FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 juli 2008

Veendammer gijzelt en mishandelt dochter

Een vader heeft in Veendam zijn dochter van 14 jaar gegijzeld en zwaar mishandeld. Hij is vandaag gearresteerd, maakte de Groningse politie bekend.

De 39-jarige Veendammer wordt ervan verdacht dat hij zijn dochter meerdere malen zwaar heeft mishandeld. Hoelang hij haar gijzelde en of hij dat met een wapen deed, is nog onduidelijk.

De dochter wist haar ouderlijk huis maandagmiddag te ontvluchten en bij de buren alarm te slaan. Toen een arrestatieteam van de politie de woning binnenviel, hield de vader voortdurend een peuter op schoot en gedroeg hij zich onberekenbaar en agressief.

Uiteindelijk kon hij ingerekend worden. Zijn dochter liet zich in het ziekenhuis behandelen aan haar verwondingen.

Oorlogsmisdadiger Radovan Karadzic gearresteerd

Zojuist is door Servische bronnen bij de rechtbank en de regering bekendgemaakt dat oorlogsmisdadiger Radovan Karadzic in Servië is opgepakt door Servische troepen.

Karadzic wordt al jaren gezocht door NAVO-troepen en Servische militairen. Hij is aangeklaagd door het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag voor ondermeer oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide na de val van de Bosnische enclave Srebrenica. 

Karadzic was een van de drie nog voortvluchtige verdachten die worden gezocht door het Joegoslavië tribunaal van de Verenigde Naties in Den Haag. Een andere belangrijke figuur die nog in verband met 'Srebrenica' wordt gezocht is de Bosnisch-Servische legerleider van destijds, Ratko Mladic. Of en wanneer Karadzic uitgeleverd wordt naar Nederland zodat hij berecht kan worden door het Joegoslavië-Tribunaal is nog niet bekend.   

 

 

Met dank aan Frutsel voor de submit. Kijk ook op het forum voor het laatste nieuws. 


 

Megaonderzoek naar vaccin tegen pneumokokken

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) begint een grootschalig onderzoek naar de werking van een vaccin tegen de pneumokokkenbacterie.

Een reeds bestaand vaccin wordt getest op 85.000 65-plussers, zei hoofdonderzoeker Marc Bonten maandag in het televisieprogramma NOVA.

Huisartsen moeten het UMC aan de vele deelnemers helpen. Volgens Bonten sterven jaarlijks duizenden mensen aan ziektes veroorzaakt door de pneumokokkenbacterie. Kinderen worden er sinds 2006 standaard tegen ingeënt, bij ouderen is dat niet het geval. De werking van het vaccin is bij die leeftijdsgroep onzeker.

Trainer Schinkels krijgt rood voor rood

Trainer Frenk Schinkels van Austria Kärnten haalde afgelopen weekeinde op advies van zijn vader een rode kaart uit zijn broekzak. De Nederlandse oefenmeester wilde de scheidsrechter 'op een nette manier' laten zien dat hij het niet eens was met diens beslissingen in het duel met Rapid Wien.

De arbiter beantwoordde dit beheerste gebaar echter ook met een rode kaart, en een boete van 300 euro. Na afloop vertelde Schinkels dat de rode kaart een idee van zijn vader was geweest. "Hij vond dat ik er minder kwaad mee kon doen dan als ik mijn mond open doe."

Sarkozy: EU zal Ierland niets opleggen

De Europese Unie zal Ierland geen oplossing opleggen na de verwerping vorige maand van het Verdrag van Lissabon door de Ierse kiezers. Dat zei de Franse president Nicolas Sarkozy vandaag in Ierland. Frankrijk is op dit moment voorzitter van de EU.

Sarkozy ligt in Ierland onder vuur omdat hij onlangs een nieuw referendum zou hebben gesuggereerd over het ontwerpverdrag, maar de Franse leider ontkende dat in Dublin. "Ik heb nooit gezegd dat Ierland een tweede referendum zou moeten organiseren. Wij willen niets opleggen."

Circa 2000 demonstranten, onder wie veel boeren, verwelkomden Sarkozy. Zij riepen 'Nee betekent nee' naar Sarkozy bij zijn aankomst. Hij was naar Dublin gekomen om een oplossing te zoeken voor de Ierse tegenstem. Bijna alle andere EU-landen hebben voor het verdrag gestemd.

Ierland is het enige EU-land dat een volksstemming hield over het Verdrag van Lissabon, dat de EU meer bevoegdheden geeft. De EU-landen hebben afgesproken de situatie in oktober opnieuw te bespreken, slechts twee maanden voor de beoogde inwerkingtreding van het verdrag.

Als concessie aan de Ieren en andere dwarsliggers zou de EU kunnen voorstellen dat elk land een eigen EU-commissaris mag blijven sturen, aldus ingewijden. Het ontwerpverdrag bepaalt dat landen straks niet meer automatisch recht hebben op een commissarispost, zoals Neelie Kroes nu bekleedt namens Nederland.

 

Dronken boer blijft trekker rijden

Voor de Asser rechtbank moest vandaag een boer verschijnen die wel van een borrel houdt. De 52-jarige agrariër, woonachtig in het Drentse dorpje Bunne, is al meerdere malen dronken achter het stuur betrapt. Niet het stuur van zijn auto, maar het grote rad van zijn tractor.

"Deze man trekt zich niets aan van welke rechterlijke uitspraak dan ook", zo oordeelde de rechter. Bij verstek legde hij de boer een forse straf op. Hij mag maar liefst twee jaar lang niet op zijn trekker rijden. Ook moet hij twee maanden op water en brood.

Twee maanden geleden werd de Drent in het dorpje Donderen betrapt met vier maal zoveel alcohol in zijn bloed als toegestaan. Omdat hem begin dit jaar al een rijverbod was opgelegd, was de boer helemaal in de aap gelogeerd. "Deze man heeft een alcoholprobleem. Hij laat zich vollopen en stapt vervolgens vrolijk achter het stuur van zijn trekker", vertelde de aanklaagster.

En inderdaad, op zijn kerfstok prijken vele veroordelingen wegens het rijden onder invloed. De officier eiste dan ook drie maanden gevangenisstraf en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. Dit vond de rechter toch wat al te gortig. Hij vond twee maanden celstraf dan ook meer dan genoeg.

Glock uit ziekenhuis en in actie in Hongarije

Timo Glock heeft vanmorgen het ziekenhuis van Ludwigshafen verlaten. De Duitser crashte gisteren hard in zijn thuis-Grand Prix, nadat de achterwielophanging het begaf op een kerbstone. Ter observatie moest hij een nacht in het hospitaal doorbrengen.

"Ik ben in orde", liet Glock maandag weten. "De eerste impact was natuurlijk erg hard en aanvankelijk voelde ik dan ook erg veel pijn. Maar uit de onderzoeken die ik in het ziekenhuis heb ondergaan, is gebleken dat ik geen blessures heb opgelopen. Ik heb niets gebroken en niets gekneusd. Ik heb uit voorzorg een nacht in het ziekenhuis doorgebracht, maar dit was vooral omdat de FIA dit voorschrijft. Bij de volgende race sta ik gewoon weer aan de start, daar is geen twijfel over mogelijk."

Teams bij elkaar voor kostenreductie

De Formule 1-teams komen op 29 juli bij elkaar om te praten over kostenreductie in de autosportklasse. Eerder deze maand gaf FIA-baas Max Mosley aan dat de teams binnen drie maanden met voorstellen hierover moeten komen. Worden deze niet gedaan, dan zal de FIA zelf ingrijpen.

De teams kunnen zich deze maand nog inschrijven voor het komende seizoen. Het lijkt er dan ook op dat teams daarmee wachten tot na de vergadering van volgende week in Maranello. John Howett liet weten: "Alle teams willen even bij elkaar komen om de brief van Mosley te bespreken en om te kijken of we het over bepaalde zaken eens zijn. Mosley heeft ons een erg krappe deadline gegeven en ons haast onrealistische doelen gesteld, dus ik denk dat alle teams even willen zien of we met een gezamenlijk standpunt kunnen komen."

Zaterdag was er in het motorhome van Williams ook al een vergadering van de teams, maar toen heeft men geen concrete afspraken gemaakt.

[Upd] Fisichella bestraft

Giancarlo Fisichella is door de wedstrijdleiding bestraft voor het te vroeg pitten tijdens de Duitse Grand Prix, toen er een safety car op de baan kwam. Het kostte de Italiaan vijfentwintig seconden en drie plaatsen. Hij valt namelijk van veertien naar zeventien in de uitslag.

Na afloop van de race liet de wedstrijdleiding weten waarom ze tot de maatregel over gegaan zijn. "Terwijl de safety car op de baan was heeft de coureur van auto nummer 21 (Fisichella, red.) ervoor gekozen om de pitstraat in te rijden op het moment dat deze boodschap nog niet werd getoond. Bij het verlaten van de pitstraat had hij zichzelf niet van een ronde achterstand mogen ontdoen."

Update
Volgens de officiële uitslag van de FIA is Giancarlo Fisichella niet op de zeventiende, maar op de zestiende plaats geëindigd, met 84,0 seconden achterstand op de winnaar Lewis Hamilton. Daarmee had hij minder achterstand dan Jenson Button, die nog steeds zeventiende staat.

[Upd] Uitslag GP van Duitsland

De Grote Prijs van Duitsland op de Hockenheimring is gewonnen door Lewis Hamilton, zijn tweede overwinning op rij. De tweede plaats was voor Nelson Piquet jr. verrassend genoeg en het podium wordt volgemaakt door Felipe Massa.

Het weer op Hockenheim is bewolkt, en de door velen gehoopte regen is niet gevallen. Lewis Hamilton start van poleposition, met naast hem Felipe Massa. Grote verrassing van de startopstelling is STR-coureur Sebastian Vettel, die op een geweldige negende plek staat, nog voor 'grote broer' de Red Bull Racing-bolide van David Coulthard. Een tribune was voorzien van de tekst Lewis & Heikki, of het ze geholpen heeft?

De start verloopt goed, Massa is goed weg maar werd voorbij gereden door Heikki Kovalainen. Toch had hij de McLaren-coureur een bocht later alweer te pakken. Ook Nick Heidfeld gaat best aardig, die is een plek opgeschoven. Wie helemaal een goede start kende, is Vettel. Die heeft Mark Webber te pakken in de beginfase en ligt nu achtste. Fernando Alonso heeft overstuur en geeft plaats zes terug aan Kimi Räikkönen, die hem eerder verloren had aan de Spanjaard. Coulthard kent een hele slechte start, hij is van plaats tien teruggezakt naar de veertiende stek. Ook Nico Rosberg stelt teleur, hij is twee plaatsen kwijt.

Er hangen wel donkere wolken boven het circuit in Duitsland, maar regen valt er niet en wordt ook niet voorspeld. Coulthard probeert het even daarna bij Jenson Button. Dat lukt in eerste instantie niet, maar een paar bochten later in de veertiende ronde slaagt de poging toch. In de zeventiende ronde spint Kazuki Nakajima vanwege een remfout. Een heleboel coureurs gaan aan hem voorbij, hij staat netjes buiten de ideale lijn op de baan. Zowel Rubens Barrichello, die eerder nog met hem in gevecht was voor de zestiende plaats, als Nelson Piquet jr. en Adrian Sutil halen de onfortuinlijke Japanner in. Sutil had even daarvoor al opnieuw teammaatje Giancarlo Fisichella ingehaald.

In de negentiende ronde komt Hamilton binnen vanaf de leiding om te pitten, hij blijft op de hardere compound rijden. Direct daar achter stopt ook Robert Kubica, die blijft op de zachtere band. Hamilton komt net voor Jarno Trulli weer de baan op, maar toch weet de Italiaan de Brit te passeren. Maar de Toyota-rijder laat hem niet zomaar voorbij. Dan gaat in ronde twintig Trulli naar de pits, samen met Alonso. En ook Massa komt nu binnen, vanaf P1. Het is blijkbaar voor iedereen pittijd, want de een na de ander komt binnen voor brandstof en banden. Moeilijk te zeggen of coureurs een tweestopstrategie aanhangen, of een eensstopstrategie. Heidfeld en Button pitten als bijna-laatsten in ronde 28, en het zijn Nico Rosberg en Timo Glock die een ronde later binnenkomen.

Een groot gevecht tussen Glock die net de baan weer opkwam en Vettel, die er toch aan voorbij gaat. De derde die er ook achter hangt, is Alonso. Die ging er bijna ook aan voorbij in een binnenbocht. De Toyota van Glock gaat wijd maar hij weet toch zijn auto voor de Renault van Alonso te houden. Nog altijd hebben Piquet en Barrichello niet gepit, maar in ronde 32 is het de oudste Braziliaan van de twee die binnenkomt. De twee Honda-coureurs zijn nadat Barrichello weer de baan opkwam met elkaar in gevecht, en Barrichello weet zijn teamgenoot uit te remmen en gaat er zo aan voorbij.

In ronde 35 is het een harde crash voor Timo Glock, die gaat wijd in de laatste bocht, waarna het rechterachterwiel afbreekt en de Toyota schuift hulpeloos van helemaal links naar rechts, waar een betonnen muur staat. Daar breekt het chassis in honderdduizend stukjes en glijdt dan weer helemaal terug over de baan waar hij in het gras tot stilstand komt. Er ontstaat een safety carsituatie en Glock moet uit zijn auto geholpen worden, met pijn in zijn rug. Hij wil niet in de auto stappen en staat wat verdwaasd langs de kant van de baan, tegen een paal geleund, met zijn hand op zijn onderrug.

Iedereen duikt nu de pitstraat in, hoewel er wel een aantal wagens buitenblijven waaronder Hamilton. Teamgenoot Kovalainen pit wel. Bij het weer uitrijden rijdt Vettel zij aan zij met de Toyota van Trulli, en omdat Vettel toch weggedrongen wordt, dwingt hij Alonso over de witte lijn net buiten de pit. Bij het wegrijden van Mark Webber na de pitstop, kwam er rook uit zijn motor. Na een rondje achter de safty car gereden te hebben met nog steeds die rokende motor, moet hij nu toch opgeven en hij zet zijn wagen langs de kant. Alonso gaat direct het gevecht aan met Vettel om de achtste plek. Een inhaalactie van Kovalainen op Kubica lukt prima, de McLaren-bolide gaat een klap harder dan de BMW van de Pool. Alonso hangt nog steeds in de nek van Vettel, maar Vettel houdt dapper stand.

Tijdens die inhaalpoging op de STR-coureur, heeft Alonso zijn plek verloren aan eerst al Räikkönen en even daarna Rosberg. Räikkönen verschalkt even daarna ook Vettel. Dit gaat om punten, en de Ferrari-coureur racet gewoon keihard door, want een paar bochten later heeft hij ook al Trulli ingepakt. De Fin gaat op jacht naar Kubica, die is hij in één ronde tijd al van 1,5 tot op 0,8 seconden genaderd. Coulthard is in een strijd verwikkeld met Barrichello, en de Braziliaan raakt zijn voorvleugel kwijt nadat beide coureurs elkaar aantikten. Hij moet naar de pit, en ook de Schot moet een nieuwe neus gaan halen. Even later stapt Barrichello uit de atuo, zijn race zit erop.

