde diezelfde morgen nog. Riccò is officieel beschuldigd van het "gebruik van een substantie met de klasse giftig", zo meldde onderzoeksrechter Antoine Leroy.

De renner keert terug naar Italië, in afwachting van een rechtszaak. Leroy liet weten dat Riccò alles ontkend, zoals hij dat eerder ook deed tijdens een politieverhoor. Zowel Riccò als zijn ploeggenoot Leonardo Piepoli werden ontslagen door de Saunier Duval-ploeg. Beiden hangt een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en een geldboete boven het hoofd.

Schademodel GT5: Prologue wellicht vertraagd

In een interview met de Amerikaanse website IGN vertelde Kazunori Yamauchi dat Polyphony Digital nog steeds bezig is met het ontwikkelen van een patch, waarmee een schademodel geïmplementeerd zal worden in Gran Turismo 5: Prologue. Hij gaf aan dat het plan nog steeds is om deze patch te lanceren in de herft van dit jaar, maar dat het Gran Turismo is en dus best wat later zou kunnen worden:

Onze plannen zijn niet veranderd en we zijn er druk mee bezig. Maar dit is Gran Turismo, dus het zou best wel eens later kunnen worden.

De update met het schademodel heeft volgens Kazunori wel zeker prioriteit. Eerst zal deze doorgevoerd worden, voordat er verder gekeken wordt naar de ontwikkeling van Gran Turismo 5.

Na de komende update zal er later dit jaar nog een update volgen. Er zijn verder helemaal geen plannen voor Gran Turismo 5, dat kan 2009 worden, maar ook 2010...We zijn volledig gericht op de updates voor GT5: Prologue en dat is ook het enige waar we ons op richten.



'Polen zijn de witte Marokkanen'

''Poolse arbeidsmigranten zijn in Nederland de witte Marokkanen.'' Dat is geen uitspraak van een kort door de bocht FOK!-user, maar van de Pool Paul Nowaczek. Hij wil samen met andere Nederlandse Polen zijn 'slecht integrerende landgenoten' helpen beter in Nederland voor de dag te komen. En dat is hard nodig, daar Polen namelijk schrikwekkende ideeën hebben over homo’s, euthanasie en drugs, zo stelt de Poolse psychiater Iwona Smoktunowicz.

Om de Polen te helpen met de integratie komt medio september in Amsterdam een speciaal Nederlands-Pools huis. Het wordt gevestigd in het alcoholvrije gebouw van de Arbo Unie aan de Blokkerweg. Daar worden ze onder andere geholpen met een speciaal ontwikkelde inburgeringscursus en krijgen ze begeleiding bij eventuele alcoholproblemen. Psychiaters, maatschappelijk werkers, maar ook vroedvrouwen, wetenschappers, een dansleraar en visagisten gaan proberen de Polen van hun slechte naam af te helpen.

Psychiater Smoktunowicz is de oprichter en voorzitter van het Nederlands-Pools huis. ''We moeten de mensen iets bieden om niet terug te vallen op alcohol.'' Er moeten nog wel sponsoren komen en de subsidieaanvraag voor het huis moet nog worden toegewezen.

Agenten mishandeld na aanspreken meisje

In het Britse plaatsje Croydon zijn gisteren op klaarlichte dag twee agenten mishandeld door een groep mensen. De agenten zagen hoe een tienermeisje een verpakking van fastfood op het trottoir liet vallen. Hierop spraken zij het meisje aan en vroegen ze haar deze verpakking netjes op te ruimen. In eerste instantie leek het meisje te luisteren en pakte ze het afval op, maar vervolgens liet ze de verpakking op een spottende manier opnieuw vallen.

Toch gaven de agenten niet op en vroegen ze het meisje opnieuw of ze het afval wilde opruimen. Weer werd er niet geluisterd en vervolgens begon een 15-jarige vriendin van het tienermeisje de agenten aan te vallen. Niet veel later stond er een hele menigte van wel dertig man om de agenten heen. De groep, bestaande uit zowel oudere mannen als vrouwen, mishandelde vervolgens de agenten. Een agent werd onder andere gebeten in zijn schouder.

Getuigen van het incident verklaarden dat de agenten zodanig mishandeld werden, dat ze bang waren dat de agenten vermoord zouden worden. Beide mannen hebben ziekteverlof gekregen om te herstellen van dit incident. Verder is een 15-jarig meisje samen met twee mannen van 34 en 38 jaar oud gearresteerd.

