Moordenaars geŽxecuteerd in IndonesiŽ

Rob (R@b)

Drie veroordeelde moordenaars zijn in Indonesië geëxecuteerd nadat ze bijna twintig jaar in de dodencel hebben gezeten. Het betreffen een 59-jarige moeder en haar 43-jarige zoon die samen mensen vermoordden als wraak en een zelfbenoemde sjamaan die acht mensen om het leven bracht. Allen zijn afgelopen nacht door het vuurpeloton om het leven gebracht. Sumiarsih en haar zoon Sugeng werden kort na middernacht bij Surabaya in oostelijk Java geëxecuteerd.

Tubagus Yusuf Maulana, alias Usep, werd om half elf in de avond in Banten, het westelijke puntje van Java, geëxecuteerd. Maulana werd vorig jaar veroordeeld voor het leiden van een bende die acht dorpelingen misleidde met bovennatuurlijke beloften als ze hen miljoenen Rupiah's betaalden.

De lichamen van alle drie de gevangen werden na de executies  overgedragen aan de families voor hun begrafenissen.

Indonesië is bezig met het uitvoeren van een reeks executies die begon met het vuurpeloton voor twee Nigerianen in juni; zij waren veroordeeld voor het smokkelen van drugs. Executies worden in Indonesië altijd door een vuurpeloton uitgevoerd, vaak 's nachts en op en geisoleerde en vooraf niet bekend gemaakte plekken. De gevangene wordt drie dagen voor zijn of haar executie op de hoogte gebracht van de onvermijdelijke kogelregen.

Met dank aan indahnesia.com voor vertaling en submit.