ProRail voorkomt botsing treinen Limburg

De treindienstleiding van ProRail heeft vanavond een botsing tussen twee treinen bij het Limburgse Landgraaf op het laatste nippertje voorkomen. Dat heeft een woordvoerder van de spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) laten weten.

De bijna-botsing werd vermoedelijk veroorzaakt doordat een passagierstrein van Veolia richting Heerlen door een rood sein reed op het moment dat een trein richting Duitsland naderde. De treindienstleiding greep in en maande de machinist van het Veolia-voertuig tot stoppen.

Het treinverkeer bij Landgraaf is stilgelegd op last van de spoorwegpolitie, die vanavond nog een onderzoek begint naar het incident. De stremming duurt in elk geval tot het einde van de dienstregeling van vandaag. Op het traject Heerlen-Kerkrade-Centrum worden bussen ingezet.

De twee treinen waren mogelijk frontaal met elkaar in botsing gekomen als er niet was ingegrepen. De zogenoemde Heuvellandlijn is enkelspoors. Hoe de treindienstleiding het voertuig van Veolia heeft laten stoppen is niet bekend. Een woordvoerster van ProRail wilde niet verder op de zaak ingaan.