FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 30 juni 2006

Microsofts last stand in Japan

Microsoft heeft een promotiefilmpje uitgegeven voor de Japanse markt met een flink aantal trailers van games die ze in ontwikkeling hebben en games die onlangs verschenen zijn. In deze video zien we spellen verschillend van typisch Japanse RPGs tot EA's FIFA en Fight Night. Microsoft lijkt met deze trailer een inmiddels toch wel laatste poging te wagen om Japan warm te laten lopen voor de Xbox 360, die tot op dit moment zwaar ondermaats verkoopt daar.

Voor het filmpje kun je hier terecht.

Jongeren mishandelen vrouw

Icoon PolitieAfgelopen woensdagavond kwamen er bij de politie meldingen binnen dat bij de Parklaan in Culemborg gevochten zou worden. Er werden meerdere agenten ter plaatse gezonden. Een 42-jarige bewoonster van de Parklaan bleek daar door een grote groep jongeren te zijn mishandeld na een woordenwisseling.

De vrouw was buiten rustig bezig om haar ramen te zemen toen zij plotseling door een groep jongeren met eieren werd bekogeld. Hierop liep de vrouw naar de groep jongeren toe om ze aan te spreken op hun gedrag. Dit werd haar echter niet in dank afgenomen, want zij werd daarop door meerdere jongeren geschopt en geslagen.

Door de ernst van de verwondingen moest de vrouw per ambulance worden overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis te Tiel. Vervolgens is de politie een zoektocht naar de daders gestart. Hierbij werd de hulp van getuigen uit de straat ingeroepen. Kort daarna werden op de Mendelssohnlaan in Culemborg drie verdachten aangehouden. Zij werden herkend door ťťn van de getuigen.

De aangehouden verdachten zijn twee Culemborgers van 17 en 22 jaar oud en een 21-jarige uit Leerdam. De verdachten zijn opgepakt en verhoord. Meer aanhoudingen in de zaak worden niet uitgesloten door de politie.

Met dank aan daved voor de submit.

Prey demo eindelijk op Marketplace

Het heeft even geduurd, maar na een vertraging van een ruime week is nu dan eindelijk de Prey demo op Marketplace te vinden.

In Prey speel je Tommy, een Cherokee automonteur, die in een reservaat leeft. Zijn leven verandert echter als een buitenaardse crisis hem dwingt om oude spirituele krachten op te roepen. Je wordt meegenomen op een ruimteschip in een baan om de aarde en moet jezelf en je vriendin redden, en daarmee ook onze planeet.

Prey heeft een duister en mysterieus verhaal en is tevens gebaseerd op de authentieke Cherokee mythologie. Thema's zoals opoffering, liefde en verantwoordelijkheid zijn sterk in het spel aanwezig en dit is voor het eerst in een soortgelijke game.Ubisoft opent kantoor in Bulgarije

Ubisoft heeft bekend gemaakt een nieuwe ontwikkelingsstudio te openen in Sofia, hoofdstad van Bulgarije, en zegt daar veel interessant nieuw talent te zullen vinden om deze studio te vullen. Op dit moment heeft de studio 21 werknemers, waarvan 11 uit de Roemeense studio van Ubisoft komen.

In de studio zal gewerkt worden aan de PC-versie van Rayman Raving Rabbids (welke ook uit zal komen op de Wii), en een console-versie van Crime Scene Investigations: 3 Dimensions of Murder.

Le Tour: De voorbeschouwing

Zaterdag 1 juli gaat het beginnen, de Tour de France editie 2006. Werelds grootste wielerkoers start in Straatsburg en eindigt, zoals elk jaar, in Parijs. De renners moeten in 20 etappes in totaal 3.639 kilometer afleggen.


Het routeschema Tour de France 2006

Jarenlang domineerde Lance Armstrong de Tour de France, zeven keer op rij stond de Amerikaan met de gele trui om de schouders op de Champs Elyssťes. Dit jaar staat hij voor de eerste keer niet aan de start. In Straatsburg zal de 93e Ronde van Frankrijk beginnen met de traditionele proloog. Vervolgens worden er twintig etappes verreden waarvan vijf bergetappes, vier gemiddelde bergetappes en negen vlakke etappes. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit jaar geen plaats voor een ploegentijdrit. Wel staan er twee individuele tijdritten op de kalender.

De Tour in Valkenburg
Dit jaar zal de Tour zes verschillende landen aandoen waaronder in de eerste plaats natuurlijk Frankrijk. Duitsland, Luxemburg, BelgiŽ, Spanje en ook Nederland zullen bezoek krijgen van de Tourkaravaan. De derde etappe heeft het Limburgse Valkenburg als finishplaats. Op ťťn kilometer voor de meet zal de beroemde Cauberg worden beklommen.
Het is niet de eerste keer dat Valkenburg finishplaats is, ook in 1992 was de finish in Valkenburg. Winnaar van toen was de Fransman Gilles Delion. Acht keer eerder kende de Tour de France een Nederlandse etappeplaats. In 1954 had Amsterdam de primeur, waarna het de beurt was aan Maastricht (1969), Scheveningen en Rotterdam (1973), Leiden en Sint Willebrord (1978), Valkenburg aan de Geul (1992) en Den Bosch (1996).


De etappe met finishplaats Valkenburg

Standaard bestaan de eerste dagen vooral uit vlakke etappes. Grote kansen dus voor de sprinters in het peloton en een optimale gelegenheid voor mogelijke succesvolle vluchtpogingen. De eerste tijdrit komen we tegen in de zeven etappe, de individuele tijdrit over 52 kilometer met finishplaats Rennes. De tweede tijdrit in deze ronde is de negentiende rit waarna de renners per trein richting Parijs reizen.

Tussendoor zullen de renners achtereenvolgens de PyreneeŽn en de Alpen over moeten komen. De eerste echte PyreneeŽnrit is de etappe die gaat van Cambo-les-Bains naar de legendarische finishplaats Pau. Onderweg zullen de Col de Marie-Blanque (1ste categorie) en de Col de Soudet (Buitencategorie) moeten worden genomen. Voor de renners met een slechte dag is er ťťn positief punt, vanaf de top van de Col de Marie-Blanque is het bijna vijftig kilometer bergafwaarts richting Pau.
De daaropvolgende bergenrit zal voor veel renners nog zwaarder blijken. Er moeten maar liefst vier bergen van de 1ste categorie over worden geklommen en ťťn van de buitencategorie, namelijk de Col de Tourmalet.

L’Alpe-D’Huez
De ‘Nederlandse Berg’, zo wordt de buitencategorie Alpenreus L’Alpe D’Huez ook wel genoemd. In de vijftiende rit, die begint in Gap, zullen twee bergen van de Hors categorie (waarvan de laatste bergop), en een tweedecategorie berg moeten worden overwonnen. Voor de 25e keer in de Tour historie zullen de renners de 15 kilometer lange klim moeten afleggen. Grote namen gingen hen voor waaronder dus veel Nederlanders. Hennie Kuiper (1977/1978), Joop Zoetenmelk (1979), Peter Winnen (1981/1983), Steven Rooks (1988) en als laatste Gert-Jan Theunise (1989). Kortom het is de hoogste tijd voor een nieuwe Nederlandse winnaar.


De L’Alpe D’Huez, kan een Nederlander geschiedenis schrijven?


In totaal zijn er dit jaar drie Alpenetappes waar in totaal vier bergen inzitten van de zwaarste moeilijkheidsgraad. De laatste grote puist is in de rit naar Morzine, waar de Col de Joux-Plane de allerlaatste scherprechter zal zijn. Voor de iets mindere klimmers maar goede dalers is dit een ideale mogelijkheid om het verlies op de klim goed te maken, de finish is dit keer bergafwaarts. Al met al valt het qua zwaarte toch mee in deze editie van de Tour de France. In vergelijking met een andere grote ronde, zoals de Giro d'Italia, is het een erg voorspelbaar parcours met maar weinig ťcht zware bergetappes. Mede door het grote aantal tijdritkilometers is het de verwachting dat de specialisten bij het tijdrijden in het grote voordeel zijn om de eindzege te pakken in Parijs.

Parijs
Na de laatste loodzware week kunnen de vermoeide renners zich opmaken voor een reisje met bestemming Parijs. Tussendoor nog twee etappes waarvan ťťn tijdrit. Dan volgt de twintigste en laatste etappe, Antony – Parijs en zal het ongetwijfeld uitgedunde peloton op de Champs-Elysťes arriveren. Meestal eindigt de rit in een massasprint, vorig jaar was het echter Alexandre Vinokourov die zegevierde.


De eindbestemming in Parijs

Blade Dancer laat zich zien op nieuwe screens

Blade Dancer is een action-RPG die draait om Shane, die voor zijn training afreist naar een eiland en daar de mysterieuze Ferris ontmoet. Een van de meest aansprekende features van dit spel is het "item synthesis" systeem, waarmee spelers zelf honderden items kunnen creŽren door eerder ontdekte goederen met elkaar te combineren. Blade Dancer zal ook een wireless multiplayer optie bevatten, zodat vier spelers tegelijk de strijd aan kunnen gaan met het kwaad.

Van het spel zijn vandaag een aantal nieuwe screens vrijgegeven die je hieronder kunt bekijken.
NS zet proefversie nieuwe dienstregeling online

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen zal vanaf 10 december 2006 de nieuwe dienstregeling in gebruik nemen. De nieuwe dienstregeling maakt efficiŽnter treingebruik mogelijk en moet ervoor zorgen dat er meer treinen gaan rijden. Ook het onthouden van de tijden wordt makkelijker. Een eerste versie van het spoorboekje is nu online gezet.

Via de website NS Planner 2007 kan men in grote lijnen al de gewijzigde treintijden raadplegen. Tot nu toe bevat de planner de meest belangrijke wijzigingen. De extra spitstreinen en de weekend- en vakantiedienstregeling zullen samen met andere specifieke uitzonderingen zo snel mogelijk in de planner worden opgenomen.

De NS hoopt met het nu al online zetten van de planner te bereiken dat mensen sneller gewend zijn aan de wijzigingen. De NS zegt wel dat nog niet alles wat via de planner te vinden is een definitieve wijziging is. Langzaamaan zal de planner worden verfijnd en een aantal weken voor 10 december 2006 zal de definitieve versie te raadplegen zijn.

De nieuwe dienstregeling zal ook de kans op vertraging verkleinen
De nieuwe dienstregeling zal ook de kans op vertraging verkleinen


Met dank aan geldropse_polleke voor de submit.

Medal of honor: Airborne komt deze herfst naar de Wii

Tijdens een heftig potje WWII-knallen is niets vervelender dan irritante controls en een camera die je in de weg zit. Het team achter de Wii versie van Medal of Honor: Airborne denkt dat de Wii alle problemen op zal lossen en dat deze console is gemaakt om voor dit genre spellen.

Door te richten met de WiiMote en te strafen en bewegen met de Nunchuck, kan je makkelijk al je vijanden ťťn voor ťťn afschieten, zonder dat de camera direct meebeweegt of je vanzelf gaat lopen. MoH: Airborne staat gepland voor deze herfst.

Kerel versiert meisje via online game

Een Texaanse man heeft een online game gebruikt om een tiener uit Illinois sexy foto's naar hem te laten sturen zo verklaarden Amerikaanse rechercheurs.

De man uit Pittsburgh speelde de MMORPG Everquest en maakte daarin kennis met het veertienjarige slachtoffer. Volgens de rechercheurs komt het vaker voor dat pedofielen MMORPG's gebruiken om in contact te komen met minderjarigen. Dit wordt veroorzaakt doordat de communicatie in deze games minder makkelijk gevolgd kan worden.

Malone heeft zelf ook door dat zijn actie niet door de beugel kon. "For how I feel about you I could go to jail for years." aldus de pedofiel.

De Amerikaanse rechercheurs hebben verschillende computerbestanden opgevraagd bij Sony, het bedrijf achter Everquest, om zo toegang te krijgen tot de gehouden gesprekken.EverQuest: Depths of Darkhollow

Nintendo valuta?

Tijdens een persconferentie in Spanje van Nintendo over de Wii, werd de pers in de gelegenheid gesteld zelf vragen te stellen. Nico Wegnez, marketing director van Nintendo Spanje, gaf daar antwoord op de vraag of Nintendo voor haar Virtual Console diensten op de Wii ook prepaid-kaarten aan zou bieden. Volgens Wegnez is men nog bezig met de ontwikkeling hiervan, maar wordt het zeker gezien als een alternatief voor het kopen van punten met de creditcard.

Of dit idee, dat veel doet denken aan de manier waarop Xbox 360 punten gekocht kunnen worden, ook in andere landen beschikbaar zal komen is nog maar de vraag, aangezien Nintendo de marketing per land vrij laat in de keuzes die ze maken.

WK 2006: Uitslag ItaliŽ - OekraÔne

Icoon WK 2006Italie is er in geslaagd de halve finales van het WK Voetbal te bereiken. In Hamburg werd Oekraine verslagen met 3-0 door onder meer twee doelpunten van Luca Toni. Gastland Duitsland zal de volgende tegenstander zijn van de Italianen.

In Hamburg speelden ItaliŽ en OekraÔne hun duel met als inzet een plaats bij de laatste vier. Bij ItaliŽ ontbraken Marco Materazzi, die een schorsing uitzit na zijn rode kaart tegen AustraliŽ, en Alessandro Nesta. De verdediger had nog last van een dijbeenblessure en speelde niet. Bondscoach Blochin had bij Oekraine weer de beschikking over de eerder geschorsten Vyacheslav Svidersky en Andrei Rusol. Niet aanwezig was Andrei Voronin, zijn plaats werd ingenomen door Sergei Rebrov.

ItaliŽ kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Al in de zesde minuut stonden de Azzuri met 1-0 voor door een doelpunt van Zambrotta. Door een gemiste sliding kwam de Italiaan in balbezit die vervolgens richting het doel van Shovkovsky kon lopen. Zijn uithaal belandde in de linkerhoek van het doel, de doelman kon de bal nog licht toucheren maar niet voorkomen dat de bal achter hem verdween. Met name de voorhoede van OekraÔne had weinig te vertellen. Shevchenko kwam er niet aan te pas en ook zijn collega aanvallers werden nooit gevaarlijk.

De eerste potentiŽle kans voor OekraÔne was toch voor Shevchenko. Zijn kopbal mistte echter alle richting waardoor ťťn van spaarzame kansjes van de Oost-Europeanen niet tot succes leidde. Een afstandsschot van Timoshuk ging ver naast, Buffon hoefde niet in actie te komen. Ook de Italianen kregen geen uitgespeelde kansen, Perrotta claimde nog wel een strafschop maar de Belgische scheidsrechter zag het prima, er was duidelijk niets aan de hand. Verder bleef het bij een enkele vrije trap waar nooit echt gevaar uit voortkwam. Rommelig spel en veel overtredingen domineerden de eerste vijfenveertig minuten van deze kwart finale. Blochin moest in de eerste helft twee wissels toepassen, allereerst verliet Sviderski het veld. Een minuut voor rust moest ook Rusol het veld verlaten door een voetblessure.

Al vroeg in de tweede helft kreeg OekraÔne een grote kans op de gelijkmaker. Timoshuk kon helemaal vrij inkoppen maar doelman Buffon bracht redding. Door die redding blesseerde Buffon zich nog toen hij met zijn hoofd tegen de doelpaal knalde, hij kon gewoon verder spelen overigens. Oekraine zette daarna meer druk, ItaliŽ kwam er niet meer tussen. Dit resulteerde uiteindelijk in twee enorm grote kansen, eerst was het Buffon die redding bracht op een schot van Gusev, in de rebound bracht doelpuntenmaker Zambrotta redding door de bal van de doellijn te trappen.

Een minuut later viel de goal ineens toch aan de andere kant. Totti bracht de bal, na een corner, voor het doel van Shovkovsky waarna Toni zijn eerste doelpunt op dit WK kon binnen koppen. Tien minuten daarna maakte hij ook zijn tweede op aangeven van Zambrotta die een uitstekende wedstrijd speelde. Vanaf de achterlijn zette hij de bal voor waarna Toni er alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen.

Daarna geloofde de Squadra het ook wel en speelde rustig de wedstrijd uit. Kansen voor beide teams waren er niet meer. Voor OekraÔne rest niets anders dan de koffers te pakken, ItaliŽ is weer een ronde dichterbij de wereldtitel.

Meer WK-nieuws op de WK-site van FOK!

'Verdonk hoofdverantwoordelijke crisis'

Icoon PolitiekUit een enquÍte van TNS-Nipo, gehouden in opdracht van het RTL Nieuws, blijkt dat 42% van de Nederlanders Rita Verdonk als hoofdschuldige van de val van het kabinet ziet. Het kabinet viel nadat D66 het vertrouwen in haar als minister had opgezegd.

33% van de ondervraagden ziet juist D66-fractievoorzitter Van der Laan als de hoofdverantwoordelijke. Premier Balkenende is volgens 10% van de mensen de schuldige. Veel mensen vinden dat hij te weinig de regie in handen nam tijdens de crisis.

Een grote meerderheid van 71% van de ondervraagden vindt de hele zaak rondom het Nederlanderschap van Hirsi Ali erg overdreven en zeker geen crisis waard. 60% vindt ten slotte dat er zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen moeten komen.

Met dank aan justhg voor de submit.

Italie verder na winst op Oekraine

Italie is er in geslaagd de halve finale te bereiken. In Hamburg werd Oekraine verslagen met 3-0 door onder meer twee doelpunten van Luca Toni.

In Hamburg speelden ItaliŽ en OekraÔne hun duel met als inzet een plaats bij de laatste vier. Bij ItaliŽ ontbraken Marco Materazzi, die een schorsing uitzit na zijn rode kaart tegen AustraliŽ, en Alessandro Nesta. De verdediger heeft nog last van een dijbeenblessure en zal niet spelen. Bondscoach Blochin had bij Oekraine weer de beschikking over de eerder geschorsten Vyacheslav Svidersky en Andrei Rusol. Niet aanwezig is Andrei Voronin, zijn plaats wordt ingenomen door Milevskiy.