Ook Hamilton komt binnen voor een pitstop, de Brit stond blijkbaar op een tweestopstrategie. Als Hamilton weer naar buiten komt, is dat achter teamgenoot Kovalainen. Maar die laat hem een paar bochten later voorbij, mogelijk zijn dit teamorders. Kovalainen hoefde helemaal niet zo ver naar buiten te gaan en hij miste ook zijn rempunt niet, maar Hamilton kan hem zo aan de binnenkant inhalen. Nelson Piquet jr. rijdt momenteel aan de leiding, die heeft tijdens de safety carsituatie zijn pitstop gemaakt.

Ondertussen maakt Hamilton verbeten jacht op Massa, en hij plaatst een aanval. In de hairpin gaat Massa erg wijd, maar die wil de binnenbocht nemen. Daar zit inmiddels Hamilton, en het is erg close racing, met wat wheelbanging erbij. Een bocht later probeert Massa de plek weer terug te pakken, maar de McLaren houdt stand en Massa kiest eieren voor zijn geld en belandt zelfs naast de baan. Alonso heeft een ongelukje en hij spint, en verliest een plaats aan Rosberg. Inmiddels is het Heidfeld die jacht maakt op de derde plek van Massa, en is het Vettel die Trulli verschalkt voor een punt. De Italiaan maakte een foutje en de STR profiteert daarvan.

Even later gaat Hamilton makkelijk voorbij aan Piquet, ook in de hairpin. Het lijkt wel of Piquet niet durft te verdedigen en als hij aan de buitenkant bijna van de baan wordt geduwd, laat hij toch de plaats aan Hamilton. Piquet hoeft niet meer te pitten en hij wordt keurig tweede. De McLaren gaat onbedreigd naar de finish. Derde wordt toch Massa, hoewel Heidfeld hem tot op minder dan een halve seconde was genaderd.

Update
De wedstrijdleiding heeft besloten om Giancarlo Fisichella een tijdstraf te geven omdat hij te vroeg de pitstraat ingereden was en zich zo ontdeed van een ronde. Hierdoor valt hij terug van de veertiende naar de zeventiende plaats.

Update @ 21:43
Fisichella blijkt niet op plaats 17 gezet te zijn, maar op plaats 16. Daarmee blijft Jenson Button, die blijkbaar toch meer achterstand had dan de 84,0 seconden van Fisichella, zeventiende.

Uitslag GP van Duitsland

class=row1>class=row2>
Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:31:20.874
2 Nelson Piquet Jr.Renault F1 +5.5 secs
3 Felipe MassaScuderia Ferrari +9.3 secs
4 Nick HeidfeldBMW F1 +9.8 secs
5 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes +12.4 secs
6 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari +14.4 secs
7 Robert KubicaBMW F1 +22.6 secs
8 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso +33.2 secs
9 Jarno TrulliToyota Racing +37.1 secs
10 Nico RosbergWilliams +37.6 secs
11 Fernando AlonsoRenault F1 +38.6 sec
12 Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso +39.1 secs
13 David CoulthardRed Bull Racing +54.9 secs
14 Kazuki NakajimaWilliams +60.0 secs
15 Adrian SutilForce India +69.4 secs
16Giancarlo Fisichella *Force India +1 Lap
17 Jenson ButtonHonda Racing F1 +1 Lap
DNF Rubens BarrichelloHonda Racing F1 Schade door crash
DNF Mark WebberRed Bull RacingMotor
- Timo GlockToyota RacingCrash

Fisichella heeft een tijdstraf gekregen en valt van 14 naar 16 terug.

Geen FOK! Voetbalmanager 2008/2009

Helaas moeten we jullie mededelen dat er komend voetbalseizoen geen FOK! Voetbalmanager online zal zijn. Het doet ons veel pijn dit nu al te moeten aankondigen, maar door de problemen in het vorige seizoen en de troubles met de huidige F1-manager zien wij ons hiertoe genoodzaakt.

De huidige software is dermate verouderd dat we geen foutloze manager kunnen garanderen. Daarnaast is de software te ingewikkeld om door de IT’ers op deze korte termijn aangepast danwel doorontwikkeld te worden. Koste wat het kost willen we de frustratie en ergernis voorkomen zoals deze nu bij de F1-manager speelt.

Dat we dit jaar overslaan betekent natuurlijk niet dat we stil gaan zitten. Met de vrijgekomen tijd op IT-gebied gaan we beginnen met de ontwikkeling van compleet nieuwe managersoftware. De doelstelling is natuurlijk om dit voor volgend voetbalseizoen operationeel te hebben zodat we weer een echte FOK! Voetbalmanager kunnen organiseren.

Het niet doorgaan van de manager betekent uiteraard niet dat we stoppen met de nieuwsvoorziening rondom de Eredivisie en andere (buitenlandse) competities. Voor al het laatste nieuws op voetbalgebied kun je uiteraard nog steeds op FOK!sport terecht.

Andere voetbalmanagers vind je onder andere op http://www.eredivisie.nl en www.sportdreams.com .

Geen FOK! Voetbalmanager 2008/2009

Helaas moeten we jullie mededelen dat er komend voetbalseizoen geen FOK! Voetbalmanager online zal zijn. Het doet ons veel pijn dit nu al te moeten aankondigen, maar door de problemen in het vorige seizoen en de troubles met de huidige F1-manager zien wij ons hiertoe genoodzaakt.

De huidige software is dermate verouderd dat we geen foutloze manager kunnen garanderen. Daarnaast is de software te ingewikkeld om door de IT’ers op deze korte termijn aangepast danwel doorontwikkeld te worden. Koste wat het kost willen we de frustratie en ergernis voorkomen zoals deze nu bij de F1-manager speelt.

Dat we dit jaar overslaan betekent natuurlijk niet dat we stil gaan zitten. Met de vrijgekomen tijd op IT-gebied gaan we beginnen met de ontwikkeling van compleet nieuwe managersoftware. De doelstelling is natuurlijk om dit voor volgend voetbalseizoen operationeel te hebben zodat we weer een echte FOK! Voetbalmanager kunnen organiseren.

Het niet doorgaan van de manager betekent uiteraard ook niet dat we stoppen met de nieuwsvoorziening rondom de Eredivisie en andere (buitenlandse) competities. Voor al het laatste nieuws op voetbalgebied kun je uiteraard nog steeds op FOK!sport terecht.

Andere voetbalmanagers vind je onder andere op .eredivisie.nl en sportdreams.com.

RTL blundert met Jos Brink

RTL4 heeft een behoorlijke flater geslagen. Doodleuk zond de zender gisterochtend een herhaling van het programma 'Je echte leeftijd' uit. In dit programma geven ze BN'ers en de gewone man gezondheidstips om zolang mogelijk gezond in leven te blijven.

In de bewuste herhaling was Jos Brink te gast. Hij heeft echter weinig aan de tips gehad, want de musicalster en presentator van 'Wedden Dat?!' is bijna een jaar geleden overleden.

De nabestaanden van Jos Brink reageerden geschokt toen hen dit ten gehore kwam. Ook de tv-zender zit lelijk met de blunder in zijn maag.

"We hadden niet door dat dit de aflevering met de overleden Jos Brink was. We zijn er zojuist pas achter gekomen, omdat op de banden slechts informatie als: 'aflevering zeven' staat. We kunnen alleen onze spijt betuigen", aldus een woordvoerder van RTL. 

Atletiekunie schorst Vroemen

De Nederlandse atletiekunie heeft besloten dat Simon Vroemen voorlopig niet mag deelnemen aan wedstrijden. Oorzaak is zijn positieve dopingtest van anderhalve week geleden.

De steepleloper werd betrapt op de de anabole steroïde metandienon. De Atletiekunie heeft de zaak van Vroemen inmiddels overgedragen aan de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak. Vroemen blijft in ieder geval geschorst tot de definitieve uitspraak van de tuchtcommissie.

FOK!radio: 'Pedojaagster' Van Hertum klaagt FOK! aan

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Zelfbenoemd pedojaagster Yvonne van Hertum is boos. Dit weekend schreef SunChaser namelijk in zijn column op de FrontPage dat ze zelf ook kinderporno verzamelt en publiceert om pedofielen daar later mee te kunnen confronteren. Oftewel: zelf heeft ze ook kinderporno op haar pc staan. 'De grens is blijkbaar rekbaar en wordt door iedereen maar geïnterpreteerd zoals het hem of haar goeddunkt', zo schreef SunChaser. Van Hertum is nu kwaad, want het zijn natuurlijk allemaal leugens, vindt ze. Dus gaat ze aangifte doen. Hoe zit het hele verhaal nu in elkaar? Zijn het allemaal leugens? We vragen het aan SunChaser zelf. Daarnaast praten we ook met DirkH, die zich al een tijdje in de 'zaak Yvonne van Hertum' vastgebeten heeft. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

Wat vind jij van Yvonne van Hertum? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

FOK!radio zendt uit vanuit Tilburg. En daar is nu de grootste kermis van de Benelux aan de gang. Het is vandaag zelfs Roze Maandag, waarop duizenden mensen naar de Brabantse stad komen en het 'zien en gezien worden' is voor extravagant Nederland. We begeven ons in het feestgedruis.

Je hoort ook de laatste nieuwtjes over FOK!. Nieuw is onze eigen Hyve! Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Onweer oorzaak mysterieuze vissterfte

Belgische wetenschappers zaten enkele weken met hun handen in het haar. Begin deze maand werden namelijk in Pellenberg honderden dode vissen aangetroffen.

Ze hadden geen idee waaraan de zwemmers nu waren doodgegaan. Men dacht aanvankelijk zelfs dat een dierenbeul het water had vervuild met een giftige stof.

De ware oorzaak bleek gelukkig een stuk vredelievender. Uit politieonderzoek is namelijk gebleken dat de massale vissterfte te wijten is aan een blikseminslag.

Robinho mag niet naar de Spelen

Real Madrid heeft de Braziliaanse voetbalbond gevraagd Robinho niet mee te nemen naar de Olympische Spelen. De aanvaller kan volgens de Spaanse club beter thuisblijven, Robinho kampt namelijk met een liesblessure.

"Op advies van onze medische staf hebben we besloten dat het beter voor de speler is dat hij meegaat naar het trainingskamp van de club. Daar kan hij een revalidatieprogramma volgen onder toeziend oog van de clubdokters," luidde de verklaring op de website van Real. Robinho is weliswaar teleurgesteld, maar heeft zich neergelegd bij de beslissing van de club.

Elfstedenwinnaar Keijzer overleden

Op 89-jarige leeftijd is oud-schaatser Piet Keijzer overleden. Hij won in 1940 de Elfstedentocht.

Hij vormde in 1940 samen vier andere schaatsers het 'Pact van Dokkum'. Piet Keijzer, Auke Adema, Sjouke Westra, Dirk van der Duim en Cor Jongert besloten niet voor de overwinning te strijden en gezamenlijk over de finish te gaan. In het zicht van de haven hielden de vijf zich echter niet aan de afspraak en werd er toch gesprint. Vanwege de chaos op de streep gingen ze alle vijf als winnaar de boeken in. In 2007 bleek uit filmbeelden dat Keijzer als eerste over de finish ging. Behalve de zege in de Elfstedentocht werd Keijzer in 1946 ook Nederlands kampioen allround.

Families moeten urnen met as ruilen

Twee Nieuw-Zeelandse families zijn de dupe geworden van een blunder van het mortuarium. Omdat de lichamen van hun dierbaren in het lijkenhuis werden verwisseld, hebben de nabestaanden de crematie van een volkomen onbekende bijgewoond. En na de crematie kregen zij dan ook een pot met het as van de vreemde mee.

Het ziekenhuis waarin het mortuarium zich bevindt, in de stad Hamilton, heeft de fout toegegeven. Het terugdraaien kan niet meer, dus de nabestaanden rest niets anders dan met elkaar van as te ruilen. Wel lullig is dat beide families hebben staan snikken bij de afgesloten kist van een voor hen volslagen onbekend lijk.

 


RIP aan de nabestaanden...

DVD: Cloverfield

Al in de zomer van vorig jaar verschenen mysterieuze filmpjes op internet die aankondigden dat er op 18 januari 2008 iets te gebeuren stond. Op 1/18/8 zou er iets aan land gaan in de stad New York, en de bedenkers van Cloverfield wisten met een slimme internetcampagne een heuse hype te creëren voor het prestigieuze project van de hand van J. J. Abrams, ook een van de bedenkers van de succesvolle serie Lost. De hype was wellicht al een beetje over zijn hoogtepunt heen toen het monster in de The Big Apple aan land ging, de verwoesting die hij daar achter liet was er niet minder groot om.

Na 3,5 jaar alsnog wraak op leraar

Een achttienjarige man uit het Drentse Hoogeveen moest vandaag voor de Asser rechtbank verschijnen. De Hoogevener wilde drie en een half jaar na dato alsnog wraak nemen op een leraar. Met behulp van een kei bracht hij de woning van de man veel schade toe. De rechter veroordeelde hem tot het betalen van een boete van honderd euro.

Aangezien de Hoogevener afgelopen mei problemen thuis had, liep hij kwaad en beneveld over straat. Toen hij tijdens de afkoelingswandeling langs het huis van een oud-leraar liep, knapte er iets van binnen. Hij greep een steen en smeet deze dwars door een ruit van het huis. De bewoners schrokken zich een hoedje en binnen was het een ravage.

Ondanks dat het echtpaar was verzekerd, wilde de verzekeringsmaatschappij niet meer uitkeren dan 1700 euro. Dit was lang niet genoeg om de schade te dekken. Niet alleen het raam was namelijk gesneuveld, ook een bank en een houten vloer hadden schade opgelopen. Om de knul ook mee te laten betalen aan de schade, stapte de leraar naar de rechter. Al was het alleen maar om hem te laten voelen wat voor schade hij het gezin had berokkend. De rechter wees de schadeclaim echter af.

Waarom uitgerekend deze leraar het moest ontgelden, kon de Drent niet duidelijk maken. Wel vertelde hij dat er drie en half jaar geleden iets was voorgevallen op school, waardoor hij van school werd getrapt. Hij zei dat hij het het slachtoffer niet persoonlijk aanrekende. Wel kwamen bij het zien van de woning alle nare herinneringen uit zijn jeugd naar boven. "Ik kon me niet beheersen, pakte die steen en gooide", zei hij. Zijn advocate vulde het relaas snel aan met de woorden: "Het was geen wraak met voorbedachten rade."

