Glock ongedeerd na crash

In nota bene zijn thuisrace, de Grand Prix van Duitsland, maakte Timo Glock een zware klap mee toen het rechterachterwiel afbrak. De Duitser werd direct naar het ziekenhuis vervoerd, maar de eerste berichten zijn gunstig.

In een verklaring laat Toyota weten: "Timo is in orde en er zijn geen fysieke tekenen van een blessure. Hij is wel naar het ziekenhuis gebracht om verder onderzocht te worden. Zodra er meer nieuws is, zal dit worden bekendgemaakt."

Glock ging wijd in de laatste bocht, waarna de rechterachterwielophanging het begaf en de Toyota schoof hulpeloos van helemaal links naar rechts, waar het een betonnen muur tegen kwam. Daar brak het chassis in honderdduizend stukjes en gleed daarna weer helemaal terug naar de andere kant van de baan. De safety car kwam naar buiten om alle rommel op de baan weer op te ruimen.

Update:
Inmiddels is bekend geworden dat Glock een nachtje in het ziekenhuis moet verblijven. Teambaas Tadashima Yamashina maakte meer bekend over de Duitser: "Timo is in orde. Het was een zware klap en hij kon niet direct uit de auto komen. Daarom werd hij naar het medisch centrum op het circuit gebracht, voor een paar checks. Daarna is hij naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij verder is onderzocht. Uit de tests blijkt dat hij ongedeerd is. Hij heeft dus geen hersenschudding. Het is een normale procedure dat hij nu een nacht in het ziekenhuis moet blijven."

"We zijn vol vertrouwen dat hij weer fit zal zijn voor de Grand Prix van Hongarije. We maken hier ons geen zorgen over. De oorzaak van de crash zijn we nog aan het onderzoeken," aldus Yamashina.