CD: Blaudzun - s.t.

“Speel het album om tien uur 's avonds af. Het moest de melancholie van de vallende duisternis en de nacht hebben. Nu het album af is heb ik het laatst gedraaid voor mezelf toen ik op een terras zat. En tot mijn verbazing werkte het ook prima met een zonnetje erbij en een glas rosé in mijn hand.” Aldus de getalenteerde singer-songwriter Johannes Sigmond, misschien beter bekend in ons Nederlandse muzikale landschap als Blaudzun.

Het album waar hij over vertelt is van eigen hand: een titelloos debuut voor de man uit Amersfoort die zijn artiestennaam afleidde van een vrij onbekende Deense wielrenner. Die nachtelijke sfeer die hij het album heeft meegegeven was doelbewust. Sigmond wou dat zijn liedjes fungeerden als een soundtrack voor een nachtelijke auto- of treinrit. Om het geheel in de juiste volgorde te zetten is hij zelf ’s nachts eens in de auto gestapt en heeft een paar uur rondgereden om uit te vogelen welke track waar moest komen.

Nieuwe onderhandelingsronde met Iran

De Europese Unie en Iran gaan zaterdag opnieuw om de tafel zitten om te onderhandelen over het Iraanse atoomprogramma. Ook de Verenigde Staten schuiven aan tafel in Genève om het herstel van de diplomatieke banden te bespreken. De VS benadrukken dat het niet om onderhandelingen gaat, maar om een gesprek.

Iran zal mogelijk voor het eerst concreet op het jongste aanbod tot samenwerking reageren, dat buitenlandcoördinator Javier Solana van de Europese Unie namens de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad en Duitsland midden juni aan Teheran had overgebracht. De zes landen willen economisch, wetenschappelijk en politiek samenwerken en Iran daarmee uit zijn internationaal isolement verlossen. Iran moet zich dan wel bereid verklaren geen uranium meer te verrijken. Daarnaast moeten alle resoluties van de VN-Veiligheidsraad over Iran worden geaccepteerd.

[Gerucht] Sony wil dat Trophies anders zijn dan achievements

Kort geleden lanceerde Sony haar tegenhanger van de Xbox 360 achievements: Trophies. Het concept hiervan is hetzelfde, je doet bepaalde dingen in een game en daarmee kun je dan Trophies verdienen. Sony lijkt nu van multi-platformontwikkelaars te gaan eisen dat ze een onderscheid maken in Trophies en Achievements. Een ongenoemde developer welke bezig is met een project voor 2009 zei daar kort het volgende over:

We hebben dingen gehoord, waaruit blijkt dat we wellicht wat unieks moeten doen met de PS3 Trophies...dat is allemaal erg nieuw voor ons

Het is momenteel nog niet bevestigd dat er inderdaad unieke zaken in het Trophy-systeem zullen gaan komen. Het zou alleen geen rare keuze zijn voor Sony om haar systeem te onderscheiden van de Achievements. Het is even afwachten.

Obama begint 'wereldtournee' in Afghanistan

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama is zaterdag aangekomen in Afghanistan. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN gemeld. Het is de eerste stop van Obama's 'wereldtour' die hem ook nog voert langs Irak, het Midden-Oosten, Londen, Parijs en Berlijn.

De trip naar Kabul was om veiligheidsredenen strikt geheim gehouden. Het is Obama's eerste bezoek aan Afghanistan. Hij spreekt in het gewelddadige Centraal-Aziatische land met Amerikaanse legergeneraals en president Hamid Karzai.

De reis langs een reeks hoofdsteden en staatshoofden is officieel bedoeld om Obama's ervaring op het gebied van buitenlandse politiek te versterken. De democratische verkiezingscampagne buit de reis echter ook uit voor binnenlandse doeleinden: alle toppresentatoren van Amerikaanse nieuwsprogramma's reizen mee in het gevolg van de Democraat.

Obama's tegenstander, de Republikein John McCain, moet knarsetandend toezien dat de Democraat de komende dagen wereldwijd de show steelt. De Republikeinen proberen Obama weg te zetten als een kandidaat die veel te weinig buitenlandse ervaring heeft.