ItaliŽ kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Al in de zesde minuut stonden de Azzuri met 1-0 voor door een doelpunt van Zambrotta. Door een gemiste sliding kwam de Italiaan in balbezit die vervolgens richting het doel van Shovkovsky kon lopen. Zijn uithaal belandde in de linkerhoek van het doel, de doelman kon de bal nog licht toucheren maar niet voorkomen dat de bal achter hem verdween. Met name de voorhoede van OekraÔne had weinig te vertellen. Shevchenko kwam er niet aan te pas en ook zijn collega aanvallers werden nooit gevaarlijk.

De eerste potentiŽle kans voor OekraÔne was toch voor Shevchenko. Zijn kopbal mistte echter alle richting waardoor ťťn van spaarzame kansjes van de Oost-Europeanen niet tot succes leidde. Een afstandsschot van Timoshuk ging ver naast, Buffon hoefde niet in actie te komen. Ook de Italianen kregen geen uitgespeelde kansen, Perrotta claimde nog wel een strafschop maar de Belgische scheidsrechter zag het prima, er was duidelijk niets aan de hand. Verder bleef het bij een enkele vrije trap waar nooit echt gevaar uit voortkwam. Rommelig spel en veel overtredingen domineerden de eerste vijfenveertig minuten van deze kwart finale. Blochin moest in de eerste helft twee wissels toepassen, allereerst verliet Sviderski het veld. Een minuut voor rust moest ook Rusol het veld verlaten door een voetblessure.

Al vroeg in de tweede helft kreeg OekraÔne een grote kans op de gelijkmaker. Timoshuk kon helemaal vrij inkoppen maar doelman Buffon bracht redding. Door die redding blesseerde Buffon zich nog toen hij met zijn hoofd tegen de doelpaal knalde, hij kon gewoon verder spelen overigens. Oekraine zette daarna meer druk, ItaliŽ kwam er niet meer tussen. Dit resulteerde uiteindelijk in twee enorm grote kansen, eerst was het Buffon die redding bracht op een schot van Gusev, in de rebound bracht doelpuntenmaker Zambrotta redding door de bal van de doellijn te trappen.

Een minuut later viel de goal ineens toch aan de andere kant. Totti bracht de bal, na een corner, voor het doel van Shovkovsky waarna Toni zijn eerste doelpunt op dit WK kon binnen koppen. Tien minuten daarna maakte hij ook zijn tweede op aangeven van Zambrotta die een uitstekende wedstrijd speelde. Vanaf de achterlijn zette hij de bal voor waarna Toni er alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen.
Daarna geloofde de Squadra het ook wel en speelde rustig de wedstrijd uit. Kansen voor beide teams waren er niet meer. Voor OekraÔne rest niets anders dan de koffers te pakken, ItaliŽ is weer een ronde dichterbij de wereldtitel.

Opstelling

Italie: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Barzagli, Grosso, Camoranesi/(67'-Oddo), Gattuso, Pirlo/(67'-Barone), Perrotta, Totti, Toni

Oekraine: Shovkovsky, Nesmachniy, Rusol/(46’-Vaschuk), Sviderskiy/(20’-Vorobeya), Timoshuk; Shelayev, Gusev, Milevskiy(72'-Byelik), Kalinichenko, Vorobei; Shevchenko.

Wedstrijdverloop:

ItaliŽ 3 - 0 OekraÔne

6’ Zambrotta (ITA) 1-0
58’ Toni (ITA) 2-0
68’ Toni (ITA) 3-0


15’Sviderski (OEK)
20’ Kalinichenko (OEK)
76’ Milevskiy (OEK)

Arbiter: De Bleeckere (BelgiŽ)

Toeschouwers:
50.000

Wurgslangenpopulatie in tuin in Eelde

Icoon OpmerkelijkIn de tuin van een familie in Eelde leeft al lange tijd een wel heel opmerkelijke diersoort. Familie Van der Molen leeft al jaren tezamen met een wurgslangenpopulatie. Een kennis van de familie heeft een paar jaar geleden de wurgslangen in de tuin uitgezet. Destijds stemde de familie in met het uitzetten van de slangen.

Sinds het uitzetten een aantal jaar terug is de populatie alleen maar gegroeid. Af en toe jagen ze de buren de stuipen op het lijf. De dieren zijn in de praktijk echter niet heel erg gevaarlijk voor mensen. Ze vallen niet zomaar aan en krijgen meestal niet de kans om zich op te rollen langs het lichaam van een mens. De familie is wel blij met het feit dat, sinds de slangen er zijn, de overlast van muizen en ratten voorbij is.

Meneer Van der Molen toont een velletje van een vervelde wurgslang
Meneer Van der Molen toont het velletje van een vervelde wurgslang

Met dank aan Nesclan voor de submit.

Uitslagen Wimbledon Dag 5

Vandaag al weer de vijfde dag van het Grand Slam toernooi op Wimbledon, en het leverde een aantal verrassingen op.

De Zwitserse titelverdediger Roger Federer plaatste zich voor de vierde ronde. Al was hij in zijn partij tegen Nicolas Mahut niet zo oppermachtig als in zijn eerste twee partijen tegen Richard Gasquet en Tim Henman, hij wist de wedstrijd wel in drie sets te winnen, setstanden waren 6-3, 7-6 (2) en 6-4.
David Nalbandian werdin de derde ronde uitgeschakeld. De als vierde geplaatste Argentijn, die in 2002 de finale haalde, verloor verrassend van de Spanjaard Fernando Verdasco: 6-7 (9), 6-7 (9), 2-6.

Bij de vrouwen viel verrassend het doek voor Svetlana Kuznetsova. De Russin, als vijfde geplaatst, nam tegen Na Li een 6-3 en 1-0 voorsprong, maar de Chinese wist het tij te keren en trok de partij uiteindelijk overtuigend naar zich toe: 6-3, 2-6, 3-6. Justine Henin-Hardenne sloot de eerste week af met opnieuw een glansrijk optreden. Ditmaal liet ze Anna Chakvetadze geen schijn van kans: 6-2, 6-3. Henin imponeerde met gevarieerd spel en maakte zeer weinig fouten. Martina Hingis werd verrassend uitgeschakeld. De Zwitserse, winnares in 1997, struikelde over Ai Sugiyama: 5-7, 6-3, 4-6.

Michaella Krajicek en Rogier Wassen drongen door tot de tweede ronde van het mixeddubbelspel. De 17-jarige Krajicek en haar twaalf jaar oudere partner versloegen de Amerikaan Travis Parrott en de Chinese Shuai Peng in twee tiebreaks. In de tweede ronde speelt het Nederlands team tegen Nenad Zimonjic en Katarina Srebotnik. Het Sloveense paar is als zevende geplaatst.

Tweede ronde

Mannen

Andy Murray (Gbr) - Julien Benneteau (Fra) 7-6(5) 6-4 4-6 6-1
Lleyton Hewitt (Aus/6) - Hyung-Taik Lee (Kor) 6-7(4) 6-2 7-6(6) 6-7(5) 6-4

Derde ronde

Mannen

Roger Federer (Zwi/1) - Nicolas Mahut (Fra) 6-3, 7-6 (2) 6-4
Max Mirnyi (Wru) - James Blake (Usa/8) 6-4 3-6 4-6 6-1 6-0
Tommy Haas (Dui/19) - Tomas Berdych (Tsj/13) 6-2 5-7 6-7 6-4 6-8
Juan Carlos Ferrero (Spa/24) - Radek Stepanek (Tsj/14) 7-5 7-6 4-6 2-6 9-11
David Nalbandian (Arg/4) - Fernando Verdasco (Spa/28) 6-7 6-7 2-6
Jonas Bjorkman (Zwe) - Daniele Bracciali (Ita) 7-5 6-2 6-1
Novak Djokovic (Scg) - Mikhail Youzhny (Rus) 4-6 6-2 6-3 6-3

Vrouwen

Ai Sugiyama (Jpn/18) - Martina Hingis (Zwi/12) 7-5 3-6 6-4
Anna Chakvetadze (Rus/30) - Justine Henin-Hardenne (Bel/3) 2-6 3-6
Jie Zheng (Chn) - Kim Clijsters (Bel/2) 6-3 6-2
Svetlana Kuznetsova (Rus/5) - Na Li (Chn/27) 6-3 2-6 3-6
Agnieszka Radwanska (Pol) - Tamarine Tanasugarn (Tha) 6-3 6-2
Severine Bremond (Fra) - Gisela Dulko (Arg/31) 7-6 5-7 7-5
Daniela Hantuchova (Svk/15) - Katarina Srebotnik (Slo/21) 6-4 7-6

Pekerman stopt na uitschakeling ArgentiniŽ

De uitschakeling in de kwartfinales door Duitsland is voor de Argentijnse bondscoach Josť Pekerman de reden om op te stappen.

"Ik heb alles gedaan wat in mijn bereik lag. Ik denk dat dit tijdperk voorbij is. Ik ga zeker niet door. Het is tijd voor iemand anders", meldde Pekerman na afloop in Berlijn.

Sinds de herfst van 2004 was Pekerman coach voor de Argentijnen. Hij liet voor aanvang van het WK vele wenkbrauwen fronsen door Javier Zanetti en Juan Sebastian Veron niet in de selectie op te nemen. Ook vandaag maakte Pekerman een waarschijnlijke wisselblunder. In plaats van het inbrengen van Lionel Messi, zette hij als laatste wissel Julio Ricardo Cruz in.

Wendy van Dijk gaat van SBS naar RTL

Icoon TelevisieTv-presentatrice Wendy van Dijk verhuist van SBS naar RTL. Hoewel de geruchten al langer de ronde deden heeft zij nu definitief haar contract bij SBS Broadcasting niet verlengd. Na langdurig onderhandelen tussen beide partijen is besloten het contract gewoon af te laten lopen. RTL Nederland praat momenteel met Van Dijk.

Wendy van Dijk (2006)SBS-programmadirecteur Van Stade zegt dat Wendy langer de tijd wil om na te denken over haar toekomst. "Daar heb ik alle begrip voor", aldus Van Stade. Naar alle waarschijnlijkheid zal ze haar nieuwe contract tekenen bij RTL Nederland. "De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar we zijn in de afrondende fase", aldus RTL.

Ongeveer tien jaar geleden begon Van Dijk bij SBS Broadcasting. Op de zender SBS6 presenteerde ze onder andere programma's als 'Over de Roooie', 'Broodje Aap Show', 'Ushi & Van Dijk' en 'Hart in Aktie'. In 2003 won ze een Gouden Televizier-ring met 'Hart in Aktie', een liefdadigheidsprogramma. Ook heeft ze een aantal keer de TV-Ster in ontvangst mogen nemen, de prijs voor populairste tv-presentatrice.

Met dank aan borisz voor de submit.

25 jaar cel in Frans-Nederlands proces

Icoon MisdaadDe 60-jarige Fransman MichaŽl L. is voor het hof van Assisen in Moulins veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Eerder was hij al veroordeeld tot 30 jaar cel, maar in hoger beroep is daar nu dus vijf jaar van afgehaald. De man moet ten minste tweederde deel van de straf daadwerkelijk uitzitten.

L. is veroordeeld voor een groot aantal geweldsdelicten. Zo schoot hij in 1997 op camping Duinrell bij Wassenaar tijdens een drugstransactie de 25-jarige Amsterdamse loodgieter Ronny S. dood. Daarbij maakte hij zo'n 200 duizend euro buit. Een schoonmaakploeg vond het lijk van S. later, toen L. al lang en breed weggevlucht was.

Een jaar eerder beroofde hij tijdens een vergelijkbare 'ripdeal' de Limburger Johannes D., waarbij hij ruim 90 duizend euro buit maakte. D. bracht het er wŤl levend vanaf, maar belandde zwaar gewond in het ziekenhuis. Na de moord in Wassenaar vond de recherche een verband tussen de twee zaken en kwam zo op het spoor van L..

Het proces in Frankrijk is een eerste voorbeeld van samenwerking tussen verschillende nationale justitiŽle apparaten binnen de EU. Aangezien een groot deel van de misdaden van de Fransman in Nederland gepleegd zijn, heeft de Nederlandse recherche het grootste gedeelte van het vooronderzoek op zich genomen. De veroordeelde leefde al zeker 25 jaar van ripdeals en had al vele malen in Nederland en Frankrijk vastgezeten voor drugszaken.

Scolari beslist na het WK

Luiz Filipe Scolari zal na het WK beslissen of hij bondscoach blijft van Portugal. De Braziliaan wil nu nog geen beslissingen nemen over zijn toekomst.

"Zoals de situatie nu is, wil ik wel bij Portugal blijven. Maar het is nu niet het juiste moment om beslissingen te nemen," aldus de 57-jarige Scolari.

In april van dit jaar sloeg Scolari een aanbod af om bondscoach te worden van Engeland. "Ik voelde me gevleid, maar het was niet op het juiste moment. Ik had Portugal beloofd om tot na het WK te blijven. Na 31 juli ben ik vrij. Dat kan ik overal een contract tekenen."

Vier jaar geleden leidde Scolari BraziliŽ naar zijn vijfde wereldtitel. Op dit WK kwam Portugal voor het eerst sinds 1966 door de groepsfase heen.

'Die Mannschaft' is euforisch

Michael Ballack spreekt over een grootse taktische prestatie, nadat Duitsland de halve finales heeft bereikt ten koste van ArgentiniŽ.

"We zijn er steeds in blijven geloven. Het kwartier na de tegentreffer waren we op ons best. En de gelijkmaker was prachtig", aldus Ballack. Bondscoach JŁrgen Klinsmann is eveneens dolgelukkig: "Ik ben ongelooflijk trots op het team. We zijn erin blijven geloven. Bij de penalty's was er ook het gevoel:we halen het."

Over de kansen op de wereldtitel probeert Klinsmann nog enigszins nuchter te blijven ondanks de nu heersende feestvreugde. "Natuurlijk vieren we dit, maar we moeten ons ook op de volgende wedstrijd richten. Hoeveel kans we nu op de wereldtitel hebben? Vijfentwintig procent."

Ook de Duitse krant Bild viert een feestje

Uitslag 2e vrije training GP Amerika

De tweede vrije training op het circuit van Indianapolis is zojuist verreden. Snelste man op de baan was wederom Anthony Davidson. Hieronder vind je de volledige uitslag.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van de Verenigde Staten:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1A. DavidsonHonda1:12.01338
2R. KubicaBMW1:12.80939
3G. FisichellaRenault1:12.93314
4F. MassaFerrari1:13.26426
5G. MondiniMidland F11:13.32733
6M. SchumacherFerrari1:13.34618
7T. MonteiroMidland F11:13.38721
8J. ButtonHonda1:13.39716
9F. AlonsoRenault1:13.47414
10K. RšikkŲnenMcLaren1:13.5549
11S. SpeedScuderia Toro Rosso1:13.68826
12M. WebberWilliams1:13.69115
13N. HeidfeldBMW1:13.72514
14V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:13.73524
15JP. MontoyaMcLaren1:13.82510
16J. VilleneuveBMW1:13.85717
17N. JaniScuderia Toro Rosso1:13.94631
18R. BarrichelloHonda1:14.01120
19A. WurzWilliams1:14.05039
20C. KlienRed Bull1:14.08415
21C. AlbersMidland F11:14.16919
22T. SatoSuper Aguri1:14.39124
23J. TrulliToyota1:14.44916
24N. RosbergWilliams1:14.56217
25D. CoulthardRed Bull1:14.67618
26R. DoornbosRed Bull1:14.83913
27R. SchumacherToyota1:15.06310
28S. YamamotoSuper Aguri1:15.12033
29F. MontagnySuper Agurigeen tijd2

Tijdlijn Spaanse dopingzaak

Op de vooravond van de Tour de France is dan toch de hel losgebroken. Ben je het overzicht kwijt? Hier volgt een overzicht van de gebeurtenissen in de afgelopen vijf weken.

23 mei: Ploegleider Saiz van Liberty-Seguros wordt opgepakt. Samen met dokter Eufemiano Fuentes wordt hij verdacht van het toedienen van doping.

25 mei: De Spaanse politie heeft 200 dopingfiches gevonden tijdens hun zoektocht. Onder die 200 zouden veel wielrenners, maar ook andere atleten zitten.
Diezelfde dag besluit Liberty-Seguros per direct de sponsoring van de ploeg van Saiz te stoppen.

26 mei: Ivan Basso en Jan Ullrich ontkennen contact te hebben gehad met dokter Fuentes.

30 mei: WŁrth, de co-sponsor van de ploeg van Saiz gaat door met sponsoren nadat Libery-Seguros vijf dagen eerder de samenwerking per direct op heeft gezegd.

30 mei: De Duitse T-Mobile-ploeg eist van al haar renners in een 'anti-dopingverklaring' dat zij zich niet hebben ingelaten met de dopingpraktijken van dokter Fuentes.

2 juni: Manolo Saiz vindt in Kazachstan een nieuwe co-sponsor voor zijn ploeg. Het gaat om het een olieconsortium, dat zich presenteert onder de naam van de Kazachstaanse hoofdstad Astana.

2 juni: Phonak zet Jose-Enrique Gutierrez en Botero op non-actief, nadat hun namen vaak in verband gebracht worden met het Spaanse dopingschandaal in de Spaanse media.

5 juni: Alexander Vinokourov gelooft in de onschuld van Manolo Saiz. Zelf zegt hij geen contact te hebben gehad met dokter Fuentes.

6 juni: Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc zegt dat zowel Comunidad Valenciana en Astana-WŁrth, de twee ploegen die gelinkt worden met het dopingschandaal, uitsluitsel over hun deelname aan de Tour de France krijgen.

