Hamilton verrast door minimale verschillen

Sjors (Sj0rSz)
Lewis Hamilton pakte gistermiddag de pole-position voor de Grand Prix van Duitsland, maar was verbaasd over het feit dat iedereen zo dicht bij elkaar lag. Met name Toyota en Renault wisten zich aan het einde van de kwalificatie nog goed te handhaven.

"Ik ben erg tevreden over mijn laatste snelle ronde," liet een tevreden Hamilton weten. "Het ging allemaal vrij soepel in die ronde. In mijn eerste snelle ronde waren er vlaggen voor Heikki, die er voor mij even afschoot. Om een straf te voorkomen, moest ik daar dus even liften. Maar ik wist dat ik snel genoeg was en had daarna een goede laatste ronde, ook al had misschien nog iets sneller kunnen gaan."

Veel rijders waren na afloop van de kwalificatie niet erg te spreken over de omstandigheden. Zo blies er voortdurend een harde wind over het circuit. "Het waaide behoorlijk," was de mening van Hamilton. "Vooral op het rechte stuk achter op het circuit merkte je dat heel duidelijk. Je voelde de wind gewoon aan de wagen trekken. Bij het binnenkomen van het stadion kwam je even uit de wind te rijden, maar bij het uitkomen van de laatste bocht kreeg je vervolgens weer de volle laag."

De Britse coureur van McLaren was tot slot erg verrast door de geringe verschillen onderling. "Niet alleen Ferrari en McLaren zaten dicht bij elkaar, ook de andere teams zaten er goed bij. Tussen Ferrari en McLaren zat misschien maar een tiende van een seconde. We zullen zondag dan ook moeten blijven pushen en hopelijk kunnen we het weekend dan afsluiten met een overwinning."