Babyroof uit buik tiener

In het Amerikaanse Wilkinsburg (Pennsylvania) is de politie een onderzoek gestart naar een 38-jarige vrouw die mogelijk een baby uit de buik van een tiener heeft gesneden. De 18-jarige moeder werd levenloos met een opengereten buik aangetroffen in een woning.

De eigenaar van het betreffende appartement is aangehouden. Zij was een dag eerder met de jonge telg verschenen in een ziekenhuis gelegen in Pittsburgh. Aldaar wist zij te vertellen dat de baby haar eigen kind was. Hoewel ze later zei dat ze de zuigeling gekocht had, is de vrouw evengoed ingesloten.

De tienermoeder, die rond deze tijd was uitgerekend, werd in lugubere toestand aangetroffen in het huis. Handen en voeten waren vast getaped en haar hoofd was afgedekt met plastic. Amerikaanse media meldde vandaag dat de baby het relatief goed maakt. Ook werd bekendgemaakt dat de verdachte achttien jaar terug ook al eens een kind stal, maar dan uit een kinderkliniek.

De Verenigde Staten werden begin deze maand ook al opgeschrikt door een vergelijkbaar incident waarbij een 27-jarige hoogzwangere Amerikaanse gedood werd met een stanleymes om haar van haar baby te bestelen. De 23-jarige dader belde vervolgens de hulpdiensten om te zeggen dat ze zelf het kind had gebaard.