 

Elfstedentochtwinnaar Piet Keijzer overleden

Vandaag is Piet Keijzer in zijn woonplaats Leersum overleden. Hij was in 1940, samen met vier anderen, winnaar van de Zesde Elfstedentocht. De schaatser raakte thuis, vermoedelijk door een hartstilstand, onwel en overleed niet lang daarna.

In 1940 schaatste Keijzer het grootste deel van de 'Tocht der Tochten' samen met Auke Adema, Cor Jongert, Sjouke Westra en Dirk van der Duim. Bij Dokkum besloten de mannen om samen over de finish te gaan, het zogeheten 'Pact van Dokkum'. Toen de finish in zich kwam begon Adema alsnog te sprinten om als eerste over de streep te komen. Keijzer zette de achtervolging in en wist alsnog als eerste te finishen.

Het bestuur van de 'Vereniging De Friesche Elf Steden' besloot na de finish om het Pact van Dokkum alsnog geldig te verklaren. Alle vijf schaatsers werden tot winnaar van de tocht uitgeroepen. In 1956 kwam er weer een groep schaatsers gezamenlijk over de streep. Toen besloot het bestuur voor dat jaar geen winnaar uit te roepen, om een einde te maken aan de gezamenlijke binnenkomsten.

Naast het winnen van de Elfstedentocht wist Keijzer in 1946 de Nederlandse Allround Titel te veroveren. Met zijn dood zijn alle deelnemers aan het Pact van Dokkum gestorven. Piet Keijzer is 89 jaar oud geworden.

Cyber Nations: FOK!kers unite!

FOK! is niet alleen de FP, de fora of het weblog, FOK! is meer dan dat! Waar je ook kijkt en zoekt, FOK! is overal. Zo is het ook actief op Cyber Nations, waar mensen zich hebben verenigd onder de FOK! vlag.

Cyber Nations is een (gratis) online spel waarbij je mag regeren over jouw landje. Je bent in staat je landje helemaal naar jouw hand te zetten. Kies je eigen staatkundige inrichting, de nationale religie en handel met andere landen. Ook moet je politiek bedrijven, want gevaar ligt op de loer! Andere landen gaan maar wat graag aan de haal met je geld of ontwikkelde technologie (tech)! Het is dus een verstandige keuze een machtig leger te bouwen, waarmee je een potentiële vijand kan intimideren of zelf mee op rooftocht kan gaan! Voor de hippies onder ons is er natuurlijk ook de vredige kant. Verdien je geld door te investeren in voorzieningen voor je volk en verhoog zo je belastingopbrengsten!

De FOK-alliantie is 13 maanden geleden opgericht om de mensen die speelden een veilige haven te bieden. De alliantie is gestart met een paar enthousiastelingen, maar onderhand bestaat deze alliantie al uit ruim 330 landen. Dit heeft er mede toe geleid dat FOK een machtige alliantie is geworden, met veel invloed op de politiek tussen de andere allianties van Cyber Nations.

Je kunt Cyber Nations op verschillende niveaus spelen. Heb je weinig tijd, dan ben je met 2 minuten per dag al klaar. Wil je er wat meer tijd in steken, dan kun je binnen de FOK-alliantie een functie krijgen en je bv als diplomaat gaan bezighouden met de banden met andere allianties. Politiek is een belangrijk iets binnen Cyber Nations. Oorlogen ontstaan namelijk vaak door politieke wrijving tussen (grote) allianties. Na een tijdje spelen kun je zelf dat politieke krachtenveld, in dienst van de FOK-alliantie verkennen.

Je kunt natuurlijk ook als gewoon alliantielid lekker chillen op ons forum of in ons irc kanaal en je niet al te druk maken over geopolitieke belangen.

Hoe kun je je opgeven voor Cyber Nations en hoe kun je je bij de FOK-alliantie aanmelden?
1. Creëer je land hier. Zet je teamkleur op oranje.
2. Meld je vervolgens aan bij de FOK-alliantie: Edit my nation -> Alliance affiliation -> FOK
3. Registreer je op het forum van de FOK-alliantie en vraag vervolgens een mask aan.
4. Je kunt nu de FOKacademie doorlopen om het spel te leren waarbij je als beloning geld verdient waarmee je je landje direct een flink stuk kunt laten groeien. 

Bonaventura Kalou naar Heerenveen

SC Heerenveen heeft een aanvallende versterking binnen. Bonaventura Kalou tekende voor twee seizoenen in Friesland, met een optie op nog een jaar. Kalou komt transfervrij naar Heerenveen.

De 30-jarige Ivoriaan is geen onbekende in Nederland. Kalou speelde tussen 1997 en 2003 met veel succes voor Feyenoord. Hij veroverde een landstitel en won de UEFA Cup met de Rotterdammers.

Na zijn vertrek uit Rotterdam begon Kalou aan een zwerftocht langs diverse clubs. Hij diende eerst twee seizoenen het Franse AJ Auxerre en speelde vervolgens eveneens twee seizoenen in hetzelfde land voor Paris Saint-Germain. In de zomer van 2007 trok RC Lens hem aan. Dit gebeurde op advies van trainer Guy Roux, die bij Auxerre al met Kalou werkte. Roux stopte echter al snel bij Lens en ook de Ivoriaan hield het darrop snel voor gezien. Hij verruilde de club voor Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten.

Kalou voelde zich echter niet thuis in deze competitie en zocht een club in West-Europa. Dat is dus SC Heerenveen geworden. Directeur Yme Kuiper legt uit waarom: "Omdat we voorin met spelers als Henrique, Beerens en Beda een jonge voorhoede hebben, konden we wel wat ervaring gebruiken."

Ook trainer Trond Sollied is opgetogen over de komst van Kalou: "Kalou is een technisch vaardige speler die een verdediging open kan breken. Zo'n type kunnen we goed gebruiken." Kalou kan voorin op beide vleugels spelen. Morgen traint hij voor de eerste keer mee met de Friezen.

David Perry: "E3 is een schande"

Na grote mannen als John Riccitiello en Laurent Detoc heeft nu ook "kleine" man David Perry, oprichter van Shiny Entertainment en CCO van Acclaim, hard uitgehaald naar de organisatie van de Electronic Entertainment Expo. Hij noemde de E3 "stuk", "stom" en een "schande".

Ik moet zeggen dat ik het eens ben met Riccitiello over de E3. Als er niet een paar flinke veranderingen worden doorgevoerd qua opzet en staf, dan ga ik nooit meer.

De huidige opzet is stuk, het is duur, de boodschap is slap, de consument wordt genegeerd, de toegangsregels zijn dom en als de industrie uit de hele wereld niet eens deelneemt stelt het niks voor.

Perry gaf verder aan dat de mogelijkheid om mogelijke investeerders te laten zien wat de industrie te bieden heeft weg is met de nieuwe opzet. Hij vindt momenteel de Game Developers Conference de enige beurs in de VS die de passie en energie van de industrie laat zien.

Vroeger nam ik grote investeerders mee naar de E3 om ze enthousiast te krijgen over onze industrie en het werkte iedere keer. Nu zou ik me ervoor schamen. Gelukkig hebben we de GDC nog, daar kunnen ze het talent, de passie en de energie zien die deze industrie in zich heeft.



Peter Molyneux denkt na over een MMO

De ontwikkeling van Fable 2 is rond en vanaf oktober zullen Xbox 360-bezitters zich kunnen gaan vermaken met de nieuwste RPG van de hand van Peter Molyneux. Wat er daarna gaat gebeuren? Molyneux heeft altijd gezegd met Fable door de tijd te willen gaan, maar wellicht is een MMO-game ook een optie. Toen Molyneux ernaar werd gevraagd door Eurogamer wees hij naar de aanwezige PR-medewerker en zei dat er iemand in de kamer was om te zorgen dat hij niet te veel ging zeggen daar over.

Toen het specifiek gevraagd werd of hij nadacht over de ontwikkeling van een MMO en hoe een Lionhead MMO-game er uit zou zien zei Molyneux slechts: "Yes". Het is dus afwachten wat er daadwerkelijk gaat gebeuren, maar alleen al omdat hij niks mocht zeggen is al een hint dat er best eens een MMO aan zou kunnen komen.



Valse e-mail Postbank in omloop

De Postbank heeft zijn klanten maandag gewaarschuwd voor een valse e-mail waarin naar inloggegevens wordt gevraagd. De bank adviseert iedereen de e-mail niet te openen en de gevraagde gegevens niet door te geven. "De Postbank vraagt nooit naar dit soort persoonlijke gegevens", aldus een woordvoerder van de bank.

Op de website van de Postbank staan tips hoe om te gaan met de zogeheten 'phishing mail'. De bank heeft maandag een aantal klachten gehad over de e-mail. Er zijn vooralsnog, voorzover bekend, geen klanten gedupeerd door de valse e-mail. "Klanten zijn steeds alerter geworden. Ze herkennen valse e-mails sneller door het gebrekkige Nederlands of zien dat de lay-out niet overeenkomt met die van de Postbank." De bank is bezig de website waarnaar in de e-mail wordt verwezen, uit de lucht te halen.

Laatste kampcommandant overleden in gevangenschap

Dinco Sakic, voor zover bekend de laatste commandant van een concentratiekamp in de Tweede Wereldoorlog die nog in leven was, is zondagnacht op 87-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de gevangenis waar hij vastzat maandag bekendgemaakt.

Sakic overleed na een lang en zwaar ziekbed in het gevangenishospitaal.

Sakic ontvluchtte Kroatië aan het eind van de oorlog, toen de door Ante Pavelic geleide regering van Kroatische fascisten, de Ustasha, was gevallen. Hij woonde tientallen jaren ongestoord in Argentinië, tot hij in 1998 werd uitgeleverd om in Kroatië terecht te staan. Een jaar later werd hij veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf in verband met de marteling van en moord op gevangenen in het kamp Jasenovac, dat in 1944 onder zijn leiding stond. Tienduizenden Serviërs, joden, zigeuners en anti-fascisten werden omgebracht in Jasenovac, het ergste van de ongeveer veertig kampen indertijd in Kroatië.

Volgens de rechter was Sakic schuldig aan systematische marteling, moord op grote schaal, terreur en de onmenselijke behandeling van gevangenen.

Sakic heeft nooit afstand genomen van zijn verleden. Tijdens de rechtszaak beweerde hij dat hij eenvoudigweg zijn land had gediend en dat de gevangenen geen kwaad was gedaan. Hoewel meer dan dertig overlevenden van Jakenovac gruwelijke getuigenissen aflegden, gaf Sakic geen krimp. Toen het vonnis werd uitgesproken applaudiseerde hij.

De rechtszaak had een speciale betekenis voor Kroatië, omdat die werd geleid door oud-president Franjo Tudjman, een politicus die werd bekritiseerd om zijn nationalistische politiek. Ook nu Kroatië een prowesterse regering heeft, zijn er nog Kroaten die proberen de daden van de Ustasha goed te praten of te bagatelliseren.

Amerikaanse banken overtreffen verwachtingen

Grote Amerikaanse banken doorstaan de kredietcrisis vooralsnog beter dan verwacht. Vier van de vijf grootste banken van de Verenigde Staten hebben kwartaalcijfers gerapporteerd die verwachtingen van deskundigen aanzienlijk overtroffen.

Wells Fargo opende de rij meevallende Amerikaanse bankresultaten vorige week woensdag met een nettowinst in het tweede kwartaal van 1,75 miljard dollar. Op donderdag volgde JP Morgan Chase met een winst van 2 miljard dollar. Bank of America maakte vandaag bekend onder de streep 3,4 miljard dollar over te hebben gehouden.

De winst van de banken viel wel aanzienlijk lager uit dan een jaar eerder. Zo halveerde de winst van JP Morgan Chase ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2007. Bank of America zag de winst op jaarbasis met ruim 40 procent afnemen. Analisten hadden echter een veel grotere terugval van de winst voorspeld.

De meevallende resultaten van de Amerikaanse banken voeden het vertrouwen van beleggers dat de situatie op de financiële markten stabiliseert. Op de grote aandelenbeurzen zijn financiële fondsen de afgelopen week dan ook sterk in trek geweest. Ze waren de belangrijkste motor achter het bescheiden herstel van de toonaangevende indices. Ook vandaag stonden financiële aandelen zoals ING, Fortis en Aegon flink hoger in de AEX-index in Amsterdam.

Onzekerheid blijft er echter nog genoeg. Zo is onduidelijk hoe de toekomst eruit ziet voor de grote Amerikaanse hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac. Hun financiële gezondheid lijkt zo in gevaar dat de Amerikaanse overheid zich verplicht voelde reddingsmaatregelen voor te stellen.

Volgende maand presenteren de belangrijkste Nederlandse financiële instellingen hun resultaten over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar van 2008. Dan zal blijken hoe hun gezondheid zich verhoudt tot de voorspellingen van analisten.

Nepal benoemt nieuwe president

Nepal heeft een nieuwe president; Ram Baran Yadav van de Congrespartij versloeg vandaag de door de maoïsten gesteunde kandidaat Ramraja Prasad Singh. Hij kreeg 308 stemmen, tien meer dan de benodigde meerderheid van 298.

Zaterdag hield het parlement in Nepal een eerste stemronde, maar toen kreeg geen van de kandidaten de meerderheid van de stemmen. Na een nieuwe stemronde kwamen de Nepalezen er dus wel uit.

Maoïstische ex-rebellen wonnen in april de parlementsverkiezingen. Zij hoopten een president uit eigen gelederen te kunnen leveren. Dat lukte niet omdat de partij niet beschikt over een absolute meerderheid in het parlement.

De 239 jaar oude monarchie in Nepal werd in mei afgeschaft. De arme staat in de Himalaya zit sindsdien zonder regering. Ex-koning Gyanendra verliet het koninklijk paleis in juni.

Giel Beelen krijgt een uur extra

Giel Beelen is vanaf 1 september iedere ochtend een uur langer te horen op 3FM. Voortaan duurt zijn VARA-programma 'Giel!' tot 10.00 uur. Met het verlengen van het programma wil 3FM beter aansluiten bij het ritme van de luisteraars, die steeds langer onderweg zijn. Gerard Ekdom met de 'Arbeidsvitaminen' wordt dus een uur ingekort.

"Giel maakt met zijn programma mensen wakker, praat ze bij over het nieuws van de dag en begeleidt ze naar hun werk. Op het werk is Gerard de aangewezen man om de sfeer erin te houden", zegt zendermanager Florent Luyckx. "Omdat 'onder weg' steeds langer wordt is het logisch dat Giel een uur langer doorgaat. 3FM heeft met 'Giel!' en Arbeidsvitaminen nu een ochtendprogrammering die perfect aansluit bij het ritme van onze luisteraars."

Bij de VARA zijn ze blij met de verlenging van het programma van Giel. "Ik kan geen genoeg krijgen van Giel op 3FM, dus een extra uur is altijd welkom", zegt VARA-programmadirecteur Frans Klein. "Giel is een belangrijk anker voor de programmering en het voelt goed om dit programma nog even door te zetten na de klok van negen."