De trip van McCain naar Europa en het Midden-Oosten in maart trok evenwel veel minder media-aandacht. Het Republikeinse parlementslid Eric Cantor noemde Obama 's trip "niets minder dan een politieke stunt".

Winkels geven vals geld terug aan klant

Detailhandelaren die vals geld in hun kassalade ontdekken, geven dat geregeld terug aan klanten als wisselgeld. Dat bekenden een aantal supermarktondernemers vandaag in het vakblad Distrifood.

Zij brengen de valse biljetten weer in omloop omdat ondernemers bij De Nederlandsche Bank niet gecompenseerd worden voor nepgeld. De winkeliers proberen daarnaast vaak nepbiljetten naar de bank te brengen in de hoop dat die het niet ontdekt. Op beide vergrijpen staat een lange gevangenisstraf tot negen jaar.

De hoeveelheid vals geld in Nederland neemt sterk toe. In de eerste helft van dit jaar zijn er al 25.000 valse biljetten onderschept. Dat is een kwart meer dan in de tweede helft van 2007.

Familie Pantani: "Riccò, houd op!"

Familie van de overleden renner Marco Pantani eist dat Riccardo Riccò stopt met het vergelijken van zichzelf met de Italiaanse wielrenner. Saunier Duval-renner Riccò heeft vaker gezegd dat Pantani zijn idool is en dat hij zich graag vergelijkt met hem.

De familie van Il Eliphantino (Het Olifantje) is verre van gelukkig met die vergelijking door de recent op dopinggebruik betrapte renner. Marco Pantani, Tour-winnaar en ook winnaar van de Giro d'Italia in 1998, overleed zelf op Valentijnsdag 2004 aan een vermeende overdosis, nadat hij het jaar ervoor vereenzaamde en hij depressief werd.

Latere persberichten spraken van een overdosis cocaïne als doodsoorzaak, maar uit de autopsie eerder bleek een hartstilstand. In 1999 werd hij uitgesloten van deelname aan 'zijn' Giro, en hij is die klap nooit echt meer te boven gekomen. Ondanks de sterke Tour van 2000. Hij wist twee ritten te winnen: de Mont Ventoux was een cadeautje van Lance Armstrong, maar de rit naar Courchevel was een bijna ouderwetse Pantani-overwinning.

Boek: Claudia Ruby - Hoe slim is jouw dier?

Wist je dat bijen een dans hebben om aan te geven waar ze voedsel kunnen vinden. En dat het geen zin heeft een volwassen aap gebarentaal te leren, maar dat een apenjong het met plezier spelenderwijs wil leren? Al vele jaren bestuderen verschillende wetenschappers het gedrag van dieren. Vele conclusies volgden uit die onderzoeken en maar al te vaak werd zo'n conclusie door een nieuwe vervangen. Intussen weten we dus heel wat over de intelligentie, of het ontbreken ervan, bij de dieren. Neem bijvoorbeeld het paard Kluge Hans (slimme Hans), welke zou kunnen tellen. Echter, het paard bleek niet te kunnen tellen, maar was wel zo intelligent om zijn baas in de gaten te houden tijdens de rekensommen. Zo staat het boek, Hoe slim is jouw dier? vol met korte anekdotes die de verschillende soorten intelligentie beschrijven.

Coke ingeburgerd in Belgisch uitgaansleven

Cocaïnegebruik is ook onder Belgische jongeren volledig ingeburgerd. Uit een recente enquête onder 2.000 jongeren in populaire uitgaansgebieden blijkt dat het cokegebruik de laatste twee jaar sterk is gestegen. In 2005 gaf 12,3% aan ooit coke te hebben gebruikt, vorig jaar was dat gestegen tot 17,1%. In 2003 zei 'nog maar' 11,3% weleens cocaïne te gebruiken.

Het aantal jongeren dat zeer geregeld de neus poedert, is ook flink gestegen.  In 2003 was dat 2%. Vorig jaar steeg dat naar 4,3%. Bijna 13% van de Belgische stapjongeren gebruikt  af en toe eens.  Vooral de combinatie met alcohol is populair.  

Cokegebruik is vooral een mannenzaak, bleek verder uit het onderzoek. De meerderheid van de gebruikers is jong (17 tot 28 jaar).

Tourprijsvraag - De winnaars!

