Red Bull rijdt teleurstellend

Sally (Tessa)
Red Bull Racing, team van Mark Webber en David Coulthard, verlaat het circuit van Hockenheim zonder een enkel punt. Webber viel uit na zijn pitstop tijdens de safety carperiode met een mechanisch probleem en Coulthard had een uitermate slechte start en kwam in botsing met de Honda van Rubens Barrichello.

De Schot kwam uiteindelijk als dertiende over de meet. "Ik had een slechte start", vertelde Coulthard. "Heidfeld ging wijd door de eerste bocht en daardoor moest ik nog verder naar buiten. Ik werd op dat moment door een groot aantal coureurs voorbij gereden. Daarna zat ik dertien ronden lang vast achter Jenson Button. Hij leek wat betere tractie te hebben dan ik, waardoor het erg moeilijk was om hem in te halen. Ik wist hem uiteindelijk toch te passeren."

De botsing met Barrichello was volgens de Schot een soort ongelukje: "Rubens kwam erg goed uit de bocht en kwam naast me. Ik ging echter terug naar mijn lijn voor de volgende bocht. Daar had hij waarschijnlijk niet op gerekend."

Webber: "We wisten dat het een spannende race zou gaan worden. Ik had tijdens de eerste ronde een goed gevecht met Vettel. De wagens waren vrijwel even snel. Helaas viel ik uit met een mechanisch probleem, mijn eerste van het jaar. We moeten nu gaan onderzoeken wat de oorzaak hiervan was." Naar nu bekend geworden was het waarschijnlijk een olielek.