BMW mist strijd om poleposition

Sjors (Sj0rSz)
De strijd om de poleposition ging gistermiddag, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland, traditiegetrouw tussen McLaren en Ferrari. BMW kon ditmaal niet voor een verrassing zorgen en kreeg zelfs een tik te verwerken.

"Het was een kwalificatie met ups en downs," aldus Robert Kubica na afloop van zijn kwalificatie. De Pool werd uiteindelijk zevende. "Tijdens Q1 werd ik tijdens mijn snelle ronde opgehouden door de Force India-wagens. Hierdoor eindigde ik slechts als veertiende in de eerste sessie en kon ik bijna niet door naar Q2. In Q3 ging het wat moeilijker omdat de balans van de auto minder was, met alle brandstof aan boord. Hopelijk heb ik morgen meer geluk."

Ook Nick Heidfeld, die als twaalfde finishte, was het niet helemaal tevreden over zijn kwalificatie. "Natuurlijk is de twaalfde positie een teleurstelling. Tijdens mijn eerste run in Q2 had ik problemen in de laatste sector. Vanaf dat moment kreeg ik last van korrelvorming op de banden, waardoor ik onderstuur kreeg. Tijdens mijn tweede run maakte ik er zelf een potje van. Ik was wat aan de late kant met het remmen voor de hairpin. De achterwielen blokkeerden zwaar en dat was het. Morgen ga ik voor punten. Inhalen is hier namelijk niet onmogelijk."