'Te vaak risicovolle antibiotica voorgeschreven'

Artsen schrijven onnodig vaak risicovolle antibiotica voor. Dat vindt de Stichting Werkgroep Antibioticagebruik (SWAB).

Bij risicovolle antibiotica treden meer bijwerkingen op dan bij gewone antibiotica. Bovendien neemt de resistentie van bacteriën door het gebruik ervan toe. Waarom artsen die medicijnen vaker voorschrijven, is de stichting nog onduidelijk.

In de SWAB, die de overheid heeft ingesteld, werken medische microbiologen, specialisten en apothekers samen.

Verhaegh langer bij Vitesse

Paul Verhaegh heeft zijn contract bij Vitesse verlengd. De kersverse aanvoerder van de Arnhemmers signeerde een verbintenis tot medio 2011. Dat is een jaar langer dan in zijn oorspronkelijke contract stond.

Technisch directeur Marc van Hintum licht de beslissing van Vitesse als volgt toe: "Paul Verhaegh was afgelopen seizoen een van de meest constante Vitesse-spelers. Hij heeft zich bijzonder goed ontwikkeld tot een volwassen voetballer. De naam van Paul werd de afgelopen weken regelmatig in verband gebracht met andere clubs. Hoewel geen enkele club zich officieel bij ons heeft gemeld, geven wij met deze contractverlenging een duidelijk signaal af dat wij Verhaegh voor een langere periode aan Vitesse willen binden."

Verhaegh stapte in januari 2006 over naar Vitesse en groeide als rechtsback snel uit tot een vaste waarde. De afgelopen twee seizoenen miste Verhaegh slechts drie competitieduels. Eerder kwam de 24-jarige verdediger uit voor AGOVV Apeldoorn en FC Den Bosch.

'Hill op weg naar Qatar'

Delano Hill kan een contract tekenen in Qatar, zo meldt de Telegraaf. De 33-jarige Rotterdammer kan daar gaan voetballen voor Al-Wakrah.

Hill mocht transfervrij vertrekken bij Willem II. De laatste weken trainde hij mee bij FC Dordrecht. De club uit de Jupiler League hoopte de verdediger aan de selectie toe te kunnen voegen, maar lijkt nu achter het net te vissen.

Mocht Hill daadwerkelijk tekenen bij Al-Wakrah, dan treft hij enkele bekende ploeggenoten. Anouar Diba, Adil Ramzi en Elbekay Bouchiba spelen immers al voor de club uit Qatar. Zij waren eerder ook actief in de Eredivisie.

Aissati tekent bij Ajax

Ismaïl Aissati tekende vandaag bij Ajax voor vier jaar een contract. De Amsterdamse club bereikte al vrijdag een akkoord met PSV voor de overgang van de middenvelder.

De geboren Utrechter stond in Eindhoven nog onder contract tot 2009 maar wilde PSV koste wat kost verlaten. Hij kwam nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij geen toekomst meer zag bij de landskampioen.

Aissati, geboren op 16 augustus 1988, kwam op 12-jarige leeftijd bij de jeugdopleiding van PSV. Op 28 augustus 2005 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de club uit Eindhoven in de competitiewedstrijd Roda JC - PSV (0-3). In het seizoen 2006-2007 verhuurde PSV de aanvallende middenvelder aan FC Twente. Vorig seizoen speelde Aissati weer voor PSV. In totaal speelde de Utrechter 58 wedstrijden onder contract van PSV, waarvan 14 op huurbasis voor FC Twente.

Voor nieuwe trainer Marco van Basten is Aissati de derde aankoop, eerder kwamen al Dario Cvitanich en Miralem Sulejmani over.

Hirsch Ballin wil rechters naar buitenland sturen

Rechters moeten meer ervaring opdoen in het buitenland. Dat heeft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) maandag gezegd op een internationale conferentie in Bordeaux. De centrale vraag was daar hoe Europese rechters moeten worden opgeleid nu Europese regelgeving steeds meer invloed krijgt.

Om vertrouwen in de rechtspraak te houden moet de rechtsgang volgens Hirsch Ballin in de Europese landen aan dezelfde normen voldoen. Bij veel rechters ontbreekt het volgens de minister echter aan kennis over Europese wetgeving en wetgeving in andere lidstaten.

Juridische opleidingen in Nederland besteden volgens Hirsch Ballin al langer een 'substantieel' gedeelte aan Europees recht. Ook positief is hij over een uitwisselingsprogramma voor Europese rechters en officieren van justitie. Vorig jaar konden vierhonderd van hen daardoor een stage in het buitenland lopen. "Door dergelijke stages krijgen rechters meer inzicht in de nationale rechtsstelsels in de lidstaten." Volgens de minister moet dit soort uitwisselingen vaker voorkomen.

Verhoeven werkt aan nieuwe oorlogsfilm

Regisseur Paul Verhoeven werkt aan een nieuwe oorlogsfilm. De Nederlander boekte eerder al internationaal succes met de film 'Zwartboek'. De nieuwe film zal 'The Forgotten Soldier' heten en zich in Oost-Europa afspelen.

In het nieuwe project worden de memoires van Guy Sajer, pseudoniem voor Guy Mouminoux, verfilmd. Deze Fransman, met een Duitse moeder en een Franse vader, ging in de Tweede Wereldoorlog op 16-jarige leeftijd bij de Wehrmacht. Hij vocht als soldaat aan het Oostfront. Sajer is nog in leven en zal betrokken worden bij de opnames voor de film.

Het script voor de nieuwe film word verzorgd door Michael Frost Beckner. Beckner schreef eerder al de films 'Cutthroat Island' en 'Spy Games'. Voor Verhoeven breekt een drukke tijd aan. Hij is op dit moment ook bezig met het voorbereiden van de films 'Azazel' en 'The Thomas Crown Affair' die hij beide zal gaan regisseren. De opnames voor 'The Forgotten Soldier' zullen waarschijnlijk volgend jaar plaatsvinden.

Bij 'ploeg-Riccó' dope centraal geregeld

Perschef van het Spaanse Saunier Duval Stéphane Heulot heeft in een Franse krant gezegd dat er sprake was van georganiseerd gebruik van doping in die ploeg. Nadat Riccardo Riccó betrapt was op dopinggebruik stapte de oud-renner op als perschef.

Heulot heeft teammanager Mauro Gianetti beschuldigd van aanzetten tot dopegebruik. "Sommige managers in mijn ploeg, zoals Gianetti, denken nog altijd op de oude manier verder te gaan. Binnen Saunier Duval werd het dopinggebruik centraal geregeld. Ik heb onze sponsor Thierry Leroy vorig week reeds gewaarschuwd."

Leonardo Piepoli die de rit naar de Hautacam won, verklaarde tegenover ploegleider Joxean Fernandez dat hij op een zelfde manier als Riccó zich had geprepareerd. De Italiaan werd ontslagen bij Saunier Duval nadat al meer renners van die ploeg verdacht werden.

Duffy naakt in nieuwe clip

Goed nieuws voor de fans van de Britse zangeres Duffy. De 24-jarige schone zal in haar nieuwe videoclip uit de kleren gaan.

Het gaat om de clip van het nummer 'Stepping stone', afkomstig van het album 'Rockferry'. Een stomende seksscène zal het niet worden. In de muziekvideo ligt ze in bed, met alleen een deken over haar edele delen. ''Het zal een van de heetste videoclips aller tijden zijn. Erg suggestief, maar wel smaakvol'', volgens een bron van het Britse tabloid The Daily Star.

Duffy - Rockferry

Celstraf voor wapenroof vliegbasis Gilze-Rijen

De rechtbank in Breda heeft de 35-jarige U.K. uit Tilburg vandaag veroordeeld tot zeventien maanden en twintig dagen cel waarvan twaalf maanden voorwaardelijk voor medeplichtigheid aan de roof van 206 Glock-pistolen op vliegbasis Gilze-Rijen.

De vrouw moet ook een psychiatrische behandeling ondergaan als de reclassering dat nodig vindt. Tegen K. was achttien maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk.

De wapens verdwenen in april 2005 uit een wapenkamer. Samen met twee militairen brak K. in op de vliegbasis. Ze had een relatie met één van de militairen en verklaarde uit liefde voor hem te hebben meegedaan aan de diefstal. Volgens deskundigen laat ze zich zeer gemakkelijk beïnvloeden en is ze enigszins verminderd toerekeningsvatbaar.

De twee militairen zijn eerder door de militaire rechtbank in Arnhem veroordeeld tot celstraffen van drie en vier jaar.

'Mugabe en Tsvangirai tekenen overeenkomst'

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe en oppositieleider Morgan Tsvangirai zullen vanmiddag naar verwachting hun handtekening zetten onder een eerste overeenkomst. Dat hebben de politieke partijen laten weten.

Onder het toeziend oog van de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki komen Mugabe en Tsvangirai bij elkaar in Harare. Ze werden het gisteren eens over een raamwerk voor gesprekken. Dit raamwerk maakt verdere onderhandelingen mogelijk.

Zimbabwe is sinds 29 maart in crisis. Toen won de Beweging voor Democratische Verandering (MDC) de eerste ronde van de verkiezingen. Bij de tweede ronde trok de partij zich na een golf van geweld terug, waardoor president Mugabe zijn positie behield. Sindsdien praten de ZANU-PF van Mugabe en de MDC om uit de impasse te komen.

 

Bejaarde schopt overvaller in kruis

Een 85-jarige vrouw bleek voor een overvaller in Utrecht toch niet zo'n makkelijke prooi te zijn. De dief werd bij een poging haar te beroven hard in zijn kruis geschopt.

De bejaarde dame was onderweg naar een winkelcentrum toen de man op haar af kwam en geld eiste. Nadat ze weigerde, werd de bejaarde stevig vastgepakt. Daar had de kranige vrouw geen behoefte aan en ze trapte de crimineel dan ook vol in zijn kruis. Toen de man op de grond viel, liep de vrouw snel verder naar het winkelcentrum.

De bejaarde vrouw heeft aangifte gedaan en maakt het goed. De politie heeft de dader nog niet kunnen aanhouden.

Briatore in de wolken van Piquet

Flavio Briatore, teambaas van Renault, prees zijn pupil Nelson Piquet jr. de hemel in met de tweede plaats die de jongeling behaalde in de Grand Prix van Duitsland.

De jonge Braziliaan, hij wordt 25 juli 23 jaar, kende een slechte kwalificatie met de zeventiende startplaats, maar in de race ging alles goed en met de juiste strategie en wat geluk tijdens de safety carsituatie wist hij tot de podiumplaats te komen.

Briatore was erg lovend over zijn tweede rijder: "Nelson heeft een geweldige race gereden. Hij liet aan het einde van de race zien erg snel te zijn en goed met druk om te kunnen gaan. Hij wist de veel snellere Lewis Hamilton niet achter zich te houden, maar wist wel zijn tweede plaats met verve te verdedigen. Ik ben erg blij voor hem. Dit resultaat was verdiend."

Deze tweede plaats in Hockenheim is zijn eerste podiumplaats voor de Formule 1 en hij haalde met de acht punten voor die tweede plaats tot nu toe tien punten.

Amsterdamse politie doet mee met Gay Pride

De politie Amsterdam-Amstelland doet dit jaar voor het eerst mee als deelnemer aan de Gay Pride. Het homonetwerk 'Roze in Blauw' van het hoofdstedelijke korps vaart vooraan in de botenparade met een 'waardige boot', maakte homobelangenorganisatie COC Amsterdam vandaag bekend.

De agenten zullen op 2 augustus niet schaars gekleed gaan zoals veel andere deelnemers. Volgens een woorvoerster van de politie dragen ze hun uniform. Door mee te varen wil de politie aangeven dat zij staat voor een tolerante samenleving.

Estafetteheren alsnog naar Spelen

De Nederlandse estafetteheren op de 4x100 meter kunnen zich opmaken voor de Olympische Spelen.

Op de IAAF-ranglijst moesten ze zich daarvoor bij de eerste zestien landen scharen. Oranje eindigde als zeventiende, maar omdat de Australische atletiekbond geen sprintploeg afvaardigt mag Nederland alsnog meedoen.

De Nederlandse ploeg bestaat uit de basislopers Maarten Heisen, Guus Hoogmoed, Patrick van Luijk en Caimin Douglas en reserves Virgil Spier en Gregory Sedoc.

Schuil en Nummerdor groepshoofd bij Spelen

Het Nederlandse beachvolleybalduo Richard Schuil en Reinder Nummerdor zijn tijdens de Olympische Spelen groepshoofd bij de loting.

Het duo staat vierde op de eindstand van de olympische ranglijst. Bij de loting, op 26 juli, zijn de eerste zes van die lijst automatisch groepshoofd. Naast Nummerdor en Schuil doen bij de heren ook Bram Ronnes en Emiel Boersma mee.

Bij de vrouwen plaatsten Merel Mooren en Rebekka Kadijk zich als negentiende voor het toernooi.

Mercedes blij met zege Hamilton

Mercedes kreeg met de zege van Lewis Hamilton op de Hockenheimring weer eens een thuisoverwinning. Het was al bijna tien jaar geleden dat Mika Häkkinen voor McLaren-Mercedes op het Duitse circuit de eerste plaats pakte.

Norbert Haug, de baas van Mercedes Motorsport, was in zijn nopjes: "Dit was een sensationele zege van Lewis, met al die inhaalacties. Hij was opnieuw een klasse apart en zijn snelheid was beter dan ik had durven dromen. Nadat we hem door hadden laten rijden tijdens de safety carperiode, zagen we twee van de meest spectaculaire inhaalmanoeuvres van het seizoen. Ik ben erg blij met deze zege, dus bedankt Lewis! Ik wil ook alle leden van het team bedanken voor hun fantastische werk. Het was een mooie dag voor de Mercedes-tribune."

Op die tribune was voor aanvang van de race 'Lewis & Heikki' te zien van de fans die witte bordjes omhoog hielden. Voor Hamilton was het de tweede overwinning op rij en hij staat nu weer alleen bovenaan het rijderskampioenschap met 58 punten, gevolgd door Felipe Massa (54) en Kimi Räikkönen (51 punten).

Chávez wil Spaanse koning een knuffel geven

Goed nieuws voor Juan Carlos. Hugo Chávez heeft de koning een knuffel aangeboden. Het Venezolaanse staatshoofd gaat vrijdag op bezoek in het zomerhuis van de Spaanse koning op Mallorca. Een knuffel lijkt de Venezolaan een mooie manier om de relatie tussen de twee staatshoofden te verbeteren.

Die verstandhouding tussen Chávez en Juan Carlos is al enige tijd verstoord. Vorig jaar haalden de twee het nieuws toen de Spaanse monarch het Venezolaanse staatshoofd ''hou je mond'' toebeet. Dat gebeurde nadat Chávez de voormalige Spaanse premier Jose Aznar een ''fascist'' genoemd had.