8 juni: Manolo Saiz legt zijn taken als ploegleider van Astana-WŁrth neer.

13 juni: Comunidad Valenciana wordt door de ASO, de Tourorganisatie, uit de Tour gehouden. Over Astana-WŁrth wordt later een beslissing genomen.

19 juni: Laurent Roux verklaart dat iedereen in de jaren 90 doping gebruikte. De oud-renner wordt zelf ook verdacht van handel in dopingproducten.

22 juni: Groen licht voor de Astana-WŁrth ploeg. Op advies van de UCI geeft Jean-Marie Leblanc toestemming aan de ploeg om te starten in de Tour de France.

25 juni: Tijdens het Spaanse nationale kampioenschap staken alle renners. De Spaanse coureurs willen een statement maken tegen de aanhoudende dopinggeruchten.

26 juni: El Pais, een Spaanse krant, meldt dat er een onderzoek gaande is rond Jan Ullrich. Er zijn bloedzakjes in het laboratorium van Fuentes gevonden met daarop de naam 'Hijo Rudico', zoon van Rudy (Pevenage).

26 juni: Op de dag dat Astana-WŁrth zijn Tourselectie rond heeft vraagt de Tourdirectie aan de ploeg om toch niet deel te nemen aan de Tour de France.

27 juni: Astana-WŁrth stapt naar het internationale sporttribunaal TAS om de Tourdirectie voor te zijn over de kwestie rond hun deelname.

27 juni: Ondanks allerlei geruchten wordt bevestigd dat Jan Ullrich gewoon deel mag nemen aan de Tour.

28 juni: Op de ploegenpresentatie zou in eerste instantie Astana-WŁrth geweerd worden. Toch zijn ze present en wordt de ploeg voorgesteld.

28 juni: Jan Ullrich gaat een proces tegen El Pais aanspannen. Volgens eigen zeggen wordt hij ten onrechte beschuldigd van dopinggebruik.

29 juni: Een lijst van 58 renners zal door de Spaanse justitie bekend gemaakt geworden. Alle ploegen beslissen dat diegenen die op de lijst staan, niet aan de start van de Tour zullen verschijnen.

30 juni: De beerput is open: veel namen van de lijst van 58 renners zijn bekend. Hieronder vallen Jan Ullrich, Oscar Sevilla, Ivan Basso en Francisco Mancebo. Zij worden vrij snel geschorst. De Astana-WŁrth-ploeg schorst vijf renners en zal in zijn geheel niet uitkomen in de Tour de France.
Jan Ullrich is geschokt over alles wat er gebeurt. Francisco Mancebo zet per direct een punt achter zijn loopbaan.

Ik voel me fit...

Het wordt mooi weer dit weekend en veel mensen beginnen zich opeens zorgen te maken of die ene zwembroek of bikini nog wel past. De goede voornemens om dit jaar wat aan de lijn te doen waren ze 2 januari al weer vergeten.

Om al die mensen een hart onder de riem te steken hebben we dit ter motivatie. Help deze arme koe weer zijn perfecte figuur terug te krijgen (en je mag zelf uiteraard gezellig mee doenÖ)

Wassen/Krajicek door op Wimbledon

Rogier Wassen en MichaŽlla Krajicek hebben zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van het gemengd dubbelspel op Wimbledon.

Wassen en Krajicek sloegen zich via twee tiebreaks (7-3/7-5) langs Travis Parrott en Shuai Peng. In de tweede ronde treffen de Nederlanders het koppel Nenad Zimonjic/Katarina Srebotnik. Dat lijkt een lastige opgave, want beide spelers genieten bekendheid als goede dubbellaar. Zowel Wassen als Krajicek is trouwens ook nog actief in het reguliere dubbelspel. Krajicek aan de zijde van Sania Mirza, Rogier Wassen met Tripp Phillips.

[Upd] Over de FOK!Tourmanager

Vanwege de schorsing van Jan Ullrich voor de Tour de France is er ťťn toprenner minder in de FOK!Tourmanager. Lorenzo Bernucci en Stephan Schreck zijn nu beschikbaar voor de manager.

De sportcrew heeft ook besloten geen vervangende toprenner voor Ullrich te selecteren.

Zodra er meer nieuws is lezen jullie dat op FOK!sport. Ook over eventuele vervangingen.

Update 10:43 uur
De sportcrew heeft besloten om de wisselperiode voor aanvang van de Tour te verlengen naar zaterdag 12:00 uur

Update 11:14 uur
De ASO, de organiserende instantie, heeft het besluit van sporttribunaal CAS naast zich neergelegd en Astana-WŁrth een startverbod opgelegd. Hierdoor is opnieuw een toprenner van onze Tourmanager geschrapt, namelijk Alexander Vinokourov. Ook hij wordt niet vervangen.

Update 12:28 uur

En vanwege de schorsing van Francisco Manchebo en Ivan Basso zijn er weer twee renners weg. Het is nog onbekend of we nieuwe toprenners zullen toevoegen. Dit hangt af van de verdere ontwikkelingen vandaag.

Update 16:55 uur

Naar aanleiding van de persconferentie eerder vandaag zijn er opnieuw wijzigingen in het rennersbestand doorgevoerd. De renners die van deelname zijn uitgesloten, zowel de negen die genoemd zijn, als eerder opgeroepen vervangers voor T-Mobile, zijn doorgestreept. Om technische redenen zijn deze renners nog steeds beschikbaar, maar zo dus te herkennen als renners die geen punten zullen opleveren.

Update 20:37 uur

Naar aanleiding van het nieuws dat het team van Astana-WŁrth zich heeft teruggetrokken hebben wij weer wat wijzigingen doorgevoerd. Alle wielrenners van Astana-WŁrth zijn doorgestreept. Om technische redenen zijn deze renners nog steeds beschikbaar, maar zo dus te herkennen als renners die geen punten zullen opleveren.

Ga hier naar de Tourmanager.

Wildcard Skil-Shimano voor Parijs - Tours

De wielerploeg van Skil-Shimano doet op 8 oktober mee aan Parijs-Tours. De organisatie heeft de Nederlandse ploeg, die dit jaar al een aantal mooie successen boekte, een wildcard gegeven.

Skil-Shimano kreeg dit jaar al een wildcard voor Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, de ploegentijdrit in Eindhoven en de Vattenfall Cyclassics, die laatste wordt op 30 juli gereden. Ook mocht de ploeg starten in de Ronde van Belgie, die werd gewonnen door Maarten Tjallingii.

Point Blank DS naar Europa

Namco Bandai heeft de oude PlayStation-klassieker Point Blank omgezet naar de DS. Het spel is inmiddels uit in de Verenigde Staten, maar Atari gaat het spel later dit jaar ook in Europa uitgeven. In Point Blank gebruik je de stylus als een lightgun om, arcade-style, op allerlei voorwerpen en wezens te schieten.

Point Blank zal meer dan veertig missies bevatten in diverse moeilijkheidsgraden. Ook zal je in de "VS-Mode" tegen vrienden kunnen spelen. Tenslotte zijn er nog een "Freeplay-Mode", een "Brain Massage-Mode" (waarin je bizarre onderscheidingen kan verdienen) en de "Museum-Mode" waarin de klassieke arcadeversie te spelen is.

[Upd]UCI: Negen renners geweerd uit de Tour

Vooralsnog zullen negen renners niet in actie komen tijdens de Tour. De UCI heeft een lijst van negen renners opgesteld.

De namen zijn: Sergio Paulinho, Isidro Nozal, Allan Davis, Alberto Contador, Joseba Beloki (allen Astana-WŁrth), Francisco Mancebo (Ag2r), Ivan Basso (Team CSC), Jan Ullrich en Oscar Sevilla (T-Mobile). De vier andere Astana-WŁrth-renners, waaronder kopman Alexander Vinokourov, zullen toch van start gaan. Er zullen overigens geen vervangers worden ingezet voor de geweerde renners.

Update 20:14

Mart Smeets heeft net gemeld dat de gehele ploeg van Astana-WŁrth, met dus kopman Alexander Vinokourov, morgen niet aan de start van de Tour de France zal verschijnen. Het team heeft zich teruggetrokken.

Hingis verliest van Sugiyama

Martina Hingis is verrassend uitgeschakeld op Wimbledon. De Zwitserse, winnares in 1997, struikelde over Ai Sugiyama: 5-7, 6-3, 4-6.

In de beslissende set verspeelde Hingis een dubbele break voorsprong. Onder broeierige omstandigheden weigerde Sugiyama te capituleren en ze pakte zes van de volgende zeven games. De Swiss Miss was nog zo sterk teruggekomen na een matige start. De behoedzaam spelende Sugiyama profiteerde van enkele missers van Hingis om de eerste set te pakken. In het tweede bedrijf kwam eindelijk de klasse van de Zwitserse bovendrijven, maar vervolgens raakte ze de regie kwijt in de laatste set. Sugiyama treft in de achtste finales Severine Bremond, een van de sensaties van het toernooi.

WK 2006: Uitslag Duitsland - ArgentiniŽ

Icoon WK 2006Duitsland heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WK Voetbal. Het gastland was ArgentiniŽ na strafschoppen de baas. De eindstand van de wedstrijd was na 120 minuten was 1-1, in de 'loterij' misten Ayala en Cambiasso namens ArgentiniŽ.

Na de indrukwekkende partij tegen Zweden (2-0) bestond er voor JŁrgen Klinsmann geen enkele aanleiding zijn basiself te veranderen. Schorsingen of blessures bleef die Mannschaft bovendien bespaard. Wel omzettingen bij ArgentiniŽ. Josť Pekerman slachtofferde Lionel Scaloni, Esteban Cambiasso en Javier Saviola in vergelijking met de thriller tegen Mexico (2-1). De wisselstatus van Saviola leverde echter geen basisplaats op voor Lionel Messi, want Pekerman prefereerde Carlos Tevez. Om 17.00 uur bracht Tevez de bal aan het rollen voor de reprise van de WK-finales van 1986 en 1990.

De wedstrijd kende een 'Portugal-Nederland-achtig' begin met onaardigheden over en weer. Na enkele mini-opstootjes greep ArgentiniŽ het initiatief met haar typerende, geduldige positiespel. Rustig werd gezocht naar een opening. Riquelme week opvallend vaak uit naar de linkerkant, daarbij de Duitse verdediging in verwarring brengend. Het Argentijnse getik leidde tot fluitconcerten van het publiek, dat haar favorieten te weinig zag jagen. De ploeg van Klinsmann probeerde wel dominant uit de verf te komen, maar te vaak regeerde slordigheid in de opbouw.

Toch kreeg Duitsland verreweg de grootste (en eigenlijk de enige) kans in het eerste bedrijf. Michael Ballack kopte in vrijstaande positie net naast het doel van Abbondanzieri op aangeven van Bernd Schneider. Het bleek niet de prelude van een offensief. Daarvoor lag het tempo te laag en speelde de equipe te onnauwkeurig. Vooral Schneider en Frings grossierden in balverlies. ArgentiniŽ was in commando zonder gevaar te stichten. De Albicelestes mochten tot zo'n twintig meter de bal rustig rondspelen; daarna werden de wegen naar Tevez en Crespo snel afgesloten. Met slechts vier schoten en ťťn mogelijkheid stond de eerste helft eigenlijk volledig in het teken van aftasten.

Even na de hervatting kwam ArgentiniŽ op voorsprong. Robert Ayala kopte raak uit een uitdraaiende hoekschop van Riquelme. Miroslav Klose arriveerde net te laat om El Ratůn van zijn zevende interlandtreffer te weerhouden. Duitsland reageerde aangeslagen op deze domper. Een pasklaar antwoord bleef in eerste instantie uit. Schweinsteiger en Podolski hadden moeite om iets uit te richten. Het was Ballack die de rol van dirigent nadrukkelijk voor zich opeiste. De aanvoerder haalde een hoog niveau. Na gegrabbel van Abbondanzieri, die even later een blessure opliep en werd vervangen door Franco, was Ballack zelfs vlakbij de gelijkmaker.

Duitsland creŽerde echter geen uitgespeelde mogelijkheden. Steeds ging er iets fout in het voortraject. Aan de andere kant leidde een blunder van Philipp Lahm bijna tot de beslissing: Maxi Rodriguez mikte in het zijnet. Deze kans stond niet symbool voor de Argentijnse aanvalslust. De ploeg helde achteruit en Pekerman haalde zelfs Riquelme naar de kant voor Cambiasso. Klose strafte deze afwachtende tactiek af door de 1-1 binnen te koppen. De aanvaller reageerde zeer attent op een doorkopbal van Borowski. In de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd gebeurde er weinig meer. Beide teams namen geen risico en koersten af op een verlenging.

De eerste periode extra tijd passeerde zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Opvallend was dat Duitsland nu veelvuldig het balbezit koesterde. ArgentiniŽ kende geen drang meer naar voren en Cruz beleefde een ongelukkige invalbeurt. In de tweede helft van de verlenging werd er aan beide zijden geen risico meer genomen. Fysiek zaten de spelers erdoor heen; Ballack kreeg bijvoorbeeld af te rekenen met een krampaanval. Een strafschoppenserie moest de balans verstoren.

Nadat Neuville, Cruz en Ballack feilloos hun penalty benutten, ging Ayala in de fout. De verdediger zag zijn schuiver worden gekeerd door Lehmann. Vervolgens maakten Podolski en Rodriguez geen fout, zodat het met nog twee beurten voor de boeg 3-2 stond. Borowski breidde de marge uit. Cambiasso kende dus zijn plicht: scoren. De middenvelder schoot op Lehmann, Duitsland verder. In de halve eindstrijd stuit de organisator op de winnaar van de confrontatie tussen ItaliŽ en OekraÔne, die later vanavond in Hamburg in het strijdperk treden.

Meer WK-nieuws op de WK-site van FOK!.

Duitsland verslaat ArgentiniŽ na strafschoppen

Duitsland heeft zich na strafschoppen gekwalificeerd voor de halve finales ten koste van ArgentiniŽ. Na 120 minuten was de stand 1-1, in de ‘loterij’ misten Ayala en Cambiasso namens ArgentiniŽ.

Na de indrukwekkende partij tegen Zweden (2-0) bestond er voor JŁrgen Klinsmann geen enkele aanleiding zijn basiself te veranderen. Schorsingen of blessures bleef die Mannschaft bovendien bespaard. Wel omzettingen bij ArgentiniŽ. Josť Pekerman slachtofferde Lionel Scaloni, Esteban Cambiasso en Javier Saviola in vergelijking met de thriller tegen Mexico (2-1). De wisselstatus van Saviola leverde echter geen basisplaats op voor Lionel Messi, want Pekerman prefereerde Carlos Tevez. Om 17.00 uur bracht Tevez de bal aan het rollen voor de reprise van de WK-finales van 1986 en 1990.

De wedstrijd kende een ‘Portugal-Nederland-achtig’ begin met onaardigheden over en weer. Na enkele mini-opstootjes greep ArgentiniŽ het initiatief met haar typerende, geduldige positiespel. Rustig werd gezocht naar een opening. Riquelme week opvallend vaak uit naar de linkerkant, daarbij de Duitse verdediging in verwarring brengend. Het Argentijnse getik leidde tot fluitconcerten van het publiek, dat haar favorieten te weinig zag jagen. De ploeg van Klinsmann probeerde wel dominant uit de verf te komen, maar te vaak regeerde slordigheid in de opbouw.

Toch kreeg Duitsland verreweg de grootste (en eigenlijk de enige) kans in het eerste bedrijf. Michael Ballack kopte in vrijstaande positie net naast het doel van Abbondanzieri op aangeven van Bernd Schneider. Het bleek niet de prelude van een offensief. Daarvoor lag het tempo te laag en speelde de equipe te onnauwkeurig. Vooral Schneider en Frings grossierden in balverlies. ArgentiniŽ was in commando zonder gevaar te stichten. De Albicelestes mochten tot zo’n twintig meter de bal rustig rondspelen; daarna werden de wegen naar Tevez en Crespo snel afgesloten. Met slechts vier schoten en ťťn mogelijkheid stond de eerste helft eigenlijk volledig in het teken van aftasten.

Even na de hervatting kwam ArgentiniŽ op voorsprong. Robert Ayala kopte raak uit een uitdraaiende hoekschop van Riquelme. Miroslav Klose arriveerde net te laat om El Ratůn van zijn zevende interlandtreffer te weerhouden. Duitsland reageerde aangeslagen op deze domper. Een pasklaar antwoord bleef in eerste instantie uit. Schweinsteiger en Podolski hadden moeite om iets uit te richten. Het was Ballack die de rol van dirigent nadrukkelijk voor zich opeiste. De aanvoerder haalde een hoog niveau. Na gegrabbel van Abbondanzieri, die even later een blessure opliep en werd vervangen door Franco, was Ballack zelfs vlakbij de gelijkmaker.

Duitsland creŽerde echter geen uitgespeelde mogelijkheden. Steeds ging er iets fout in het voortraject. Aan de andere kant leidde een blunder van Philipp Lahm bijna tot de beslissing: Maxi Rodriguez mikte in het zijnet. Deze kans stond niet symbool voor de Argentijnse aanvalslust. De ploeg helde achteruit en Pekerman haalde zelfs Riquelme naar de kant voor Cambiasso. Klose strafte deze afwachtende tactiek af door de 1-1 binnen te koppen. De aanvaller reageerde zeer attent op een doorkopbal van Borowski. In de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd gebeurde er weinig meer. Beide teams namen geen risico en koersten af op een verlenging.

De eerste periode extra tijd passeerde zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Opvallend was dat Duitsland nu veelvuldig het balbezit koesterde. ArgentiniŽ kende geen drang meer naar voren en Cruz beleefde een ongelukkige invalbeurt. In de tweede helft van de verlenging werd er aan beide zijden geen risico meer genomen. Fysiek zaten de spelers erdoor heen; Ballack kreeg bijvoorbeeld af te rekenen met een krampaanval. Een strafschoppenserie moest de balans verstoren.