Afgelopen week heeft er op FOK!sport de Tourprijsvraag gelopen. Jullie moesten de juiste namen bij de tien bewerkte foto's plaatsen. Bijna iedereen had alle opdrachten goed.

Allereerst zullen we een overzicht geven van alle goede antwoorden:

Tourprijsvraag: opgave 1
Mark Cavendish

Tourprijsvraag: opgave 2
Wim Vansevenant

Tourprijsvraag: opgave 3
Laurens ten Dam

Tourprijsvraag: opgave 4
Bernhard Eisel

Tourprijsvraag: opgave 5
Alejandro Valverde

Tourprijsvraag: opgave 6
Cadel Evans

Tourprijsvraag: opgave 7
Riccardo Riccò

Tourprijsvraag: opgave 8
Gert Steegmans

Tourprijsvraag: opgave 9
Robert Hunter

Tourprijsvraag: opgave 10
Sandy Casar

Dan is het nu tijd om de winnaars van de dvd-pakketten bekend te maken. Willen de winnaars even een mailtje met hun adresgegevens naar sport@fok.nl sturen.

Daniel Barendrecht
Jeroen Jaspar

Deze winnaars winnen de dvd's van Michael Boogerd en Jan Janssen.


Gefeliciteerd namens de FOK!sport-crew!

Terpstra blij met rood rugnummer

Na al eerdere vluchtpogingen te hebben ondernomen, was het gisteren pas echt raak voor landgenoot Niki Terpstra. De renner van de Milram-ploeg zorgde samen met de Fransman Florent Brard voor een lange ontsnapping, iets wat de Nederlander nu het rode rugnummer oplevert.

"Dat vind ik een beloning en waardering voor mijn aanvallende wijze van rennen. Bovendien ben ik de eerste Nederlander op het podium dit jaar. Mooi, toch!" Terpstra oogde op 27 kilometer van de streep niet al te fit meer en met het peloton op nog geen minuut achterstand leken de twee snel te worden ingerekend. Niets bleek minder waar, want Terpstra had nog genoeg energie om weg te rijden bij Brard. "Ik wilde hem laten denken dat hij kans maakte, zodat hij volle bak zou rijden", aldus de Noord-Hollander.

Veel mocht het echter niet baten, Terpstra werd later alsnog ingerekend, waarna Cavendish zijn vierde etappewinst pakte. Het rode rugnummer voor strijdlustigste renner pakken ze hem echter niet meer af.

Een praktische handleiding: dickcontrol

alex- stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Wat is seks? Evolutionair gezien dienen we als menselijk ras onszelf voort te planten door middel van copulatie. Een man en een vrouw zorgen beide voor hun genetische aandeel in het voortgebrachte: het kind. Bij zoogdieren krijgt het grootste en sterkste mannetje (de alfaman) de voorrang om een vrouwtje te bestijgen (lees te bevruchten) en daarmee zijn genen door te geven, maar bij de mens is dit al sinds duizenden jaren niet meer het geval.

Ajax in Barcelona voor Oleguer

Oleguer Presas is de man die John Heitinga en Jaap Stam bij Ajax moet doen vergeten. Marco van Basten ziet in de speler van Barcelona de zo gewenste versterking voor de verdediging.

Technisch directeur Danny Blind en interim-directeur Henri van der Aat zijn op dit moment in Barcelona om de laatste plooien glad te strijken. De verdediger moet vijf miljoen euro kosten maar Barcelona is bereid om te onderhandelen. Oleguer zelf heeft al aangegeven graag naar de hoofdstad van Nederland te verkassen.

In het verleden was de Catalaan een vaste waarde in Camp Nou, maar de laatste twee jaar begon hij slechts achttien maal in de basis en viel hem negentien keer een invalbeurt ten deel. Omdat hij Catalaans nationalist en socialist is weigert hij uit te komen voor Spanje.

Bij Barcelona heeft hij nog een contract tot 2010 en verdient daar twee miljoen euro per jaar. Ajax zal dus een flink salaris moeten bieden. Naast Oleguer zal de Amsterdamse club nog een verdediger willen strikken.

'Veel Nederlanders bezorgd om Fortis'

Bijna 40 procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over de toekomst van Fortis na het negatieve nieuws rond de bankverzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van Team Vier in opdracht van televisieprogramma RTL Nieuws onder zeshonderd mensen.