''Ik wil de koning graag een knuffel geven. Maar je weet, Juan Carlos, dat ik mijn mond niet zal houden'', aldus Chávez. Hij voegde daar aan toe dat de Spaanse koning een ''oude vriend'' was. De president deed zijn uitspraken tijdens zijn wekelijkse, urenlang durende, tv-toespraak.

Juan Carlos vermaant Chavez
Juan Carlos vermaant Chávez

Aissati: "Kan veel van Bergkamp opsteken"

Ismaïl Aissati is vanmorgen gepresenteerd bij Ajax. De aanvallende middenvelder zegt heel veel zin te hebben in zijn nieuwe avontuur en tekent zeer waarschijnlijk vandaag.

"We gaan er een mooi seizoen van maken. Dat voelt heel goed", zegt de voetballer uit Utrecht op de website van Ajax. "Ik wilde weg bij PSV en als dan een grote club als Ajax zich meldt, is dat een groot compliment. Ik wil er echt een mooi seizoen van maken."

Aissati gaat er vanuit dat hij bij Ajax zijn offensieve ei kwijt kan. "Ik verwacht aanvallend voetbal", zegt hij over zijn nieuwe club. "Eigenlijk zoals Ajax altijd speelt."

Aissati hoopt veel te leren bij zijn nieuwe club. Van zijn nieuwe trainer Marco van Basten, maar vooral van stagiair Dennis Bergkamp. "Bergkamp is net als ik aanvallende middenvelder. Ik weet zeker dat ik veel van hem kan opsteken."

Kaz Hirai: Wij gaan voor de 150 miljoen PS3's

Het hoofd van Sony, Kaz Hirai, heeft aangegeven dat het bedrijf verwacht dat er maar liefst 150 miljoen PS3's verkocht gaan worden. Het is de bedoeling dat dit doel behaald wordt voordat de PS3 aan het eind van zijn leven komt.

Ter vergelijking: De PlayStation 2 is ondertussen een indrukwekkende 140 miljoen keer verkocht sinds de launch van negen jaar terug en de allereerste PlayStation is maar liefst 102 miljoen keer verkocht wereldwijd.

"It's not fun for me replicating the PS2 numbers. I've seen that movie already," said Hirai, speaking to the FT.com.

"I want to try to see if we can exceed the PS2 numbers after nine years, otherwise why are we in this business?"

De Playstation 2 is ondertussen een extra 12,85 miljoen keer verkocht in maart en de verwachting is, is dat Sony nog een extra tien miljoen zal verkopen aan het eind van dit fiscale jaar.



...Op naar de 150 miljoen?...

Domenicali: "We waren te langzaam"

De teambaas van Ferrari, Stefano Domenicali, hoopt dat het team vlug terug kan keren naar de goede vorm van twee races geleden. In Silverstone en in Hockenheim was het gedwongen zijn meerdere te erkennen in McLaren.

Lewis Hamilton kwam in Duitsland lachend de finish over, terwijl zijn directe concurrenten Kimi Räikkönen en Felipe Massa respectievelijk als zesde en derde over de finish kwamen. "We hadden een slechte dag. Het heeft geen zin om dat te ontkennen", vertelde een zichtbaar teleurgestelde Domenicali.

"Onze rivalen waren sterker dan wij en we moeten nu gaan onderzoeken waarom. Het was voor het eerst dit seizoen dat we niet de snelheid hadden waarop we hadden gerekend. We worstelden met een tekort aan grip en aan het einde van de race had Felipe ook nog eens problemen met zijn remmen, waardoor zijn wagen nog moeilijker te besturen werd."

De teambaas van Ferrari dacht dat ze wel de juiste strategie hadden, maar dat het ergens anders aan schortte: "Ik denk dat we tijdens de safety carperiode de juiste strategische beslissingen hebben genomen, maar als de snelheid niet toereikend is, dan blijft het scoren van een goed resultaat gewoon een lastige opgave. We moeten de komende dagen hard werken om met een passend antwoord te komen en terug te keren naar het niveau van twee races geleden."

Makélélé tekent bij PSG

De Franse voetballer Claude Makélélé verruilt het Engelse Chelsea voor Paris Saint-Germain. De club uit Parijs heeft dit maandag bekendgemaakt.

De 35-jarige middenvelder kwam in 2003 van Real Madrid naar Chelsea. Na de vroegtijdige uitschakeling van Frankrijk bij het EK in juni beëindigde hij zijn interlandloopbaan.

Makélélé had bij Chelsea nog een contract tot 2009. Wat en óf PSG iets voor de middenvelder betaald is niet bekendgemaakt.

'Boulahrouz gepresenteerd bij Stuttgart'

Khalid Boulahrouz speelt komend seizoen in het shirt van VfB Stuttgart. Dat meldt de Duitse krant Bild. De Oranje-international wordt volgens de krant vandaag gepresenteerd en kost de Duitse club vijf miljoen euro.

Stuttgart is momenteel op trainingskamp in het Oostenrijkse Going, alwaar 'Boulah' vandaag gepresenteerd zou gaan worden.

Met de komst van de sterke verdediger is Stuttgart-trainer Armin Veh in zijn nopjes. "Boulahrouz is mentaal ijzersterk, hij is precies de speler die we nodig hebben", zegt Veh.

Boulahrouz, ook wel de Kannibaal genoemd, speelde in zijn carriere vooralsnog voor RKC Waalwijk, Hamburger SV, Chelsea en Sevilla (op huurbasis).

Helft 5-jarigen heeft slecht gebit

Bijna de helft van de 5-jarige kinderen heeft gaatjes in het melkgebit. Veertig procent van de ouders realiseert zich bovendien niet dat gaatjes in de kindertanden schadelijk kunnen zijn voor het definitieve gebit, meldt TNS Nipo maandag. Het onderzoeksbureau vroeg in opdracht van Elmex 636 jonge ouders naar onder meer het poetsgedrag van hun kinderen.

Tot vier jaar heeft tien procent van de kinderen gaatjes. Ouders geven aan zich niet bewust te zijn van de invloed van gaatjes in het kindergebit op het definitieve gebit. Veertig procent van de ouders onderschat deze invloed, meldt het onderzoek. Ze hebben het idee dat ze goed bezig zijn, al geeft het merendeel ook aan dat er regelmatig poetsruzies rond bedtijd zijn.

De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) begon vorig jaar met het programma 'Kies voor gaaf!' waarmee de aandacht voor mondverzorging moet terugkomen. De NMT pleit voor eenduidige richtlijnen voor de behandeling van melkgebitten. Nu is de ene tandarts ervoor zo snel mogelijk alle rottigheid te verwijderen terwijl de andere tandarts dat niet doet omdat het traumatisch zou zijn. Ook de voorlichting op scholen over mondverzorging moet volgens de beroepsorganisatie van de tandartsen terugkomen. Doordat het jarenlang goed ging met de kindergebitten is de aandacht daarvoor afgenomen.

Bij twintig procent van de jonge kinderen gaat de mondverzorging volgens een woordvoerder van de NMT achteruit. Die kinderen bezoeken de tandarts onvoldoende of te laat. Volgens de woordvoerder komen deze kinderen uit alle lagen van de bevolking. Het tandinstituut pleit voor twee bezoeken per jaar voor kinderen vanaf 2 jaar.

De NMT vermoedt dat ouders niet weten dat een tandartsbezoek voor kinderen in de basisverzekering zit. Of ze hebben zelf een goed gebit, waardoor ze niet vaak naar de tandarts gaan en denken dat het gebit van hun kinderen net zo sterk is, legt de woordvoerder uit. Ook is er nog een groep die het belang van een melkgebit niet onderkent.

"Cariës is een infectieziekte", licht de NMT toe. Wanneer kinderen tijdens het wisselen zowel melktanden als definitieve tanden hebben, kunnen de gezonde tanden dus worden geïnfecteerd door de ongezonde melktanden.

De NMT verwacht dat effecten van de hernieuwde aandacht voor mondhygiëne pas na enkele jaren te zien zijn aan de kindergebitten.

Chelsea en Real praten over Robinho

Chelsea is in gesprek met Real Madrid over een transfer van Robinho. De Braziliaanse aanvaller heeft wel oren naar de Engelse topclub.

"Hij wil graag voor Scolari spelen." De 24-jarige Braziliaan voelt zich niet 'happy' in Santiago Bernabeu en heeft eerder deze zomer al aangegeven open te staan voor een vertrek.

Peter Kenyon, algemeen directeur van Chelsea, bevestigt vandaag tegen Sky Sports dat er onderhandelingen plaatsvinden. "De transferperiode is nog open en we zijn nog steeds in gesprek met Madrid."

Robinho's zaakwaarnemer Wagner Riberio zegt tegen The Sun dat zijn cliënt Chelsea wel ziet zitten. "Robinho heeft technisch directeur Pedrag Mijatovic van Madrid verteld dat hij voor Scolari bij Chelsea wilt spelen. Als zo'n coach belt is het altijd een eer en Robinho wil graag onder hem spelen."

Eerder ontkende Riberio nog een bod van Chelsea.

Droogte noorden van het land voorbij

De droogte in het noorden van Nederland behoort met de overvloedige regenval van de laatste tijd inmiddels tot het verleden. Alleen in de kop van Noord-Holland en de drie meest westelijke Waddeneilanden is recent niet veel regen gevallen. In Voorschoten daarentegen is in juli inmiddels al 175 millimeter regen gevallen, aldus weerinstituut KNMI vandaag.

De eerste drie weken van juli zijn al met al erg nat geweest, maar daar komt een einde aan. Tijdens de buien is het ook nog eens erg koud met lokaal slechts 12 graden. De overgang naar het aanstaande zomerweer is daarmee behoorlijk groot. Dinsdag kan het al 20 graden worden. Wanneer de zon er in de tweede helft van de week bijkomt, kan de zomer echt beginnen. "De komende tien dagen worden in ieder geval goed", zegt woordvoerder Harry Geurts van het KNMI.

Op de Wadden en Friesland lijkt het voorlopig meer herfst dan zomer. Het is daar heel guur door een stormachtige wind. "Dat kille weer zal niet snel terugkeren." Vorig jaar was het in juli ook erg nat, maar dat is toeval.

Konami blundert op eigen E3 persconferentie

Met Guitar Hero en Rock Band zou je bijna vergeten dat Konami met een eigen muziekgame komt. Deze gaat Rock Revolution heten en zal, net als de andere, met eigen instrumenten en songs komen. Op de E3 werd er een demonstratie gegeven van deze nieuwe game, maar helaas ging het niet helemaal goed.

Konami had het idee om eerst een band een liedje te laten spelen, en daarna hetzelfde liedje met Rock Revolution te spelen. Ondanks dat de vrouw wel noten wist te raken met een echte gitaar, bleek dit met Rock Revolution toch iets moeilijker te zijn. Hier zijn natuurlijk beelden van die je hieronder kan aanschouwen.

Amerikaanse bommenwerper stort neer bij Guam

Een Amerikaanse B52-bommenwerper is vandaag neergestort in de Stille Oceaan bij Guam. Het vliegtuig zou meedoen aan een luchtparade, maar crashte kort na vertrek. Dat liet de Amerikaanse luchtmacht weten.

De luchtmacht verklaarde geen informatie te hebben over de bemanning van het vliegtuig. Ook werd niet bekendgemaakt hoeveel mensen er aan boord waren. De oorzaak van de crash is onduidelijk.

Guam is een Amerikaans eiland. Maandag viert het eiland de bevrijding van de Japanners in 1944. De luchtparade maakt daarvan deel uit.

Oppas zou hoofd baby in kokend water hebben gedaan

Schokkende nieuwskop in De Telegrof Telegraaf vandaag: Oppas kookt babyhoofdje. Het nieuwsbericht draait om de Amerikaanse babysitter Dawna Bigelow uit Oregon die zes maanden geleden het hoofd van de toen vijf maanden oude Kelli Mitchell in een pan met kokend water zou hebben geduwd.

De moeder van het meisje, Jessica Mitchell, zag bij huiskomst dat haar dochtertje een vuurrood hoofd had. Het bleken tweedegraads brandwonden te zijn. Volgens oppas Bigelow zijn de brandwonden veroorzaakt door een lotion.  Maar moeder Jessica beweert dat haar dochter met het hoofd in een pan kokend water is gehouden en deed aangifte.

Bigelow, die inmiddels zelf in blijde verwachting is, moet zich deze week in de rechtbank verantwoorden voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. 

Onderstaand filmpje toont een nieuwsitem van de Amerikaanse tv-zender KATU 2. Daarin is te zien dat het gezicht van de baby inmiddels weer volkomen is hersteld.  Een aantal lezers van De Telegraaf stelt in reacties dan ook dat het bericht zwaar zou zijn overdreven. Van het koken van een babyhoofdje blijkt niks, zo zeggen sommigen. ''Ik ben zelf allergisch op lotions e.d. en zie er inderdaad uit alsof ik brandwonden heb, indien dat stofje toch in een zalfje zit... Gekookt water lijkt me erg sterk'', aldus één van hen.

 '
'Oppas kookt babyhoofdje'
-
Nieuwsitem KATU2

Udinese contracteert Zimling

Udinese heeft de Deen Niki Zimling weten te strikken. De middenvelder komt transfervrij over van Esbjerg.

Zimling maakt echter pas vanaf januari 2009 deel uit van de selectie van Udinese. Dan loopt het contract van de verdediger af.

Zijn zaakwaarnemer was uiteraard content met de transfer. "Het helpt hem zeker om de volgende stap te kunnen maken in zijn carrière. Zijn droom om ooit te mogen spelen in de Italiaanse Serie A komt hiermee uit. Zijn kansen om een vaste waarde te worden in het nationale elftal van Denemarken zullen nu stijgen", aldus Vicenzo Morabito tegenover Sky Sports.

[A1GP] Michelin nieuwe bandenleverancier

Komend seizoen wordt er met Michelin-banden gereden in de A1GP. Dat heeft de organisatie van de raceklasse bekend gemaakt. Een driejarig contract met het Franse bedrijf is afgesloten.

Stopte Michelin eind 2006 nog met het leveren van banden aan de Formule 1, nu zijn ze weer terug in de racerij. "We zijn erg blij dat we de komende drie seizoenen met Michelin zullen samenwerken", volgens de technische baas van de A1GP-serie, John Wickham. "Michelin heeft veel ervaring in de autosport en zal onze klasse nog competitiever maken. We zijn in juni begonnen met het testen van de Michelin-banden en hebben nu een goed idee van hoe de band voor onze nieuwe A1GP Powered by Ferrari-auto moet worden."

Tot op heden wordt er in de A1GP-klasse gereden met banden van het merk Cooper.

Bettini bezig voor Peking

De Italiaanse wielrenner Paolo Bettini is bezig met de voorbereidingen op de Olympische Spelen, waar hij uit zal komen in het wegrijden. Hij won gisteren de Trofeo Matteotti van categorie 1.1; hij was de snelste in de sprint.

