Applematiseren

Via de submit kwam het volgende verhaal binnen over de Apple Macbook Pro van CityOfGod, de volgende tekst is dus volledig geschreven door CityOfGod. FOK!weblog kan niet aansprakelijk worden gesteld door meningen of uitingen in het volgende geplaatste verhaal, dat je het even weet.

Mijn Apple Macbook Pro kwam binnen. Jammer genoeg was ik niet thuis. Ik kwam pas om 2 uur 's nachts thuis. Toen was het tijd om te beginnen met Applematiseren Ook ik ben ten prooi gevallen, net als bijna de gehele redactie van IG (op uitzondering na), voor het prachtige design en het mooiere besturingssysteem.

Meteen als je de pc... Mac opstart zie je maar hoe simpel als is. Niet allerlei ingewikkelde zooi invullen. Nee, binnen 7 minuten is jouw Mac bijna helemaal naar wens. Goed, misschien is 7 minuten overdreven aangezien het voor mij op dat moment al kwart over 2 was. Maar het ging in ieder geval rap. Ik kon uiteindelijk pas op maandag rustig gaan zitten achter mijn Mac en toen bleek maar weer hoe moeilijk ik dacht. Want alles is gewoon simpeler als Windows. Ik moet zeggen dat iedereen zei van: “ Ja, je bent binnen een half uur wel gewend aan het systeem”. Nou nee. Ik denk dat ik het na een dag pas echt door had allemaal. Maar het gaat vrij snel dat is zeker waar.

Wennen moest ik wel aan bepaalde dingen. Zo heeft Safari een geheel andere lettertype dan Internet Explorer en is het ook allemaal iets kleiner. Tevens zal geen enkele window schermvullendzijn. Ook het licht van mijn Mac wordt automatisch aangepast als het donker wordt. Het zijn eigenlijk allemaal kleine veranderingen die toch het verschil maken. Een paar functies vind ik echt prachtig, zoals Dashboard, Spaces en de werkbalk (verdere toelichting straks). Laten we even beginnen bij Dashboard.

Dashboard is een soort controlroom. Je kan er zien hoe laat het is, welke dag het is, het weer voor de komende week, de beurs en ga zomaar door. Je kan dit allemaal naar wens inrichten en je kan nog een shitload aan optiesdownloaden van de Applewebsite. Spaces is een functie waarbij je meerdere lege bureaubladen creëert. Je kan dus alles scheiden. In het ene vak muziek, in het andere vak MSN en weer in een ander vak gewoon een game. Het kan allemaal. En als je het niet eens bent met de indeling kan je het met een paar muisklikken veranderen. Erg leuk en erg handig.

Dan hebben we nog de werkbalk waar ik zeer blij mee ben. Hoewel ik hier niet echt doel op de werkbalk onder in het beeld maar meer op een andere optie. Deze optie zit bij mij rechts in de hoek. Als ik mijn pijl naar de rechterkant sleep krijg ik een prachtig overzicht van alle programma’s die openstaan. Erg vet en vele male beter dan het ongeorganiseerde zooitje onderin de werkbalk bij Windows als je vele programma’s open hebt staan. Hoewel ik nog niet alles beheers, kan ik nu eigenlijk met zekerheid zeggen dat ik niet meer terug wil naar Windows. Windows is gewoon in vergelijking met Mac OSX een kutsysteem. Ik wil niet meer terug. Maar goed, ik weet ook dat ik af en toe toch terug moet, omdat iedereen verzot is op Windows en men bang is voor verandering. En wat wordt je volgende Apple product? Tja... de iPhone. Ik denk dat ik wacht totdat de hype over is. Binnenkort ben ik helemaal geapplematiseerd.

P.S. Kusje voor donroyco.