Eén op de drie Nederlanders heeft zorgen over de financiële situatie van de Nederlands-Belgische bank. Twee op de vijf van de ondervraagden volgt het nieuws rond Fortis met meer dan normale aandacht. Toch weet 34 procent niet dat ABN Amro is overgenomen door onder meer Fortis.

Een ruime meerderheid (84 procent) van de Nederlanders heeft volgens het onderzoek nog wel vertrouwen in andere Nederlandse banken. Bijna 90 procent denkt niet dat de spaarrekening gevaar loopt. Slechts 2 procent houdt rekening met een faillissement van een bank.

Ex-nazi (89) aangeklaagd voor moorden WOII

De voormalige Duitse nazi-officier Josef Eduard Scheungraber is vrijdag aangeklaagd wegens de moord op veertien burgers in Italië, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het proces van Scheungraber (89) begint op 15 september, maakte de rechtbank in München vrijdag bekend.

De aanklagers stellen dat Scheungraber, die in Italië commandant was van een bataljon infanteristen, opdracht heeft gegeven tot het doden van burgers uit het Toscaanse Falzano di Cortona, nabij de stad Arezzo, in juni 1944. Het ging hierbij om een wraakactie omdat er twee Duitse militairen waren gedood bij een aanslag.

Een militair tribunaal in de Italiaanse stad La Spezia heeft Scheungraber en een andere Duitse ex-militair in september 2006 bij verstek tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor hun aandeel in de moordpartij. Ook moesten de Duitsers van het tribunaal een schadevergoeding betalen aan de plaats Cortona en de nabestaanden van de omgebrachte burgers.

Scheungraber, die ontkent iets van de moorden af te weten, is woonachtig in Beieren. De Duitse autoriteiten hebben gezegd eerst zelf naar de zaak te willen kijken alvorens Scheungraber een straf op te leggen.

Uitslagen eerste voorronde UEFA Cup

Donderdag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de eerste voorronde van de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

ThuisUitUitslag
PFC Cherno More Varna (BUL)UE Sant Julià (AND)4-0
FK Pelister (MKD)APOEL FC (CYP)0-0
FC Vaduz (LIE)NK Zrinjski (BIH)1-2
NK ¦iroki Brijeg (BIH)FK Partizani (ALB)0-0
Hapoel Ironi Kiryat Shmona FC (ISR)FK Mogren (MNE)1-1
FC Koper (SVN)KS Vllaznia (ALB)1-2
FK Zeta (MNE)NK IB Ljubljana (SVN)1-1
Hapoel Tel-Aviv FC (ISR)AC Juvenes-Dogana (SMR)3-0
HNK Hajduk Split (CRO)Birkirkara FC (MLT)4-0
AC Omonia (CYP)FK Milano (MKD)2-0
Marsaxlokk FC (MLT)NK Slaven Koprivnica (CRO)0-4
FC Salzburg (AUT)FC Banants (ARM)7-0
Győri ETO FC (HUN)FC Zestaponi (GEO)1-1
FC Ararat Yerevan (ARM)AC Bellinzona (SUI)0-1
FC Dacia Chisinau (MDA)FK Borac (SRB)1-1
FC Tobol Kostanay (KAZ)FK Austria Wien (AUT)1-0
Hertha BSC Berlin (GER)FC Nistru Otaci (MDA)8-1
FK Khazar Lenkoran (AZE)KKS Lech Poznań (POL)0-1
Legia Warszawa (POL)FC Gomel (BLR)0-0
FC Spartak Trvana (SVK)FC WIT Georgia (GEO)2-2
FC MTZ-RIPO Minsk (BLR)M¦K ´ilina (SVK)2-2
FC Shakhtyor Karagandy (KAZ) Debreceni VSC (HUN)1-1
FK Vojvodina (SRB)FK Olimpik Baku (AZE) 1-0
FH Hafnarfjördur (ISL)CS Grevenmacher (LUX)3-2
FK Vėtra (LTU)Viking FK (NOR)1-0
FC Racing Union Luxembourg (LUX)Kalmar FF (SWE)0-3
FC Honka Espoo (FIN)ÍA Akranes (ISL)3-0
Glentoran FC (NIR)SK Liepájas Metalurgs (LVA)1-1
Brøndby IF (DEN)B36 Tórshavn (FRO)1-0
FC TVMK Tallinn (EST)FC Nordsjælland (DEN) 0-3
EB/Streymur (FRO)Manchester City FC (ENG)0-2
JFK Olimps (LVA)Saint Patrick's Athletic FC (IRL)0-1
Djurgårdens IF FF (SWE)FC Flora (EST)0-0
FK Sūduva (LTU)The New Saints FC (WAL)1-0
Cliftonville FC (NIR)FC København (DEN)0-4
Cork City FC (IRL)FC Haka (FIN)2-2
Bangor City FC (WAL)FC Midtjylland (DEN) 1-6

