Heidfeld voelde zich thuis

BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld stapte ongetwijfeld vrolijker uit zijn wagen dan gisteren na de kwalificatie. De Duitser wist tijdens zijn thuis-Grand Prix optimaal gebruik te maken van de safety carsituatie.

Heidfeld was wel blij met zijn vierde plaats, hoewel hij zich als twaalfde kwalificeerde. De Duitser was wel gebaat bij de crash van landgenoot Timo Glock, die wel ongedeerd bleef. Door die crash moest de safety car uitrukken en omdat Heidfeld niet bij de eerste tien op de grid stond, mocht hij de hoeveelheid brandstof zelf bepalen. Dat heeft de race voor hem bepaald.

"We mochten na afloop van de kwalificatie kiezen hoeveel brandstof we mee aan boord gingen nemen. We kozen er uiteindelijk voor om met veel brandstof van start te gaan, en daardoor hoefde ik tijdens de safetycar-periode geen stop te maken", zo legde de coureur uit. "Dat was een cruciaal punt in de race omdat ik niet in het verkeer belandde. Voordat de safetycar naar buiten kwam kon ik niet mijn ware snelheid laten zien. De wagen was prima en ik heb daarom ook niet voor niets de snelste ronde van de race geklokt."

De vierde plaats was dus wel een goed resultaat waar Heidfeld tevreden mee kon zijn. "Finishen als vierde, terwijl je start vanaf de twaalfde plaats. Dat is gewoon een geweldig resultaat. Op het einde kwam ik nog dicht in de buurt bij Felipe Massa, maar ik had geen kans om hem in te halen. Het was een goede thuisrace voor mij en ik ben blij dat ik de fans wat terug heb kunnen geven nadat ik ze gisteren had teleurgesteld."

Voor teamgenoot Robert Kubica verliep het heel anders. De Pool kende een goede start en kon het tempo goed volgen, maar belandde toch op de zevende plek. "Het is lastig om na zo’n race tevreden te zijn", vertelde hij na afloop. "In het eerste deel van de race was ik in staat om het tempo van de McLarens en de Ferrari’s te volgen. Opeens was mijn wagen echter veel langzamer. Mijn banden gaven geen grip meer, en dat kwam waarschijnlijk omdat ze te veel waren afgekoeld. We moeten nog maar eens uitzoeken hoe dat zit."