Hamilton: "Beste weekend tot nu toe"

De Duitse Grand Prix noemt Lewis Hamilton zijn beste race en hele weekend tot nu toe. De Brit verloor weliswaar even de leiding toen hij vlak na de safety carperiode zijn tweede pitstop maakte, maar hij knokte zich terug naar de eerste plaats.

De 23-jarige coureur lachte breeduit na afloop: "Het was niet het plan om het zo spannend te maken. Ik had een goede start en reed goede stints. Het team wilde dat ik buiten bleef tijdens de safety car-periode en hoopte dat ik een gat kon slaan in de zeven ronden na de herstart. Ik reed zo hard als ik kon en kwam na mijn pitstop achter Heikki (Kovalainen, red.) terug op de baan. Met hem heb ik niet zo hard gevochten. Daarna zag ik dat ik ook sneller was dan Massa. Ik wist dat ik het snel moest doen, omdat ik later misschien last zou gaan krijgen van korrelvorming op de banden. Ik pakte een goede slipstream, maar het inhalen ging niet eenvoudig. Hij gaf me echter voldoende ruimte. Het was een faire inhaalactie."

"Daarna zei het team dat ik ook Nelson (Piquet, red.) moest gaan pakken. Het was een mooi gevecht met hem", vertelde Hamilton verder. "Het was een erg goed weekend voor ons, misschien wel ons beste weekend tot nu toe. We moeten echter met onze beide benen op de grond blijven. We hebben nog genoeg werk te doen. Als we dit echter vasthouden, ziet het er goed uit voor ons."