Vader slaat peuter in coma

Tim (TheVerve)
Een Franse toerist heeft gisteravond in Rome zijn bloedeigen dochtertje van 4 jaar met haar hoofd tegen een monument geslagen waardoor het kind in coma raakte, zo meldde de politie vandaag. Het meisje werd overgebracht naar een kinderziekenhuis waar ze de toestand van de Franse 'stabiel maar zeer kritiek' beoordeelden.

De man hield zich gisteravond verdacht op in de Italiaanse hoofdstad door zijn dochter vreemd te behandelen, wist een Canadese getuige te vertellen. Doordat de vader het huilende en schreeuwende kind apart behandelde sprak een agente de man aan en vroeg om zijn papieren. Hierop begon de Fransoos zijn dochtertje tegen de voet van het monument te slaan. De agente probeerde met voorbijgangers de man te overmeesteren, terwijl de Canadees zich om het kind bekommerde. Door de hulp van voorbijgangers was een vluchtpoging van de vader kansloos. Daarop probeerde de man zijn eigen hoofd tegen de stenen te koppen. Gelukkig werd dit voorkomen door het passerende publiek.

Nadat de man werd ingesloten vond de politie medicijnen in de bagage van de man. Dit zou er op kunnen wijzen dat de vader onder psychiatrische behandeling was. De moeder van de kleine vertrok gelijk vanuit haar vakantiebestemming in Turkije naar Rome toen zij werd ingelicht door de politie. Zij was in de veronderstelling dat haar man en dochter gewoon thuis waren.