Cavendish stapt af

Mark Cavendish zal vanavond bekend maken hij of deel blijft nemen aan de Tour de France. Eerder maakte de Britse renner van Team Columbia al bekend dat er een kans is dat hij de wielerronde vroegtijdig zou gaan verlaten.

"Vanavond zullen wij samen met Mark rond de tafel gaan of hij de Ronde van Frankrijk zal gaan verlaten of niet. Mark wil zich gaan voorbereiden op de Olympische Spelen, waar hij op de baan zal uitkomen," liet Valerio Piva, ploegleider van Team Columbia, in een reactie weten.

Update:

Mark Cavendish start zondag niet meer in de Tour de France. De Brit won de afgelopen weken vier etappes in La Grande Boucle en was helemaal moe gestreden. De renner van Team Columbia gaat zich nu richten op de Olympische Spelen, waar hij op de baan te zien zal zijn.

Het wegvallen van Cavendish is goed nieuws voor Oscar Freire, die in de groene trui rijdt. Het duo is voornamelijk tijdens de massasprints aan elkaar gewaagd. Afgelopen zaterdag wist de renner van Rabobank namelijk de veertiende etappe op zijn naam te schrijven. De Brit mengde zich toen al niet meer in het sprintgeweld.