Nadat Neuville, Cruz en Ballack feilloos hun penalty benutten, ging Ayala in de fout. De verdediger zag zijn schuiver worden gekeerd door Lehmann. Vervolgens maakten Podolski en Rodriguez geen fout, zodat het met nog twee beurten voor de boeg 3-2 stond. Borowski breidde de marge uit. Cambiasso kende dus zijn plicht: scoren. De middenvelder schoot op Lehmann, Duitsland verder. In de halve eindstrijd stuit de organisator op de winnaar van de confrontatie tussen ItaliŽ en OekraÔne, die later vanavond in Hamburg in het strijdperk treden.

Lehmann keert de strafschop van Cambiasso

Opstellingen:

Duitsland: Lehmann, Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm; Schneider ( 62. Odonkor), Frings, Schweinsteiger ( 75. Borowski), Ballack; Podolski, Klose ( 85. Neuville) .

ArgentiniŽ: Abbondanzieri ( 71. Franco), Coloccini, Ayala, Heinze, Sorin, Gonzalez, Mascherano, Riquelme ( 72. Cambiasso), Maxi Rodriguez, Tevez, Crespo ( 79. Cruz).


Wedstrijdverloop:

Duitsland 1 – 1 ArgentiniŽ NS 4 - 2

49’ Ayala 0-1
80’ Klose 1-1

3’ Podolski (DUI)
46’ Sorin (ARG) **
60’ Mascherano (ARG)
88’ Rodriguez (ARG)
90+3’ Odonkor (DUI)
95’ Cruz (ARG)
113’ Friedrich (DUI)

Arbiter: Michel (Slw)

Toeschouwers: 72.000

** = geschorst

* Neuville raak 1-0
* Cruz raak 1-1
* Ballack raak 2-1
* Ayala mis 2-1
* Podolski raak 3-1
* Rodriguez raak 3-2
* Borowski raak 4-2
* Cambiasso mis 4-2

Verplichte ondertiteling televisie voor doven

Icoon TelevisieZowel de publieke als commerciŽle landelijke omroepen moeten ondertiteling beschikbaar gaan stellen voor hun Nederlandse televisieprogramma's. Vanaf 1 januari 2007 moet 95 procent van de Nederlandstalige programma's ondertiteld zijn bij de publieke omroep. Bij de commerciŽlen moet minimaal de helft ondertiteld zijn.

Met de maatregel, die vandaag door het kabinet is goedgekeurd, wordt het voor doven en slechthorenden mogelijk om een groot deel van de Nederlandse televisieprogramma's te volgen. Zowel de publieke omroep als de commerciŽle omroepen hebben vier jaar de tijd gekregen om dit doel te behalen.

De ondertiteling waar het hier om gaat is niet de ondertiteling die men normaal gesproken in beeld ziet bij niet-Nederlandstalige programma's. Omdat ook mensen die niet doof zijn de programma's volgen kan het storend zijn om de ondertiteling standaard in beeld te brengen. Daarom gaat het hier om ondertiteling die beschikbaar is via de teletekstpagina's.

De norm van 50 procent van de Nederlandstalige programma's, die voor de commerciŽle omroepen gaat gelden, is nog niet helemaal compleet. De Nederlandstalige zenders RTL4, 5 en 7 kunnen de norm namelijk niet wettelijk opgelegd krijgen. Deze zenders vallen namelijk onder Luxemburgs recht.

Met dank aan Iraqi_Lion voor de submit.

Schumi, DC en Massa ontsnappen aan straf


Michael Schumacher en Felipe Massa van het team van Ferrari en David Coulthard van Red Bull Racing kunnen dit weekend alledrie over een aangepaste Ferrari-motor beschikken.

Het trio verliest echter geen plaatsen op de startgrid in Indianapolis, omdat slechts ťťn bepaald onderdeel en niet de complete motor werd vervangen. "Twee van de vijf zegels op de motoren van wagens 5, 6 en 14 werden verbroken om een dichtingsring te vervangen. Dit gebeurde onder toezicht en met toestemming van de FIA", aldus een woordvoerder van de FIA.

Omdat enkel de ring werd vervangen en niet de complete motor zullen de drie coureurs niet bestraft worden, en hoeven ze dus niet bang te zijn dat ze tien plaatsen teruggezet worden op de startgrid.

Emerson en KakŠ weer op de training

Voor het Braziliaanse nationale elftal was er goed nieuws vanuit de medische staf. Zowel Emerson als KakŠ zijn hersteld van de knieblessures, die het tweetal de afgelopen dagen aan de kant hielden.

"Ze zijn klaar voor het hervatten van de training", aldus een woordvoerder. Emerson en KakŠ stonden daarom vrijdag in het Waldstadion op het veld voor de afsluitende training voor de kwartfinale tegen Frankrijk.

Emerson en KakŠ hielden de klachten over aan de wedstrijd tegen Ghana. Beide middenvelders haalden toen het einde van de wedstrijd niet.

[upd] Trein ontspoord bij Bodegraven

Icoon VervoerEr is vanmiddag op het spoortraject tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn een passagierstrein ontspoord. ProRail zegt dat de trein met ťťn as buiten de rails hangt. De oorzaak is nog onbekend, maar vermoedelijk heeft er een object op het spoor gelegen. Eťn passagier is lichtgewond geraakt. Het treinverkeer op het traject ligt stil.

De ontspoorde stoptrein vertrok uit Utrecht om 15:07 uur, met de bedoeling uiteindelijk aan te komen in Leiden. Reizigers die van dit traject gebruik willen maken moeten rekening houden met vertraging die op kan lopen tot een uur. Omreizen kan eventueel via Schiphol of Den Haag. De stremming zal naar verluidt nog enkele uren duren.

Update 18:25 uur
Bij de ontsporing ter hoogte van Zwammerdam zijn vier gewonden gevallen. Drie mensen konden ter plekke worden behandeld, de andere is naar het ziekenhuis gebracht. Het KLPD zegt dat een treinstel is gaan slingeren en daarna met zijn as buiten de rails terecht is gekomen. Dit kwam mogelijk door het uitzetten van de rails door de hitte. Alle passagiers hebben de trein inmiddels verlaten. Een deel van de passagiers is per bus vervoerd naar de bestemming, de rest is lopend naar huis gegaan of opgehaald door vrienden of kennissen omdat ze in de omgeving woonachtig zijn.

De ontspoorde trein bij Zwammerdam (Foto: Joris bobeldijk)
De ontspoorde trein bij Zwammerdam (Foto: Joris Bobeldijk)

Met dank aan Surveillance-Fiets, MRDB en geldropse_polleke voor de submit.

Wimbledon: Federer door

De Zwitserse titelverdediger Roger Federer heeft zich geplaatst voor de vierde ronde op Wimbledon. Al was hij in zijn partij tegen Nicolas Mahut niet zo oppermachtig als in zijn eerste twee partijen tegen Richard Gasquet en Tim Henman, hij wist de wedstrijd wel in drie sets te winnen, setstanden waren 6-3, 7-6 (2) en 6-4.

Mahut kon tegen Federer lang bogen op een goed lopende opslag, maar verloor door een slechte servicegame toch de eerste set. In de tweede set kreeg Federer wel wat breakkansen, maar Mahut bleef goed serveren en dwong een tie-break af, waarin Federer de sterkste was. In de derde set leek de Zwitser bij 4-3 de beslissende break te plaatsen, maar leverde voor het eerst in de wedstrijd zijn opslag in, waardoor Mahut terug kon komen tot 5-4. De Fransman verloor echter direct weer zijn servicegame en dat kostte hem meteen de partij.

Uitslag 1e vrije training GP Amerika

Zojuist is de eerste vrije training in voorbereiding op de Grand Prix van de Verenigde Staten op het circuit van Indianapolis verreden. De snelste tijd is gereden door Anthony Davidson. Hieronder vind je de volledige uitslag.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix van de Verenigde Staten:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1A. DavidsonHonda1:12.08327
2M. SchumacherFerrari1:12.4583
3R. KubicaBMW1:13.00831
4R. BarrichelloHonda1:13.0905
5J. ButtonHonda1:13.1896
6N. JaniScuderia Toro Rosso1:13.71024
7G. MondiniMidland F11:14.65433
8A. WurzWilliams1:14.74538
9S. SpeedScuderia Toro Rosso1:14.7918
10R. DoornbosRed Bull1:15.01822
11T. MonteiroMidland F11:15.0918
12V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:15.5328
13C. AlbersMidland F11:15.64710
14T. SatoSuper Aguri1:15.97117
15S. YamamotoSuper Aguri1:16.11631
16F. MontagnySuper Aguri1:16.48917
17J. TrulliToyotageen tijd2
18R. SchumacherToyotageen tijd2
19G. FisichellaRenaultgeen tijd3
20F. AlonsoRenaultgeen tijd1
21C. KlienRed Bullgeen tijd1
22K. RšikkŲnenMcLarengeen tijd1
23D. CoulthardRed Bullgeen tijd1
24JP. MontoyaMcLarengeen tijd1
25N. HeidfeldBMWgeen tijd1
26J. VilleneuveBMWgeen tijd2
27F. MassaFerrarigeen tijd
28M. WebberWilliamsgeen tijd
29N. RosbergWilliamsgeen tijd

Buitenlandse boete hier betalen

Icoon File Nederlanders die in een van de lidstaten van de Europese Unie een boete hebben gekregen, krijgen in Nederland hierover een acceptgiro thuis van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Hierbij kun je denken aan snelheidsovertredingen en parkeerboetes. Het kabinet heeft vlak voor haar val ingestemd met een EU-regel van vorig jaar. EU-burgers die in Nederland een boete hebben gekregen moeten die in hun eigen lidstaat betalen.

De regeling geldt niet alleen voor verkeersboetes, maar ook voor boetes die zijn opgelegd door een strafrechter en het betalen van schadevergoedingen. De Tweede Kamer zal in het najaar een oordeel uitspreken. De andere EU-lidstaten hebben al ingestemd met het plan.

Lippi vreest Belgische arbiter niet

De Italiaanse bondscoach Marcello Lippi maakt zich niet druk om de Belgische scheidsrechter Frank De Bleeckere. De arbiter fluit vanavond om 21:00 uur de kwartfinale tussen ItaliŽ en OekraÔne.

De Belg floot ook de laatst verloren wedstrijd van ItaliŽ. In die WK-kwalificatiewedstrijd was SloveniŽ met 1-0 te sterk. Sinds die wedstrijd bleven de Italianen 22 duels op rij ongeslagen.

Lippi heeft gezegd dat hij niet denkt dat het aan de arbiter zal liggen als zijn ploeg in de kwartfinale wordt uitgeschakeld. "Wat er ook gebeurt, ik denk dat de hele wereld kijkt naar de Belgische scheidsrechter. Hij kan gewoon geen fouten maken," aldus Lippi.

Mancebo stopt per direct

Francisco Mancebo heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet. De renner van AG2R staat op de zwarte lijst en mag daarom niet deelnemen aan de Tour de France. In 2005 eindigde hij nog als vierde in de Tour.

"Toen ik vrijdagochtend naar de vergadering met ploegleiders vertrok, wist ik wat mij te wachten stond. Want na het ontbijt wist ik alles. Mancebo zei me al: ik ben weg, ik stop ermee. Dit is een treurige zaak, want Francisco lag heel goed in de groep. Het is zwaar, maar we moesten dit doen als deze sport nog wil overleven," aldus ploegleider Vincent Lavenu.

Mancebo werd al door AG2R direct na de vergadering geschorst.

Dinand (Kane) had seks met vreemden

Dinand Woesthoff van de popgroep Kane laat in de nieuwste editie van het jongerenblad Spam (voorheen de Break Out) weten zijn status van BN'er wel eens te hebben misbruikt om seks te kunnen hebben met volslagen vreemden. De doelgroep van het blad, jongens en meiden van 15 tot 19 jaar, kunnen lezen dat Woesthoff daarbij flink te keer ging.

''Ik heb wel eens mijn bekendheid gebruikt om ranzig uit mijn dak te gaan. Ik wilde weten hoe het is om met iemand het bed in te duiken zonder dat je haar naam weet'', aldus de weduwnaar van Guusje Nederhorst. Volgens Dinand was de ervaring ''best leuk'' en heeft hij daarom meerdere keren geile chicks opgepikt in onder meer de Baja Beach Club in Rotterdam.

Miljoenen Amerikanen verstoken van medische hulp

Icoon BuitenlandsVanaf morgen moeten ruim vijftig miljoen Amerikanen, dat is ongeveer een zesde van de gehele bevolking, kunnen bewijzen dat ze legaal verblijven in de Verenigde Staten. Doen ze dit niet dan kunnen ze geen gebruik maken van Medicaid. Dit is een programma voor gesubsidieerde medische hulp voor armere Amerikanen.

President Bush heeft afgelopen februari een wet getekend die het moet voorkomen dat mensen die illegaal in de VS verblijven gebruik kunnen maken van medische zorg. Het lijkt nu echter zo te zijn dat miljoenen niet over de juiste papieren beschikken, waardoor ze niet meer kunnen beschikken over gezondheidszorg.

The Washington Post meldt dat miljoenen legale burgers worden getroffen. Mensenrechtenactivisten en advocaten zeggen dat groepen geesteszieken, daklozen en dementerende bejaarden niet in staat zijn om een paspoort of geboortebewijs te overleggen.

Een groot deel van de burgers in de VS heeft geen paspoort. Ook een grote groep zwarte vrouwen blijft verstoken van een geboortebewijs. Dit geboortebewijs werd toentertijd niet verstrekt door ziekenhuizen en kraamklinieken in het zuiden van de VS. Zwarte vrouwen werden toen niet formeel geaccepteerd en er werden dus ook geen officiŽle papieren afgegeven.

Bush geeft uitleg over zijn nieuwe wet (Foto: © ANP)
Bush geeft uitleg over zijn nieuwe wet (Foto: © ANP)

Met dank aan Aether voor de submit.

Voorbeschouwing Dag 20

De stilte voor de storm periode van twee dagen is voorbij. Vanmiddag vervolgt het WK met de kwartfinales. Duitsland – ArgentiniŽ en ItaliŽ – OekraÔne zijn de affiches.

Van de acht overgebleven ploegen hebben alleen OekraÔne en Portugal niet het genoegen van een wereldtitel mogen smaken. Welk een verschil met 2002, toen Senegal, de Verenigde Staten, Turkije en Zuid-Korea zich schaarden onder de laatste acht. Gevolg was het uitblijven van klassieke botsingen, op de finale na. Nu staan er in de kwartfinales al twee heuse finalewaardige confrontaties op het programma. Morgen BraziliŽ – Frankrijk, vanmiddag Duitsland – ArgentiniŽ, een ontmoeting tussen de teams die tot nog toe de beste indruk achterlieten.

Duitsland zal om even voor 17.00 uur het Olympiastadion binnentreden met de inmiddels bekende basiself. Gedurende het toernooi heeft bondscoach Klinsmann slechts tweemaal een wijziging moeten aanbrengen op een positie. Michael Ballack en Miroslav Klose kampten met lichte pijntjes, maar zullen gewoon aan de aftrap staan. Bij ArgentiniŽ keert Luis Gonzalez terug in de ploeg, wat ten koste gaat van Esteban Cambiasso. Nicolas Burdisso is nog altijd licht aangeslagen en zal ditmaal worden vervangen door Leandro Cufre in plaats van Lionel Scaloni. Opnieuw starten de tegen Mexico redelijk ingevallen Lionel Messi en Pablo Aimar op de bank.

Duitsland – ArgentiniŽ is een onvervalste WK-kraker. Het is een reprise van de finales van de eindtoernooien van 1986 en 1990. In de eerste eindstrijd kwam Duitsland terug van een 2-0 achterstand om uiteindelijk alsnog te verliezen. Jorge Burruchaga kroonde zich tot matchwinnaar. Vier jaar later nam die Mannschaft revanche in een troosteloos schouwspel. De landen troffen elkaar zestien keer. ArgentiniŽ trok zevenmaal aan het langste eind, Duitsland twee keer minder. In juni 2005 eindigde de voorlopig laatste ontmoeting - in het kader van de Confederations Cup - in 2-2.

ItaliŽ en OekraÔne spelen in Hamburg om het tweede toegangsbewijs voor de halve finales. Naast alle commotie rondom de fraudezaak en de zelfmoordpoging van Gianluca Pessotto zal de Squadra zich weer moeten richten op het voetbal. In ieder geval ontbreekt Alessandro Nesta wegens een dijbeenblessure. Doordat Marco Materazzi een schorsing uitzit, fungeert Andrea Barzagli als logische vervanger. Voorin heeft bondscoach Lippi meer alternatieven. Nu kiest de ťminence grise naar alle waarschijnlijkheid voor Francesco Totti achter het spitsenkoppel Gilardino/Toni.

Ook bij OekraÔne enkele omzettingen. Vyacheslav Svidersky en Andrei Rusol keren terug van een schorsing en zullen hun plaatsen in de defensie weer innemen. Verder mist bondscoach Blochin aanvaller Andrei Voronin. Voor hem in de plaats zal Sergei Rebrov acteren. Andrei Vorobei schuift vermoedelijk wat naar voren. ItaliŽ en OekraÔne speelden vier weken geleden nog 0-0 in een onderlinge confrontatie. Opvallend is dat beide teams elkaar ook tegenkomen in de weg naar EURO 2008.

17.00 uur, Berlijn, Duitsland – ArgentiniŽ:

Vermoedelijke opstellingen:

Duitsland: Lehmann, Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm; Schneider, Frings, Schweinsteiger, Ballack; Podolski, Klose.

ArgentiniŽ: Abbondanzieri, Cufre, Ayala, Heinze, Sorin, Gonzalez, Mascherano, Riquelme, Maxi Rodriguez, Saviola, Crespo.