De returns zullen plaatsvinden op 29 en 31 juli.

Congreslid VS nog steeds verdacht van terrorisme

Het Amerikaanse congreslid John Lewis, die vijf jaar geleden per ongeluk op een lijst met terreurverdachten terecht kwam, ondervindt nog steeds hinder van de vergissing. Dat heeft hij vrijdag gezegd.

Als de Democraat met het vliegtuig reist wordt hij vaak gefouilleerd en tevens moet hij vaak meerdere identiteitsbewijzen laten zien. Lewis is een prominente voorvechter van burgerrechten en was een belangrijke medewerker van de in 1968 vermoorde dominee Martin Luther King.

Het ministerie van binnenlandse veiligheid heeft Lewis een brief gegeven die hij aan luchthavenpersoneel kan laten zien en waarin de vergissing wordt uitgelegd, maar dat helpt nauwelijks. "Als dit een congreslid overkomt kan je je alleen maar voorstellen hoe de gemiddelde Amerikaan lijdt", zei Lewis.

Ook de vooraanstaande Democratische senator Ted Kennedy kreeg problemen op luchthavens toen de regering enkele jaren na de aanslagen van 11 september 2001 de lijsten met terreurverdachten snel uitbreidde.

Condooms gegooid naar katholieke jongeren

Demonstranten hebben vandaag condooms gegooid naar katholieke jongeren in Sydney. Zij demonstreerden tegen de standpunten van de Rooms-Katholieke Kerk over homoseksualiteit en geboortebeperking.

Een pelgrimstocht die onderdeel is van de Wereldjongerendagen, leidde de jongeren door het homodistrict van de Australische stad. Ongeveer duizend demonstranten riepen daar leuzen als 'Pope go homo, gay is great' en 'Pope is wrong, put a condom on'.

De demonstranten kregen pas dinsdag van een rechtbank het recht om de pelgrims te 'ergeren'. Eerder hadden de autoriteiten een verbod ingesteld op demonstraties tegen het rooms-katholieke jongerenevenement.

Uitslagen oefenduels 18 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Drachtster Boys SC Heerenveen
Grindheim, Beerens, Popov, Matusiak, Smárason, Deekman
0-6
SC Cambuur-L.
Juliana
CSKA Sofia (Bul) 1-4
SV Schalkhaar Go Ahead Eagles
Te Boekhorst, Bosz, Vlug, Van der Wal, Gerritsen
1-5

'Vette koe' vermoordt man met 70 messteken

Dat schelden pijn kan doen heeft een 27-jarige vrouw uit Duitsland een 51-jarige man maar weer eens pijnlijk duidelijk gemaakt. De man noemde haar 'dikke kwal' en 'vette koe', waarop de vrouw hem om het leven bracht met zeventig messteken.

De 130 kilo zware vrouw stond gisteren voor de rechter in Hamburg voor haar daad. Ze liet de rechter weten dat ze tijdens de ruzie met de man helemaal doordraaide. Deze beledigingen waren de druppel na jarenlang beledigd te zijn vanwege haar gewicht.

Het slachtoffer werd in zijn woning aangetroffen, liggend in een plas bloed. Volgens psychologen is de vrouw jarenlang misbruikt en vernederd. Haar moeder sloeg haar, haar eerste vriend verkrachtte haar en weer een ander liet haar de vloer met een tandenborstel poetsen.

Dronkelap zoekt huis in verkeerde stad

Een 28-jarige man had gisterochtend duidelijk te diep in het glaasje gekeken. De man was hard op zoek naar zijn woning in Delft, terwijl hij in Dordrecht woonachtig is.

