[E3 2008] Dragon Age is spirituele opvolger Baldur's Gate

In een interview met de Amerikaanse website Gametrailers geven de executive producer, Dan Tudge, en producer, Greg Zeschuk, van Dragon Age: Origins uitleg over het verhaal en de combat in de game. Opvallen is dat Tudge de game beschrijft als de spirituele opvolger voor Baldur's Gate. Een wat oudere, doch erg populaire RPG van Bioware.

Uit het interview blijkt dat, hoewel de combat real-time zal zijn, je op elk moment in een gevecht de game op pauze kunt zetten om beslissingen te maken. Hierbij valt te denken aan het kiezen van nieuwe aanvallen en dergelijke. Volgens Zeschuk is het te beschrijven als een potje schaak, het is erg tactisch. Verder zal elke omgeving in het spel een doel hebben in het verhaal en alle wezens zullen daar ook specifiek voor worden ontworpen. Het is dus niet willekeurige kerkers verkennen.

Voor meer informatie kun je onderstaande trailer bekijken. Dragon Age: Origins is in ontwikkeling voor de PC, hoewel console versies wellicht ook mogelijk zijn in de toekomst, en moet begin 2009 uitkomen.