'Mysterieuze' rally voor Bart de Graaff Foundation

Veerle (Volpez)

Deze herfst zal 'ergens in Europa' de eerste Miles of Mystery worden gereden. Deelname aan de rally zal voor twee personen 6500 euro bedragen. Van dit bedrag gaat 1500 euro naar de Bart de Graaff Foundation, dat maakte organisator Bcause bekend. De zus van de overleden Bart de Graaff zal op 1 oktober als eerste starten in de Porsche van haar broer.

Tot op het laatste moment zal de locatie van de startlijn geheim blijven. Ook de deelnemers krijgen pas op het moment van vertrek te weten waar de rally begint. Zij worden allemaal naar de bestemming gevlogen, waar de auto staat te wachten. Het enige dat de deelnemers wel weten, is dat zij op 5 oktober de finish in Nederland moeten halen.

De rally is voor iedereen toegankelijk, zowel beginners als ervaren rallyrijders kunnen deelnemen. Ook de keuze van de auto is geheel vrij. Wie in een klassieke auto deel wil nemen mag dat, maar de rally mag ook in een moderne sportwagen gereden worden. Tot nu toe hebben ongeveer twintig duo's zich ingeschreven voor de rally, aldus de organisator.

De stichting waar het geld naartoe gaat, de Bart de Graaff Foundation, zet zich in voor jonge mensen met een ernstige ziekte of handicap. Na de dood van televisiemaker Bart de Graaff werd de stichting in 2002 opgericht. Bart de Graaff leed aan een chronische nierziekte.

Met dank aan CamelNLD voor de submit.