De QuickStep-renner gaat in Peking zijn titel verdedigen nadat hij in Athene vier jaar geleden goud had gewonnen. Met zijn vorm is hij wel content: "Met deze wedstrijd heb ik een zware trainingsperiode achter de rug. De vorm groeit met de dag."

Bettini neemt zaterdag nog deel aan de Ronde van Wallonië en gaat daarna de Classica San Sebastian rijden. Vervolgens is de olympische wegrit aan de beurt, die op 9 augustus in Peking wordt verreden.

Mooie plaatjes in Afrika-trailer

Er is nog niet veel bekend over de game Afrika. We hebben al een aantal trailers van de game gezien, waarin we veel dieren en Afrikaanse savannes tegen komen. Ook weten we dat de game draait over het fotograferen van dieren. Zodra je deze op de gevoelige plaat hebt gezet, komt er informatie over dat dier vrij.

Ook weten we dat de game in Japan voor de Playstation 3 zal verschijnen. Er is verder nog niets bekend over een Europese release. Omdat toch veel mensen deze unieke game graag willen uitproberen, hebben we voor jullie een trailer voor jullie. In de trailer zien we vooral veel mooie plaatjes van de omgevingen en een aantal dieren die lekker aan het chillen zijn.

'Dood door steniging voor overspeligen in Iran'

Acht vrouwen en een man zijn in Iran veroordeeld tot de dood door steniging. Dat heeft advocate en vrouwenrechtenactiviste Shadi Sadr zondag gezegd. De negen zijn veroordeeld wegens overspel en komen uit verschillende Iraanse steden.

Volgens Sadr, die zich al sinds 2006 tegen steniging verzet, zijn zes van de negen veroordelingen slechts gebaseerd op het oordeel van de rechter; niet op basis van enige getuigenverklaring en zonder de aanwezigheid van een advocaat. De meeste veroordeelden zouden afkomstig zijn uit achtergestelde gebieden waar het analfabetisme groot is en zouden weinig van hun eigen proces hebben begrepen.

In Iran kan de doodstraf worden opgelegd bij vergrijpen als moord, verkrachting, gewapende overval, geloofsafval, godslastering, drugssmokkel, prostitutie, hoogverraad en spionage. Alleen bij overspel wordt de veroordeelde gestenigd. Een man wordt dan gewoonlijk tot aan de borst ingegraven en vervolgens met stenen doodgegooid. Vrouwen worden tot aan de nek ingegraven.

De laatste jaren zijn in het Iraanse parlement pogingen ondernomen het stenigen af te schaffen, maar dat stuitte op verzet van radicale geestelijken. Steniging is in de afgelopen jaren zelden toegepast, maar de regering maakt het lang niet altijd bekend als de straf wordt opgelegd. De laatste keer dat iemand in Iran volgens de overheid is gestenigd, was in juli 2007.

Achievements worden medailles in vernieuwd Dashboard.

Dit jaar zal er het een en ander veranderen aan het Xbox360 Dashboard. Op dit moment worden al je prestaties beloond met zogenaamde achievements. Dit idee
wordt uitgebreid met zogenaamde 'medals' die te verdienen zijn. Deze medals kan je zien als een soort van visuele representatie van je achievements.

Dit nieuwe concept zal samen met het vernieuwde dashboard uitkomen in het najaar.

Riis tevreden

Team CSC lijkt het grootste blok te hebben in de bergen na de etappe van gisteren. De broertjes Schleck en Carlos Sastre waren steeds voorin te vinden, en het resultaat was een gele trui voor Fränk Schleck.

Ploegleider Bjarne Riis was dan ook erg tevreden: "We wisten dat de klim niet heel erg selectief was om grote verschillen te maken. Sastre en Andy Schleck voerden de druk op, waar Fränk (Schleck, red.) zijn voordeel uit kon halen."

De Deen ziet duidelijk hoe het doel behaald moet worden: "We gaan blijven aanvallen. Vandaag zullen we gaan overleggen hoe we het gaan doen, maar het is duidelijk dat we nog meer tijd moeten gaan winnen op de concurrenten."

Cadel Evans vond dat hij het nog wel aardig gedaan had, en Fränk sprak zijn waardering voor broer Andy uit.

Schatrijke seriemoordenares opgepakt

In Zuid-Afrika is de 38-jarige Maryanne Dimba opgepakt. Zij was meesterbrein achter een reeks van 21 gruwelijke moorden. Samen met twee medeverdachten werd zij schatrijk van het verzekeringsgeld dat voor de slachtoffers werd uitgekeerd. Het drietal is inmiddels voorgeleid bij de rechter.

Samen met Brenda Mdluli (42) en Sisbusiso Buthelezi (23) ging Dimba volgens een vast patroon te werk. In de stad Durban werden zwervers en prostituees opgepikt, die werden meegenomen naar Johannesburg. Daar werden de slachtoffers met een groot aantal messteken om het leven gebracht. Volgens informatie van de politie was elk lijk met minstens 40 messteken doorboord. In één lichaam zouden zelfs 72 messteken geteld zijn.

Bij contacten, vermoedelijk binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken, werden valse ID-bewijzen besteld. Op basis daarvan werd een levensverzekering voor een 'broer' of 'zus' afgesloten. Na de moorden werd er met een auto over de gezichten van de slachtoffers gereden. Op die manier kon het verminkte gezicht niet vergeleken worden met de foto die op het valse legitimatiebewijs. Vervolgens hoefde het trio alleen nog maar het verzekeringsgeld op te eisen.

De moorden leverden Maryanne Dimba geen windeieren op. Ze woonde in een chique wijk van Johannesburg. In haar garage trof de politie drie peperdure auto’s aan, waaronder een Jaguar en een gloednieuwe Mini Cooper.

Minder uitkeringen de laatste drie jaar

In drie jaar tijd is het aantal uitkeringen met 310 duizend afgenomen. Eind vorig jaar zijn 1,3 miljoen uitkeringen verstrekt aan personen tot 65 jaar. Dat waren er in 2004 nog 1,6 miljoen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

In tegenstelling tot de andere uitkeringen steeg het aantal uitkeringen voor jonggehandicapten, de zogeheten Wajong-uitkering. Eind vorig jaar werden 167 duizend Wajong-uitkeringen verstrekt, dat is een toename van zeventien procent ten opzichte van eind 2004.

Het aantal werkloosheidsuitkeringen daalde vanaf 2004 met veertig procent tot 192 duizend eind vorig jaar. Vooral bij jongeren was deze dalende lijn te zien. Onder jongeren tot 25 jaar daalde het aantal uitkeringen met 75 procent en bij de 25- tot 35-jarigen met zeventig procent.

De arbeidsongeschiktheidsuitkering is ook minder verstrekt. Sinds december 2004 daalde dit aantal met twaalf procent tot 847 duizend eind vorig jaar. Dat is volgens het CBS het gevolg van veranderingen in de wet.

Eind vorig jaar zijn 274 duizend bijstandsuitkeringen verstrekt. Dat is negentien procent minder dan eind 2004.

'Hogere energierekening door dure kolen'

Nederlandse Consumenten krijgen te maken met verdere stijgingen van de energierekeningen. Door de stijging van de prijs van steenkool wordt elektriciteit duurder. Dit concludeerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Volgens het CBS is de prijs van steenkool in een jaar tijd flink gestegen. Kostte een ton steenkolen in het eerste kwartaal van 2007 nog bijna 64 euro, in 2008 was dit gestegen tot meer dan 88 euro. Omdat in Nederland een kwart van de elektriciteit wordt opgewekt in kolencentrales, heeft de prijsstijging direct invloed op de energierekening van de consument.

Het statistiekbureau wijt de prijsstijging vooral aan een flinke toename van de vraag uit China, waar elke maand vijf kolencentrales worden bijgebouwd.

Jimi Hendrix zal speelbaar zijn in Guitar Hero: World Tour

Activision heeft de rechten verkregen om een digitale Jimi Hendrix in de game Guitar Hero: World Tour op te nemen. Naast de man zelf zullen ook twee van zijn nummers in de game speelbaar zijn: The Wind Cries Mary en een live opname van Purple Haze. Het verkrijgen van deze rechten zijn een belangrijke stap voor Activision in de concurrentie met Rock Band, Harmonix verkreeg namelijk al de rechten voor Guns n' Roses, Bob Dylan en AC/DC. Beide ontwikkelaars zijn momenteel ook nog in overleg met het muzieklabel Front Line Management over de rechten van bands als The Eagles en Van Halen.

Daling criminaliteit stagneert

De daling van de criminaliteit die in 2002 begon, stagneert. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Vorig jaar registreerde de politie 1,2 miljoen misdrijven in Nederland. In 2006 werd er evenveel criminaliteit gesignaleerd.

Bijna de helft van alle misdrijven werd in 2007 in de 25 grootste gemeenten gepleegd. Het gaat hierbij om in totaal 541.000 gevallen. Dat is in vergelijking met 2002 overigens een daling van 18 procent.

In Utrecht daalde de criminaliteit sinds 2002 het meest per duizend inwoners: van 268 in 2002 naar 162 in 2007. Daarom is Utrecht niet langer de gemeente met de meeste misdrijven per duizend inwoners. Amsterdam heeft die positie nu overgenomen, constateert het CBS.

In de hoofdstad plegen criminelen 170 misdrijven per duizend inwoners. Ook in Eindhoven, Maastricht en Rotterdam lag het aantal criminele incidenten in 2007 volgens het CBS relatief hoog.

Meer dan de helft van de misdrijven betreft diefstal. Toch is het aantal diefstallen in de laatste jaren juist sterk afgenomen. In 2007 waren er ruim een kwart miljoen diefstallen minder dan in het piekjaar 2002.

Andere veel voorkomende misdrijven zijn vernieling, geweld en verkeersmisdrijven. Tussen 2002 en 2007 namen deze vormen van criminaliteit juist toe.

'Geen aardbevingen tijdens Spelen'

Een Chinese deskundige van het Nationaal Seismografisch Netwerk doet een opmerkelijke uitspraak. Hij beweert namelijk dat er tijdens de Olympische Spelen volgende maand geen aardbevingen in de buurt van Peking zullen plaatsvinden. Niets wijst daar volgens Zhang Xiaodong op.

Mocht een aardbeving toch de Chinese hoofdstad treffen, dan moet men zich pas zorgen maken bij een kracht van meer dan acht op de schaal van Richter. Volgens Xiaodong zijn de stadions namelijk bestand tegen zulke zware bevingen.

China wordt regelmatig door zware aardbevingen getroffen. In maart trof een beving met een kracht van ruim zeven op de schaal van Richter de provincie Xinjiang en in mei kostte een beving met een kracht van 7.8 aan tienduizenden mensen het leven in de provincie Sichuan. In 1976 kostte een zeer zware beving aan 225.000 mensen het leven. Ook de landen rondom China worden regelmatig opgeschrikt door (zware) aardbevingen.

Screenshots en artwork van spacegame Jumpgate: Evolution

Sinds een paar jaar is Codemasters zich hard aan het richten op de Europese MMO-markt. Met games als Lord of the Rings Online, ArchLord en RF Online laat het bedrijf zien zich serieus in die markt te willen zetten. In 2009 komt de volgende MMO voor Codemasters; Jumpgate Evolution. Deze sci-fi MMO-game is in ontwikkeling bij het Amerikaanse NetDevil en draait om handelen en vechten in de ruimte. Hieronder kun je alvast wat artwork en screenshots bekijken van deze spacegame welke in de volgende lente moet verschijnen.









In Jumpgate kun je kiezen om te spelen voor een van drie verschillende facties en kun je een universum verkennen. Je zult handel kunnen drijven, aan de rand van het universum raids uitvoeren en uiteraard met vrienden spelen. De game is ontwikkeld voor zowel de hardcore, als de nieuwe MMO-speler.

Kamer verbijsterd over plannen Donner

De plannen van minister Donner om de pensioenleeftijd te verhogen naar 70 jaar vallen niet goed bij alle partijen in de Tweede Kamer. Er wordt vol ongeloof gereageerd op zijn voorstel. Donner vindt dat mensen langer moeten doorwerken voordat zij met pensioen mogen, omdat de levensverwachting toeneemt. De commissie-Bakker adviseerde eerder om de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar, maar dat vindt Donner niet voldoende.

PvdA-woordvoerder Jacques Tichelaar is van mening dat de minister een verkeerde insteek heeft. "Hij moet ophouden dit soort filosofietjes op ons los te laten. Het verpest de sfeer in de coalitie, het doorkruist het kabinetsbeleid en het houdt hem van zijn echte werk: het aan het werk krijgen van honderdduizenden Nederlanders." Cynthia Ortega van de Christenunie is het met haar Tweede Kamercollega eens: "Dit is niet de lijn die wij vlak voor het Kamerreces hebben uitgezet. Er is nog genoeg te doen om mensen van onder de 65 aan het werk te krijgen en ik wil daar graag resultaten van zien. Dit soort openhartigheden zorgt alleen maar voor onrust."

Ook uit de eigen gelederen krijgt Donner kritiek te verduren. "Hier is niemand bij gebaat. Het zet de verhoudingen onnodig op scherp, terwijl we het er over eens zijn dat we tempo willen maken met het aan het werk krijgen van oudere werknemers. Laten we dit maar zo snel mogelijk vergeten", aldus CDA'er Liesbeth Spies.

Zelfs D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold, die al eerder aangaf wel voor langer doorwerken te zijn, heeft geen sympathie voor de uitlatingen van Donner. "De bonden zitten op de kast, de PvdA zit onder druk van de SP op diezelfde kast en de discussie is verlamd. Donner: bedankt."

Grote monsters en goedkope benzine in Resistance 2 beelden

Een van de grootste games bij de launch van de PlayStation 3 was Resistance: Fall of Men. In deze game gingen we terug naar de 20e eeuw waar in Rusland door een mislukt experiment een invasie gaande was van de Chimera. Dit ras van supersoldaten bleek veel te sterk voor de menselijke legers en binnen no-time waren Azië en Europa veroverd. Als Nathan Hale bestreed je de Chimera in Engeland om uiteindelijk uiteraard te zegevieren. Later dit jaar zul je kunnen terugkeren naar de oorlog tussen de mensheid en de Chimera als Resitance 2 in de winkels verschijnt. Hierbij alvast weer wat screenshots om te wennen aan de enorme monsters die je zult tegenkomen.





Resistance 2 neemt ons mee naar het Amerika van de jaren '50. Je kruipt wederom in de huid van soldaat Nathan Hale. Na zijn succes met het bestrijden van de Chimera in Londen is hij teruggegaan naar de VS. Hij neemt daar deel aan een geheim militair programma genaamd Sentinel, dit moet de verdediging worden tegen de invasie van de Chimera die op handen is. Als de Chimera dan ook aanvallen aan de oost- en westkust staan Hale en zijn Sentinels aan de frontlinie van de tegenaanval.

