Menchov: "Het was glad"

Denis Menchov viel vandaag tijdens de slotklim in een poging tijd te winnen op onder meer Cadel Evans. Oorzaak: "Het was erg glad", aldus de Rus.

"Ik voelde me goed en ik denk dat ik erg hard doortrok", aldus Mentsjov. "Die val was een beetje ongelukkig. Wat er gebeurd was als ik niet was gevallen? Geen idee." Menchov gaf aan ook in de komende dagen te zullen aanvallen om tijd te kunnen gaan winnen. Over het verdere verloop van de Tour durfde hij geen uitspraken te doen."Moeilijk te zeggen. Er zijn zes/zeven renners die nog kunnen winnen. Of ik dinsdag en woensdag weer ga aanvallen? Normaal gesproken wel. Ik moet nog tijd winnen, maar we zullen zien."

Ook Rabobanploegleider Erik Breukink was tevreden: "Hij verliest wat tijd op Sastre, maar hij wint op anderen. Als hij niet valt, rijdt Menchov ook niet zomaar weg hoor", aldus Breukink. "Maar dan verliest hij waarschijnlijk niet de tijd die hij nu verloor (… ) Evans moeten we trouwens nog steeds niet afschrijven. Er komt een rustdag en als hij de volgende bergritten overleeft, staat hij er weer in de tijdrit."