Gisterochtend kwam bij de politie een melding binnen dat er een man aan deuren stond te morrelen. Er werd gedacht dat het een inbreker was en de agenten hoopten de inbreker op heterdaad te betrappen.

In de Van Kinschotstraat in Delft werd de 28-jarige man aangesproken door de agenten. Deze bleek zo diep in het glaasje te hebben gekeken dat hij in de verkeerde stad uit de trein stapte en dit niet eens door had. Hij was van mening echt in de goede stad te zijn en zocht zijn woning. Agenten hebben de man teruggebracht naar het station waar ze hem op de trein richting Dordrecht hebben gezet.

Met dank aan Sneeuwbataljon voor de submit.

VS heffen reisbeperking hiv-patiënten op

De Amerikaanse Senaat heeft besloten de inreisbeperkingen voor mensen met hiv op te heffen. Hoewel er nog een aantal stappen moet worden genomen, betekent dit dat in de nabije toekomst mensen met hiv weer vrijelijk naar de Verenigde Staten kunnen reizen.

De wet moet onder meer nog worden goedgekeurd door president George Bush. Maar de verwachting is dat dit geen problemen oplevert. Al in 2006 stelde Bush voorstander te zijn van het afschaffen van de inreisbeperking. Ook moet de wet formeel nog worden aangenomen door het Huis van Afgevaardigden.

De wet die mensen met een ernstige en bedreigende infectieziekte als hiv verbiedt om de Verenigde Staten binnen te gaan, dateert uit 1987. De grote initiatiefnemer van de wet was de conservatieve senator Jesse Helms, die onlangs overleed. "Het is belachelijk dat ons land hiv-patiënten heeft behandeld als moderne leprozen", stelde de Republikeinse senator Gordon Smith na afloop van de zitting.

Tegelijkertijd met het opheffen van de inreisbeperkingen stemde de Senaat ook in met het uittrekken van 48 miljard dollar om de komende vijf jaar over de gehele wereld de ziekte AIDS te bestrijden, die wordt veroorzaakt door het hiv-virus. President Bush, die het voorstel van harte steunt, hoopt dat de financiële injectie voor de strijd tegen AIDS andere westerse landen ook motiveert meer geld hiervoor uit te trekken.

Een groot deel van het geld gaat naar hulpprogramma's in ontwikkelingslanden als Vietnam, Haïti en Guyana. Het geld volgt op een eerste bedrag van 15 miljard dollar dat Bush in 2003 toezegde.

[E3 2008] Draai helemaal door in Postal III gameplay video

Soms sta je wel eens ergens in de rij. Je moet wel, het is een deel van ons leven geworden... wachten. Soms zit er dan een kalf achter de kassa die er geen bal van snapt en ervoor zorgt dat je nog langer moet wachten... vaak heb jij dan maar een of twee dingen die je moet afrekenen en nogal wat haast. Hoeveel mensen zouden het liefst gewoon doordraaien en de hele boel slopen, met benzine doordrenken, aansteken en weglopen met een grote lach op je gezicht (en je boodschappen in je hand)? Vanaf nu is dat mogelijk, virtueel dan, met Postal III. In onderstaande gameplay video zie je alvast een aantal manieren om mensen naar een nieuw leven te schoppen. Let vooral op de winkelbediende die blijkbaar geen besef heeft van de chaos die je buiten aanricht met je machinegun en je gewoon netjes begroet.



Postal III komt naar de PC en 360 en verschijnt aan het einde van dit jaar in Amerika, wanneer de game ons land bezoekt is nog niet bekend. Verwacht in ieder geval een hoop controverse rond de release, aangezien het sadistisch uitmoorden van onschuldige mensen vaak niet echt in de smaak valt van de normen en waarden politie.

Schadelijke stof in Noordzeekanaal

Sinds donderdagmiddag stroomt via het gemaal Halfweg vervuild water het Noordzeekanaal in. Rijkswaterstaat zet pompen in om het vervuilde water zo snel mogelijk naar de Noordzee af te voeren. In een persbericht raadt Rijkswaterstaat aan om de komende drie dagen niet in het Noordzeekanaal te zwemmen.

Het water is vervuild door blusmiddel afkomstig uit Schiphol-Oost. Zaterdagnacht ging in een hangar van KLM spontaan een sprinklerinstallatie af. Hierbij kwam veel blusschuim vrij. Dit schuim bevat stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Deze stoffen zijn voor een deel in de Ringvaart terecht gekomen.