"Kohl kan deze Tour winnen"

In 2003 en 2004 genoot Bernhard Kohl zijn opleiding in de beloftenploeg van Rabobank. Aanvankelijk ging het de revelatie van de huidige Tour de France anders dan hij had voorzien.

In zijn eerste jaar experimenteerde Kohl met voedingsupplementen. De Oostenrijker werd nog wel eens geplaagd met zijn bolle gezicht en door zijn eetpatroon te veranderen wilde hij dat veranderen. In die periode verloor hij extreem veel gewicht en het kostte hem maanden om weer op kracht te komen.

"Bernhard liet toen al dingen in de bergen zien, die bovengemiddeld waren. Hij heeft in zijn tijd bij ons nogal wat pech gehad. Bernhard was een waaghals, waardoor hij in een afdaling af en toe onderuit ging. Nadat een deel van het eerste jaar al verloren was, heeft hij zich ook in zijn tweede seizoen niet echt kunnen doorontwikkelen. Toen is hij naar T-Mobile gegaan. Zonder wrok."

"We hebben regelmatig nog contact. Zelfs deze week nog via sms, al geef ik hem geen adviezen meer. Dat is meer van, hoe gaat het er mee? Ik ben blij voor hem dat hij het zo goed doet. Het is een goeie jongen,” aldus Nico Verhoeven, ploegleider van de Rabo-beloften. "Hij is heel sterk en ook in de tijdrit valt deze jongen niet te onderschatten. Let maar op, hij gaat daarin niet veel tijd verliezen op de toppers. Na wat ik vandaag van Bernhard heb gezien, kan hij de Tour winnen.”

Geld verdienen in LittleBigPlanet door het maken van content

Al vele jaren komen er games uit die de mogelijkheid bieden om zelf levels of zelfs complete werelden te ontwerpen. De mods die hiermee uitkomen geven de game vaak een flink langere levensduur en de community kan zich helemaal uitleven op het spel zoals zij dat willen. Bij Sony heerst nu het idee dat mensen die gave content maken dat eigenlijk niet voor niets zouden moeten doen. In LittleBigPlanet zul je je zelfgemaakte content niet alleen kunnen delen, je zult het kunnen verkopen. Volgens David Reeves, president van Sony Europa, wordt er een systeem ontworpen wat lijkt op eBay en iTunes.

Wat we proberen te doen met LittleBigPlanet is wat je zou krijgen als je iTunes en eBay bij elkaar brengt. Als iemand, zij het een gamer, zij het een developer, goedgekeurde levels of add-ons ontworpen heeft, dan kan hij deze uitwisselen en er geld mee verdienen. Uiteindelijk is het mogelijk dat je de eerste LittleBigPlanet-miljonairs ziet.

Sony neemt micro-transacties hiermee naar een nieuw niveau. Het is namelijk volledig aan de ontwerper of en hoeveel geld hij vraagt voor de content die hij maakt. Volgens Reeves kun je als goede ontwerper al geld verdienen door een klein bedrag van minder dan een euro te vragen voor wat je maakt.



Spits Fulham in opspraak

David Healey, spits van Fulham, is in opspraak geraakt. Tijdens een oefenwedstrijd tegen het Schotse Celtic zou de Noord-Ier de supporters van die club, die van oudsher katholiek zijn, hebben geprovoceerd.

Protestant Healey marcheerde tijdens het warmlopen als een lid van de Oranje Orde. Elk jaar op 12 juli herdenkt deze beweging de overwinning van de protestantse Nederlandse stadhouder Willem III in 1690 o de katholieke Engelse koning Jacobus II.

Herdenkingsmarsen van de Orde leiden geregeld tot ongeregeldheden met Noord-Ierse katholieken.

Screenshots laten combat en verhaal Eternal Sonata zien

In oktober vorig jaar verscheen op de Xbox 360 Namco Bandais RPG Eternal Sonata, een game waarin je in de huid kroop van componist Frederic Chopin. Vlak voor de release kondigde Namco Bandai aan dat de game ook op de PlayStation 3 zou gaan verschijnen en sindsdien is het vrij stil geweest. Vandaag hebben we een aantal screenshots voor jullie, waarin de combat en de cutscenes te zien zijn.

Een releasedatum is er nog niet voor Eternal Sonata, maar de planning is dat hij met de kerst in de winkels moet liggen.











Eternal Sonata is de Westerse naam voor Trusty Bell: Chopin's Dream. In deze RPG kruip je in de huid van de 19e eeuwse componist Frederic Chopin, terwijl hij de laatste uren van zijn leven doorbrengt in een magische fantasiewereld. In deze wereld hebben licht en duisternis een grote betekenis, want afhankelijk van waar je bent heb je verschillende aanvallen tot je beschikking en zullen vijanden in nieuwe vormen komen.

Evans: "Het was 3 tegen 1"


"Het was drie tegen één, dus dit was te verwachten. Dan heb ik het nog goed gedaan", was de reactie van Cadel Evans na afloop van de etappe gisteren in de Tour. De Australiër raakte het geel kwijt aan Fränk Schleck en zag ook Bernhard Kohl voorbij komen.

Schleck was blij met zijn broer en ploeggenoot Andy. "De ploeg heeft geweldig gewerkt. We wisten dat we Evans konden breken met tempowisselingen. Andy deed het geweldig op kop met tempoversnellingen en tempovertragingen. Ons plan werkte perfect," aldus de Luxemburger.

Culina weigert contract te verlengen bij PSV

Huub Stevens leek in een warm nest te komen bij PSV, maar na de 'zaak-Gomes' en de controverses rondom Ismail Aissati weigert nu Jason Culina bij te tekenen bij de Eindhovense topclub.

Dat meldt het Brabants Dagblad vandaag. Culina's contract loopt volgende zomer af. Indien de Australiër niet bijtekent lijkt een verkoop de enige oplossing. "Je moet bij de bazen zijn," zei de Australiër zaterdag.

Huub Stevens prefereert echter de sportieve kant van de zaak en wil desnoods het verlies van de transfersom (geschat op 1,5 miljoen euro) op de koop toenemen.

PSV kan Culina goed gebruiken, want op de rechterflank is de Eindhovense spoeling behoorlijk dun. Jan Kromkamp kampt al een behoorlijke tijd met een blessure en Jefferson Farfán is naar Schalke 04 vertrokken. Afgelopen zaterdag experimenteerde Stevens met Carlos Salcido als rechtsback.

Busexplosies eisen levens in China

Bij twee busexplosies in de Chinese stad Kunming zijn twee mensen om het leven gekomen en minstens veertien mensen raakten gewond. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de explosies is, maar gedacht wordt aan een aanslag.

Mogelijk zijn boeren uit de provincie Yunan verantwoordelijk voor de ontploffingen. Het is al dagen onrustig in de provincie. Rubberboeren en politie zijn al meerdere keren met elkaar in aanraking gekomen, waardoor gisteren twee boeren om het leven kwamen.

China heeft met het oog op de naderende Olympische Spelen strenge veiligheidsmaatregelen ingesteld. Vanwege de angst voor eventuele aanslagen tijdens het grootste sportevenement ter wereld, moeten agenten bij elke ordeverstoring keihard optreden.

Moens terug in betaald voetbal

Doelman Oscar Moens maakt zijn rentree in het betaalde voetbal. Als hij medisch wordt goed gekeurd zal de 35-jarige keeper een contract voor een jaar bij Willem II tekenen. Moens zal daar tweede keeper worden, achter Maikel Aerts.

Moens, die in 2004 en 2005 ook al bij Willem II speelde, had al een punt achter zijn loopbaan gezet. In maart kwam hij hierop terug. Willem II probeerde hem toen al in te lijven, door de blessures van Aerts en Sengier. De reglementen van de KNVB lieten dit echter niet toe.

Miley wil maagd blijven

Het nieuwste Disneysterretje heeft geheel volgens de traditie gezegd dat ze maagd wil blijven tot ze getrouwd is.

Dejavu van de hoogste klasse! Miley Cyrus, de hoofdrolspeelster in de serie 'Hannah Montana' wil maagd blijven totdat ze getrouwd is. Montana zegt namelijk dat ze het heerlijk vindt om puur te zijn. Ze draag hiervoor ook een speciale ring, die uitstraalt dat ze puur is. Cyrus is de dochter van countryster Billy Ray Cyrus, maar heeft papa helemaal niet nodig om beroemd te worden. De serie is namelijk enorm populair en heeft van Cyrus in een keer een grote ster gemaakt.

Maar een grote ster moet leren omgaan met de aandacht en dat heeft Cyrus op de niet meest prettige manier ervaren. Eind 2007 heeft ze namelijk een aantal foto's laten maken, waar ze later heel veel spijt van heeft gehad. Op een aantal van die foto's staat ze namelijk volgens het preutse Amerika met net iets te weinig kleding aan en dus was er een schandaal. Papa Cyrus zegt dat hij erbij was, maar net even was weggelopen. Ondanks dat vindt hij dat zijn dochter goed omgaat met de aandacht.

Maar Cyrus is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, want ze wil heel lang vrijgezel blijven: "Ik zie mezelf als het meisje dat niemand kan krijgen. Niemand kan haar in de hand houden. Zelfs op mijn leeftijd al zie ik een hoop meisjes vallen voor de verleiding... en het is prima, als je maar trouwt. Ik wil maagd blijven tot ik getrouwd ben!." Aldus Cyrus. Maar terug naar het dejavu gevoel... want welke zingende Disneyster riep ooit toch eerder dat ze maagd wilde blijven alvorens ze ontspoorde?

Zie ook:Miley wil maagd blijven

Maar ook zij zat in een schandaal

Waar kennen we dat verhaal toch van?

Miley in Playboy

Miley Cyrus schaamt zich voor pikante foto's

Tilburg maakt zich op voor Roze Maandag

De binnenstad van Tilburg staat maandag voor de achttiende keer in het teken van Roze Maandag. Het drukst bezochte homo-evenement van Nederland heeft dit jaar als thema 'Alles uit de kast, want wat roze is mag roze zijn'. De organisatie verwacht dat meer dan driehonderdduizend bezoekers afkomen op de diverse festiviteiten.

Het Brabants Dagblad komt maandag voor de gelegenheid uit op roze papier. Het Aidsfonds verkoopt roze wuppies, het symbool van Roze Maandag.

Voor het eerst wordt tijdens het evenement een homohuwelijk voltrokken. Op de Tilburgse kermis sluit wethouder Joost Möller (VVD) om 14.15 uur het huwelijk vervolgens nog een keer af bij het reuzenrad 'Europarad' op de Heuvel.

De Brabantse gemeente is sinds vrijdag ook het toneel van de Tilburgse kermis. Dit is de grootste kermis met jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. De politie noemt de sfeer tot nu toe goed. Zaterdagavond werden bij de openstelling van de kermis negen mensen aangehouden. Het evenement duurt tot volgende week zondag.

Lara Croft is gevaarlijker dan ooit terug in explosieve trailer

Lara Croft. Welke puisterige puber is er niet groot mee geworden? De piramidevormige tetten van mevrouw Croft waren aanleiding voor menig fantasie, maar gelukkig zijn ze in de loop der tijd steeds ronder geworden. In het volgende deel in de Tomb Raider-franchise zijn ze (natuurlijk) weer terug, net als de rest van Lara overigens. In Tomb Raider: Underworld zul je weer vaak moeten klimmen, klauteren, zwemmen, rennen, schieten en al dat andere wat Lara als "business as usual" beschouwt. Hieronder kun je alvast zien dat Lara inderdaad terug is en dat ze niet terug is om de kat te voeren.

Mocht je de muziek al alleraardigst vinden, dan kun je die hier downloaden.

CD: Tricky - Knowle West Boy

Tricky is terug bij zijn roots, terug bij zijn dromen, terug in zijn thuisland, terug bij een label waar hij het wel ziet zitten en niet onbelangrijk, terug in de platenbakken! Het heeft namelijk vijf jaar geduurd voordat deze recalcitrante rapper/zanger met nieuw materiaal op de proppen kwam. Domino was het label waar hij naar op zoek was om een echt Engels Tricky-album te schrijven. Niet alleen het Engelse aspect moest aanwezig zijn op zijn album, ook zijn roots, zijn verhalen uit het Bristolse Knowle West moesten verteld worden.

'Strijd tegen vastgoedfraude schiet tekort'

De strijd tegen fraude met vastgoed in Nederland faalt. Dat is de conclusie van een geheim rapport van het Financieel Expertise Centrum (FEC) dat in handen is gekomen van Het Financieele Dagblad. Volgens het onderzoek staat de grote vastgoedfraudezaak die vorig jaar aan het licht kwam met Rabo Bouwfonds, Philips Pensioenfonds en Fortis Vastgoed niet op zichzelf.

Grote beleggers in onroerend goed, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, zouden tekortschieten in hun integriteitsbeleid. Ook wordt onvoldoende gedaan om fraude te voorkomen of te ontdekken, schrijft het dagblad op basis van het onderzoek.

In het rapport wordt gewag gemaakt van vijf grote zaken van vastgoedfraude die nog niet voor de rechter zijn gebracht. Hierbij zouden strafbare feiten voor miljoenen en in sommige gevallen tientallen miljoenen zijn gepleegd. Bij de oplichting zouden onder meer banken, advocaten, accountants en notarissen betrokken zijn. Het FEC stelt dat de 'systematische betrokkenheid' van personen binnen deze beroepsgroepen 'niet meer als incidenteel is af te doen'.

Het FEC pleit voor maatregelen als het afschaffen van het verschoningsrecht voor de financiële administratie van advocaten en notarissen, omdat dit vaak zou worden misbruikt voor onoorbare praktijken. De termijn voor het bewaren van gegevens voor ongebruikelijke transacties moet volgens het FEC verlengd worden van vijf naar tien jaar, om het witwassen van crimineel geld op te sporen. Ook moeten de kredietdossiers van financiële ondernemingen die hypotheken verstrekken beter op orde zijn.

Het FEC bestaat sinds 1998 en is een samenwerkingsverband tussen de Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandsche Bank, de Belastingdienst, de Fiod-ECD, politie, het Openbaar Ministerie en de AIVD. Het rapport naar fraude in de vastgoedwereld blijft volgens het dagblad voorlopig geheim, omdat sommige FEC-deelnemers vrezen dat fraudeurs de conclusies gebruiken om hun oplichting te maskeren.

Nintendo leidt nog steeds in de Dutch Charts

Dit weekend is weer bekend geworden wat de 10 meest verkochte games zijn in Nederland. Na de Nintendo-dominantie van vorige week is er deze week eigenlijk niets veranderd. De Wii en DS blijven sterk in de lijst met acht van de tien plaatsen.

Super Smash Bros. Brawl staat voor de vierde week in rij op nummer één. Wii Fit blijft netjes op een tweede plek staan, en de derde plek is Mario Kart voor de Wii. Mario & Sonic At the Olympic Games blijven netjes in de lijst staan op en vierde en zesde plek.