Scheidsrechter: Lubos Michel (Slw)


21.00 uur, Hamburg, ItaliŽ - OekraÔne:

Vermoedelijke opstellingen:

ItaliŽ: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Barzagli, Grosso; Perrotta, Pirlo, Gattuso, Totti; Toni, Gilardino.

OekraÔne: Shovkovsky, Nesmachniy, Rusol, Sviderskiy, Timoshuk; Shelayev, Gusev, Rebrov, Kalinichenko, Vorobei; Shevchenko.

Scheidsrechter: Franck De Bleeckere (Bel)


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
In de toekomst schiet Duitsland – ArgentiniŽ naar boven bij mijmeringen over het WK 2006. Na een ware klassieker winnen de Albicelestes na verlengingen: 3-4. De invaller Lionel Messi wordt matchwinnaar.

OekraÔne haalt het opnieuw na strafschoppen. Ook ItaliŽ stuit op de hechte defensie en buigt in de ‘loterij’.

TV-tijden vrijdag 30 juni

Vandaag staan de eerste twee wedstrijden van de kwartfinales op het programma. Ook op deze dag zijn er weer vele tv-programma's omtrent het WK, een overzicht hiervan vind je hieronder.

ZenderTijdProgramma
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Eurosport9.00-11.00World Cup Season Legends
Eurosport11.00-11.30World Cup Show
Nederland 211.10-12.00Studio Sportzomer (hh)
SBS612.05-12.35Hart van Oranje (hh)
ARD12.15-13.00Persconferentie
Sport 1.114.45-16.45WK eerder deze week
ARD16.03-17.00WK 2006 live
Nederland 216.30-16.50Voorbeschouwing Duitsland - ArgentiniŽ
Nederland 216.50-18.55Duitsland - ArgentiniŽ (live)
Sport 1.117.00-19.00Duitsland - ArgentiniŽ (live)
ARD17.00-19.05Duitsland - ArgentiniŽ (live)
Nederland 218.55-19.05Nabeschouwing Duitsland - ArgentiniŽ
RTL719.30-20.30Voetbal Insite
Nederland 220.05-20.35WK Journaal
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
ARD20.15-21.00WK 2006 live
Nederland 220.35-20.50Voorbeschouwing ItaliŽ - OekraÔne
Nederland 220.50-22.55ItaliŽ - OekraÔne (live)
Sport 1.121.00-23.00ItaliŽ - OekraÔne (live)
ARD21.00-23.30ItaliŽ - OekraÔne (live)
Talpa21.45-22.05Villa BvD
Talpa22.50-0.00Villa BvD
Nederland 222.55-23.00Nabeschouwing ItaliŽ - OekraÔne
Nederland 223.00-23.50Studio Sportzomer
Eurosport23.15-23.45World Cup Show
Talpa0.30-1.35Villa BvD (hh)
BBC10.35-1.20World Cup Match of the Day
Eurosport1.00-1.30World Cup Show
BBC12.45-4.25WK Voetbal

Wat jij wilt!

Welkom op deze mooie vrijdagmiddag. Het kabinet is net voor het zomerreces gevallen, maar dat interesseert me eigenlijk weinig. Als er nu verkiezingen zouden komen ben ik sowieso volledig los, want er is werkelijk geen partij meer waar ik mij ook maar een beetje in kan vinden. Dus lekker optiefen met z'n allen en in oktober zien we wel weer verder. Dan is het toch kutweer.

Op naar andere zaken. Volgens mij zitten we op de weblog met een redelijk jeugdig publiek zodat ik vandaag eens een klein tipje de deur uit doe. Als, inmiddels, 33 jarige geniet ik met volle teugen van mijn Quarterlife Crisis. Dat is echt dikke humor. Beetje voor je uit staren, mensen afsnauwen en je leven overdenken, zonder er verder iets aan te doen.

Uiteraard niet te verwarren met een Midlife Crisis. Dan schijn je erachter te komen dat je leven redelijk vastgeroest zit en dan ga je als man rare sprongen maken zoals een lekker jong vriendinnetje on the side, of een ruige motor en dan, zoef, de vrijheid tegemoet, of de eerste de beste boom. Allebei kan uiteraard ook: met je vriendinnetje achterop de motor de vrijheid of boom tegemoet. Het grote probleem is natuurlijk, tenminste als ik in mijn directe omgeving kijk, dat de meeste veertigers er al snel achterkomen dat motorrijden na een tijdje best wel saai wordt en dat het eigenlijk best wel lekker was, dat je je eigen vrouw al zo goed kende. Helaas zijn de scheidingspapieren dan al getekend en is je vrouw erachter dat het leven zonder jou best wel ok is, zodat je jezelf alleen in een appartementje vindt met een vriendinnetje waar je zo weinig mee gemeen hebt, dat zelfs de seks vervelend wordt en een motor die buiten op straat staat weg te roesten in de regen.

Maar goed, daar ben ik nog niet aanbeland, dus wellicht kan ik die ellende nog ontwijken. Terug naar mijn Quarterlife Crisis. Volgens de officiŽle lezing van Carp is een Quarterlife Crisis het niet kunnen omgaan met de vloedgolf aan professionele en persoonlijke keuzen waar dertigers mee geconfronteerd worden. Slachtoffers van de Quarterlife Crisis hebben een goede opleiding, een mooie baan en geld, maar leven in permanente angst dat het gras elders groener is. Carp komt zelfs met een 5-stappenplan om je crisis te verslaan.

Ze missen hier alleen wel een belangrijk puntje. Want wat ik zelf merk als ik uit het raam zit te staren en mijn leven overdenk, is dat ik een aantal zaken verzuimd heb te doen die mij op dit moment toch aardig essentieel lijken op het vlak van verkeerde keuzen. De studie rechten die ik nooit heb afgemaakt bijvoorbeeld. Of de beslissing om niet in te gaan op het voorstel van het meisje dat uitnodigend haar ontblote borsten op mijn gezicht drukte. Of de aanbieding die ik kreeg om in het buitenland te gaan werken. Zo kan ik helaas nog even doorgaan.

De tip zo vlak voor het weekend is daarom deze: doe wat je wilt. Laat je niet tegenhouden door je angsten of remmingen. Spreek dat onwijs lekkere ding in de bar eens aan. Vertel eens iemand wat je er werkelijk van vindt. Bedenk wat je wilt uit het leven en begin daar nu alvast aan te werken. Twijfel je: gewoon doen. Als je intuÔtie niet klopt, merk je het snel genoeg. En dan ga je een paar keer op je bek en voel je je de volgende dag klote. Lekker belangrijk. Haal je schouders op en denk: 'ik heb het in ieder geval geprobeerd en dat is al meer dan de meeste kunnen zeggen.' Ik kan je garanderen dat je je uiteindelijk nog verrotter voelt als je terugkijkt op je leven en je alle kansen ziet die je gemist hebt.

Honkballer Van 't Klooster jaar geschorst

De strafcommissie van de Nederlandse honkbalbond KNBSB heeft Dirk van 't Klooster voor ťťn jaar geschorst wegens het gebruik van cannabis.


Op 29 april van dit jaar werd de 30-jarige international van Kinheim positief bevonden bij een controle na de uitwedstrijd tegen Almere '90. De schorsing geldt ook voor wedstrijden van het Nederlands team, daarin is Van 't Klooster een basisspeler.

Rijders willen nieuwe regels safety-car

Een aantal coureurs heeft bij de FIA aangedrongen op een regelverandering omtrent de safety-car-procedure. Dit nadat bij de vorige GP, die in Canada, een aantal coureurs bleven hangen achter achterblijvers toen de baan weer vrijgegeven werd.

De coureurs willen nu dat achterblijvers voorbij de safety-car gelaten worden, zodat ze achteraan het veld aan kunnen sluiten en ze de kop niet ophouden. Dit gebeurt op dit moment al in de Amerikaanse Champ Car-series.

Onder de rijders die de regelverandering liever vandaag dan morgen zouden hebben bevindt zich ook Giancarlo Fisichella. "Het is tijd om het te veranderen", zei de Italiaan tegen Autosport. "In Canada zat ik achter zes of zeven achterblijvers. Michael Schumacher lag derde en was heel ver weg. Felipe Massa lag vijfde en zat vlak achter me. Dat was een groot nadeel voor me en ik denk dat we daar in de toekomst iets aan moeten doen."


De safety-car

Arnold wil geen bondscoach worden

De huidige assistent-coach van het Australische nationale elftal, Graham Arnold, wil geen bondscoach worden. De Australische voetbalbond FFA is op zoek naar een vervanger voor Guus Hiddink, maar Arnold ziet die baan niet zitten.

"Ik moet nog bedenken wat ik precies ga doen na dit WK", aldus de 43-jarige assistent-coach. "Maar ik wil de baan in elk geval niet fulltime."

Arnold heeft de Australische voetbalbond wel aangeboden om de ploeg door de kwalificatie voor de AziŽ Cup in 2007 te loodsen. "Ik wil die taak op mij nemen tot er een nieuwe bondscoach is gevonden. Ik denk dat de FFA dat ook wil."

Dieven jatten 15.000 liter benzine

Icoon OpmerkelijkOveral heeft men last van dieven, ze stelen geld, juwelen, auto's en wat nog meer. In AustraliŽ is echter een heel opmerkelijke diefstal gepleegd. De Australische politie is namelijk een onderzoek gestart naar de diefstal van zo'n 15.000 liter benzine van een tankstation in het westen van Sydney.

De eigenaar van het tankstation had geen idee dat hij beroofd werd, totdat een klant gisterochtend klaagde dat een pomp het niet deed. Toen de pompbeambte de ondergrondse tank ging checken, kwam hij tot de conclusie dat er daar een paar dingen weg waren, waaronder 15.000 liter benzine ter waarde van ongeveer 20.000 Australische Dollar. De politie denk dat de benzine woensdagavond gestolen is.

Opstellingen Duitsland - ArgentiniŽ

Om 17.00 uur start het duel tussen Duitsland en ArgentiniŽ, de eerste kwartfinale op dit wereldkampioenschap. Hieronder vind je de opstellingen.

Bij Duitsland is het elftal een blauwdruk van de voorgaande wedstrijden. De Argentijnse keuzeheer Josť Pekerman heeft Saviola geslachtofferd ten faveure van Tevez. Verder speelt Coloccini in plaats van de nog altijd geblesseerde Burdisso en lost Gonzalez (die weer is hersteld na een kwetsuur) Cambiasso af.


Duitsland: Lehmann, Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm; Schneider, Frings, Schweinsteiger, Ballack; Podolski, Klose.

ArgentiniŽ: Abbondanzieri, Coloccini, Ayala, Heinze, Sorin; Gonzalez, Mascherano, Riquelme, Maxi Rodriguez; Tevez, Crespo.

Scheidsrechter: Lubos Michel (Slw)

Ivanauskas blijft manager van Hearts

Na het seizoen bij Heart of Midlothian tot een goed einde te hebben gebracht als interim-manager, zal Valdas Ivanauskas in vaste dienst treden bij de Schotse club.

"Ik heb mijn verlangen om hoofdcoach te worden nooit onder stoelen of banken gestoken. Komend seizoen wordt een grote uitdaging voor de club. We zullen met veel druk moeten zien om te gaan. Ik ben er zeker van dat we progressie zullen boeken, want we hebben de beschikking over een aantal uitstekende spelers," aldus Ivanauskas.

In maart van dit jaar nam hij de taken over van Graham Rix. Ivanauskas leidde Hearts naar de tweede plaats in de competitie en legde beslag op de Schotse FA Cup. Volgend seizoen komt de club uit in de voorronde van de Champions League.

Mishandeling Nederlander in KroatiŽ krijgt staartje

Icoon BuitenlandsDe mishandeling van de Nederlandse fotograaf Ad van Denderen en de manier waarop de Kroatische politie hierop reageert, bewijst dat het land niet klaar is voor de EU. Zo betoogt europarlementariŽr Max van den Berg (PvdA).

Ad van Denderen, een internationaal bekende fotograaf, was vorige week vrijdag op een druk strand van de Kroatische stad Split aan het werk voor een fotoreportage. Hij had nog maar net enkele foto's gemaakt van de baai, waarna hij werd belaagd door twee mannen. Deze sloegen hem meerdere malen in het gezicht. Even later werd hij, onder het toeziend oog van omstanders, door vijf man in elkaar gerost. Hij heeft hier een hersenschudding en negen hechtingen in zijn gezicht aan over gehouden.

Toen Van Denderen aangifte wilde doen bij het politiebureau, weigerden de politiemensen de aangifte op te nemen. In plaats daarvan moest hij, op straffe van verblijf in de cel, zijn camera's en films inleveren. Ondanks druk van de Nederlandse ambassade in Zagreb, gaf de politie niet thuis.

EuroparlementariŽr Van den Berg gaat dit vanmiddag aankaarten bij eurocommissaris Olli Rehn (die gaat over uitbreiding van de EU). Hij eist dat deze kwestie tot op de bodem wordt uitgezocht. "Dit is een heel ernstig incident, zeker voor een land dat bezig is met de toetredingsprocedure. KroatiŽ beweert er klaar voor te zijn en zegt voorop te lopen op de Balkan, maar dit toont het tegendeel. Iemand kan overal in elkaar worden geslagen, maar een slachtoffer dat als dader wordt behandeld, dat wijst op een falende rechtsstaat".

Volgens de mishandelde fotograaf wijst het incident niet op een anti-Nederlanders houding, maar is dit de manier waarop de Kroatische politie omgaat met buitenlanders in het algemeen. Van Denderen: "Het politieoptreden was erger dan de mishandeling. Dat kan je overal overkomen. Dat je zo wordt behandeld door de autoriteiten vind ik weerzinwekkend." Woensdag is Van Denderen op bezoek geweest bij de Kroatische ambassadeur in Nederland. "Dat was goed, hij was de eerste die zijn excuses aanbood."

Ad van Denderen
Ad van Denderen na de mishandeling

Balkenende wil missionair verder

Icoon Politiek Minister-president Jan Peter Balkenende wil het liefst dat het kabinet missionair verder gaat, zodat het de begroting van volgend jaar nog kan maken. Ook vindt hij de missionaire status van belang in verband met de militaire missie in Uruzgan. Hij benadrukte wel dat het kabinet dit niet meer zal beslissen. De koningin besluit na een consultatieronde met ondere andere de fractievoorzitters hoe het verder moet. Balkenende heeft vandaag bij de koningin het ontslag van het kabinet ingediend. Het lijkt erop dat de verkiezingen in ieder geval dit jaar nog gehouden zullen worden.

Een missionair kabinet kan in de huidige situatie tot stand komen als CDA en VVD samen een minderheidskabinet vormen. Dit minderheidskabinet is dan afhankelijk van steun van oppositiefracties. De fracties LPF en D66 steunden vaak het kabinetsbeleid, waardoor het minderheidskabinet wellicht genoeg meerderheden in de Tweede Kamer zou kunnen halen. De fractievoorzitters Maxime Verhagen van het CDA en Mark Rutte van de VVD zijn voor deze variant. Dergelijke kabinetten zijn er in de geschiedenis al meerdere malen geweest. Deze variant is mogelijk, omdat de Tweede Kamer het vertrouwen in het kabinet niet heeft opgezegd.

De koningin zou ook kunnen kiezen voor een lijmpoging. Daarbij zouden er consessies gedaan worden aan D66, waardoor het kabinet verder kan regeren tot aan mei 2007. Deze variant lijkt vrijwel onmogelijk, doordat de kabinetsleden van D66 uit het kabinet gestapt zijn. Daarbij heeft de D66 fractie het vertrouwen in het gehele kabinet opgezegd.

De koningin kan ook kiezen voor het zo snel mogelijk uitschrijven van nieuwe verkiezingen. Het kabinet blijft dan demissionair tot het nieuwe kabinet aantreedt. Een demissionair kabinet kan geen controversiŽle besluiten meer nemen, maar mag alleen 'op de winkel passen'. Vooral de linkse oppositie van PvdA, GroenLinks en SP zien deze variant zitten.

Balkenende heeft achteraf "geen plezierig gevoel" bij de motieven van D66. Hij vindt dat er geen zakelijke discussie mogelijk was met D66, maar dat zij razendsnel en misschien wel doelbewust aangestuurd heeft op de val van het kabinet.


Icoon Politiek
Jan Peter Balkenende biedt zijn ontslag aan bij de koningin

Henin weer vlotjes door

Justine Henin-Hardenne heeft de eerste week op Wimbledon afgesloten met opnieuw een glansrijk optreden. Ditmaal liet ze Anna Chakvetadze geen schijn van kans: 6-2, 6-3.

Henin imponeerde met gevarieerd spel en maakte zeer weinig fouten. Chakvetadze kon weinig beginnen, al kraakte ze in het tweede bedrijf een keer de service van Henin. De Russin zelf werd echter driemaal gebroken. De partij werd nog even opgehouden doordat een ballenmeisjes flauwviel in de prangende hitte. In de achtste finales stuit Henin op Daniela Hantuchova of Katarina Srebotnik. De Waalse wil na vijf jaar eindelijk weer eens de finale halen op het fameuze grastoernooi.

De Rooy: "Gemengde gevoelens"

Met gemengde gevoelens verliet Theo de Rooij vandaag de vergadering, die de teambazen en de leiding van de Tour de France hadden belegd. Gisteren besloten de ploegen al om op grond van de ethische code alle bij de Spaanse dopingzaak betrokken renners uit te sluiten van Tourdeelname.

"Het is een zware klap die we als wielersport vandaag uitgedeeld krijgen. Het zou nu gaan om vijftig wielrenners, maar er is een lijst van 200 sporters. Ik hoop dat die andere namen ook snel naar buiten komen", aldus De Rooij, directeur van de Rabobank.