Metingen hebben aangetoond dat het water dat het Noordzeekanaal instroomt lage concentraties schadelijke perfluorverbindingen bevat. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit raadt aan uit voorzorg de komende drie dagen geen vis uit het Noordzeekanaal en de Ringvaart van de Haarlemmermeer te vangen en te consumeren.

Volgens een woordvoerder van het hoogheemraadschap van Rijnland hoeven mensen die de afgelopen dagen in de Ringvaart hebben gezwommen, zich geen zorgen te maken over hun gezondheid. Rijkswaterstaat verwacht geen effecten op waterorganismen in het Noordzeekanaal.

Donner wil onderzoek naar doorwerken tot 70 jaar

De verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar is onvoldoende om de kosten van de vergrijzing op te vangen. Daarom moet worden onderzocht of jonge werknemers kunnen doorwerken tot hun zeventigste. Dat zegt minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vandaag in een interview met De Telegraaf.

De commissie-Bakker die het kabinet adviseerde over maatregelen om het aantal werkenden met honderdduizenden te verhogen om de vergrijzing het hoofd te bieden, had eerder voorgesteld de AOW-leeftijd vanaf 2016 met een maand per jaar verhogen, tot 67 jaar in 2040. Het kabinet houdt evenwel vast aan doorwerken tot het 65e jaar.

"Als de levensverwachting in de tussentijd tien jaar langer wordt, moet die pensioengerechtigde leeftijd tegen die tijd onmiddellijk weer ter discussie gesteld worden.", zegt Donner "We zouden kunnen zeggen dat we voor mensen tussen 55 en 65 jaar niets veranderen, voor mensen tussen 45 en 55 een maand per jaar bijplussen en voor mensen tussen de 35 en 45 jaar twee maanden per jaar." Die laatste groep zou dan in 2040 op een pensioenleeftijd van 70 jaar komen.

Paus biedt excuses aan voor seksueel geweld

Paus Benedictus XVI heeft vandaag zijn excuses aangeboden voor het seksueel geweld door katholieke geestelijken in Australië.

"Ik wil mijn diepste verontschuldigingen aanbieden voor de pijn en het lijden dat de slachtoffers hebben moeten doorstaan en ik verzeker hen als hun geestelijk leider dat ik deel in hun lijden", aldus de paus tijdens een mis voor Australische geestelijken. Hij voegde eraan toe dat het de daders van het seksueel misbruik gestraft moeten worden.

Eerder bood de paus in de Verenigde Staten al zijn excuses aan voor de het seksueel misbruik van jongeren door priesters.

Na rookverbod nu 'vetverbod' in New York

Na het ingaan van het rookverbod in 2003 is vandaag offcieel het 'vetverbod' in de Amerikaanse stad New York ingegaan. Fastfoodrestaurants moeten naast de naam en prijs van een gerecht nu ook het aantal calorieën vermelden op de menukaart.

De Verenigde Staten hopen op deze manier overgewicht bij de burgers terug te kunnen dringen. Analisten verwachten dat de regel weinig effect zal hebben op de eetgewoonten van de Amerikanen.

Restaurants die zich niet aan de nieuwe regel houden kunnen bij een bezoek van de inspecteur een boete verwachten van maximaal 2000 dollar (1260 euro).

De ketens hadden in april tevergeefs geprotesteerd bij de rechter voor uitstel van het 'vetverbod'.

Mensen drinken meer bij luide muziek

Mensen in een bar drinken meer naarmate de muziek luider en sneller is. Harde muziek hitst gasten kennelijk op, wat tot een grotere alcoholconsumptie leidt.

Ook zijn gesprekken minder goed mogelijk waardoor er meer wordt gedronken, vermoeden wetenschappers van een Franse universiteit. Zij observeerden het gedrag van veertig bierdrinkende mannen tussen de 18 en 25 jaar in twee horecagelegenheden. Met de uitbaters hadden de onderzoekers afgesproken dat zij de geluidssterkte van de muziek mochten veranderen.

Uit eerdere studies was al gebleken dat mensen langer in een bar met muziek blijven dan in een stil café. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in de oktobereditie van het vakblad Alcoholism: Clinical& Experimental Research.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.