Uitslag Red Bull Air Race Rotterdam

Paul Bonhomme heeft de Red Bull Air Race in Rotterdam gewonnen. Voor ruim 50.000 toeschouwers bleek de Brit het gehele weekend met afstand de snelste. In de finale moest hij het opnemen tegen de verrassende Oostenrijker Hannes Arch.

Onder de constante dreiging van regen begonnen de Red Bull Air Race-piloten aan de Point One. Hierin strijden de vier langzaamste piloten uit de kwalificatie om één punt. De Rus Sergey Rahkmanin was veruit de snelste en pakte hiermee zijn allereerste punt in zijn carriere. Hierna was het de beurt aan de Super Eight, waarin de acht snelste piloten uit de kwalificatie aantreden. Zoals verwacht was Paul Bonhomme de snelste met een tijd van 1:14.61. Hannes Arch volgde op bijna drie seconden. Steve Jones en Kirby Chambliss maakten het startveld voor de halve finale compleet. Verrassend is dat Mike Mangold buiten de halve finales viel, iets wat sinds 2007 niet is voorgekomen. Hij kwam slechts 27 honderdsten te kort op Chambliss.

In de halve finale streden twee piloten om een finaleplaats middels een knock-out systeem. Bonhomme en Arch wonnen deze één-tegen-ééngevechten tegen respectievelijk Chambliss en de eveneens verrassende Jones. In de strijd om de derde plaats wisten Chambliss en Jones een spannende race neer te zetten. Slechts drie honderdsten van een seconde was het verschil, in het voordeel van Jones.

De finale tussen Bonhomme en Arch draaide uit op een teleurstelling. Arch opende de finale en raakte halverwege een pylon waarvan een stuk aan zijn machine bleef hangen. Hierdoor was Arch genoodzaakt zijn run af te breken waardoor hij automatisch werd gediskwalificeerd. De run van Bonhomme was slechts voor de eer. Met een tijd van 1:17.75 deed de Brit niet bepaald rustig aan en behaalde hiermee alweer de derde overwinning van dit jaar.

Later deze week volgt er nog een fotoverslag van dit unieke evenement in Rotterdam.

Submitter:  Bron: FOK!sport