De Playstation 3 probeert nog weerstand tegen Nintendo te bieden met Battlefield Bad Company op plek zeven, en met Grand Theft Auto IV op plek tien.

Wil je weten welke games er het meest zijn verkocht voor jouw favoriete console? Kijk dan hier

quote
1 SUPER SMASH BROTHERS BRAWL (Wii)
2 WII FIT (Wii)
3 MARIO KART (Wii)
4 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS)
5 BRAIN TRAINING (Nintendo DS)
6 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
7 BATTLEFIELD/BAD COMPANY (PS3)
8 NEW SUPER MARIO BROS (Nintendo DS)
9 MARIO KART (Nintendo DS)
10 GRAND THEFT AUTO 4 (PS3)

Wii - 4
DS - 4
Playstation 3 - 2

'Aung San Suu Kyi over zes maanden vrij'

Het huisarrest van de oppositieleidster in Myanmar, Aung San Suu Kyi, wordt over ongeveer zes maanden mogelijk opgeheven. Dat zei de Singaporese minister van Buitenlandse Zaken, George Yeo, vandaag na een ontmoeting met zijn ambtgenoot uit Myanmar.

De ontmoeting vond plaats tijdens een bijeenkomst van de organisatie voor Zuidoost-Aziatische landen ASEAN in Singapore. De ministers van Buitenlandse Zaken van de ASEAN-landen hadden er bij het militaire bewind van Myanmar op aangedrongen Suu Kyi en andere politieke gevangenen vrij te laten.

Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi werd in 1989 voor het eerst onder huisarrest geplaatst, in de aanloop naar de parlementsverkiezingen een jaar later. Van de 19 jaar die sindsdien zijn verstreken heeft zij ongeveer 13 jaar opgesloten doorgebracht.

Real was bijna rond met Villa en Valencia

David Villa van Valencia was voor het Europees Kampioenschap van 2008 bijna naar Real Madrid vertrokken. Sport.es kwam gisteren met het spectaculaire nieuws naar buiten dat de clubs voor het EK bijna een akkoord hadden bereikt.

Het scheelde maar een haar of Villa had volgend seizoen in het koninklijke witte tenue van Real Madrid gespeeld. Hij trok het voorbijgaande seizoen de belangstelling van Real Madrid door zijn goede prestaties bij Valencia. Dit leidde uiteindelijk tot diepgaande gesprekken tussen Valencia's vice-voorzitter Rafael Salom en Miguel Angel Portugal, een afgevaardigde van Real Madrid.

De Madrilenen zagen uiteindelijk af van een transfer, die hen 35 miljoen euro zou kosten. Bij Valencia zorgde dit laatste voor enorme opschudding. De rest is geschiedenis.

Ajax bijna rond met Barcelona

Ajax en FC Barcelona zijn het bijna eens over de transfer van verdediger Oleguer, meldt De Telegraaf. Bij een akkoord moeten de Amsterdammers nog wel met de speler zelf tot overeenstemming komen.

Dat kan volgens de ochtendkrant nog problemen op gaan leveren, vanwege het hoge salaris van de Catalaan. Oleguer heeft bij Barça een salaris van rond de twee miljoen euro. Ajax en Barcelona hopen vandaag, uiterlijk morgen, tot een akoord te komen.

De Amsterdammers vertrekken vandaag op trainingskamp naar De Lutte. Aanwinst Ismaïl Aissati voegt zich vandaag bij de selectie van Marco van Basten.

[E3 2008] Nintendo




By Nebo

Velen van jullie hadden veel hoop voor de presentatie van Nintendo op de E3 van dit jaar. Titels zoals Kid Icarus, Chrono Trigger, een nieuwe Mario, een nieuwe Zelda of de aandkondiging van Kingdom Hearts 3 staan hoog op de lijstjes van gamers. Stiekem verwachtte iedereen toch wel een beetje dat een paar van bovenstaande titels realiteit gingen worden op deze E3. Maar nee, geen enkele bovenstaande titel werd getoond. Maar wat gebeurde er dan wel tijdens de presentatie van Nintendo?

Militair Israël schoot op Palestijnse arrestant

De Israëlische mensenrechtenorganisatie B'Tselem heeft gisteren via haar website een video verspreid, waarop te zien is hoe een Israëlische militair van korte afstand een rubberen kogel afschiet op een geboeide en geblinddoekte Palestijnse arrestant. Omdat hij de kogel niet aan zag komen, wist hij niet wat hem overkwam. Bij het voorval was een luitenant-kolonel aanwezig.

De man, Ashraf Abu Rahma (27), was op 7 juli aangehouden bij een demonstratie in Nilin, een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Daar wordt geregeld gedemonstreerd tegen de scheidingsmuur die Israël heeft gebouwd tussen zijn grondgebied en de Westelijke Jordaanoever. 

Het Israelische leger heeft een onderzoek naar de schietpartij aangekondigd. Volgens een woordvoerster raakte de Palestijn gewond aan een teen en diende hij geen klacht in.

Zuinig rijden slecht voor auto met caravan

Veel automobilisten die met hun caravan de bergen in trekken en daarbij het nieuwe, zuinige rijden toe willen passen komen in de problemen. Afgelopen weekeinde strandden veel Nederlandse toeristen op de buitenlandse wegen, omdat ze in een te hoge versnelling met hun sleurhut de berg op willen rijden.

De ANWB waarschuwt dat het door de overheid gepropagandeerde zuinige rijden funest is voor auto´s met caravans. "We adviseren om de toeren er goed in te houden. Dat is veiliger en bovendien beter voor de auto," aldus ANWB-woordvoerder Ad Vonk. "Het omhoog trekken van een aanhanger is een enorme belasting voor de motor als deze te weinig toeren maakt."

Er werden afgelopen weekeinde overuren gedraaid op de alarmcentrale van de ANWB. In totaal belden op vrijdag en zaterdag 23.000 in de problemen geraakte Nederlanders het alarmnummer. Dit aantal was gisteren wat lager, aangezien de meeste vakantiegangers inmiddels op hun bestemming waren aangekomen. Er worden de komende tijd dagelijks 12.000 telefoontjes uit heel Europa verwacht van in de problemen geraakte Nederlanders.

Leids onderzoek stremt bouw hotelcomplex Curaçao

Archeologisch onderzoek van studenten van de Universiteit van Leiden op Curaçao heeft geleid tot vertraging van een prestigieus bouwproject. Langs de oever van het Spaanse Water is de bouw van een luxueuze golfbaan in de buurt van het in aanbouw zijnde Hyatt Regency Curaçao Hotel aangehouden tot de opgravingen zijn afgerond, zo maakte de grondeigenaar vandaag bekend.

Onder leiding van twee docenten graven studenten Caraïbische archeologie naar tekenen van leven van de vroegere bewoners op Curaçao, vóór de komst van de Spanjaarden ruim vijfhonderd jaar geleden. Vooralsnog zijn 25 soorten schelpen, voedselresten en restanten van simpele werktuigen aangetroffen. Ook trof het team vuurhaarden aan en aanwijzingen van simpele hutten. De bevindingen worden meegenomen bij de resultaten van grootschalige onderzoeken in landen in en rondom het Caribische bekken om de mobiliteit van mensen en de uitwisseling van goederen van eeuwen geleden in kaart te brengen. Het opgegraven materiaal blijft op Curaçao.

Paus spreekt met slachtoffers misbruik

Paus Benedictus XVI heeft in Australië gesproken met vier mensen die seksueel zijn misbruikt door katholieke geestelijken. De gesprekken waren achter gesloten deuren in een kapel in Sydney. Volgens het Vaticaan luisterde Benedictus naar de verhalen van twee mannen en twee vrouwen en troostte hij hen.

De paus bood zaterdag tijdens de Wereld Jongerendagen in Australië zijn excuses aan voor het seksueel misbruik door geestelijken. In april deed hij dat ook al in de Verenigde Staten.

Paus Benedictus beëindigt vandaag zijn bezoek van zeven dagen aan Australië. Hij was daar vanwege de Wereldjongerendagen.

'Kranten VS bezuinigen ten koste van kwaliteit'

De enorme bezuinigingen in Amerikaans krantenland beginnen inhoudelijk hun tol te eisen. Dat is de belangrijkste conclusie van een studie van het Project for Excellence in Journalism (PEJ), waarvan de resultaten maandag zijn gepubliceerd.

Aangezien het steeds duurder wordt om kranten te drukken en adverteerders hun activiteiten liever online ontplooien, hebben kranten de afgelopen jaren flink moeten bezuinigen. De inkomsten uit gedrukte advertenties zijn gekelderd en dat is vooral ten koste gegaan van investeringen in personeel.

In het kader van het PEJ-onderzoek zijn 250 Amerikaanse kranten onder de loep genomen en redacteuren in vijftien verschillende steden geïnterviewd. Het onderzoek wees uit dat journalisten zich met veel meer verschillende verhalen bezig moeten houden en dus nauwelijks kans krijgen de diepte in te gaan. Kranten in de Verenigde Staten richtten zich daarom -en om meer lezers aan zich te binden- steeds meer op lokaal nieuws. Nationaal, internationaal en economisch nieuws en berichten over wetenschap en kunst en cultuur moeten het ontgelden.

Volgens de onderzoekers moeten Amerikaanse kranten snel manieren vinden om online meer geld te verdienen, anders blijft er van het personeel helemaal niets over en verliezen kranten hun meerwaarde. Daarbij moet worden gezegd dat het internet ook kansen biedt. Snelheid, interactiviteit en vrijwel onbeperkte ruimte voor nieuws worden genoemd als positieve aspecten. Maar voor sommigen gaat het allemaal gewoonweg te snel. "Het voelt alsof ik een andere wereld in wordt gekatapulteerd, een wereld die ik niet helemaal begrijp", zei een redacteur tegen de onderzoekers. "Er gebeuren dingen met de snelheid van het licht."

Ook gelijke rechten gehuwde homo's op Antillen

Homo- en lesboparen die gebruik hebben gemaakt van het opengestelde huwelijk hebben op Aruba en de Antillen dezelfde rechten en plichten als in Nederland. Dit blijkt uit een vonnis van het Gerecht in Eerste Aanleg van de Nederlandse Antillen in Willemstad. Deze oordeelde dat aan alle in het Koninkrijk gesloten huwelijken eenzelfde rechtsgevolg dient te worden gegeven.

Dat heeft de Homo LesBische Federatie Nederland (HLBF) gisteren gemeld. De uitspraak werd gedaan in een zaak waar een vrouw haar echtgenote en haar minderjarige kinderen als medeverzekerden wilde aanmelden bij het Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV) op Curaçao. De verzekeraar stelde zich op advies van de minister van Volksgezondheid en Sociale Ontwikkeling op het standpunt dat de echtgenote en haar kind niet konden worden verzekerd als gezinsleden. De minister en de verzekeraar weigerden haar met het argument dat "een huwelijk van personen van gelijk geslacht niet maatschappelijk is geaccepteerd".

De verzekeraar heeft van de rechtbank opdracht gekregen binnen twee weken met een nieuw besluit te komen dat in lijn ligt met het vonnis. Ook oordeelde de rechter dat de verzekeraar aan het echtpaar alle geleden schade moet vergoeden. Over de exacte hoogte van het te betalen bedrag zal een civiele rechter gaan oordelen.

Eerste proces Guantánamo Bay van start

Op de Amerikaanse legerbasis Guantánamo Bay begint vandaag het allereerste proces sinds het detentiekamp in 2002 in het leven werd geroepen. Het is tevens de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat een Amerikaans militair tribunaal bijeenkomt.

De verdachte is Salim Hamdan, een Jemeniet die tot zijn aanhouding in november 2001 de chauffeur en de lijfwacht van al-Qaedaleider Osama Bin Laden was. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij terroristen heeft ondersteund. Bij een veroordeling kan hij tot 20 jaar celstraf krijgen.

Een Amerikaanse rechter bepaalde donderdag dat het proces kon doorgaan. De advocaten van Hamdan hadden gepleit voor uitstel van de zaak omdat hun cliënt het militaire tribunaal aanvecht. Hamdan zegt bovendien dat bewaarders op het kamp hem gemarteld hebben.

Groep 1: haar verneukt

Elke maandag schrijft superworm over zijn leven van groep 1 tot het eerste jaar van de Uni. School-, familie-, vriendjes- en vriendinnetjesgerelateerde voorvallen van 15 jaar geleden tot nu passeren de revue, overgoten met een superworm-sausje van droge humor, retrospectief plezier en hartelijke zelfspot.

Deze week: groep 1, waarin zijn broer in de vroege herfst van 1993 de schaar in het haar van de vierjarige Bert zet. Met alle gevolgen van dien.

Engels politicus vergelijkt politiek met Tomb Raider

In een interview met de Engelse krant The Guardian vergeleek leider van de conservatieve partij David Cameron de modernisering van zijn partij met het uitspelen van het eerste level van Tomb Raider. Het eerste level van de game zou hetzelfde idee kennen als de pogingen om het imago van de partij van Cameron te veranderen. Het eerste level vereiste van hem dat hij kon aantonen dat hij een redelijk, goed opgevoed, niet-discriminerend, verstandig en praktisch persoon is die de wereld begrijpt zoals die vandaag de dag in elkaar steekt.

Uitgever van Tomb Raider, Eidos Interactive, heeft vanwege deze uitspraak Cameron uitgenodigd om bij de onthulling van de nieuwste Tomb Raider aanwezig te zijn op 23 juli. Jon Brooke, hoofd van marketing bij Eidos, hoopt dat hij op deze manier nog wat meer promotie kan voeren voor de game.

We vinden het prachtig om te horen van Cameron de kiezers van vandaag probeert te bereiken met een analogie met Tomb Raider. Nu we ons voorbereiden op de lancering, zouden we graag Cameron een exclusief kijkje geven achter de schermen van de nieuwste Tomb Raider-game. Op die manier kan hij zelf zien hoe de serie is vooruitgegaan, en wellicht komt hij nog aan met meer politieke analogieën. Natuurlijk zijn Gordon Brown en Nick Clegg ook hartstikke welkom, mits ze netjes naast elkaar kunnen zitten.

Tomb Raider: Underworld staat gepland voor een release op 21 november op de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, Nintendo DS en PC.



Crash is terug om mutanten-aarsch te schoppen

In het vijftiende deel van Crash Bandicoot ga je opnieuw de strijd aan met je aartsvijand, Neo Cortex. Naast oude bekenden als Crash' zusje Coco, maken ook de titans weer hun opwachting. Een nieuwe feature deze keer is de mogelijkheid om de missies met z'n tweeën te spelen. De tweede speler zal de rol van Coco op zich nemen. Check hieronder de trailer die getoond werd op de E3, waarin je een beeld krijgt van hoe de game er uit gaat zien. Crash Bandicoot: Mind over Mutant staat gepland voor een release op 7 oktober en zal uitkomen op de PS2, PSP, Wii, DS en Xbox 360.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.