Enige opluchting was er ook bij de Nederlander. Gisteren vielen de namen Denis Mentsjov en Juan Antonio Flecha, renners van Rabobank, die op een lijst zouden voorkomen van de Spaanse justitie. Een dag later bleven de namen van onder anderen Ullrich, Basso en Mancebo gehandhaafd, maar waren Mentsjov en Flecha opeens geen betrokkenen meer. "Feiten en fictie worden in deze wereld vaak verward. Natuurlijk voel ik enige opluchting dat wij er niet bij betrokken zijn. Maar eigenlijk heb ik er nooit aan getwijfeld. Ik hoop dat we nu zo snel mogelijk weer kunnen overgaan op fietsen."

[upd] Grote brand bij papierrecyclingbedrijf

Icoon BrandOp dit moment woedt in Breda een zeer grote brand bij een papierrecyclingbedrijf. Een loods met oud papier van het recyclingbedrijf Van Puijfelik aan de Speelhuislaan staat in lichterlaaie. De brandweer is met groot materiaal ter plaatse. De grote rookpluim is overal boven de stad te zien.

Inmiddels heeft de brandweer de vijftig aanwezige spuitgasten moeten terugtrekken in verband met de enorme rookontwikkeling en hitte. Of er gevaarlijke stoffen vrijkomen wordt op dit moment door de brandweer bepaald.

Gisteravond was er ook al een brand op slechts enkele honderden meters van het recyclingbedrijf. Die brand heeft in een huisvuilcentrale en opslag van gft-afval gewoed. De gemeente zit daardoor nu met een afvalverwerkingsprobleem en voerde vanochtend crisisberaad over wat te doen met al het huisvuil.

De oorzaak van de brand bij Van Puijfelik is nog niet helemaal duidelijk. Het zou mogelijk gaan om een technische storing in de sorteermachine. Hierdoor ontstond brand op meerdere plaatsen in de loods.

Update 14:56 uur
De brandweer bestrijdt het vuur met vijf tankautospuiten, een schuimblusser en een hoogwerker. Inmiddels is een zogenaamde crashtender, een enorme rijdende watertank met 8000 liter water, van de vliegbasis Gilze-Rijen in aantocht. Er is assistentie gevraagd bij alle korpsen uit de regio. Omwonenden en bedrijven uit de buurt moeten hun ramen en deuren gesloten houden.

De brand is goed te zien in de omgeving
De brand is goed te zien in de omgeving (Foto: © ANP)


Met dank aan cyble, woessie en Kesus voor de submit.

Aragonťs stapt niet op

De Spaanse bondscoach Luis Aragonťs zal niet vertrekken. De oefenmeester liet na afloop van de WK-uitschakeling door Frankrijk nog weten een ontslag te overwegen.

De Spaanse voetbalbond is echter zeer content over het werk van Aragonťs, die in twee jaar tijd slechts ťťn nederlaag leed. ”De bond was te spreken over mijn werk. Dit heeft me ertoe gebracht om te blijven.” Spanje beleefde een redelijk WK, maar werd (weer) in een vroegtijdig stadium geeŽlimineerd. Op weg naar EURO 2008 dient La Selecciůn af te rekenen met onder andere Denemarken, Zweden en Letland.

Hoeren hielden vliegmedewerkers wakker

Icoon BizarZes werknemers van de Engelse luchtvaartmaatschappij British Airways hebben geklaagd dat ze te moe waren om te werken. Dit kwam doordat ze alsmaar wakker werden gehouden door hoeren en pooiers in hun hotel.

De stewards en stewardessen vertelden te moe te zijn om te vliegen omdat ze in een hotel waren gezet dat ook gebruikt werd door prostitiuees. Ze klaagden zich onveilig te voelen en ze achtten het onmogelijk te slapen. Sommige van hen vertelden zelfs dat hun deur niet op slot kon en dat pooiers hun kamer probeerden binnen te komen.

V Power Race Game (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "V Power Race Game" en hier kruip je achter het stuur van de auto die de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen. Zet de snelste tijd neer en versla je tegenstanders of daag je vrienden uit om tegen je te racen. Maar laat wel even weten wat jullie snelste tijd is.

Mogelijk nieuwe audioboodschap Bin Laden

Icoon TerrorismeEr zou een nieuwe audioboodschap van Osama bin Laden opgedoken zijn. Op een website van extremistische moslims is een audioboodschap te horen die mogelijk van Osama bin Laden is. Bin Laden vertelt in de opname dat hij de dood van Abu Musab al-Zarqawi betreurt. Al-Zarqawi wordt door Bin Laden 'de leeuw van de jihad' genoemd.

Bin Laden keurt verder de aanvallen van al-Zarqawi op Iraakse burgers goed. Hij zegt dat al-Zarqawi goed wist wat hij moest doen, zich richten op de bezetters. In het specifiek de Amerikanen. Mensen die zich er niet mee bemoeien worden met rust gelaten, maar mensen die met de Amerikanen samenwerken worden gedood.

Bin Laden toont in de boodschap ook nog duidelijk zijn vechtlust tegen de Amerikanen. Hij zweert de oorlog tegen de VS overal ter wereld voort te zetten. "Zowel in Irak als in Afghanistan, SomaliŽ en Soedan. Tot jullie al je geld hebben verspild en jullie verslagen terugkeren naar je land, net zoals we jullie hebben verslagen in SomaliŽ", aldus de terroristenleider.

Een Amerikaanse terrorisme-expert zegt tegen persbureau Reuters dat hij niet twijfelt aan de authenticiteit van de opname. Ondanks dat dit de vierde band dit jaar is die aan Bin Laden wordt toegeschreven zegt hij dat "dit een onderdeel van de voortdurende propagandacampagne van al-Qaeda is, en een poging van Bin Laden om te proberen te bewijzen dat hij nog steeds relevant is."

Met dank aan Zwaffel voor de submit.

Spectaculaire aankopen voor Real Madrid

Aanstaande zondag wordt de nieuwe preses van Real Madrid gekozen. Dit jaar doen vijf kandidaten mee, en net zoals bij elke verkiezing worden ook nu de meest spectaculaire aankopen belooft aan de Madrileense ‘socios’.
Op de lijstjes van de potentiŽle voorzitters staan ook twee Nederlandse namen, Arjen Robben en Khalid Boulahrouz. De verdediger van HSV staat op het lijstje van Lorenzo Sanz, die verder ook Michael Carrick (Tottenham Hotspur), Emerson en Gianluca Zambrotta (beiden Juventus) en Fernando Gago (Boca Juniors) wil aantrekken. Sanz is geen onbekende in Madrid, in de periode 1995-2000 stond hij ook al aan het roer bij De Koninklijke.

Arjen Robben staat op het verlanglijstje van Ramon Calderon. Behalve de aanvaller van Chelsea staat ook de Braziliaan KakŠ, nu nog spelend voor AC Milan, op het lijstje.

Andere spectaculaire namen komen we tegen op de lijst van Arturo Baldasano. Als hij verkozen wordt tot de nieuwe president, spelen Mahamadou Diarra (Olympique Lyon), Joaquin SŠnchez (Real Betis Sevilla), Cesc Fabregas en Josť Antonio Reyes (beiden Arsenal) komend seizoen voor Real Madrid.
Juan Palacios heeft zijn zinnen gezet op onder andere oud-Ajax spits Zlatan Ibrahimovic en Zambrotta van Juventus. Ook Andres Iniesta, spelend voor aartsrivaal Barcelona, is welkom in het Estadio Santiago Bernabťu.

Juan Miguel Villar Mir belooft geen spelers maar een trainer. Hij hoopt met Arsene Wenger de juiste man aan boord te hebben. De Franse oefenmeester krijgt vervolgens de vrijheid om zelf een eigen team samen te stellen.

Vrouw eet 119 spijkers

Icoon OpmerkelijkVerschillende dokters hebben vandaag zo'n 119 verroeste spijkers uit de maag van een geestelijk gestoorde vrouw gevist. De 43-jarige Vietnamese kwam naar het ziekenhuis om te klagen over een chronische maagpijn.

Toen dokters haar gingen onderzoeken bleek de dame een zak met spijkers ingeslikt te hebben. De spijkers waren verroest, wat erop duidde dat ze ze al enkele maanden van te voren had ingeslikt.

"Nadat we een rŲntgenfoto hadden gemaakt van haar maag, zagen we rare objecten en besloten we zo snel mogelijk te opereren", vertelde Dr Tran Van Nam van het ziekenhuis van Can Tho City, Vietnam.

De spijkers waren zo'n 7 ŗ 8 cm lang. Ze hadden de maag van de vrouw geschaafd, maar geen serieuze verwondingen achtergelaten.

Master of Horror maakt videogame

Als Steven Spielberg een deal sluit met EA om games te produceren, kun je er vergif op innemen dat er spoedig anderen zullen volgen.

Wes Craven besloot om na "Wes Craven's Principles of Fear", waar hij slechts zijdelings bij betrokken was, nu zelf maar eens het heft in handen te nemen.
Wat voor heft het precies is, weten we op dit moment nog niet, Craven wil alleen kwijt dat hij een originele videogame gaat maken. Zelfs het platform, de developer en uitgever zijn niet bekend.

Mieren bepalen afstand met 'stappenteller'

Icoon Wetenschap Mieren gebruiken een ingebouwde 'stappenteller' in hun poten om afstanden te meten. Door te tellen hoeveel stappen ze zetten, weten ze hoe ver het lopen is naar het nest. Dat concluderen Duitse en Zwitserse wetenschappers in een artikel in Science.

De wetenschappers gebruikten voor hun experimenten de mierensoort Cataglyphis fortis, die normaal in de Sahara voorkomt. Deze mieren halen hun voedsel vaak ver van het nest vandaan, maar weten het nest altijd terug te vinden.

Om de hypothese te testen dat het aantal stappen van belang was, werd een gecontroleerde omgeving gebruikt. De mieren kregen eerst de kans om naar een voedselbron op een vaste afstand te lopen. Na minstens ťťn dag training werden ze bij de voedselbron opgepakt, waarna hun pootjes werden gemanipuleerd. De poten werden langer gemaakt door middel van een soort stelten, ze werden ingekort, of ze werden even lang gelaten.

Nadat de lengte van hun poten was beÔnvloed kregen de mieren de kans om het nest te zoeken. De mieren met normale poot-lengte bleken dat zonder problemen te kunnen. De mieren met korte pootjes bleken echter het nest veel te dichtbij te zoeken, terwijl de mieren op stelten pas een stuk verderop naar het nest op zoek gingen. Mieren waarbij de poot-lengte al meteen vanaf het begin was beÔnvloed, bleken geen moeite te hebben met de afstand.

Het is nog niet bekend op wat voor manier de stappenteller van de mieren werkt; daarvoor is meer vervolgonderzoek nodig.


Uitzendtijden GP Amerika

De tiende race van de Formule 1 komt er al weer aan. Ook voor deze race hebben we de uitzendtijden weer op een rij gezet, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Canvas (BelgiŽ) en RTL (Duitsland).

Vrijdag 30 juni:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS623.30 - 23.50Samenvatting vrije trainingen

Zaterdag 1 juli:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL15.45 - 17.15Derde vrije training
RTL18.55 - 20.15Kwalificatie
SBS618.55 - 20.15Kwalificatie

Zondag 2 juli:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS609.35 - 10.50Kwalificatie (hh)
RTL17.45 - 21.30Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
SBS618.00 - 21.00Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Canvas00.10 - 02.10Race (niet live)

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

UEFA wil snelle afhandeling fraudezaak

De UEFA hekelt het besluit van onderzoeksrechter Cesare Ruperto om het omkopingsproces in ItaliŽ maandag voort te zetten.

Pas na afloop van het omvangrijke proces is de eindstand van de Serie A bekend ťn kunnen de deelnemers aan de Europese competities worden aangewezen. Wegens de fraudezaak, waarin AC Milan, Juventus, Lazio Roma en Fiorentina worden verdacht, kon ItaliŽ al geen clubs inschrijven voor het Intertoto-toernooi. ”Indien noodzakelijk zijn we bereid het moeilijke besluit te nemen om alle Italiaanse clubs uit de Europese competities te schrappen”, aldus een woordvoerder van de UEFA.

De deadline ligt op 27 juli. Volgens speciale aanklager Guido Rossi is die streefdatum haalbaar: ”Ik ben rustig over de situatie. De rechtszaak zal maandag worden hervat, en de deadlines worden gehaald.” Het proces is gisteren van start gegaan, maar om enkele deelnemende clubs meer voorbereidingstijd te geven, is de zaak getild tot over het weekeinde.

Caravan Conkers (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Caravan Conkers" en het is een spel van de populaire 'Top Gear' serie. Je gaat hier een wedstrijdje met caravans houden, alleen op een aparte manier. En als je daar genoeg van hebt dan zijn er ook nog andere leuke spellen op de site. Veel plezier.

Albers en Monteiro verzoenen zich na aanvaring

Teamgenoten Christijan Albers en Tiago Monteiro hebben zich verzoend na hun aanvaring tijdens de Grand Prix van Canada. De Portugees heeft zijn excuses aangeboden, en zei dat alle problemen daarmee uit de weg zijn.

"Ik ben meteen na de race naar Christijan gestapt en heb mijn excuses aangeboden. Ik ramde hem ook niet opzettelijk. Ik maakte gewoon een foutje en raakte zijn wagen. Ik had er dan ook geen probleem mee om me te verontschuldigen bij Christijan", aldus Monteiro tijdens een persconferentie.

Feit blijft wel dat de twee teamgenoten elkaar geen duimbreed toegeven. Ook tijdens de Grand Prix van Monaco ramden de beide Midland-coureurs elkaar bijna van de baan.

Nederlanderschap kwijt bij valse gegevens

JustitieVreemdelingen die vůůr 1 april 2003 een Nederlands paspoort hebben verkregen op basis van valse gegevens, worden geacht niet het Nederlanderschap te hebben verkregen. Van personen die na die datum op dezelfde illegale wijze aan een paspoort zijn gekomen, moet hun Nederlanderschap worden ingetrokken. Dit heeft de Hoge Raad vandaag bepaald.

Het hoogste Nederlandse rechtscollege verwees hiermee een uitspraak van het Haagse Gerechtshof naar de prullenbak. Het Hof oordeelde eerder dat iemand die in de jaren 90 op basis van valse gegevens een paspoort had verkregen, onder een nieuwe wet viel die na 1 april 2003 van kracht werd. De Hoge Raad oordeelt dus dat dit niet zo is.

Sinds de affaire rond Ayaan Hirsi Ali is er een discussie ontstaan over de uitvoering van de huidige wet. Minister Rita Verdonk oordeelde eerder dat Hirsi Ali niet werd geacht het Nederlanderschap te hebben verkregen, omdat ze een valse naam en geboortedatum had gebruikt. Die zienswijze was dus op zich correct, alleen bleek dat de naam die Hirsi Ali had gebruikt toch mocht volgens het Somalische recht. Vandaar dat ze haar paspoort mocht behouden. Aan de vervalste geboortedatum werd niet zwaar getild.

De wet die sinds 2003 van kracht is, regelt dat naturalisatiebesluiten in beginsel geldig zijn totdat ze worden ingetrokken. Onder de oude wet werd een naturalisatie automatisch als niet uitgevoerd bestempeld wanneer er fraude in het spel was. Nu moet het Nederlandersschap dus specifiek worden ingetrokken. Dat intrekken kan als de aanvraag voor het Nederlanderschap berust op een valse verklaring, bedrog, het verzwijgen van relevante informatie of het gebruiken van valse of fictieve persoonsgegevens.

Millar: "Ik kan het ook zonder doping"

Hoe ironisch: net nu de Tour de France verkeert in een grote dopingcrisis maakt zondebok David Millar zijn rentree in het wielerpeloton.

De inmiddels 29-jarige Millar zat een tweejarige schorsing uit wegens het gebruik van EPO. Zaterdag start de Brit, nu in de kleuren van Saunier Duval, voor het eerst sinds 2004 in een officiŽle koers. ”Ik wil bewijzen dat het ook zonder doping kan”, zegt Millar, in 2000 nog de beste in de openingstijdrit. ”Ik ben nu honderd procent clean. In de jaren die me nog resten in mijn carriŤre zal ik de fans, mijn collega's en de journalisten ervan moeten overtuigen dat ik nu een eerlijk renner ben.”

Millar is meteen zeer ambitieus: ”Voor mij is de proloog erg belangrijk, ik heb er lang voor getraind, maar David Zabriskie is de grote favoriet. Ik ben hier vooral om weer profwielrenner te zijn. Ik ben nu een beter renner dan ik twee jaar geleden was.” De tijdrijder denkt dat het cyclisme wellicht nooit helemaal dopingvrij zal zijn: ”Om eerlijk te zijn: I don't give a shit. Ik besef ook wel dat je nooit honderd procent zeker kan zijn dat er geen bedrog in het spel is, maar dat is in alles zo, ook buiten de sport.”

'Val kabinet slecht voor economie'

Icoon Economie De werkgeversorganisatie MKB-Nederland vindt de val van het kabinet-Balkenende II slecht voor de economie van Nederland. "Dit is een nieuwe knauw voor het consumenten- en producentenvertrouwen, dat pas net weer omhoog ging", zegt de voorzitter Loek Hermans. "Het gaat net weer wat beter met de Nederlandse economie. Juist nu zit niemand te wachten op een instabiele periode. Dat is heel slecht voor Nederland". Hij denkt dat 2007 een verloren jaar gaat worden, omdat "de begroting voor 2007 nu wegvalt". Hij hoopt dat het kabinet missionair kan blijven tot na de jaarwisseling. Kort daarna zouden dan verkiezingen gehouden kunnen worden.

De werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt het "tragisch en onbegrijpelijk" dat het zo ver is gekomen dat het kabinet is gevallen. "Onderzocht moet worden of het toch mogelijk is dit kabinetsbeleid voort te zetten. Alles is beter dan een kabinetscrisis. De economie draait weer goed. De val van het kabinet is niet goed voor het consumentenvertrouwen en dus ook niet voor het bedrijfsleven", zo liet de organisatie weten. Er moet volgens hen nog dringend een aantal dingen gebeuren om het economisch fundament te versterken. Ze kunnen de val van het kabinet niet uitleggen. "Waar gaat het nou over? Er is geen verschil van mening over het financiŽle en sociaal-economische beleid. Het is een conflict over personen".

Ondanks dat de vakbond CNV niet al te goed kon opschieten met het kabinet-Balkenende II, staat voorzitter Renť Paas "niet te juichen" bij de val van het kabinet. "De economie herstelt zich, het vertrouwen ook. Dit is juist het moment voor belangrijke sociale investeringen". Ook hij begrijpt de reden van de val niet. "Het ziet ernaar uit dat we nu moeten wachten op een volgend kabinet voor maatregelen die dringend noodzakelijk zijn. Het gehakketak rond een paspoort levert ons allemaal een half jaar verlies op".

Alleen de vakcentrale FNV is verheugd op de val van het kabinet. "Eindelijk. Er is door dit kabinet al teveel leed aangericht. Dat stopt nu", aldus voorzitter Agnes Jongerius. Ze vinden dat het vanaf nu moet gaan om "dingen die mensen echt bezig houden. Zoals: hoe vind ik een baan en hoe houd ik mijn baan?". Ze vinden het kabinet-Balkenende II een kabinet dat groepen burgers tegen elkaar opzette. "Ze bezuinigde waar het moest investeren. Nederland verdient beter". Ze verwachten een nieuw kabinet die socialer beleid zal maken "dan het afbraakbeleid van Balkenende".

Juni was droog en warm

Icoon Weer De (bijna) afgelopen maand was erg warm en droog, met meer zon dan gemiddeld. In het oosten van het land was er zelfs sprake van extreme droogte. Ook de komende tien dagen zijn naar verwachting nog warm en droog, met af en toe temperaturen van boven de dertig graden. Dit kan mogelijk droogteproblemen veroorzaken. Dat meldt het KNMI vandaag.

Gemiddeld viel er in het hele land 28 millimeter neerslag, terwijl 71 millimeter normaal is. Op veel plaatsen in het oosten van het land viel zelfs minder dan 10 millimeter neerslag. Het is zeer uniek dat zo'n groot gebied zo droog blijft. Sinds de weermetingen begonnen in 1901 is dat slechts drie keer eerder voorgekomen.

De temperatuur lag deze maand met 16,7 graden ook hoger dan het langjarig gemiddelde (15,2). Bovendien scheen de zon 255 uur, waar 192 uur normaal is.

Maradona vraagt om revanche

Diego Armando blijft nauw verbonden met de Argentijnse voetbalploeg. Hij heeft de spelers gevraagd wraak te nemen op de verloren WK-finale van 1990.

"Ik heb ze verteld dat de Duitsers me hebben beroofd van de wereldcup en me hebben laten huilen", vertelde Maradona. In de finale verloor ArgentiniŽ van Duitsland na een in hun ogen onterecht gegeven strafschop. "Ze moeten dat in hun achterhoofd houden. Als je in de weg wilt lopen, doe dat dan met verstand. En als je de bal hebt, voetbal dan. Dat is van levensgroot belang"

Maradona heeft veel vertrouwen in een goede afloop voor ArgentiniŽ. Hij relativeert de kracht van Duitsland. "Natuurlijk is het een zware tegenstander. Maar let wel dat ze tegen Costa Rica, Polen, Ecuador en Zweden hebben gespeeld. Ze hebben nog niet tegenover een shirt als de onze gestaan, zo rijk aan voetbalhistorie."

Maradona was tot nog toe tijdens alle wedstrijden van de Argentijnen te vinden op de tribune. Als een fanatieke supporter volgde hij hartstochtelijk de duels van zijn 'zonen'. Hij herkent zich vooral in Lionel Messi, het nieuwe Argentijnse wonderkind, waar hij helemaal gek van is.

Ronaldo mist waarschijnlijk Engeland

Cristiano Ronaldo zal hoogstwaarschijnlijk niet aan de aftrap verschijnen voor het kwartfinaleduel met Engeland. De Portugees miste vandaag de training wegens zijn dijbeenblessure.

Ronaldo raakte tijdens de ‘Slag van Neurenberg’ tegen Nederland (1-0) geblesseerd aan zijn dijbeen door een charge van Khalid Boulahrouz. Na 34 minuten liet hij zich vervangen door Sim„o. In eerste instantie leek de kwetsuur mee te vallen, maar het herstel blijkt toch traag te verlopen. Bondscoach Scolari kan eveneens niet beschikken over de geschorsten Costinha en Deco.

Japanse developers negatief over PS3

Er is al veel gemeld over de PS3, de prijs van het apparaat en de meningen van consumenten hierover. Het Japanse magazine Ge-Maga heeft nu echter een onderzoek gehouden onder de Japanse developing community. Ge-Maga is het oudste games magazine in Japan, dus de uitslagen van dit onderzoek kunnen toch wel serieus genomen worden.

Het grootste punt van bezorgdheid is de prijs, net als bij de consument. Maar liefst 90.29% vind de PS3 te duur, tegenover 9.71% die de prijs precies goed vinden. Eťn van de developers grapte zelfs "Dit is meer dan m'n maandelijkse huur".

Er werd echter niet alleen over de prijs gepraat met de developers. Zo is 56.31% teleurgesteld dat Sony met twee hardware modellen op de markt komt, tegenover 39.32% die het wel eens is met deze move. Op het gebied van de launch titels die op dit moment bekend zijn is er ook grote verdeeldheid, 55.82% verwacht dat de PS3 niet de winkel uit zal vliegen met de huidige line up, terwijl 39.32% wel vertrouwen heeft in de games die voor de launch beschikbaar zullen zijn.

Dan de E3, deze jaarlijks terugkerende show heeft natuurlijk altijd invloed op de publieke opinie, en zo ook over Sony. De E3 was echter wat de Japanse developers betreft geen positieve gebeuren voor Sony. Maar liefst 35.52% verklaarde sinds de E3 minder vertrouwen in het platform te hebben, terwijl 48.54% zegt niet van mening veranderd te zijn over de PS3 naar aanleiding van de E3. Slechts 3.39% beweert blij te zijn met de onthullingen die Sony op de beursvloer deed vorige maand.

Als laatste werden de developers nog ondervraagd over de sales goals die Sony zichzelf gesteld heeft met de PS3. Een ruime meerderheid van 62.13% verwacht dat Sony niet het doel zal bereiken van zes miljoen verkochte PS3's in maart volgend jaar, terwijl 35.43% verwacht dat deze doelstelling wel gehaald zal worden.

Het lijkt er dus op dat Sony niet alleen een deel van de consumenten nog moet overtuigen, maar ook een aanzienlijk deel van de Japanse developers.

Basso en Mancebo ook uit Tour

Het lijstje Tour-favorieten wordt korter: Ivan Basso en Francisco Mancebo zijn geschorst. Gisteren was besloten om renners van de lijst van 58 niet deel te laten nemen aan de Tour. Hier is dus ook gehoor aangegeven.

Naast Ivan Basso en Francisco Mancebo zullen andere renners ook door hun ploegen geschorst gaan worden. Een bedrukte Riis bevestigde na een persconferentie dat Basso inderdaad op de lijst stond. Zijn naam zou drie maal genoemd worden in een verdacht telefoongesprek. Eerder meldde de ploegleider van Team CSC in een Deense krant dat Basso ontslagen zou worden, wanneer hij op de lijst zou staan. "Als bewezen is dat Basso betrokken is in de Spaanse dopingzaak, dan gooi ik hem meteen buiten", aldus Riis. "Toch kan ik me niet inbeelden dat Basso gedopeerd is. Het enige wat ik nu kan doen, is afwachten."

CD: Sol Seppy - The Bells of 12

Aan het begin van dit tot nu toe prachtige muziekjaar behandelde ik voor FOK! het tweede album van Merz, getiteld Loveheart. Een gewaagde keuze van het kleine label GrŲnland, aangezien de singer-songwriter al 6 jaar geen album meer had gemaakt. Ook nu komt het label met een soortgelijk album, het debuut van de Australische zangeres/pianist/celliste Sophie Michalitsianos, aka Sol Seppy. Net als Merz maakt ook Sol Seppy prachtige dromerige liedjes, waar je echter wel de tijd voor moet nemen.


Aboutaleb wil onderzoek naar racisme

De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb wil in de hoofdstad een onderzoek laten uitvoeren naar racistische denkbeelden. Hij wil exact weten hoeveel Amsterdammers zichzelf een racist vinden. Onlangs bleek uit een landelijk onderzoek van bureau Motivaction dat 10% van de Nederlanders zichzelf een racist noemt. Een kwart van de Nederlanders zou racistische trekken vertonen (staat negatief ten opzichte van allochtonen).

Aboutaleb gaat nu nadenken over hoe een enquÍte onder de Amsterdammers er uit moet gaan zien. Na de zomer komt hij met het voorstel tot het onderzoek. Hij hoopt overigens dat er in het 'linkse' Amsterdam minder racisten zijn dan uit het landelijke onderzoek naar voren kwam.

GGD waarschuwt voor seksfeesten

Icoon BinnenlandsDe GGD Groningen laat een ernstige waarschuwing uitgaan naar bezoekers en potentiŽle bezoekers van seksfeesten voor homoseksuele mannen op privť-adressen in Groningen. De GGD heeft namelijk een aantal nieuwe HIV besmettingen geconstateerd, die zijn opgelopen tijdens soortgelijke feesten.

Over het algemeen gebruiken de deelnemers van deze feesten geen condoom, waardoor de kans dat zij SOA en/of HIV oplopen aanzienlijk toeneemt. Gezien het risico raadt de GGD iedereen met klem aan dit soort bijeenkomsten niet te bezoeken. Verder vraagt de GGD mensen die een dergelijk feest wel hebben bezocht, zich te laten testen op SOA en HIV.

Blochin gaat voor de Griekse stijl

OekraÔne zal niet alles op de aanval gooien tijdens de kwartfinale van vanavond tegen ItaliŽ.

De OekraÔners zullen zich namelijk tegen de Italianen ingraven en hopen op een beslissende bevlieging van sterspeler Andrei Sjevtsjenko "We spelen heel voorzichtig. Als je wilt, kun je dat inderdaad resultaatvoetbal noemen", becommentarieerde Blochin.

Het spel van Oekraine heeft veel weg van het spel van Griekenland op het EK twee jaar geleden in Portugal. Met venijnig countervoetbal en het optimaal benutten van dode spelmomenten sleepten de Grieken de Europese titel in de wacht. Blochin denkt dat OekraÔne ook op zo'n manier de verrassing van het WK kan worden: "Niemand had toen gedacht dat de Grieken zo ver zouden komen. Hun manier zou ook wel eens ons recept voor succes kunnen zijn."

Tour-organisatie weert Astana-WŁrth

De organisatie van de Tour de France heeft het besluit van het Internationaal Sporttribunaal TAS naast zich neergelegd. Het TAS had bepaald dat Astana-WŁrth wel mocht deelnemen aan de Tour de France omdat er geen directe bewijzen tegen de wielerploeg zelf was.

Door het besluit van de Tour-organisatie zal het team van Astana-WŁrth met daarin Alexander Vinokourov en Joseba Beloki morgen niet aan de start staan.

De perikelen van de afgelopen dagen rond Astana-WŁrth worden veroorzaakt door de Spaanse dopingszaak. Men vermoedt dat voormalig ploegleider Manolo Saiz veel contacten heeft gehad met dokter Fuentes, de spil in dit dopingsschandaal.

Stringer praat over de PS3 prijs

Sony CEO Howard Stringer heeft aangegeven dat Sony een risicovolle strategie aan heeft genomen door het apparaat een hoog prijskaartje mee te geven, maar hij is er toch van overtuigd dat het apparaat de next-gen console war zal gaan winnen.

"The price of the PS3 is high... But you're paying for potential," aldus Stringer op een persconferentie in Tokyo. "Obviously, it's a higher-risk strategy as all new inventions are. But if the PS3 lives up to its total potential, then I don't think anyone will be worried about Nintendo or Xbox's cheaper price,"

De Xbox 360 ligt in de winkels voor 299 en 399 euro. Nintendo heeft nog geen prijs voor hun Wii-console bekend gemaakt maar de verwachting is dat deze ongeveer 200 euro zal gaan kosten. De PlayStation 3 zal echter pas voor 500 euro verkrijgbaar zijn, waarbij je voor de premium versie nog eens honderd euro extra neer mag leggen. Volgens Stringer moeten consumenten de aanschaf van een PlayStation 3 echter zien als een lange termijn investering, net zoals Sony het zelf ziet. "When you bring into new technology, do you go for a cheaper transitional [product], or do you take a chance on future-proof, higher technology which will keep you going for many, many years?" zei Stinger.

Stinger gaf daarnaast aan dat de grote filmstudio's in Hollywood waarschijnlijk een groot aandeel zullen hebben in de afloop van de next-gen war, zij moeten tenslotte de keus tussen Blu-Ray en HD-DVD gaan maken. De CEO van Sony heeft er echter vertrouwen in dat de film maatschappijen voor zijn Blu-Ray gaan kiezen want filmstudio's "beginning to sense, in Blu-Ray, that the pendulum is swinging, and swinging for a clear reason" - namely that Blu-Ray discs can store more data.".

Kortom, Stringer had weinig nieuws te melden.Nieuw dopingschandaal dreigt voor CSC

Terwijl Team CSC in spanning afwacht of de naam van kopman Ivan Basso voorkomt op de lijst van renners die betrokken zijn bij het Spaanse dopingschandaal, dreigt er ondertussen een nieuwe dopingzaak voor het team van ploegleider Bjarne Riis te komen.

De Franse krant l'Equipe meldt de vondst van een vuilniszak vol met injectienaalden. De vondst werd gedaan op 8 april van dit jaar in een vuilnisbak op een ondergronds parkeerterrein. Een getuige zou hebben gezien hoe een persoon uit een wagen van CSC stapte en de vuilniszak weggooide. De inhoud van de zak zou uit een honderdtal injectienaalden bestaan, die grondig waren schoongemaakt. Parijse wetenschappers hebben echter toch een nog niet geÔdentificeerd molecuul ontdekt.

8 April was de dag voordat CSC-renner Fabian Cancellara Parijs-Roubaix won.

Een frisse adem met Nintendo

Hoewel de originele NES-controller al een aantal jaren oud is blijft het design ervan terug komen. Zo was er al een wekker met een NES-controller eraan, een riem met een NES-controller eraan en was er iemand zo creatief om een afstandsbediening van een NES-controller te maken.

Bij dit lijstje kunnen nu ook NES-controller pepermuntjes worden toegevoegd. De 'Nintendo Power Mints' zijn verpakt in een blikje met een NES-controller opdruk en het heeft zelfs het bekende Nintendo-zegel op de achterkant. De pepermuntjes zijn helaas niet in Nederland verkrijgbaar.[upd] "Vijftien tot twintig renners uit de Tour"

Bernard Hinault heeft namens de Tour-organisatie bekendgemaakt dat zo'n vijftien tot twintig deelnemers niet deelnemen aan de Tour de France.

"Doping is niet wijdverspreid in het wielrennen. Van de 400 tot 500 profrenners, zijn er 50 die bij deze zaak zijn betrokken. De bedriegers zijn niet welkom in de Tour, zelfs al zijn ze favoriet", aldus Hinault. "Nu moet men de stal uitmesten en echt knopen doorhakken. In 1998 (de vorige 'doping'-Tour -red.) is gedaan wat toen nodig was, maar er zullen altijd valsspelers zijn."

Update:

Meer namen van renners uit de lijst van 58 renners zijn bekend geworden. Hiervan zouden een twintigtal renners ingeschreven staan om morgen te starten aan de Tour de France.
Het Spaanse radiostation Cadena SER spreekt over de volgende renners:

AstanŠ-WŁrth: Michele Scarponi, Marcos Serrano, David Etxebarria, Joseba Beloki, Angel Vicioso, Isidro Nozal, Unai Osa, JŲrg Jaksche

CSC: Ivan Basso

Caisse d'Epargne-Illes Balears: Constantino Zaballa

Saunier Duval: Carlos Zarate

AG2R: Francisco Mancebo

T-Mobile: Jan Ullrich, Oscar Sevilla

Phonak: Jose Enrique Gutierrez, Jose Ignacio Gutierrez

Comunidad Valenciana: Vicente Ballester, David Bernabeu, David Blanco Rodriguez, Jose Adrian Bonillla, Juan Gomis Lopez, Eladio Jimenez, David Latasa, Javier Pascual, Ruben Plaza, J.Luis M. Jimenez

Unibet.Com: Carlos Garcia Quesada

Niet actief: Roberto Heras, Angel Casero, Santiago Perez, Tyler Hamilton

Nieuwe Super Aguri in Duitsland

Donderdagavond is bekend gemaakt dat de nieuwe Aguri SA06 op de het Duitse Hockenheim zal debuteren. Momenteel rijdt het team van Aguri Suzuki met een vier jaar oude Arrows-chassis.

De oude Aguri SA05 zal nog tweemaal worden gebruikt, tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten en Frankrijk. Daarna zal het volledig door Super Aguri vervaardigde nieuwe chassis worden ingezet. Oorspronkelijk zou de SA06 in april al debuteren, maar de ontwikkeling kende steeds vertraging. Het team liet in een persmededeling nog weten dat de SA06 reeds alle FIA crashtests heeft doorstaan.

Ship Simulator 2006 patch 1.1 verschenen

Goed nieuws voor iedereen met het spel Ship Simulator 2006, er is namelijk een patch verschenen die een aantal bugs in het spel oplost en ook een aantal features toevoegt.

Je kunt de patch van 31 mb hier downloaden.

