Whitmarsh: "Niet met Rosberg in gesprek"

Sally (Tessa)
Volgens McLaren-directeur Martin Whitmarsh is het team niet in gesprek met Nico Rosberg over een racestoeltje voor volgend seizoen.

Er zijn geruchten dat de Duitser volgend jaar het stuurtje overneemt van Heikki Kovalainen. Maar de directeur van de Brits-Duitse renstal spreekt dat tegen: "We kunnen bevestigen dat we geen contact hebben gehad met Nico Rosberg of zijn management, over een racerol voor 2009."

Ook Rosberg zelf ziet zijn toekomst bij Williams: "Ik rijdt voor Williams en ik ben voor 100% toegewijd aan het team." Ook Williams-teambaas Frank Williams zei dat de tweejarige verbintenis van Rosberg geen clausule bevat die hem vrij zou laten voortijdig te vertrekken.

Afgelopen week verhaalde Willi Weber, manager van Michael Schumacher, dat hij verwachtte dat Rosberg volgend jaar in de zilveren bolides plaats zou nemen. Hij beweerde dat de jonge Duitse renner een clausule in zijn contract had dat hij Williams zou mogen verlaten als de Britse renstal niet vier of hoger in het constructeurskampioenschap eindigt.

Dat doet Nico Rosberg af als leugens.