Piquet: "Sprakeloos"

Sally (Tessa)
Nelson Piquet jr. is dolbij met zijn eerste podiumplaats in de Duitse Grand Prix. De Renault-coureur was de enige met een éénstopsstrategie en hij wist optimaal te profiteren van de safety carsituatie. Hij pitte precies op dat moment, en één keer was voldoende.

Kleine Nelson stamelde na afloop: "Ik weet niet waar ik moet beginnen. Het weekend begon goed en ging steeds beter. Alleen in de kwalificatie had ik last van verkeer. Ik dacht dat ik geen kans meer maakte op een goed resultaat. Maar ik had geluk met de Safety Car en het team had me op de perfecte strategie gezet. Ik had wat mazzel, maar kon een goed tempo neerzetten en tweede worden."

De 'Nederlandse' Braziliaan startte vanaf een schier onmogelijke zeventiende plek en reed zelfs even kort aan de leiding. Toch moest hij buigen voor de overmacht van Lewis Hamilton, die hem in de hairpin inhaalde. Toch geeft Piquet toe dat hij de eerste plaats niet ten koste van alles heeft verdedigd: "Ik wist dat Lewis erg snel dichterbij kwam en besloot niet te hard met hem te vechten en voor de tweede plek te gaan. Vanaf dat moment was het een kwestie van het tempo hoog houden en geen fouten maken."