Nieuwe features die de patch brengt:
- AI ships now pause
- AI ships brake and try to stop for the player ship
- Multiscreen setups now supported
- Control-type properly saved and displayed in the settings dialog
- Demo mission now included

Bug-fixes:
- Resolutions higher than 1600x1200 bug fixed
- Help screen Edit-Mode now starts on the correct page
- Mooring waypoint logic improved
- Drowning man sound interfering with boat sound fixed
- Deleting objects in Edit-mode bug fixed
- Lowered the speed of the big container AI shipde Webstort (Magisch denken)

De agent gaf me mijn jas terug - zonder die doorzocht te hebben - ům het detectiepoortje heen en toen werd ik er niet geruster op.
Het vliegtuig bood plaats aan zo'n zeventig passagiers en twee van hen trokken mijn speciale aandacht. Een bleke jongeman met ongewassen halflang sluik haar (duidelijk een lid van de IRA) en een hele donkere neger (daar weet je het maar nooit mee). Voor de argeloze passagier leek het alsof die twee niets met elkaar te maken hadden, ze zaten ook een aardig eindje uit elkaar, maar ik had wel door dat het geen zuivere koffie was.

Hirsi verzot op Oranje?

Met op de achtergrond het zoveelste spoeddebat over het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali, kan ik maar tot ťťn conclusie komen. Ze moet wel stapelverzot zijn op het Oranjegevoel dat door vriend en vijand de afgelopen weken is beleefd en dat schaamteloos is uitgebuit door de commercie. Maar helaas, voor vriend en vijand, en minder helaas voor de commercie, dat oranjegevoel is zondagavond als een nachtkaars uitgegaan. Als fervent voetballiefhebber vond ik dat heel erg jammer, maar gezien het vertoonde spel kun je je als fan van het Nederlands elftal alleen maar diep schamen.Naschrift: Deze column heeft geen veranderingen ondergaan naar aanleiding van de val van het kabinet en is ongeveer 24 uur voor val beschreven.

Lees verder

Ullrich geschorst door T-Mobile

Jan Ullrich en Oscar Sevilla zijn door T-Mobile met onmiddellijke ingang geschorst wegens hun vermeende aanwezigheid op de dopinglijst in de OperŠcion Puerto.

Woordvoeders Christian Frommert en Luuc Eisenga maakten dit nieuws zojuist bekend. Ook Rudy Pevenage, Ullrichs persoonlijke begeleider, is geschorst. ”We houden het voor onmogelijk verder te werken met het drietal”, aldus een verklaring. Ullrich eindigde liefst zevenmaal op het podium in de Tour de France en gold samen met Ivan Basso als dť kandidaat om in de voetsporen van Lance Armstrong te treden.

Donderdag beweerde Ullrich nog bij hoog en laag onschuldig te zijn: "Ik ben de speculaties beu. Ik heb nooit bedrog gepleegd en ben ook nooit betrapt." Ullrich won in 1997 op 23-jarige leeftijd de Ronde van Frankrijk. Verder eindigde hij vijf keer als runner-up, vaak achter Armstrong.


Update:
T-Mobile heeft Lorenzo Bernucci en Stephan Schreck als vervangers opgeroepen. Bernucci (26) won afgelopen jaar de zesde etappe na een spectaculaire finale. De 27-jarige Schreck staat vooral te boek als nuttige knecht. Onze landgenoten Bas Giling en Bram Schnitz zijn dus niet uitverkoren.

Zorg Rotterdam is keihard voor illegalen

MedischIllegalen die in de regio Rijnmond naar een ziekenhuis gaan, worden alleen geholpen als ze in acuut levensgevaar verkeren of een besmettelijke ziekte hebben; dat laatste omdat ze anders andere mensen kunnen besmetten. Van de 25 patiŽnten zonder zorgverzekering die twee Rotterdamse straatartsen de afgelopen maanden doorverwezen naar een ziekenhuis, kwamen er 23 onverrichter zake terug.

Een man met een gebroken voet, een jongen met geelzucht, een kindje met ernstige allergie en een man die langzaam blind wordt door lenstroebeling, allen werden niet geholpen. Plaatsvervangend voorzitter Hans van Dijk van de Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen zou het graag anders zien, maar beleid is beleid.

Van Dijk: ''De veroorzaker van het probleem is de politiek, die moeten het maar oplossen. Wij krijgen de bal toegespeeld voor de gevolgen van de in Den Haag vastgestelde zorgverzekering.'' Volgens hem moet minister Hoogervorst van Volksgezondheid maar vertellen hoe het verder moet.

De straatartsen zeggen dat er in Amsterdam minder streng wordt gehandeld door ziekenhuizen. Hoogervorst heeft al wel de Inspectie voor de Volksgezondheid gevraagd om te bekijken of de ziekenhuizen in het Rijnmondgebied niet te rigide handelen: ''Mensen die echt zorg nodig hebben, worden geholpen'', aldus het ministerie. De vraag is echter wat noodzakelijke zorg is. Dat bepaalt namelijk niet de minister maar de dienstdoende arts.

Softwareverkopen in Japan deze week

De verkoopcjifers van Japan zijn bekend.

NaamSysteemAantal verkochtTotaal
1Valkyrie Profile 2 SilmeriaPS2281.510281.510
2New Super Mario Bros.DS170.1681.848.813
3 Kahashima Ryuuta Kyouju Kanshuu: Motto Nou o Kitaeru Otona DS TrainingDS57.7522.594.989
4World Soccer Winning Eleven 10PS249.926863.457
5Kahashima Ryuuta Kyouju no Nou oKitaeru Otona DS TrainingDS38.7662.437.374
6King of Fighters XIPS228.01528.015
7Animal Crossing: Wild WorldDS27.7802.857.990
8Eigo ga Nigate na Otona no DS Training: Eigo ZukeDS24.9781.193.324
9Sony Computer Science Kenkyuusho Kenmogi Kenichirou Hakase Kanshuu - Nou ni Kaikan: Aha TaikenPSP23.54823.548
10Digimon StoryDS21.52062.655

Hirsi Ali noemt val kabinet onnodig

Icoon BinnenlandsIn een vraaggesprek met de Amerikaanse nieuwszender CNN donderdag, zegt Ayaan Hirsi Ali het "verdrietig" en "onnodig" te vinden dat het kabinet is gevallen. "Er gaan op het moment allerlei gevoelens door me heen; ik vind dat het kabinet niet had moeten aftreden. Ik heb mijn Nederlanderschap terug en daarmee was de kwestie geregeld.".

Ze probeerde het beeld wat het buitenland van Nederland heeft te corrigeren. "Nederland is niet vijandig tegenover buitenlanders en het klopt ook niet dat geprobeerd is mij monddood te maken en mij het land uit te gooien".

Hirsi Ali zit inmiddels in Amerika en zal daar binnenkort aan het werk gaan. Ze is niet van plan Nederland de rug toe keren. "Mijn vrienden wonen er en ik voel me Nederlandse", aldus het voormalige VVD-Kamerlid Hirsi Ali.

Schumacher: "We blijven vechten"

Een aantal dagen nadat hij de Grand Prix van Canadaa had verreden, stond Michael Schumacher alweer de pers te woord om vragen te beantwoorden in zijn voorbereiding op de Grand Prix van de Verenigde Staten op het circuit van Indianapolis.

Schumacher zegt dat ze, ondanks de toch al flinke achterstand op Fernando Alonso, toch door blijven vechten. "We blijven de auto ontwikkelen en we blijven vechten. We moeten kijken naar de auto zelf en de banden en die zijn op het moment niet goed genoeg, zoals we in Canada zagen."

In de voorbijgaande jaren presteerde de Duitser altijd prima op het circuit van Indianapolis, maar dat stemt hem niet direct positief. "Ik heb zeven zeges behaald in Canada, maar dat hielp me afgelopen weekend niks. Je moet kijken naar hoe de situatie nu is. Vorig jaar was frustrerend, maar ik behaalde bijvoorbeeld een tweede plaats in Canada na een zwaar gevecht en dat was erg spannend," aldus Schumi.

Mobiel bellen prikkelt hersenen

Volgens een artikel in de nieuwste editie van het wetenschappelijke tijdschrift Annals of Neurology, heeft de mobiele telefoon een prikkelende uitwerking op de cerebrale cortex (hersenschors). Italiaanse onderzoekers ontdekten het effect van gsm-straling op de hersenschors.

Voor het onderzoek moesten 15 jonge mannen drie kwartier bellen met een mobiele telefoon. Hierbij werd gebruikgemaakt van de 900MHz-frequentieband. Bij 12 van de 15 deelnemers bleken cellen gestimuleerd te zijn in het gebied van de cerebrale cortex, het deel van de hersenen waar informatie uit de rest van het lichaam ontvangen, geanalyseerd en geÔnterpreteerd wordt. Deze verwerkte informatie in de cerebrale cortex wordt weer omgezet in gedachten en concrete aansturingen van het lichaam.

Na circa een uur was er van de geprikkeldheid niets meer te merken en viel de status van de cortex weer geheel terug naar normaal. De onderzoekers doen geen uitspraken over eventuele schadelijkheid van de hersenschorsprikkeling. Ze zeggen alleen dat mensen die lijden aan een ziekte die verband houdt met hersencelstimulatie, zoals epilepsie, mogelijk nadelige gevolgen kunnen ondervinden.

Strijd tegen racisme in stadions

De wereldvoetbal FIFA grijpt de kwartfinales van het WK aan. om de strijd tegen racisme onder de aandacht te brengen.

Voor het begin van de vier wedstrijden vandaag en morgen zullen de twee aanvoerders een verklaring tegen racisme voorlezen. Beide teams zullen daarbij gezamenlijk achter een spandoek staan, met de tekst 'Say NO to racism!'

De FIFA heeft de twee kwartfinaledagen uitgeroepen tot Anti-Discriminatiedagen. Dit jaar heeft de wereldvoetbalbond de strijd tegen racisme en discriminatie flink opgevoerd. Voor het WK werden nieuwe reglementen van kracht die strenge straffen mogelijk maken tegen clubs, spelers, officials of supporters die zich daaraan schuldig maken.

Lampard onzeker voor Portugal

Frank Lampard mist mogelijk het kwartfinaleduel tegen Portugal. De middenvelder van Chelsea verdraaide zijn enkel op de training.

Meteen na het incident onderging Lampard een behandeling. Vandaag wordt na onderzoek door fysiotherapeut Gary Lewin bekeken of Lampard groen licht krijgt voor de confrontatie met Portugal. De regisseur van Chelsea is niet in een supervorm, maar speelt een belangrijke rol in het elftal van Sven-GŲran Eriksson. Lampard zal eventueel worden vervangen door Michael Carrick, die zijn basisplaats leek te hebben verloren vanwege het spoedige herstel van Gary Neville. Ook een terugkeer naar het 4-4-2 systeem is een mogelijke optie.

Arie Haan naar Emiraten

Arie Haan gaat aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten. De ex-international tekende een tweejarig contract bij Al Wahda.

Arie Haan leek in de race om Branko Ivankovic op te volgen als bondscoach van Iran, maar kiest voor een avontuur in de Emiraten. De laatste werkgever van Haan was het Iraanse Persepolis. Daarvoor was Arie Bombarie onder andere actief bij Anderlecht, VfB Stuttgart, Feyenoord en Austria Wien. Tevens fungeerde hij als bondscoach van China.

Racespelletje

Wie heeft er als stoere jongen niet uren zitten bouwen aan zijn electrische racebaan.

Hoe meer bochten, rechte stukken en baanwissels hoe uitdagender het was. Ik liet ze zelfs bergop rijden en als ze dan iets te snel reden vlogen de wagentjes tot in moeder haar bloembakjes tot grote hilariteit van mij, alhoewel mams er minder kon om lachen.

Klik hier je racebaan in elkaar, zet je wagentje op de baan en probeer te winnen tegen de computer of een echte tegenstander.De bediening vraagt maar ťťn knopje simpeler kan niet.

Kesler: "Ik wist van niets"

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, wist niets van de pogingen van bondscoach Marco van Basten om Johan Cruijff te benaderen voor het bondscoachschap.

Kesler is zeer verrast door de uitspraken van Cruijff: ”Tussen twee mensen die elkaar heel goed kennen, worden wel meer dingen gezegd. Dit moeten we absoluut niet serieus nemen, het moet een broodjeaapverhaal zijn. We weten toch allemaal dat Cruijff al ruim tien jaar de functie van bondscoach helemaal niet meer ambieert?”

De nationale voetbalbond hoorde pas gisteren iets over de actie van Van Basten: ”Als het wel serieus was geweest, had de KNVB, en dus ik ook, er toch iets van moeten weten?” Kesler gist naar het waarom: ”Het komt inderdaad een beetje raar over. Ik word hierdoor ook overvallen. Maar om het antwoord op deze vraag te krijgen, moet je toch bij Marco zijn.”

[Update]Theseis nooit voor PS3 in ontwikkeling geweest

Ontwikkelaar Track7 Games meldt dat ze zijn gestopt met de ontwikkeling van hun nieuwe game Theseis voor de PS3. Als reden wordt de te hoge kosten voor het ontwikkelen van een game voor de nieuwe console van Sony gegeven. Managing Director Vicky Valanos heeft wel aangegeven dat ze de ontwikkeling van Theseis voor de PS3 zullen hervatten als ze (financiŽle) steun van Sony krijgen. Overigens zal het spel wel nog verder voor de Xbox 360 en de PC worden ontwikkeld en op deze consoles verschijnen.

Update met dank aan Fallen voor het melden
Op de website van Track7Games staat inmiddels een korte melding: het blijkt dat het hele bericht gebaseerd is op foutieve informatie die door PS3Land is verspreid en vervolgens door vele gamesnieuwssites over de hele wereld is overgenomen. Theseis is nooit in ontwikkeling geweest voor de PS3 en men heeft zich vanaf het begin aan alleen gericht op PC en Xbox360.

track7games would like to clarify that we never cancelled something that did not exist in the first place. We plan to develop "Theseis" for PC and Xbox360 in the near future. As for the PS3, we simply made a strategic decision to not move ahead because we deemed it not probable at this time.

Theseis is een adventure-game waarin twee paranormale onderzoekers afreizen naar Griekenland om een mysterie te onderzoeken. Meer details over de game kun je hier lezen.Iran reageert pas in augustus op voorstel

Icoon Iran en EU Iran reageert waarschijnlijk pas in augustus op de concessies die de Europese Unie, de Verenigde Staten, Rusland, China en de Verenigde Naties aangeboden hebben in ruil voor staking van het Iraanse atoomprogramma. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki gezegd. Hij vindt dat er teveel onduidelijkheden in het voorstel zitten.

De G8, de 7 rijkste industrielanden plus Rusland, riep Iran op om volgende week te reageren op het voorstel. Mottaki vindt het niet ongebruikelijk om langer de tijd te nemen om een een goed antwoord voor te bereiden op het voorstel.

De EU, de VS, Rusland, China en de VN willen Iran op economisch gebied tegemoet komen. Zo zullen zij Iran helpen toe de treden tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De VS zal deels haar handelsgrenzen openen voor Iran. De EU zal Iran helpen met het bouwen van waterreactors die veel meer energie zullen leveren dan Iran's beoogde atoomprogramma. Bovendien zal de EU het leveren van brandstof hiervoor garanderen en enkele veiligheidsgaranties leveren.

De EU ziet met het voorstel een win-win situatie: Iran krijgt een grotere productie van binnenlandse energie, en Iran kan geen potentieel kernwapen meer ontwikkelen. Bovendien wordt er dan geen plutoniumafval geproduceerd. Iran heeft altijd verklaard het atoomprogramma te willen gebruiken voor energieproductie.

Spanje begint vredesoverleg met ETA

Icoon Buitenlands De Spaanse premier Josť Luis Rodriguez Zapatero is begonnen met vredesoverleg met de Baskische terreurbeweging ETA (Euskadi Ta Askatasuna). De ETA heeft drie maanden geleden een permanent staakt-het-vuren afgekondigd. ETA probeerde vroeger door terroristische aanslagen een autonoom Baskenland te forceren.

De strijd van ETA heeft na 38 jaar meer dan achthonderd mensen het leven gekost. ETA heeft er echter niets mee bereikt. CataloniŽ heeft wel een vergaande vorm van autonomie gekregen. ETA probeert nu op dezelfde vredige manier als CataloniŽ een autonoom Baskenland na te streven. Het is de eerste keer dat de Spaanse regering een autonoom Baskenland overweegt.

Baskenland De oppositieleider Mariano Rajoy van de centrumrechtste Volkspartij staat niet achter de besprekingen. Hij wil eerst dat de ETA geheel ontmanteld wordt voordat er gesprekken kunnen beginnen over een autonoom Baskenland.

Naast CataloniŽ zijn er in Europa steeds meer voorbeelden van regionalisme. Zo hebben Schotland, Wales en Noord-Ierland hun eigen volksvertegenwoordiging gekregen. In BelgiŽ hebben Vlaanderen en WalloniŽ hun eigen parlement. In ItaliŽ is het omgekeerde zichtbaar: onlangs werd een wet voor meer regionale invloed verworpen.

Hirsi verzot op Oranje?

Met op de achtergrond het zoveelste spoeddebat over het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali, kan ik maar tot ťťn conclusie komen. Ze moet wel stapelverzot zijn op het Oranjegevoel dat door vriend en vijand de afgelopen weken is beleefd en dat schaamteloos is uitgebuit door de commercie. Maar helaas, voor vriend en vijand, en minder helaas voor de commercie, dat oranjegevoel is zondagavond als een nachtkaars uitgegaan. Als fervent voetballiefhebber vond ik dat heel erg jammer, maar gezien het vertoonde spel kun je je als fan van het Nederlands elftal alleen maar diep schamen.

Naschrift: Deze column heeft geen veranderingen ondergaan naar aanleiding van de val van het kabinet en is ongeveer 24 uur voor val beschreven.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.